Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפעמים בעיר כשאר מזדמן לי אני מחליף להילוך הכי גבוה על מנת להריץ את המנוע בסל"ד הכי נמוך שאפשר בגבולות ההיגיון ..... ( 1200 1000 סיבובים לדקה ) וכמובן על מנת לחסוך דלק .

ידוע שנגזר מזה שהרכב יאיץ יותר לאט כי המנוע רחוק מהסלד היעיל.

השאלה שלי היא האם זה פוגע במנוע או בתיבה בקלאץ' או במשהו ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

הכל תלוי במיקום המדוייק של העיר.

כלומר :

בעירנו יש עליות וירידות .

על כן בירידה אין כל טעם וצורך להחזיק את ההילוך נמוך (כל עוד אין בעיה בטיחותית!!!)וניתן לשלב להילוך אחד גבוהה יותר ע"י כך שתעלה את ההילוך המנוע יהיה שקט יותר והרכב יצבור תטוצה מעצם הירידה.

בעליה: אין טעם להעלות הילוך - על מנת שלא לאמץ את המנוע (הרבה תלוי גם בשיפוע ומרחק העליה).

כל זאת ללא קשר למצב הדרך (עמוס או ריק).

אין נזק לקלאץ כל עוד אתה לא מחזיק את דוושת הקלאץ לחוצה למחצה.

ירון מאיר

פורסם

קשה להגיד מתי צריך להוריד הילוך ומתי לא. צריך להרגיש את הרכב.

אם אני נכנס לכיכר בהילוך שלישי (כי התעצלתי להוריד לשני) אני מרגיש שהמנוע רועד כתוצאה מהסל"ד הנמוך ויותר קשה לו לסחוב. אומנם אחרי כמה שניות הוא מתאושש אבל לא נראה לי שזה בריא במיוחד.

1000-1200 סל"ד נשמע לי נמוך מדי (ברוב הרכבים, אלא אם יש לך אימפרזה טורבו שלא ממש מזיז לה...).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לפעמים בעיר כשאר מזדמן לי אני מחליף להילוך הכי גבוה על מנת להריץ את המנוע בסל"ד הכי נמוך שאפשר בגבולות ההיגיון ..... ( 1200 1000 סיבובים לדקה ) וכמובן על מנת לחסוך דלק .
נהפוך הוא, אין פה חסכון בדלק אלא תצרוכת גבוהה יותר.

ליעילות וחסכון - סל"ד ב-2.2K(+/-) יתן את התוצאות הטובות ביותר.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תראה אני לא יודע בידיוק מה קורה עם הקלאץ' כי אני עם אופל קורסה איזיטרוניק ושם אין קלאץ' אבל לפי הבנתי זוהי תיבה רגילה לגמרי עם קלאץ' הידראולי ממוחשב ,אבל ניתן להרגיש מתי יש שילוב מלא או שילוב למחצה ...

לפעמים כשיש עליה קטנה אז אני נותן לאוטו שניה לראות אם הוא יוצא מהמצב אם לא מורידים הילוך

יש לי עוד שאלה קטנה המנוע הוא 1.2 ובמהירות גבוהה נניח 100 קמ"ש המנוע מסתובב מאוד מהר ,כמעט 3.5 אלף ,האם אפשרי לנסוע כך מבלי לגרום לנזק ?

ד"א מצאתי שבמהירות גבוהה המנוע מעט יותר קר מאשר בעיר ....

תודה לעוזרים !!

kompy - מדוע ב2.2 +/- תצרוכת הדלק תרד ? ( כרגע אני עושה ב 11 ק"מ לליטר בנסיעה ממוצעת עם נטייה לעירוני )

פורסם

לAMISHA לכל מנוע יש תחום יעיל בו הוא מפיק הכי הרבה מומנט ומתאמץ הכי פחות, ב1200 סל"ד ברב

הרכבים כל ניסיון להאיץ יגזול יותר דלק מאשר יחסוך. מומלץ לשמור את המנוע בתחום היעיל שלו לפי נתוני

היצרן. (לרוב בין 2200-4000 סלד.)

לStarlet16v - לי יש אימפרזה טורבו וממש לא כיף לה להאיץ מ1200 סל"ד בהילוך שלישי לדוגמא ,זה אומנם פחות מורגש ממשפחתית 1.6 מצויה, אבל עדיין לא בתחום היעיל של המנוע.

STI 2004

פורסם

האצות מ 1000 - 1200 סל"ד גורמות לעומסים גדולים מאוד במנוע , ולבלאי גבוה מאוד בהשוואה להאצות מתחום סל"ד יעיל (מתחיל אחרי 2000- 2500 סל"ד ברוב המנועים ). מאוד לא ממולץ להאיץ מסל"ד נמוך מאוד, גם אם המנוע מאפשר זאת, גם מסיבת בלאי מודגל וגם מסיבה בטיחותית ( צריך תמיד להיות משולב להילוך, ממנו תוכל להאיץ מהר, במקרה הצורך ). אתה גם מבזבז יותר דלק - לא בנסיעה ב 1200 סל"ד , אלה בהאצה ממהירות מנוע זו.

פורסם

ואם איני מבצע האצות מהירות בהילוך גבוה בסל"ד נמוך ?? אלא לוחץ טיפה מעט יותר על דוושת הדלק והמנוע בהדרגה מטפס לאזור היעיל או שגם בפעולה זו אני מבזבז ??

אבל מנגד אני יודע שבסל"ד יעיל אתה שורף יותר דלק אז כדאי לא לשהות בסל"ד היעיל , לא כך ?

פורסם

כן , אתה מבזבז, לא רק דלק , אלא גם בטיחות .

נניח ואתה נוסע בתוך העיר , מהירות 40 קמ"ש הגיר משולב להילוך 5 , 1200 סל"ד. על מנת להגיע למהירות 60 קמ"ש תצטרך ללחוץ על דוושת הגז יותר חזק ובמשך יותר זמן , לעומת המצב הנורמלי של הילוך שלישי, ונניח, 2500 סל"ד . וגם , כמו שאמרתי , תגרום ליותר בלאי מנוע . במכניות יותר ישנות היו מציינים על גבי שעון סל"ד גם תחום ירוק וצהוב ולא רק האדום . הירוק היה לרוב בין 2000 ל3500 סל"ד.

פורסם

תודה אני אבחן זאת במילוי הטנק דלק הבא ( במדידה הבאה .....)

פורסם

שלום לכולם. לדעתי אתה מבזבז יותר דלק מכיוון שבהילוך נמוך המנוע אמנם מסתובב מהר אבל יותר קל לו להסתובב והוא צורך פחות דלק לסיבוב מאשר תהייה על הילוך גבוה ולמנוע יהיה קשה להאיץ ולכן ישתמש ביותר דלק עד שיגיע לסל"ד יעיל

ולגבי הנזק, כל פיצוץ בצילינדר מתבטא בכך שהוא דוחף את הבוכנה ובהילוך נמוך היא נדחפת בקלות אבל בהילוך גבוה משתמשים ביותר דלק אז הפיצוץ חזק יותר אבל עדיין קשה לו לדחוף את הבוכנה אז הלחץ שנבנה שם גדול בהרבה מנסיעה רגילה.

פורסם

מה שקובע איזה הילוך מתאים למהירות מסויימת הוא כמה גז אתה לוחץ. ככל שאתה לוחץ יותר גז צריך לבחור הילוך שיאפשר למנוע להיות בסל"ד גבוה יותר.

זהו גם הנתון העיקרי שגיר אוטומטי מתחשב בו (בנוסף למהירות כמובן) בהחלטה אם להחליף הילוך או לא.

אם אתה לוחץ טיפה והמנוע מגיב אין סיבה להוריד הילוך. אם תצטרך ללחוץ חזק כדי להאיץ או כי תגיע לעליה תצטרך להוריד הילוך.

אם נוסעים נסיעה רגועה ומספיקה לחיצה חלשה על הגז כדי לשמור על המהירות ולא צפוי מצב שתצטרך להאיץ, אפשר בהחלט לשלב הילוך בסל"ד נמוך כפי שכתבת וזה אכן חוסך דלק.

תעשה את המבחן שכתבתי (המנוע מגיב ללחיצה) ותכיר יותר טוב את המכונית שלך ובאילו תנאים אפשר לשלב הילוכים מוקדם ומתי כדאי למשוך אותם.

פורסם

עוצמת הלחיצה על הדוושה היא נתון די חסר משמעות. בגיר אוטומטי זה האינדיקציה של המחשב לדעת כמה הנהג רוצה להאיץ, יותר מהר או יותר לאט. ב2000 סל"ד המנוע יכול להגיע למלוא המומנט שלו גם אם סעפת היניקה פתוחה רק מעט (לחיצה קלה מאוד על הגז). בסל"ד גבוה, 6000 סל"ד המנוע צריך 100% מצערת פתוחה כדי לספק את אותו מומנט שסיפק קודם.

בנוסף מניסוי עם מחשב דרך, ברכב אוטומטי (4 הילוכים) שבוצע במהירות קבועה של 35 קמ"ש (למעט התחלת הנסיעה שבוצעה מאפס), צריכת הדלק עם מזגן היא

כ 1:7 בהילוך ראשון, 1:10 בשני, 1:11.5 בשלישי, 1:12.5 בשלישי עם מזגן מכובה.

פורסם
עוצמת הלחיצה על הדוושה היא נתון די חסר משמעות...
נתון משמעותי ביותר.

הלחיצה משפיעה (באופן ישיר או עקיף, תלוי בשיטת הזנת הדלק) על קצב כניסת הדלק למנוע. הסל"ד קובע את הקצב שהמנוע מסוגל לשרוף את הדלק.

אם תלחץ הרבה גז כשהמנוע בסל"ד נמוך מדי המנוע כמעט לא יגיב. מערכת הזרקת דלק פשוט לא תזרים דלק מעבר למה שהמנוע מסוגל לשרוף ואילו במערכות יותר פרימטיביות תקבל צלצולים ועוד מרעין בישין אבל לא תגובת מנוע.

אם תלחץ מעט גז כשהמנוע בסל"ד גבוה מדי הרכב יאיט אפילו אם הוא נמצא בירידה...

פורסם

ובכן חברים וחברות יקרים ויקרות הנני חוזר עם נתונים לא מאושרים סופית :

יצאתי לנסיעה מראשון לנס ציונה וחזרה עם הסתובבות קלילה בנס ציונה שהיו עליות ירידות ובמפרים לא מעטים בדרך .....

על פי מד הדלק והמד אוץ צריכת הדלק גבוה יותר כשאני שומר על הרכב באיזור ב 2000 סל"ד ושמירה על סל"ד נמוך איזור ה 1300 עד ה 1500 צורכת הרבה פחות דלק בנסיעה שכזו .

ובחרים הגיר ברכב הוא גיר איזיטרוניק - אנא התחשבו בעובדה זו והיצמדו לה

בתודה רבה .

עמי ש.

נ.ב

ניתן לבצע בדיקה ממוחשבת לצריכת הדלק ברכב ולמצוא את הסל"ד המתאים או משהו כזה ?

• תוכן חדש...