Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקסנטיה שלי (מנוע 2000) ישנה תופעה ואני מבקש לדעת האם היא נורמלית;

כשמניעים בבוקר והמנוע מתחמם, הוא לא מגיע לטמפ עבודה של 60 מעלות אף פעם במצב של נסיעה, בד"כ הוא נמצע עמוק למטה באיזור ה 40 מעלות. רק כשעוצרים ברמזור אז הוא מגיע ליותר ובפקק הוא מגיע עד מעל ל 80 מעלות. האם התופעה נורמלית?

מה אמורה להיות טמפ העבודה הנורמלית של הרכב?

תודה, אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

אני יכול לומר לך שאצלי, קסנטיה 97 אוטומטית 2.0, המחוג מגיע לאיזור ה-80 מעלות לאחר 5 דקות של עבודה בערך, ולא יורד משם משך כל הנסיעה. הוא מטפס מקסימום ל-90 תחת מאמץ, אבל לא יורד אף פעם מ-80.

פורסם

אכן אופייני לתרמוסטט תקוע. אם היה תקוע במצב ההפוך היו התחממויות, המצב הזה לא רצוי וגורם לבלאי מואץ של המנוע.

טמפ.עבודה נורמלית היא בסביבות 80-90

פורסם

בראש המנוע , בקצה הצינור המגיע מחלקו הימני עליון של הרדיאטור. אמורים להיות שני ברגים של הפלאנג' .

פתח ובדוק אם יש תרמוסטט , ואם הוא תפוס על מצב פתוח.

לפני הפתיחה דאג שתהיה לך לפחות גומיית אטימה חדשה (אם אתה לא רוצה לקנות מייד תרמוסטט) כדי שלא תיתקע עם נזילות אחרי הבדיקה.

דרך נוספת לבדיקה - הנע את האוטו ותן לו לעבוד שתי דקות.

שים יד על הרדיאטור בחלקו הפנימי. אם הרדיאטור קר במשך עוד כחמש דקות, אז פתאום מתחמם בבת אחת , ואחרי שתיים שלוש דקות המאווררים נכנסים לפעולה - המערכת עובדת כראוי ויש לך בעייה בשעון או בחיישן שלו (כחול בהיר למיטב זכרוני).

אם הרדיאטור מתחמם מייד אבל נשאר בטמפ' נמוכה יחסית (כמו של מים פושרים) ולא עולה יותר - כנראה שהבעייה אכן בתרמוסטט (או ב-אין תרמוסטט) , ויש לך זרימת מים חופשית דרך המנוע לרדיאטור.

פורסם

גם בחימום הרכב, קרה לי שיצא אויר קר לאחר נסיעה ממושכת, ופתאום התחמם.

בנוסף נראה לי שהמאווררים עובדים יותר מדי - גם לאחר כיבוי המנוע ועם סוויטצ' פתוח.

אני אבדוק עוד מעט ואחזור לדווח.

תודה בינתיים.

בריאות לכולם!

פורסם

היום במהלך הטיפול שעשיתי, החלפתי את התרמוסטט, הישן באמת היה תקוע במצב פתוח, נראה כאילו התעוות.

מה שבטוח, מישהו כבר התעסק איתו - היו שם שאריות שלסיליקון.

אני מעוניין לדעת האם מה שעשיתי בסדר; הוצאתי את הישן, לא היתה לי גומיה חדשה אז השתמשתי בישנה שלא נראתה רע מדי, ניקיתי את התושבת של התרמוסטט והכנסתי את החדש במקום. הוא 'התיישב' טוב במקומו (מעט בלחץ). שמתי מעט סיליקון על תושבת המכסה וסגרתי את הברגים עד הסוף. האם הייתי צריך להשאיר את הברגים לא מחוזקים עד הסוף ורק אחרי ייבוש הסיליקון לחזק אותם?

מחר בבוקר אני אמלא מים וניסע לעבודה. האם צריך לבצע ניקוז אויר? מהיכן עושים את זה?

בריאות לכולם!

פורסם

היי,

תמיד מחליפים אטמים לא משנה איך הם נראים השאלה איך הם מרגישים.

כלומר אטם במהלך הזמן מאבד מתכונות האלסטיות שלו (גמישות) וגם מתעוות עקב הסגירה לכן חייבים להחליף.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם עשית בסדר או לא תדע מהר מאוד.

אם הרכב רותח - אז התשובה היא לא , לא בסדר.

שתי הערות :

1. ניקזת אוויר ? השתמשת בנוזל מקורי ?

2. סיליקון - לא מהדקים על סיליקון רטוב. אם אין אטם ,ומייצרים אחד - מורחים , נותנים כמה דקות התייבשות , ואז מהדקים. כך מונעים את תופעת ה"טיפות" של הסיליקון שיוצאות מכל הכיוונים ולא פעם הולכות לטייל בכל מיני מעברים ומקומות שלא נועדו להיסתם.

פורסם

היום נסעתי לעבודה, אימצתי מעט את הרכב (:)) ; המחוג עלה כמעט עד 80 מעלות ולא זז משם.

לא ניקזתי אויר- לא יודע מאיפה, השתמשתי בנוזל ירוק שהיה לי אבל לא היה חסר יותר מדי.

בקשר לסיליקון, ידעתי שהייתי צריך להשאיר את הברגים מעט פתוחים ורק בבוקר לנעול אותם אבל היה מאוחר והייתי עייף... יש טיפות מגעילות כאלה אבל לא יותר מדי כי השתדלתי לשים סיליקון בצורה אחידה ולא הרבה.

בכל מקרה, בדקתי ולא ראיתי שום נזילה אז בינתיים זה נראה בסדר.

דרך אגב, כשהוצאתי את התרמוסטט הישן באמת היו עליו סימני סיליקון שלא היו צריכים להיות שם.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

שאלה כללית.

כאשר הטרמוסטט סגור,בתחילת הנסיעה,אין מעבר מוחלט של מים לרדיאטור? ואם כך אז המשאבה

עובדת ללא סיחרור המים?הרי אין זרימה של מים כי הטרמוסטט סגור והמים עומדים.זה לא מזיק למשאבה?

ארז

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם
יש זרימה, לא לרדיאטור
אבל אצלי באונו הצינור שנכנס למשאבה מגיע מהרדיאטור (מהצד התחתון) ואילו ביציאה מראש

המנוע(טרמוסטט) אין זרימה לכיוון הרדיאטור.

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

• תוכן חדש...