Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבוע וחצי וכ- 750 ק"מ, כחלק מטיפול 15,000 החלפתי גם את הפלאגים. בנוסף החלפתי את הממיר הקטליטי שהיה מרוקן לחדש תחליפי.

עקב צריכת דלק גבוהה (1 ל 9) וירידה כללית בביצועי הרכב החלטתי לחקור את הבעיה.

כשלב ראשון עברתי על מסנן האויר שנראה תקין ובדקתי שוב את דגם הפלאגים.

לאחר כמה בדיקות התברר לי שהפלאגים החדשים אינם מתאימים בדיוק לרכב שלי ולכן היום ניגשתי שוב למוסך (המורשה, שבפעם שעברה נתן לי אותם ע"פ מספר רכב..) וקיבלתי חדשים להחלפה והפעם (לאחר התעקשות שלי שהדגם שקיבלתי אינו תואם ולאחר בדיקה בקטלוג של EYQUEM) קיבלתי את המתאימים. בזמן ההחלפה, גיליתי שאלה שלא התאימו התפייחו מעט.

מכיוון שהעניין לא נראה לי תקין, שאלתי היא האם זה נגרם עקב הפלאגים שלא התאימו או מסנן אויר שלא מזרים מספיק אויר? אם לא מה יכול להיות הגורם לבעיה?

האם להתפייחות יש קשר לממיר שגם אותו אני לוקח להחלפה מחר?

אני רוצה לציין שהפלאגים הישנים, אלה מלפני הטיפול נראו תקינים לגמרי וללא התפייחות כלל.

הרכב המדובר הוא קסנטיה מנוע 2000 16V אם זה משנה.

בריאות לכולם!

פורסם

יש לוודא שמותקנים פלגים נכונים!!

אם צריכת הדלק אינה סבירה ,יש לחבר את הרכב למכשיר 4 גזים, ואם לא אז לפחות למכשיר CO ולוודא שהוא עומד בנתונים, אם יש ממיר תקין, נראה לי שתוצאה גבוהה מ 0 או מאוד קרוב אליה,תצביע על כשל מסויים.

יש לבדוק בחיבור סקנר דיאגנוסטיקה באם תוצאת הCO אינה תקינה, שחיישני הרכב תקינים כולם ואם כך הדבר יתכן וחיישן החמצן דורש החלפה.

יש לוודא כי מי שבודק את חיישן החמצן, בקיא מאוד בקריאת הנתונים שלו, שכן לעיתים נתוני החיישן עלולים להראות כתקינים למי שאינו מאוד בקיא בהבנת הנתונים.

בברכה

דני

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

Wonderd - כהמשך לעצתו של דני, אם אתה מעוניין בהמלצה לבעל מקצוע ציין מאיכן אתה בארץ (רמת הגולן?) ובטוחני כי רפי לין ושאר מומחי הפורום יוכלו לסייע בהמלצה טובה.

פורסם
Wonderd - כהמשך לעצתו של דני, אם אתה מעוניין בהמלצה לבעל מקצוע ציין מאיכן אתה בארץ (רמת הגולן?) ובטוחני כי רפי לין ושאר מומחי הפורום יוכלו לסייע בהמלצה טובה.
הוא מרמת הגולן, המקום הטוב ביותר המומלץ הוא בחיפה, אצל דני זומרשטיין!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אכן, אני אשמח לעצה בנוגע לבעל מקצוע באיזור הגליל העליון/ טבריה/גולן, שיוכל לומר לי איפה הבעיה.

מה שבטוח אני לא חוזר למוסך המורשה בחצור הגלילית ולא משנה איזה כלים יש להם, פשוט הספיק לי המכות שקיבלתי מהם.

לדני;

תודה, הפעם יש לי את הפלאגים המתאימים. כדי לוודא צלצלתי למחסן המרכזי של סיטרואן וביקשתי לקנות רבעיית פלאגים לרכב שלי, הבחור הנחמד שאל למספר הרישוי של הרכב ונתן לי מחיר ודגם פלאגים ועם זה ניגשתי למוסך לקבלת הפלאגים. הפעם הכל תואם :) .

אולי אני באמת אבוא פעם אחת לחיפה לראות מי זה דני...

בריאות לכולם!

פורסם
הוא מרמת הגולן, המקום הטוב ביותר המומלץ הוא בחיפה, אצל דני זומרשטיין!

בברכה

צביקה

דני הוא סתם חרטטן שלא יודע להדליק רב-מודד...

סתם...

פותח הת'רד - מאחר ורדיוס המקומות שציינת רחוק מלהכיל את חיפה נאלץ לחכות לרפי לין.

אולם - אם תרצה לנדוד או אם יוצא לך להיות באזור חיפה - דני זומרשטיין הוא האיש שאתה מחפש!

פורסם

בקיצור ולעניין, הסתבכתי (שוב..).

היום הייתי במוסך שבו בדקו 4 גזים, מנוע פועל, טורים באיזור ה 650, המכונה מצביעה על 0.00% CO.

שמחתי לי...

לאחר מכן, התחברנו אל המחשב בעזרת מחשב דיאגנוסטיקה שהראה כל מיני נתונים שלא הבנתי וביניהם רמת CO של 0.3%-0.6% משתנה בהתאם לליצות על הדוושה שביצע הבודק. לי זה נראה מעט גבוה וגם משתנה כל הזמן. מוזר. לאחר מכן העלה הבודק את הרכב על הליפט והוציא את התקע של החיישן, ניקה אותו עם חומר כלשהו והחזיר למקום.

לאחר מכן, הסביר לי שאמנם בבדיקת 4 גזים (שלאחר הממיר!), הכל נראה תקין אבל בבדיקת המחשב נדמה כאילו חיישן הלמבדא עובד אבל מדי פעם מזייף ולכן ניקה את החיבורים.

הוא ייעץ לי לנסוע עם הרכב כמה ימים ולראות אם לאחר ניקוי הפלאג של חוט החיישן ישנו שינוי / שיפור.

בדרכי הביתה, נדלקה נורה כתומה עם סימן K עליה, הנורה נדלקה וכבתה כל 30 שניות לערך עד שהגעתי הביתה- כשעה נסיעה. בבית בדקתי בספר הרכב ושם כתוב שהמנורה נדלקת כאשר ישנה בעיה במערכת ההצתה או בזרימת הדלק.

אני מרגיש שהסתבכתי. מה עכשיו??

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...