Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשרות פחות סבירה, שאמיר מתכוון לפירפור קל של הסרן האחורי סיבסוב המכונית על צירה.

וזה אפשרי אם לאימפרזה הנ"ל יש מע' דיפרנציאלים מתוכחמים כמו בראלי העולמי WRC.

אביחי

פורסם

דובי אני חושב שזה נקרא Scandinavian flick. הרעיון הוא להטיח את משקל הרכב אל חוץ הסיבוב ע"י העברתו לצד השני קודם. אמיר דיבר על שילוב של בלימה אז אני לא יודע אם לזה הוא מתכוון.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

ביקשתי עזרה וגלגל הצלה מחבר טלפוני וזה מה שדורי אליצדק כתב לי -

דובי

במכוניות גרופ A וN מיקצועי מחובר לבלם היד מפסק חשמלי שמבטל את הדיפרנציל המרכזי לא בטוח לגבי האחורי.

בכול מיקרה כאשר אתה מושך את הבלם רצוי שיהיה הידראולי ,הדיפרנציאל האלקטרוני חשמלי מפסיק לעבוד בזמן שהגלגלים האחורים נעולים.

יש היתרונות בשימוש בבלם יד ,דורש אימון כמו כל דבר בעיקר במסלול טכני,צריך אוטו עם כוח ומומנט גבוהה.

tigra3-1.JPG

ביי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

טוב אני חושב שאני אנסח מחדש את מה שכתבתי מוקדם יותר.....

שמע אני אישית לא משתמש כל כך באימונים בבלם יד פרט למקרים נדירים... וכשאני משתמש ......בקשר לתוצאה של זה...פעם טובה ופעם לא כל כך(כשאני לא צריך להשתמש בוא ועשיתי טעות)....אבל לאט לאט משתפשפים:smile:

אחד הדברים שלמדתי מיובל מלמד,המלך הבלתי מעורער של הראלי במזרח התיכון זה כיצד לעשות פרסה ( U TURN) במהירות ולא להשתמש בבלם יד ,אני לא יודע בדיוק כיצד לעלות זאת על כתב אך , אין כל שימוש בבלם היד אלא רק בתזמון של דוושת הגז והברקס ביחד עם סיבוב של גלגל הגה.....זה התיאור הכי טוב שאני יכול לתת כרגע...

ואני פשוט בטוח שיש עוד כמה שיטות שעדיין לא אני אישית הגעתי לרמתם כדי לספר עליהם...

כל הקטע של העברת המשקל,כניסה בזוית נכונה מונעת ממך להשתמש בבלם היד ואף לקבל תוצאת זמן יותר מהירה.

בקשר למונח המקצועי,אני אשאל את יובל ויחזור אליכם עם תשובה עניינית.

אאוץ-אני נוהג על רכב סובארו גי טי.

נ.ב:

אנא התעלמו מההודעה הקודמת שלי,ניסיתי להסביר את עצמי ולא הלך לי מי יודע מה:)

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם

לפי מה שידוע לי מומלץ ברכבי 4X4 להשתמש בקלאץ' כאשר מושכים בלם יד! ומנסיון עם נהגים אחרים זה עובד

מעבר לכך כמו שאמיר אמר, בשטח יש מעט מאוד צורך בבלם היד... פשוט עושים את האפל קונטרה אפל, ואם זה סיבוב ממש חד ובאים ממש ממש מהר אפשר גם להשתמש בתרגיל להאטה...

אם יש מערכת שמנתקת את הדפרנציאל המרכזי אז אולי אפשר להמנע מהקלאץ.

אני נוהג בשטח ברכב הנעה קדמית וגם בקושי משתמש בבלם היד

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
ביקשתי עזרה וגלגל הצלה מחבר טלפוני וזה מה שדורי אליצדק כתב לי -

דובי

במכוניות גרופ A וN מיקצועי מחובר לבלם היד מפסק חשמלי שמבטל את הדיפרנציל המרכזי לא בטוח לגבי האחורי.

בכול מיקרה כאשר אתה מושך את הבלם רצוי שיהיה הידראולי ,הדיפרנציאל האלקטרוני חשמלי מפסיק לעבוד בזמן שהגלגלים האחורים נעולים.

יש היתרונות בשימוש בבלם יד ,דורש אימון כמו כל דבר בעיקר במסלול טכני,צריך אוטו עם כוח ומומנט גבוהה.

tigra3-1.JPG

ביי

צודק,צריך אוטו עם כוח ומומנט גבוה

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם

אפל-קונטרה-אפל הוא תרגיל שחייב להיות תוך כדי בלימה !!! אחרת אין משמעות להעברות המשקל ...

אכן יכול גם לסייע בבלימה לפני הפניה

התרגיל מאד מאד קשה ליישום , ובד"כ ע"מ שהתרגיל יקצר זמנים צריך המון המון אימונים, דיוק והיכרות מוחלטת עם המסלול והרכב (וגם קצת מזל)

נכון, התרגיל פוטוגני, יפה, כייפי, אבל עד ההגעה לביצוע מושלם צריך לקחת הרבה אוויר עקב התסכולים :)

(ביצוע מושלם = הורדת זמנים ולא פוטוגניות)

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

לא כזה סיפור כמו שעושים ממנו, ואפשר להשתמש להאטה רצינית או האטה קלה... יותר משמעותי כאשר באים ממהירות גבוהה לסיבוב איטי, ופחות משפיע לרעה על זמנים מאשר בלם יד...

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הנה וידאו ומדריך קצרצר שקשור לנושא שנידון כאן-ה-Scandinavian flick:

בוידאו רואים צילום אין-קאר של תלמיד בקורס נהיגת ראלי בחו"ל (המכונית היא אימפרזה RS, מודל 01',

מפרט ארה"ב, לפי מיטב הבנתי):

נפח: 44 MB.

אורך: כדקה אחת.

איכות:סבירה.

http://tinyurl.com/zhrk2

(לינק מקוצר ל-rapidshare.de)

הנה מדריך קצרצר ל"איך לעשות את זה נכון", מתוך איזשהו ירחון אמריקאי (לא ירחון רכב):

howtodoapendulumturn8zt.jpg

ילדים, אל תנסו את זה בבית!

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם
אפל-קונטרה-אפל הוא תרגיל שחייב להיות תוך כדי בלימה !!! אחרת אין משמעות להעברות המשקל ...

אכן יכול גם לסייע בבלימה לפני הפניה

התרגיל מאד מאד קשה ליישום , ובד"כ ע"מ שהתרגיל יקצר זמנים צריך המון המון אימונים, דיוק והיכרות מוחלטת עם המסלול והרכב (וגם קצת מזל)

נכון, התרגיל פוטוגני, יפה, כייפי, אבל עד ההגעה לביצוע מושלם צריך לקחת הרבה אוויר עקב התסכולים :)

(ביצוע מושלם = הורדת זמנים ולא פוטוגניות)

ליאור

אני לא חושב שזה יותר מידי מסובך לנהג מקצועי שמתאמן על כך - אחרי מספר תרגולים ניתן להגיע לשליטה גבוהה במצב מבוקר. במירוץ תחת לחץ אכן זה הרבה יותר בעייתי. אם ערוץ 5 או המקומי צילמו את המירוץ הספרינט האחרון בסוף הישורת עם העיקול ימינה ופנייה חזקה מייד שמאלה - אז כל פעם שעברתי שם בצעתי את זה למעט הפעם הראשונה בה השתמשתי בבלם יד. אכן זה מרגיש הרבה יותר מהיר - אבל, אני לא בטוח שזה הרבה יותר מהיר בפועל. - אני אנסה להשיג מהם את חומר הגלם ולהעלות את זה פה. בחיי, עד שלא קראתי את זה פה - לא ידעתי איך קוראים לזה...

רק מראה עוד כמה יש לי ללמוד...

:wink:

אלון

פורסם

על פי הידע המינימלי שלי ברכבים 4X4 כאשר אתה מושך את בלם היד את גורם לנעילה קצרת זמן של הגלגלים האחוריים והדיפ' המרכזי אמור להעביר את המומנט לגלגלים שאינם נעולים וכך לא אמור להיווצר נזק .

אני צודק ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

ליאור

פשוט לא נכון. שימוש במסה, אפל קונטרה אפל, כדוגמא, לא בהכרח חייב להתבצע תוך כדי בלימה, בייחוד כאשר המהירות היא גבוהה.

מה שכן זה יעיל יותר כיוון שאם ה"אפל" הראשוני, כלומר לצד המנוגד לפניה, אינו חריף מספיק, סיבוב ההגה הפעם לכיוון הפניה בתוספת בלימה, יקטין את הסיכוי לתת היגוי והרכב יצא להיגוי יתר ביתר נחרצות.

דבר נוסף שלא ממש קשור, החלקה בהיגוי יתר גם כן לא בהכרח תפגע בזמנים, שכן הטכניקה הזו מאפשרת בלימה מ-א-ו-ד מאוחרת (המושגת בעקירה מעצם ההחלקה) ו-turn in מהיר בהרבה ממה שניתן לבצע בטכינקת "נהיגה נכונה", כלומר: בלימה לאייפקס והאצה ממנו תוך כדי שמירה על נייטרליות הרכב. שלא לדבר על הפאן.

"למד איך למות - תדע איך לחיות" - מיץ' אלבום.

פורסם

אני כמובן מסייג את דבריי לסוג הפניה(!!!) ברור לכל שבפניות "פתוחות" היגוי יתר זה בלי ספק רע לזמנים, בפניות הדוקות, פרסות וכו', אני משוכנע בצדקתי.

"למד איך למות - תדע איך לחיות" - מיץ' אלבום.

• תוכן חדש...