Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום רב

אני עורך שיעורי בית לקראת קניית 2 טנדרונים לעסק המשפחתי (בניה)

ההחלטה נפלה על ברלינגו\פרטנר משנת 2002

לאחר חיפוש בפורום ועיון באתרי היבואן יש לי מספר שאלות, אודה לכם מאוד על תשובות

הקנייה תתבצע ככל הנראה מחברת לובינסקי טרייד, אשמח לקבל את חוות דעתכם על החברה (הרושם שקיבלתי על לובינסקי כיבואן אינו חיובי במיוחד, האם כך הדבר גם בטרייד אין?)

לפי הבנתי הברלינגו והפרטנר הם אותו רכב, אולם יש הפרש של כ6 אלף במחירם כמשומשות כאשר הברלינגו יותר יקרה, האם ההבדל מוצדק, ולמה?

היכן אני יכול למצוא נתוני יצרן (בעיקר משקלי העמסה) של הרכב משנת 2002 , ועד כמה הוא שונה מהדגם של 2005?

הרכבים הם בערך עם 150K קילומטר, מה ניתן להסיק על מצבם?

האם בקנייה מטרייד אין מומלץ לבדוק את הרכב במכון, או לסמוך על תוצאות הבדיקה שהחברה מציגה? משום שיש הרבה אקזמפלרים, ולבדוק כל אחד יכול לקחת זמן רב

עד כמה הרכבים הנל (בעיקר הפרטנר) אמינים? בהנחה שעברו ויעברו טיפול סביר +

מה צריכת הדלק המוערכת שלהם?

ובאופן כללי אשמח לקבל את חוות דעתכם

אציין שהרכבים הולכים לשמש מנהלי עבודה שנסועים ברכבי הארץ, ומדי פעם מובילים חומרים

המון תודה על תגובותיכם

בוריס

פורסם

תשובות לחלק מהשאלות -

קניתי בלובינסקי לפני כשנה 2 טנדרוני ברלינגו 2002 עם 120KM +- כל אחד, כיון שאכן היו הרבה אקזלמפרים הגעתי מוקדם בבוקר לפני כולם עברתי על קרוב ל50 רכבים בחרתי מתוכם 8-10 שעלו לחצי הגמר שנראים טוב ובעלי ק"מ נמוך יחסית ואותם בדקתי במחשבי לובינסקי , לאחר הסינון הנ"ל נשארתי עם 3 רכבים שלהם גם עשיתי בדיקה (חובה !) 2 נקנו בסוף התהליך , על אחד מהן אני נהגתי במשך חצי שנה , חוית הקניה היתה טובה ונעימה אם כי לקח משהו כמו 10 ימים עד שקיבלתי את הרכבים לאחר יישור קו , אם הרכב קרוב לטיפול 15K תנסה להוציא אותו מהם ,

הרכב שלי היה טוב , לא נזקקתי לאחריות שלהם , כך שאיני יודע את טיבה , צריכת הדלק היתה 1:12.5 בנסיעות מעורבות עם רוב לבין-עירוני , הרכב מתאים ליעוד שאתה צריך , הבעיה העיקרית היא שהמנוע חלש מאוד (65 כ"ס ) בשיוט בין- עירוני זה בסדר בעליה לירושלים פחות...

יפתח.

פורסם

אני לא ממליץ לך לרכוש לטרייד אין וליסינג, הרכבים האלה עברו גהינום, 150 אלף של התעללות ונסיעות רצופות, קיבלתי ברלינגו בעבודה קודמת שלי , קיבלתי אותה עם 0 ק"מ חדשה בניילונים, בהתחלה הרכב נוסע מצויין, יותר טוב מפרייבט, פשוט תענוג, אחרי חצי שנה כשהחזרתי אותו, הרכב נוסע כמו עגלה, כל הרכב מתפרק, הגה משוחרר, רעשים וקירקושים,הבולמים כבר גמורים, ובויינה - רכב חדש , חצי שנה על הכביש כולה.

אני לא רוצה לחשוב אחרי 150 אלף הרכב פשוט ג'נקיה.

ממליץ לקנות ולחשוב טוב טוב ולבדוק ב 7 עיניים את הרכב, לבדוק היסטוריה שלו ומי נהג עליו, הסטוריית טיפולים וכו.

פורסם

לא ברור לי למה יש הבדל במחירון בין ברלינגו לפרטנר, זה בדיוק אותו הרכב . אתה בטוח שאתה משווה רמות איבזור ודגמים זהים ?

אמינות הרכב טובה בסך הכל, בתנאי שקיבל יחס טוב וטיפול לפי הספר מבעליו הקודמים. אני פירסמתי כאן לפני כמה ימים רשימת תקלות שהיו בשתי ברלינגו שהיו אצלי בעבר, שתיהן אומנם מודל 97 , אחת היתה אמינה מאוד והשניה בדיוק ההפך .תנסה לחפש את השירשור הזה .

צריכת דלק מעשית, כלומר לא בנסיעה בכביש בינעירוני ב 90 קמ"ש אלא מה בפועל צורך הרכב , עם מזגן פועל כל הזמן - באיזור 13 ק"מ לליטר למנוע 1.9 האטמוספרי (המנע היחיד בדרר ראשון של ברלינגו בארץ )

נתונים - משקל מורשה - יש גירסאות עם 550 או 650 ק"ג

מנוע - 71 כ"ס

מהירות מירבית 140 קמ"ש

לגבי 150 אלף ק"מ שעברו הרכבים שאתה מתעניין בהם - לא הרבה יחסית למנוע , זה בערך הממוצע שעוברים הרכבים האלו , כמובן שאם אתה יכול לרכוש עם פחות ק"מ , אז עדיף .

קח בחשבון, שבאיזור הקילומטרז' הזה צריך להחליף טיימינג בפעם שניה ואולי גם קלאץ'

הרכב נוח מאוד לנסיעה, נוח יותר מרוב המכוניות המשפחתיות , מרווח מאוד מבפנים, ביצועי מנוע עלובים .

לדעתי האישית בלבד, עדיף על קנגו ועל דובלו עם המנוע הרגיל (לא טורבו-דיזל 100 כ"ס)

פורסם

1. לובינסקי טרייד היא יחידת רווח עצמאית, משמע - סוחרי רכב ממולחים עם עניבות, כבדהם וחשדהם (מאוד חשדהם).

2. ברלינגו ופרטנר רכב זהה לחלוטין פרט לסמל

3. הייתי מתמקד, כמו שכתבו, על כמה שנראים הכי טוב ויש להם היסטוריה טובה, ואותם לוקח לבדיקה חיצונית. לא לסמוך על הבדיקה של סוחר לעולם.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

המון תודה לכולכם, עשיתם לי הרבה סדר בבלאגאן, בתחילת שבוע הבא כנראה נבצע את הקנייה, אני אעדכן אותכם.

ושוב, תודה

בוריס

פורסם

הברלינגו והפרטנר זהים לחלוטין. מבחינת אמינות הם ממש לא עילוי (מניסיון כבעלים של פרטנר ומתוך הכרות עם הרבה בעלי טנדרונים).

תבדוק עלויות של דובלו או פורד קונקט. הם יותר אמינים, יותר חזקים והרבה יותר חסכוניים (כ 25% בצריכת הדלק ומרווח טיפולים יותר גדול של הדובלו מול הפז'ו).

עוד דבר שכדאי לבדוק זה אם הרכבים יסעו הרבה אז את עלות המימון הבנקאי לרכישת חדש. יכול מאוד להיות שהעלויות יתקזזו עם עלויות האחזקה (אל תשכח שרכב במוסך=יום עבודה מבוזבז ולקוח כועס).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תבדוק עלויות של דובלו או פורד קונקט. הם יותר אמינים, יותר חזקים והרבה יותר חסכוניים (כ 25% בצריכת הדלק ומרווח טיפולים יותר גדול של הדובלו מול הפז'ו).
כשאתה אומר יותר חסכוניים אתה מתכוון למנועי טורבו-דיזל ?

גם הברלינגו טורבו דיזל (2.0 HDI) חסכוני משמעותית מאחיו ה1.9 החלש. כמו כן יש לו 30% יותר הספק, ומה שמורגש יותר בתכלס- יש לו 60% יותר מומנט !!

גרסת ה 1.9 לא רק "בעלת ביצועי מנוע רעים" אלא על גבול המסוכנת. יש מקומות שקשה להשתלב בכביש המהיר.

פורסם

במשפחה אצלינו עברו 3 ברלינגו תחת הידיים כולן בליסינג הגיעו חדשות וחזרו עם 230K ק"מ +-. חלק נכבד מאותם ק"מ היה בשבילים חקלאיים לא סלולים. ללא יוצא מהכלל כולן הפגינו אמינות גבוהה ופרט לפעם אחת שאבא שלי שבר את הקרטר על אבן גדולה בשביל חקלאי לא נתקעו אף פעם, ולא היו תקלות מורגשות בזמן הנהיגה (הגה רופף, ברקסים חלשים, חשמל וכ"ו). האוטו נוח מאוד אבל המושב קצת קצר ולא נוח לאנשים גבוהים לאורך זמן. מרחב פנימי ענק, מזגן טוב ( פחות טוב מ405 יותר טוב מסובארו מזדה 323 ומאזדה 3 ). הדלתות הצידיות לא נוחות לסגירה ופתיחה אבל מהוות פתרון יותר מוצלח מהדגמים הראשונים עם 2 דלתות בלבד.

האוטו אכן חלש יחסית לרכב פרטי ממוצא בגרסה האטמוספרית - לא מכיר את גרסת הטורבו.

פורסם

דבר ראשון יותר כדאי לקנות ברלינגו ולא פרטנר מכיוון שלברלינגו שוק יותר טוב

ודבר שני אפשר למצוא ברלינגואים בין 25-40% פחות מהמחירון

• תוכן חדש...