Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

חלקים:

4 פלגים - 100 שקל

4 כבלים לפלגים - 440 שקל

מנורה ראשית+תקע - 80 שקל

10 טבעות מכסה שסתומים - 85 שקל

4 אטם פיית מצת - 55 שקל

2 סתם מכסה שסתומים - 155 שקל

עבודה:

החלפת כל הנ"ל + בדיקה ממוחשבת+ ניקוי מע' אויר - 620 שקל

כל המחירים לא כוללים מע"מ.

סה"כ נזק סופי: 1800 ש"ח.

מה דעתכם?

תודה!

פורסם

דעתי: יקר בטירוף.

סט כבלים 400 שקל!? זה יעלה לך ככה אם שמו לך כבלים של MSD או SUMMIT ,NOLOGY,MAGNACORE וכו.ולא נראה לי ששמו לך כאלה.

מנורה ראשית + תקע, עולה 35 שקל.

אטם מכסה שסתומים - 0 עולה 100-80 שקל.

ניקוי מערכת אויר?!

בדיקה ממוחשבת?! בד"כ לא לוקחים על התחברות למחשב עם סקאנר תשלום.

ועוד מחירים לא כוללים מע"מ.

אני יכול לתת לך מוסך שאני מטפל בו, הצעת מחיר שתהיה חצי בדיוק מהסכום שציינת פה - אם תרצה ,פנה אליי בפרטי.

טיפול 10+טיימינג לא עולה ככה.

פורסם

בטח שלוקחים תשלום על התחברות עם סקנר, מה קרה לכם :wink:?

כשכתבת 4 כבלים לפלאגים, התכוונת לחוטי הצתה חדשים? אם הם מקוריים - מחיר סביר בהחלט.

פלאגים קצת יקרים. כל כמה זמן מחליפים אותם?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם אם הכבלים מקוריים , זה מאוד יקר.

סובארו אימפרזה.

בתכלס, לא עשו פה כלום, החליפו כולה 4 פלאגים + חוטים , ושתי אטמים של מכסה שסתומים(מנוע בוקסר).

אה, וגם מנורה קדמית אחת.

לקחו 1800 שקל על כלום בעצם.

פשוט מדהים!!!

פורסם

אחי גם לי יש סובארו אימפרזה והמוסך שלהם יקרן בטירוף

בנוסף אני לא מבטיח לך שהם עושים את העבודה הכי טובה

יש מוסכים מורשים שהרבה יותר מעולים מהם תבדוק מקומות חבל על הכסף

אני אישית מטפל במוסך בחולון והוא לוקח לי בוודאות לפחות חצי מהמחיר שרשמת

אבל זה לשיקולך לאן ללכת

אני יכול להגיד לך שהפעם היחידה שהייתי במוסך שלהם מאז שקנינו תאוטו שהוא יד שניה זה היה שאמא שלי עשתה תאונה והעדפנו ללכת לשם רק כי הביטוח משלם על הנזק ויש לך תחלק של ההשתתפות בכל מקרה אבל אם זה היה נופל עלינו היה דופקים אותנו באלפי שקלים בקיצור באמת גניבה לאור היום!!!

פורסם

החשבון הסופי יקר בטירוף.

המחיר של הפלאגים יקר ביחס לחנות חלפים - אבל מחיר נורמלי למוסך מורשה. במוסכים אחרים פלאגים פשוטים בסדר גודל כזה עולים בין 80 ל 120 שח.

המחיר של החוטי הצתה - יקר ביחס לתחליפיים, בסדר ביחס למקוריים.

אם תברר כמה עולים חוטי הצתה מקוריים (מהחברה) למכוניות אחרות, תגלה מהר מאוד שסדר גודל של חוטי הצתה מקוריים נע בין 250 ל 1000 שח בממוצע (!!!) - ויש כאלה שגם יותר.

מנורה ראשית + תקע -> מחיר יקר, גם אם מדובר ב H7.

המחיר של העבודה גם כן מאוד יקר -וחסר פירוט (איך ניקו מע' אויר ? מה בדיוק עשו שם ?).

אישית לא ברור לי איך לקוח נותן אישור לדברים מהסוג הזה - מבלי לדעת את נחיצותם והשלכותם של החלפת הרכיבים (או אי החלפת הרכיבים) - ומה היתה הסיבה שבגללה הרכב נכנס למוסך והחליטו להחליף חוטי הצתה, מצתים וניקוי מע' אויר.

איזה מודל הרכב בכלל ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה פשוט מעצבן,אומנם זה לא כסף שלי, אך לאור העובדה שמדובר בסובארו אימפרזה 2001, אני לא מבין על מה ולמה כל הסכומים האלה, ולמה באמת אתה מאשר למוסך לעשות ככל העולה על רוחו?!

פשוט מקומם, אבל בתכלס, שורה תחתונה, אתה אשם .

פורסם

מודל 2001 new age.

נכנס למוסך בגלל הדלקות נורת תקלה כללית + גימגומים בעיקר בהילוך סרק.

הטענה העיקרית היתה ששמן פרץ מהשסתומים החוצה ולכן הוחלפו מס' חלקים.

בנוסף, הוחלפו הפלגים וחוטי ההצתה. על כל הרכיבים נאמר שהם מקוריים.

המוסך הוא מורשה סובארו.

פורסם

ואתה באמת ראית שמן שנפרץ מהשסתומים החוצה? נו באמת....

האימפרזה זה סוס עבודה וזה אחד היתרונות הכי גדולים של הרכב הזה, הוא פשוט עמיד מאוד ואין מצב לנזק שכזה אלה אם כן הרכב עבר התעללויות (השכרה וכו...), ואפילו אז ,ספק אם שמן נפרץ לך מהאטמים.

לאור נסיוני, עם סובארו בפרט אני יכול לאמר לך בדיוק מה כן עשו במוסך בשביל לפתור את התקלה שלך.

אני אתן לך רמז: זה לא קשור לפלאגים וגם לא לחוטים,ויותר מזה, גם לא לאטמי שסתומים שברכב מודל 2001 ועוד סובארו, בכלל לא נוגעים בזה.

אני אתן לך עוד רמז: הפיתרון נמצא בהודעה המקורית שפתחת,רק שהוא מוגזם בצורה פראית .

פורסם

איך בדיוק ברכב משנת 2001 נפרץ אטם או אטמים של ברגי מכסה שסתומים ?

נראה לי מוזר מאוד.

קח את הרכב לבעל מקצוע או חבר שמבין במכונאות ושיבדוק האם מכסה פורק ?

איזה כייף לי :)

• אחראי פורום
פורסם

אז מה? , אלה פניו של מורשה סובארו ?

חבר שלא מבין כלום ומתעקש לא להקשיב שילם על טיפול 10K

כ-800 ש"ח! ומדובר בטיפול פשוט ומקובל (בלי שום החלפות לא סטנדרטיות).

(אימפרזה 1.6 99')

חייבו אותו על שמן פי 2 ממחיר נורמלי, ועל מסנן שמן פי 4!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
החשבון הסופי יקר בטירוף.

המחיר של הפלאגים יקר ביחס לחנות חלפים - אבל מחיר נורמלי למוסך מורשה. במוסכים אחרים פלאגים פשוטים בסדר גודל כזה עולים בין 80 ל 120 שח.

המחיר של החוטי הצתה - יקר ביחס לתחליפיים, בסדר ביחס למקוריים.

אם תברר כמה עולים חוטי הצתה מקוריים (מהחברה) למכוניות אחרות, תגלה מהר מאוד שסדר גודל של חוטי הצתה מקוריים נע בין 250 ל 1000 שח בממוצע (!!!) - ויש כאלה שגם יותר.

מנורה ראשית + תקע -> מחיר יקר, גם אם מדובר ב H7.

המחיר של העבודה גם כן מאוד יקר -וחסר פירוט (איך ניקו מע' אויר ? מה בדיוק עשו שם ?).

אישית לא ברור לי איך לקוח נותן אישור לדברים מהסוג הזה - מבלי לדעת את נחיצותם והשלכותם של החלפת הרכיבים (או אי החלפת הרכיבים) - ומה היתה הסיבה שבגללה הרכב נכנס למוסך והחליטו להחליף חוטי הצתה, מצתים וניקוי מע' אויר.

איזה מודל הרכב בכלל ?

איציק

איציק אין כל ספק שמחיר העבודה יקר ללא כל צל ספק, ובעיקר מרגיזה העובדה של סעיף מצליח":

מה זה ניקוי מערכת אוויר(סעיף "מצליח), למה זה נחוץ, מה זה נותן, למה זה כולל בדיקה ממוחשבת , שווה עלות של 600 שקל?

וזאת מבלי להתיחס לעלות חוטי ההצתה, שלא ברור מאיזה תוצרת, וסביר להניח שלא מקורים!

רצוי ומומלץ לספק העתק של החשבונית, שם אמור להיות מפורט מספר קטלוגי וסוג היצרן של המצתים(NGK?), ולהסתיר את שם המוסך, כדי לא להשחיר את פניו, לפני שלא הוכחה אשמתו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אז מה? , אלה פניו של מורשה סובארו ?

חבר שלא מבין כלום ומתעקש לא להקשיב שילם על טיפול 10K

כ-800 ש"ח! ומדובר בטיפול פשוט ומקובל (בלי שום החלפות לא סטנדרטיות).

(אימפרזה 1.6 99')

חייבו אותו על שמן פי 2 ממחיר נורמלי, ועל מסנן שמן פי 4!

800 שח לטיפול גדול במוסך מורשה זה מחיר סביר לחלוטין, יש יותר זולים ויש יותר יקרים, אבל זה מחיר סביר ביותר !.

בתור אחד שעוסק בתחום, לא במורשה סובארו, תימחור החלפים והעבודה הגבוהים יותר ממוסך מורשה "רגיל" שלא כפוף לרשת יבואן נעוץ בדרישות מחמירות של היצרנים בכל הקשור להחזקת ציוד מסויים ושינויים מסויימים שמוסך צריך לעבור בשביל "לעמוד בתקן" שרוצה היצרן (היבואן הוא רק חוליה מקשרת).

את כל השינויים הללו צריכים בעלי המוסכים לממן מכיסם - ומאחר שלא מדובר בעסק או תחביב על בסיס התנדבותי, בסוף החודש צריך לשלם משכורות לעובדים, ארנונה, חשמל, מים, לקנות ציוד חדש, לכייל ציוד קיים, לתחזק את המקום (ציוד שמתקלקל למשל) וגם כמובן להרוויח כסף.

כל זה עולה הרבה יותר כסף מאשר מוסך שמחזיק כמה ליפטים בין 4 קירות וכלי עבודה בלבד. למוסך "רגיל" אין מי שידרוש ממנו תלבושות לעובדים, אחזקת ציוד דיאגנוסטיקה ברמה גבוהה ועדכנית, שינויים פיזיים במוסך (צבעים מסויימים על הקירות, מיקום משרדים !!!) ועמידה בסטנדרטים שקבע היצרן (למשל: עטיפת המושבים בניילון עם לוגו היצרן) וכד'.

בדיוק כמו שאם תרצו לאכול בשר טוב במחיר עממי תמיד תוכלו ללכת ל"עזרא ובניו" או "שיפודי התקווה" - אבל אם תרצו גם את היוקרה מסביב תלכו ל"אל גאצ'ו" או "TO-SEE" ותשלמו על מנה עיקרית מינימום 100 שח לאדם, עוד לפני שהתחלתם "לצייץ" משהו מעבר לזה.... ובשורה התחתונה; בשני המקרים תצאו שבעים ומרוצים.

אז אל תחשבו שישר גונבים אתכם או רוצחים אתכם, זכותו של אדם כלקוח לאשר או לא לאשר תיקונים מסויימים ברכבו - וזכותו המלאה לא לטפל במוסך מורשה יבואן... אבל מי שהולך למוסך מורשה יבואן - שלא יבכה על המחירים, כי זה לא עומד (וגם לא יעמוד) להשתנות !.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...