Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שני התארים לא מקנים שום ידע שהוא גם שימושי וגם ייחודי.
אני לא יודע איך מלמדים מנהל עסקים בארץ אבל אני על ידע מהתואר שלי מתבסס עד היום וגם עושה בו שימוש, מידע פרקטי (Office) עד ידע תיאורטי (ניתוח דוחות כספיים, לדוגמא). בסופו של דבר הלימודים הם מה שאתה עושה מהם. אוניברסיטה זה לא ביצפר, לא תיקח את הבסיס שנותנים לך שם ותפתח אותו הוא יישאר חסר משמעות. תואר ראשון שלא נותן לך מקצוע נועד להרחיב אופקים ולפתח את החשיבה לכיוונים חדשים.

עם זאת, אני מכיר כמה מיליונרים ביניהם אחד עם "תואר" מהטכני של חיל האוויר, אחד שלא גמר את תואר עריכת הדין שלו ושלישי שאין לו בגרות ורק עשה קורס מנהלי תיקים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כבר אמרו פה כמעט הכל, נשאר רק להוסיף שכדאי לך להתמקצע בבנקאות כי שם יש הכי הרבה עבודה. לחברה שלי יש כבר תואר שני, היא בחרה בכלכלת משאבי אנוש= מובטלת.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
כבר אמרו פה כמעט הכל, נשאר רק להוסיף שכדאי לך להתמקצע בבנקאות כי שם יש הכי הרבה עבודה. לחברה שלי יש כבר תואר שני, היא בחרה בכלכלת משאבי אנוש= מובטלת.

ואם בנקאות משעממת אותך לגמרי, מה אז?

פורסם
איזה אופציות עבודה יש עם תואר של כלכלה?? אם יש..

כלכלן, מן הסתם.

אבל קודם כל אתה צריך לענות על שתי שאלות:

1. במה אתה רוצה לעסוק?

2. מה מעניין אותך ללמוד?

פורסם

נושא של ניירות ערך מעניין אותי הכי הרבה..

אבל בתור התחלה אני חושב שאני ארצה כמעט כל עבודה, כדי להשתפשף קצת..

איזה אופציות כאלו יעמדו בפני אם וכאשר..?

פורסם

אפשרי לעסוק בניירות ערך אבל אתה צריך קצת עזרה בליהכנס לעניינים שם - קשרים מן הסתם .

אפשרי לעבוד בניירות ערך אחרי לימודי כלכלה ולצערי בישראל הכל זה קשרים כדי למצוא עבודה מתאימה .

בן דודי לומד עכשיו בסקוטלנד תואר מדעי מחשב משולב עם כלכלה, הוא כרגע בשנת לימודיו האחרונה והוא יותר התעניין כמוך בהשקעות ובורסה וכולה .

הוא גם יחסית מקושר ולומד באוניברסיטה גבוהה מאוד במעמד וכמו כן צורת הלמידה שם מיוחדת וגם האנשים שמן הסתם אתה נפגש ומכיר אותם .

הוא כיום מנהל תיק השקעות בתור סטודנט ב 700,000 יורו , אך הבחור השקיע והוא כבר בנה לעצמו תוכניות לבדיקות ואפשרויות והקשרים שהיו לו וכרגע נמצאים אצלו באוניברסיטה הביאו לו את התיק הזה שהוא דיי מבסוט וממנו מרוויח ממנו דיי טוב .

בישראל כמו בכל מקום בעולם הזה הקשרים הם אחד הגורמים המרכזיים בעניין הזה, אם יש לך מישהו שיכול לעזור לך אז אתה תמצא עבודה, אם תשקיע בלימודים וממש תחרוש מתוך אהבה ותקווה להצליח אז אתה תצליח , אם תצטיין אז יחפשו אותך לעבודה .

אגב האוניברסיטה הנחשבת ביותר בישראל בתחום הכלכלה היא אוניברסיטת תל אביב, לא בירושלים ולא בטכניון, תל אביב היא המקום הראשון במקצוע הזה וגם נחשבת כך בעולם .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

תתחיל בקורס מנהלי תיקים ומשם תחליט.

פורסם

וואו חבר'ה,עזרתם לי מאוד גם לי היו תהיות כמו של "פונטו ספייס".

אני גם רוצה לעסוק בניהול תיק השקעות,אז שורה תחתונה,אתם ממליצים לעשות קורסים שלומדים בהם את התכל'ס או מה?

פורסם

מה אתם אומרים על האוניברסטיה הפתוחה? אחת השלוחות שלה, מכללת רחובות, תואר בחשבונאות והרחבה בכלכלה! (לימודים רגילים בכיתות, מרצים וכל מה שמשתמע מכך, לא כמו בפתוחה שלומדים בבית בעיקר). איך נחשב התואר שלהם? איך מסתכלים עליו כאשר הולכים לחפש עבודה?

פורסם

מה כל הבכי ונהי על עודף ה"תיאורטיות" של לימודי הכלכלה ?

אלו לימודי כלכלה ולא לימודי "תכין אותי להיות מנהל תיקי השקעות".

זה שבמכללות שמים דגש יותר על הצד הפרקטי, ומכוונים אותך לכיוון של ייעוץ השקועת/ניהול תיקים, לא אומר שתואר בכלכלה אמור להביא אותך למקצוע של ניהול תיקים.

כמו שמישהו ציין כאן, יותר סביר להניח מסלול במחלקת המחקר של בנק ישראל או מקום עבודה דומה.

• תוכן חדש...