Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שמדהים אותי בשרשור הזה (וגם בשרשור שצוטט כאן) הוא שכמעט אין התייחסות לאספקט החשוב ביותר ברכישת רכב (כל רכב!) והוא הבטיחות - הן האקטיבית והן הפסיבית. למי אכפת אם ה 3 מאיץ ב 0.4 שניות מהר יותר ל 100, אם הוא קיבל 4 כוכבים במבחני ריסוק (ועוד המבחן האמריקאי, שהוא פחות מחמיר) בלבד?!

באספקט זה אין ספק שלפוקוס יש עדיפות גדולה (היא קיבלה 100% עגול במבחני הריסוק האירופאים, http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=204)

דרך אגב, כמו שכתבתי גם אז, במחיר כזה יש אפשרויות עדיפות בהרבה לטעמי, כמו רנו מגאן (למרות שלא כולם אוהבים את העיצוב שלה ב 5 דלתות), סיטרואן C4 (שמגיעה עם מנוע 2 ליטר במחיר הזה), וטויוטה קורולה.

והערה אחרונה לגבי הפוקוס: הסיבה היחידה שהיא מרגישה "עגלתית" היא שהיא מגיעה רק עם גיר אוטומטי. מי שמחפש "0-ל100" שיקנה ידני.

פורסם

אני הייתי לוקח סיטרואן סי4 2 ליטר בכסף הזה. נהגתי בגירסת ה1.6 ללא האיבזור המלא ואני מאוהב ברכב הזה, גירסת ה2 ליטר גם יותר מאובזרת וכמובן יותר חזקה.

ככה גם תהיה קצת שונה ולא תתחיל לחפש בחנייה איפה הרכב שלך מבין העשרות מאזדות 3 והפורדים. אני מציע לך שתיקח נסיעת מבחן בסיטרואן סי 4 ואז תגיד מה דעתך על הרכב.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אימפרזה לא בא בחשבון...רוצים רכב משפחתי לאמא סטייל המאזדה האצ'בק...

אני מעדיף לסמוך על בעל ניסיון שנוסע ברכב יום יום והוא אומר שהוא מרוצה מהמאזדה

רק מעניין אותי לדעת...עניין הראשים בנסיעה כזה מפריע?

פורסם

והערה אחרונה לגבי הפוקוס: הסיבה היחידה שהיא מרגישה "עגלתית" היא שהיא מגיעה רק עם גיר אוטומטי. מי שמחפש "0-ל100" שיקנה ידני.

טעות מרה בידיך.

הפוקוס החדשה המשווקת בארץ משווקת עם המנוע 1.6 של הפוקוס הקודמת, בעוד שלחדשה תפח המשקל בעוד 300 קילו(לערך). שלא תחשוב שכולם סובלים מהעגלתיות הזאת! חס וחלילה! רק בארץ היא משווקת עם המנוע הזה בעוד באירופה היא משווקת עם מנוע 1.6 בנזין שעבר שינוי קל ומייצר עוד כ-15 כ"ס כדי לכפר על ההשמנה. אתה מוזמן לקרוא כאן:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2969852,00.html

אלעד

פורסם
בעוד שלחדשה תפח המשקל בעוד 300 קילו(לערך).

די כבר, סגרנו מזמן שזה לא 300 קילו, אלא איזה 150 בערך. לא שזה הופך אותה לפחות עגלה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
פוקוס ישנה? מה פתאום? הם רוצים רכב חדש. הפוקוס הישנה היא, מה לעשות, ישנה. איכות החומרים נחותה, ה-NVH פחות טוב, בטיחות פחות טובה, תחושה כללית של רכב מיושן יותר. ההבדל היחיד לטובתה הוא בכוח המנוע.

ולזה שציין כי לפוקוס החדשה התנהגות כביש ממוצעת מינוס אבל אחיזה מצוינת ביחס לכל משפחתית או משפחתית גדולה - צא לרכבך ובדוק אילו צמיגים מותקנים עליו, וחזור אלינו עם הממצאים. אם אלו אותם צמיגים ירוקים שאני הכרתי מהפוקוס החדשה, אז אני באמת לא מבין מאיפה האחיזה המצוינת עליה אתה מדבר...

רוני

ישנה ישנה אבל הכל היא עושה יותר טוב מהחדשה . לא יודע מה זה NVH , בקשר לבטיחות יכול להיות , איכות חומרים בסדר גמור לא פחות טובה מהחדשה , תחושה כללית מצויינת ששום משפחתית חדשה היום לא נותנת לעומת החדשה שנותנת תחושה מגושמת וכבדה . המנוע הוא אוטו מנוע בדיוק ב1.6 (לא יודע בקשר ל2 ליטר של הפוקוס החדשה) אבל ההבדל במשקל עושה את שלו . לא יודע בדיוק מה ההפרש משקל אבל אין סיכוי שזה 300 ק"ג הרי הפוקוס החדשה לא שוקלת טון שש מאות .

מי שמחפש טיפטרוניק(שעובד חרא והוא בעצם מתפקד כמו אוטומט לכל דבר אפילו בקיקדאון במצב הידני הוא מעביר לך לבד)וכל מיני פלסטיקים בצבע ניקל בקונסולה , מחזיקים לכוסות וכל מיני שטויות שאין בישנה אז החדשה עדיפה בשבילו . בכל מצב אחר הישנה אוכלת אותה מכל הכיוונים .

צמיגים ירוקים??? יש שם איזה בריגסטון שחורים מאיזה דגם פשוט (לא איזה פוטנזה או איזה צמיג ספורט) ושאני יבין אתה לא מסכים שיש הבדל של יום ולילה בין ההתנהגות של הישנה לחדשה?

אחיזה מצויינת הייתה בהשוואה למשפחתיות\מנהלים עם הנעה קדמית ולא לקליאו ספורט או אלפא גיטיאיי ושאר הספורטיביות עם ההנעה הקדמית

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם

בשביל מה לטחון מים? זה כמו להשוות חמור בגיל 4 לחמור בגיל 5. זה אותו החמור, השנתון פשוט שונה, והחמור המבוגר יותר שוקל קצת יותר מהשני... מסקנה: חמור נשאר חמור. (ז"א אין הבדלים משמעותיים למי שלא הבין את המשל).

ליאור

Twincharger Stratified Injection

פורסם

מה אתה מבלבל במוח האוטו שונה לגמרי זה לא הבדל בשנתון או איזה מתיחת פנים

דרך אגב ה"חמור" הזה הפוקוס הישן יכול לעשות ל206CC בית ספר בסיבובים

אם הייתה לי אפשרות לחזור לפוקוס הישנה הייתי מאושר

פורסם

מה אתה אומר? דבר אליי בנתונים ובעובדות, לא כמו ילד. חוץ מזה, תקרא תגובות קודמות ומאמרים על הפוקוסים משני הדורות ואולי תחכים קצת לפני שאתה אומר שאני מבלבל את המוח. אגב, אתה נהגת על 2 הפוקוסים לפני שפתחת את פיך? אני כן, ואני אומר זאת מניסיון. שוב, אין הבדלים משמעותיים בפוקוסים למעט דברים שנאמרו לעיל שלא אחזור עליהם בפעם המי יודע כמה. (למען הדיוק והפרטנות, מדובר בפוקוס 1.6, אוטומטית, דור ראשון לעומת דור שני).

ליאור

פורסם

על הפוקוס הישנה 1600 אוטומט 80000K בשנתיים על החדשה קצת מעל 5000K בנוסף גם על פוקוסים אחרים עם מנוע 2000 בנזין וגם דיזל אני יכול ללמד אותך הרבה על הפוקוס

אני לא קורא תגובות ולא מאמרים זה לא מעניין לי את הביצה אני מדבר מניסיון שלי ושל עוד בעלים שאני מכיר

ההבדל בין הפוקוס הישנה לחדשה הוא יותר מסתם איזה קוסמטיקה ואם המנוע היה גם שונה בכלל היה שינוי רציני

פורסם

ובקשר ל206 שאתה מחפש ידנית אדומה זה גם טוב ? אני אולי יכול להפנות אותך למישהו

פורסם
על הפוקוס הישנה 1600 אוטומט 80000K בשנתיים על החדשה קצת מעל 5000K בנוסף גם על פוקוסים אחרים עם מנוע 2000 בנזין וגם דיזל אני יכול ללמד אותך הרבה על הפוקוס

אני לא קורא תגובות ולא מאמרים זה לא מעניין לי את הביצה אני מדבר מניסיון שלי ושל עוד בעלים שאני מכיר

ההבדל בין הפוקוס הישנה לחדשה הוא יותר מסתם איזה קוסמטיקה ואם המנוע היה גם שונה בכלל היה שינוי רציני

שים לב שהסגרת את עצמך בתגובה שענית. בוא נסכם את זה כך: אם הפוקוס דור 1 היא עגלה, אז הפוקוס דור 2 היא עגלה עם סוסה, מקובל?

לגבי ה-CC, תודה על ההתעניינות אך אני מחפש אוטומטית בלבד, תודה בכל מקרה.

ליאור

פורסם

אל תיהיה חמכולוג הבנת טוב מאוד למה התכוונתי שהשינוי היה יותר דומיננטי אם החדשה לא הייתה באה עם המנוע העלוב הזה

ובאמת שנמאס לדבר כבר על הפוקוס אולי נשמע ממה שאני מדבר שאני הופך אותה לאיזה איוו9 אבל בסך הכל נהנתי איתה מכל רגע

בהצלחה עם ה206

• תוכן חדש...