Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלמים

oferneu
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שחשתי בזמן האחרון ירידה בבלימה של רכבי (306 1.8 16V) החלטתי לבדוק מה מצב הברקסים.

תוצאות הבדיקה הראו שהרפידות עדיין טובות, אולם הדיסקים לא חלקים לגמרי ויש מעין "עליות וירידות" על פני השטח של הדיסק.

הערה: ברכבי כל ארבעת הגלגלים הם עם דיסקים

שאלותי הן:

1. כיצד יודעים מתי יש צורך להחליף את הדיסק ומתי יש צורך לעשות רק יישור?

2. האם הבעיה בבלימה שתיארתי נובעת מזה? לפי מה שאני מבין נראה לי שהרפידה תתאים את עצמה גם לדיסק שאינו ישר לחלוטין ויוצר מגע ובהמשך בלימה.

3. במידה ואני מחליט להחליף את הדיסק האם כדאי לשים דיסק אחר מתוצרת אחרת ובכלל מה תפקידו של הדיסק ברכב?

4. כיצד אפשר לשפר את הבלימה של הרכב באופן כללי?

פורסם

קשור לשאלה הכללית, בדקת שמן ברקס ? חוסר שמן יעיד על אי יכולת בלימה נאותה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שאלותי הן:

1. כיצד יודעים מתי יש צורך להחליף את הדיסק ומתי יש צורך לעשות רק יישור?

2. האם הבעיה בבלימה שתיארתי נובעת מזה? לפי מה שאני מבין נראה לי שהרפידה תתאים את עצמה גם לדיסק שאינו ישר לחלוטין ויוצר מגע ובהמשך בלימה.

3. במידה ואני מחליט להחליף את הדיסק האם כדאי לשים דיסק אחר מתוצרת אחרת ובכלל מה תפקידו של הדיסק ברכב?

4. כיצד אפשר לשפר את הבלימה של הרכב באופן כללי?

1. אם זה באמת הדיסק, אז בהנחה ועוד לא נעשתה בו חריטה, רוב הסיכויים שניתן לעשות. אם כן נעשתה - צריך לבדוק את זה לעומק (תרתי משמע - כלומר צריך לבדוק את עוביו ולראות אם ניתן בכלל לחרוט, מתחת לעובי מסוים כבר אסור לחרוט אותו יותר - עניין של מספר מילימטרים).

2. זה שהרכב אינו בולם כל כך טוב יכול לנבוע ממיליון דברים. החל מבעיה בקליפרים, במשאבת הבלם וכן הלאה. אבל רפידות ודיסקים זה בהחלט מהדברים הראשונים שצריך לבדוק. במוסך יגידו לך במדויק יותר.

3. הדיסק מסתובב עם הגלגל ובזמן בלימה הרפידה, שמחוברת לקליפר, נדבקת אליו בעוצמה. החיכוך הזה מאט את הרכב. יכולים להיות הבדלים גדולים בין דיסקים שונים. החל מיצרנים שונים ומשימוש בחומרים שונים, ועד שימוש בדיסקים משופרים, כלומר מאווררים (מה שאני מאמין שיש לך מלפנים), או מחורצים ומחוררים (מה שאין לך). זוג דיסקים מאווררים מחורצים ומחוררים במידה שלך יעלה כ-800-1000 ש"ח בערך. כדאי לשלב עם רפידות משופרות, עניין של עוד כמה מאות בודדות לכל הרכב. לפי אחרים - הבלימה משתפרת בהחלט (אני לא ניסיתי אישית).

4. התשובה ל-3 עונה גם על 4, לא? בכל מקרה אפשר גם להגדיל את הקוטר של הדיסקים, אבל זה יכול להיות יקר יותר כי יכול להיות שתצטרך גם להחליף ג'נטים וקליפרים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...