Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד שבועים אני מקבל את הרכב שלי!

שברולט קורסיקה שנת 94 מנעו 3100

לאחר הרבה זמן המתנה וציפייה הוא הוך ליהיות שלי

עכשיו

אני כבר עברתי על כל שרשור והודעה שמוזכרת בו המילה קורסיקה

במטרה למצוא נתוני צריכת דלק (זה נע מ 1:12 עד ל 1:4!!!!!!)

אך משתמשי הפורום אינם מגובשים ולכן:

מה תיהיה צריכת הדלק של הרכב הנ"ל

1) בנסיעה בינעורנית

2) ויותר חשוב בנסיעות עירוניות. רוב נסיעותיי יהיו עירוניות וקצרות (4-4.5 ק"מ כל פעם)

בתודה

פורסם

צריכת הדלק היא דבר מאד משתנה ע"פ תנאי הדרך וסגנון הנהיגה.

אני יכול לתת לך דוגמאות משל עצמי כדי שתבין על מה אני מדבר:

נסיעה בינעירונית: בין 17 ק"מ לליטר אם אני נוסע במכונית ריקה, כביש מישורי, מהירות 80, האצות מתונות והאטות לפני עיקולים ע"י עזיבת רגל מן הגז, ובין 9 ק"מ לליטר אם הדרך הררית ומפותלת ואני נוהג באופן נמרץ והמכונית עמוסה.

נסיעה עירונית: בין 9 ק"מ לליטר בנסיעה מתונה, שעות שאין פקקים, הימנעות מהאצות מיותרות ובמיוחד מבלימות מיותרות ע"י עזיבת הגז הרבה מראש לפני רמזור, פניה וכל האטה שניתנת לצפייה מראש, ובין 5 ק"מ לליטר בנהיגה נמרצת, עקיפות, הרבה פקקים וכו'. (אשתי מסוגלת גם לרדת מ 5 ק"מ לליטר למרות שהיא נוסעת לאט יותר ממני...)

המכונית שלי שונה והמנוע שונה אבל הבאתי את הדוגמה כדי להמחיש לך את השונות הגדולה שקיימת בין התוצאות אפילו של אותו נהג.

אם אתה משווה בין כותבים שונים יש להביא בחשבון שגם הבדלים במצב המנועים, צמיגים, עומס וסגנון הנהיגה מגדילים את השונות, ועדיין לא הזכרנו את המזגן (או מחמם עזר במנועי דיזל) .

נסעתי פעם אלפי ק"מ בטיול באירופה עם גיסי. שנינו נהגנו במכוניות דומות, באותן דרכים ואחד אחרי השני, ולמרות זאת הוא מילא 50% יותר ממני בכל תדלוק.

פורסם

ההסבר מובן לי.

אני מודע לשוני הרב שיכול להתבטאות מצורות נהיגה שונות

אך בכל אופן נתונים ממוצעים לנהיגה ממוצעת. מה תיהיה צריכת הדלק לאוטו זה

נא לענות אנשים עם ניסיון עם המכונית הנ"ל

פורסם

מנוע 3.1 אמריקאי, נסיעות עירוניות וקצרות = המתכון לצריכת דלק גרועה מאוד.

צפה לכיוון 1:6 עד 1:8 במצב טוב.

אין לך מה לפתח ציפיות ל 1:10...

ציינת כי אתה מקבל את הרכב. מאחר ולא ברכב חדש עסקינן אני מניח שאתה מקבל אותו מההורים או קרוב אחר. למה לא לשאול אותם?

פורסם
מנוע 3.1 אמריקאי, נסיעות עירוניות וקצרות = המתכון לצריכת דלק גרועה מאוד.

צפה לכיוון 1:6 עד 1:8 במצב טוב.

אין לך מה לפתח ציפיות ל 1:10...

ציינת כי אתה מקבל את הרכב. מאחר ולא ברכב חדש עסקינן אני מניח שאתה מקבל אותו מההורים או קרוב אחר. למה לא לשאול אותם?

מכיוון שאין להם מושג!!!!!

מלבד זה שהוא צורך הרבה מאוד דלק!!!!!

אין להם שום מדידיה שלקילומטרים למיכל וכו....

בכל אופן 1:6-1:8 עוד נשמע סביר!

שמעתי מחלק גם 1:4!!!!

פורסם

כאשר הייתה לנו קורסיקה, גם מנוע 3100.

בתוך העיר היא צורכת בין 1 ל 8.

ובין עירוני, 1 ל 14.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

עם מחיר לליטר שנושק קצת מעל ל-6 שקלים אתם עוד עושים חשבון לדלק ומחשבים קילומטר'ז ?

ממש בדיחה טובה......

מי שרוצה לחסוך בדלק שייקנה קטנוע ומי שיש לו רכב שיסבול בשקט :-D

• תוכן חדש...