Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אתמול ראיתי רכב למכירה לנטיס 95' 1800 אוט'.הרכב נראה במצב מצויין ללא נזילות שמור ומטופל.

בהנעה ראשונית נשמעים תיקתוקים מהמנוע (אולי מהמרימים ההידראוליים ?) אך לאחר 3 דקות בהם הרכב מונע וחום המנוע עולה מעט מפסיקים התיתוקים והמנוע עובד עגול גם בסל"ד גבוהה.

האם הדבר מצביע על בעיה ?

תודה מארש.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
שלום.

אתמול ראיתי רכב למכירה לנטיס 95' 1800 אוט'.הרכב נראה במצב מצויין ללא נזילות שמור ומטופל.

בהנעה ראשונית נשמעים תיקתוקים מהמנוע (אולי מהמרימים ההידראוליים ?) אך לאחר 3 דקות בהם הרכב מונע וחום המנוע עולה מעט מפסיקים התיתוקים והמנוע עובד עגול גם בסל"ד גבוהה.

האם הדבר מצביע על בעיה ?

תודה מארש.

המרימים ההידראולים. ניתן להחליפם אך בעלות גבוהה.

אפשר גם להחליף שמן שהוא יותר דליל (פחות צמיג) ולראות האם זה פותר את הבעייה.

יש לנו בפורום שלנו כמה חברים שהמנועים שלהם תקתקו. אולי שווה להתייעץ איתם.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

השאלה האם עצם זה שהרעש מפסיק לאחר מס' דקות עבודה איננו מדד לכך שאין בעייה ?

פורסם

הדבר היחיד שיפריע לך הוא הרעש. עד כה לא ראיתי שום תקלה בטווח הקצר שנגרמת ממרימים הידראולים רועשים.

אני חושב שגם בטווח הארוך לא.

דרך אגב, פעם הרכבתי מנוע ל-323F מהישנות (דור ראשון) ומיד כשהתנענו אותו, היו לו דפיקות רציניות. שמנו תוסף (שאני כבר לא זוכר איך קוראים לו) שהוא מאוד יקר יחסית לתוספים אחרים והרעשים נעלמו כלא היו.

אני אנסה לברר מה שם התוסף הזה.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

התקתוקים נוצרים מזה שהשמן בהנעה הראשונית של הבוקר הוא צמיגי מאוד , המרימים ההידראוליים לא מקבלים מספיק לחץ ונופלים , ושומעים נקישות , זה דבר ששוחק את גל הזיזים

אם התופעה נעלמת אחרי כמה דקות , אין צורך להחליף את כל המרימים זה סיפור די יקר

יש כמה דברים שכן אפשר לעשות כדי לצמצם את גודל התופעה

1.לעבור לצמיגות אחרת ,זכור : שמן דליל מידי יגרום לנקישות

2. התוסף ששמוליק דיבר עליו נקרה moa , הוא מונע התחמצנות של השמן ובכך שומר על צמיגותו

3.ניקוי רשת יניקה בקרטר

4.פלאשינג למנוע

5.התקנת שעון לחץ שמן דיגיטלי , אף פעם לא תזיק , זה סיפור זול וכדאי

6.כדי לצמצם את הנזק , תחכה כמה דקות בסרק לפני שאתה מתחיל לנסוע

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

הרכב נקנה על ידי היום והוא על 145.000 קמ'.

הבעלים לא יודע איזה שמן יש - טופל במורשה.

האם שמן של LM 10-40 מכל זהב יתאים למנוע הנ"ל ?

תודה.

פורסם
אף אחד לא שאל - באיזו צמיגות של שמן אתה משתמש ומהי תדירות החלפות השמנים שלך?

מוטי

כשהוא רשם את ההודעה הוא ציין שהוא בסה"כ התרשם מהרכב. אני בטוח שגם אם היינו שואלים אותו, הוא לא היה יודע, והסבירות שבעל הרכב יידע (אם הוא מטפל במורשה) היא 50:50.

חוץ מזה, שהשאלה לא רלוונטית מכיוון שאם יש לו בעייה של רעשים אז הוא משתמש בשמן לא נכון והברירה היחידה היא לנסות להחליף שמן.

שמוליק, קצת מתחכם.

מוטי, איפה אתה ?

פורסם

האם שמן של LM 10-40 מכל זהב יתאים למנוע הנ"ל ?

תודה.

כן. יתאים אם כי אני ממליץ לך לקנות שמן של אותה החברה עם אותה צמיגות 10W40 אבל באריזה כסופה.

הוא קצת יותר יקר אך מתוסף ואיכותי הרבה יותר.

• תוכן חדש...