Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבר שלי עשה איתה טסט לפני שלושה ימים :|

לא ייאמן .

אני הבנתי שהיא קיבלה את המיול לפני שלושה ימים, כנראה שהוא חיכה לה בבית אחרי הטסט.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יצא לי לראות את הסיפור בטלוויזיה, רק את הכמה פריימים האחרונים של התאונה עצמה.

לפי מה שהבנתי מהסתכלות מהירה, כשהמיול נכנס באין כניסה, כנראה זה היה במהירות רבה, והגולף גם כן באה במהירות רבה, הנהג של הגולף ראה את המיול חתך לכיוון המדרכה, ניסה להתחמק מפגיעה אבל לבסוף כן לקח את המיול איתו, האם הדבר נכון?

האם נאמר בטלוויזיה כיצד קרתה התאונה?

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

לא מבין, הילדה בת 16 לא הייתה שיכורה נהגה בלי שום סמים\ אלכוהול בדם, ידעה שהיא על הכביש ובכל זאת עשתה שטויות נכנסה באין כניסה, גם אם בטעות, וגרמה למישהי להיהרג ואתם מאשימים את מערכת לימוד הנהיגה?

לא, זה מקרה מהנדירים שמדובר בנטו טימטום של ילדה קטנה ומפונקת, שלבטח בגלל ממון ההורים תצא מהעניין עם נזיפה קטנה ולא עונש נורמאלי.

פורסם

אני חושב שהנהגת היא זו שנהרגה.

מיול או לא מיול אותו דבר היה יכול לקרות לה גם בעוד שנה עם האוטו של אבא.

ממש אי אפשר להאשים פה את הכלי או את הגיל.

to finish first first you have to finish

פורסם

הנהגת היא לא זו שנהרגה, אלא זאת שנהרגה ישבה באמצע.

ואם כל הכבוד לזה שהנהגת עשתה דבר אידיוטי חסר כל שמץ של מחשבה, אני לא חושב שזה ראוי לפתוח פוסט כזה ולגדף ככה את הנהגת, כי אמנם היא עשתה טעות חמורה ואכן היא צריכה לשלם עליה,

אבל לאף אחד לא מגיע כזה עונש - לחיות עם המחשבה שחברה טובה שלה מתה בגללה.

ואני מכיר את הילדות האלה, ולא ממש לא במקום להגיד דברים כמו "הנהגת טיפשה, ילדי שמנות" וכו'

כי זה ממש לא מתאים... התאונה הייתה רק אתמול, אז לפחות למען הילדה שמתה, תתנו את הכבוד ותניחו לנושא.

פורסם

מסכים עם שמר

אבל בנוסף, גם לחינוך מהבית יש משקל רב

לדוגמה, בשבת הייתי בגן גורו.

לקנגרואים יש אזורי מנוחה ומצויין בפרוש שלשם אין להכנס.

אבל מה, לכמה ילדים שם זה לא הזיז, הם החליטו שהם חייבים שהקנגרו יבוא אליהם, זרקו עליו אבנים,

נכנסו אליו והציקו לו.

המדריך המסכן ביקש וביקש וביקש מהם לצאת, אבל זה לא ממש הזיז להם.

זה גם לא הזיז להורים שלהם שעמדו לידם ולא עשו כלום.

זה דוגמה למשהו פשוט, אבל אותו ילד שמקבל לגיטימציה מההורים שלו להתעלם מהחוקים, אפילו הפשוטים ביותר, יגדל וימשיך לזלזל ולפגוע באחרים.

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
רוצים מיול בגיל 16 ? בבקשה - רק עם נהג ותיק לידכם וגם אז, אחרי הכשרה לפחות כמו של רכב. אם יש מלווה אחראי והכשרה מתאימה אני בעד להוריד את גיל הרישיון.

אני גם לא נכנס לזה - עובדתית השכן שלי בן ה 16 וכל החברים שלו שאני פוגש מידי פעם - לא נראים לי מספיק בוגרים לסוע לבד ברכב על הכביש - ואם צריך לזה הוכחה - המציאות חזקה מכל טיעון שאעלה....

דבר אחרון - לבחור שטען שלא מתבגרים בשנה וחצי.... דבר איתי בעוד שנה וחצי - נראה אם תחשוב אותו דבר! אני חותם לך שלא!

1. אני מסכים שאם רוצים לאפשר לנוער להתנייד במיול (ואני בעד) יש ליצור את התנאים המינימליים למתן רישיון לכך לאחר הכשרה מתאימה (שיעורים, תיאוריה, טסט, מלווה וכו').

2. לא ידעתי שאתה בעל רקע מקצועי בפסיכולוגיה ועם יכולת להעריך "עובדתית" את מידת הבגרות של השכן שלך. אולי כדאי שבמקביל תעלה אותו פה והוא יעיד מה הוא חושב על מידת ההתאמה שלך לקבלת רישיון נהיגה...

3. בגילי עוד שנה וחצי אני כבר לא אזכור מה היה לפני שנה וחצי, אז שים לי בבקשה תזכורת. תודה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טוב. קראתי את כל השרשור על מנת לראות שאני לא מפספס אף תגובה שאולי מכילה את הדיע שלי.

אני כאן לייצג את הצד שכביכול מותקף פה.

כן כן, אני בן 17 וחצי כרגע, אבל נוהג מגיל 16 על ריינג'ר בסגנון הרכב שמעורב בתאונה.

אציין כבר עכשיו שהיני כבר שנה וחצי נוהג על הכביש (וצברתי קילומטרז' וכמות שעות נהיגה מכובדים), ללא תאונה. סוג של הישג...

אתייחס למשפט אחד שקראתי כאן ומאוד גירה אותי להגיב לו.

"מה שאני אומר זה שלא כל הילדים בני 16 מסוגלים לעלות על הכביש. כפועל יוצא מי שכן עולה על הכביש הוא לא מי שמבחינה בגרותית ונפשית מתאים לזה, אלא מי שיש ברשותו הממון."

נצד של ענין הרשיון שאני מכיר הוא שבעבר רשיון הטרקטור היה נחלתם של בני המשקים, קיבוצים, מושבים, או בקיצור חקלאים.

ע"פ מה שסופר לי גם מורי הנהיגה וגם הטסטרים וכל מי שהיה מעורב בעניין (השגת הרשיון) ידע שהתלמידים שמגיעים לטסט, מגיעים עם נסיון רב בנהיגה. כלומר לא סמכו על זה שבשיעורים ילמדו אותם. וזה אכן היה העניין.

הקטצ' הוא שאותם נערים, ידעו היטב מה הם עושים. גם מבחינת שליטה בכלי וגם מבחינת ההשלכות שעשויות להיות, כי כאמור, הם למדו לנהוג (במובן המלא - כלומר לא רק שליטה מכנית, אלא גם הבנה של תרבות מוטורית - נסיעה עם נגרר של 5 טון מצריכה שיקול דעת נכבד) על ברכי האבות שלימדו אותם טוב טוב שיש השלכות לעצירה, מעבר לזו המובנת מאליה, שהכלי יעצור.

כיום מרבית הנערים שעושים רשיון לטרקטור, מעולם לא ישבו בכיסא נהג כלשהו לפני הטסט, לא חונכו להבנה של התרבות המוטורית והמעשים שלהם כנהגים. הם גדלו במחשבה ש"אבא יסדר הכל, אם יקרה משהו". פה נעוצה הבעיה.

אני מאוד שמח להגיד, או לפחות לחשוב שאני נמנה עם הטיפוש הראשון שתיארתי.

גילוי נאות-

במידה ועדיין היה ברשותנו פרגוסון במצב נוסע, סביר מאוד להניח שהייתי נוסע עליו לביה"ס ולא על הריינג'ר.

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם
1.

2. לא ידעתי שאתה בעל רקע מקצועי בפסיכולוגיה ועם יכולת להעריך "עובדתית" את מידת הבגרות של השכן שלך. אולי כדאי שבמקביל תעלה אותו פה והוא יעיד מה הוא חושב על מידת ההתאמה שלך לקבלת רישיון נהיגה...

3. בגילי עוד שנה וחצי אני כבר לא אזכור מה היה לפני שנה וחצי, אז שים לי בבקשה תזכורת. תודה.

לא צריך הרבה.... רק לקרוא את התגובה שלך...

"התביעה נחה...."

אלון

פורסם
אני הבנתי שהיא קיבלה את המיול לפני שלושה ימים, כנראה שהוא חיכה לה בבית אחרי הטסט.

אכן חיכה לה, חבל פשוט חבל :roll:

מה שהכי מפליא אותי, זה שהגולף התקפלה לגמרי!

וממה? ממיול?

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם
...לקנגרואים יש אזורי מנוחה ומצויין בפרוש שלשם אין להכנס.

אבל מה, לכמה ילדים שם זה לא הזיז, הם החליטו שהם חייבים שהקנגרו יבוא אליהם, זרקו עליו אבנים,

נכנסו אליו והציקו לו.

המדריך המסכן ביקש וביקש וביקש מהם לצאת, אבל זה לא ממש הזיז להם.

זה גם לא הזיז להורים שלהם שעמדו לידם ולא עשו כלום.

אני הייתי שולח לשם את חיליק המדריך ("דבר חלש...")
פורסם

תאונה מחרידה.

לדעתי הבעיה אינה בגיל.

הבעיה היא שמקבלים רשיון על כלי רכב (לא חשוב כרגע איזה) לנהיגה על הכביש בתוך תנועה עירונית בלי הכשרה מתאימה.

1. הרשיון לנהוג על כלי כזה צריך להיות אחרי מבחן תיאוריה זהה לרכב פרטי (נוהגים על אותו כביש לפי כמעט אותם חוקים, אין סיבה שהתיאוריה תהיה שונה)

2. הטסט צריך להיות זהה לרכב פרטי, ולא הבדיחה העצובה הזו עם החביות בשדה.

3. חובת מלווה לחודשיים-שלושה יכולה לעזור.

כשיתקיימו התנאים הנ"ל - הכלי הזה יהיה בטוח במידה דומה לרכב פרטי לא חדיש במיוחד, ולא הרולטה הרוסית שנגרמת כיום בגלל חוסר ידיעה בסיסי של החוקים.

עוד דבר שיכול לעזור - אם יורידו את גיל קבלת הרשיון לרכב פרטי ל-16, רוב הילדודס מהרצליה פיתוח ידלגו על הכלי המפוקפק הזה וינהגו על רכב אמיתי, מודרני, עם חגורות 3 נקודות עם קדם מותחנים ו-6 כריות אוויר. ובא לציון גואל.

אגב - למה לא מחייבים חגורות 3 נקודות ב-מיול ודומיו? זה דבר אלמנטרי שעשוי להציל חיים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...