Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר עם היכרות אישית עם האוניברסיטה העברית (למדתי כלכלה וחשבונאות) וכן ממה שאני שומע/יודע מחברים/שותפים לעובדה על אוניברסיטות אחרות.

תואר ראשון בכלכלה, במיוחד עם נלמד באוניברסיטה, הינו תיאורטי לחלוטין ומתבסס על מודלים מופשטים ומוגבלים מאוד. התועלת היישומית שקיימת (אם בכלל) בתואר זה תלויה בגמישות המחשבתית של האדם והיכולת התפיסתית/עיסקית שלו הלאה.

בתואר הראשון אתה תלמד בעיקר על

העקרונות הבסיסיים של היצע/ביקוש . - מיקרו

עקרונות של מקרו כלכלה.

מודלים בסיסיים של מסחר בין לאומי.

מודלים של התנהגות והעדפות צרכנים ויצרנים בסביבת מחירים משתנה - תורת המחירים/תורת הפירמה

מעט מימון

הרבה מתמטיקה וסטטיסטיקה; קללות כמו דיפרינציאלי/אינטגרלי, לינארית מתקדמת - מטריצות, אקונומטריקה ושאר מטעמים

הכלכלה (כמעט) לא מתעסקת ברמת המיקרו של העסק הבודד. אם אתה הולך ללמוד כלכלה בתור "מדעי הכסף" מתוך כוונה ללמוד איך "עושים כסף" אז אתה בכלל לא בכיוון. מידת היישמות של לימודי הכלכלה נמוכה. על מנת לקבל ערך מוסף מלימודי הכלכלה אתה חייב לשלב את הלימודים עם חוג משני או לימודים אחרים שהם יישומיים יותר.

שילובים טובים עם כלכלה הם:

חשבונאות (ראיית חשבון) וכלכלה

משפטים וכלכלה

מנה"ס וכלכלה - אם ממשיכים לMBA כי מנה"ס תואר ראשון זה חרטה אחד גדול.

מדעי המחשב וכלכלה.

כל התוכניות האלו הם תוכניות לימודים מובונותת הקיימות באוניברסיטה העברית, דומות להם קיימות ברוב האוניברסיטאות הארץ.

אנשים שלמדו איתי כלכלה אך עשו זו עם שילובים של חוגי אווירולוגיה (מדעי הרוח) היום חוזרים לאוניברסיטה לעשות MBA או לימודי חשבונאות כי הם רוב העבודות בתחום הם דרך כוח אדם ובשכר מעליב.

כלכלה זה מקצוע ולכן אם תרצה לעסוק במשהו רציני יותר תצטרך לעשות איזה שהוא רישיון כמו:

יעוץ השקעות, ניהול תיקים, CIA - ביקורת פנים, CISA - ביקורת מערכות מידע, רישיון שמאות, רישיון ביטוח וכן הלאה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

תודה רבה רבה לך על התשובה..

מה שתכלס מעניין אותי זה ניירות ערך, בורסה וכל הנושא הזה..

לאחר סיום התואר ישנם קורסים ליועץ השקעות? מנהל תיקים? כל מידע יעזור..

איך נחשבת אוניברסיטת בן גוריון? כלכלה ומנהל עסקים?

שוב, תודה רבה..

פיליפ.

פורסם

עם מעניין אותך ניירות ערך ובורסה ואתה רוצה לעשות יותר מאשר הליצן בבנק שנותן עיצות אחיתופל וקורא לעצמו "יועץ השקעות" אז אתה צריך ללמוד חשבונאות לא בהכרח להיות רו"ח אבל ידע חשבונאי מהותי זה הבסיס.

על מנת להעריך ביצועי פירמה אתה חייב ללמוד לנתח את הדוח הכספי שלה. רוב הניתוחים שמופיעים העיתונים הם כלכך גרועים שפשוט כואב בעיניים. כל פעם שמשיהו כותב/מדבר על הרווחים במאזני חברה XXX ישר מבינים שאין לו מושג (אין רווח במאזן), רוב המידע שקיים בעברית הוא מתחת לכל ביקורת.

עם אתה רוצה להיות אנליסט/פעיל בשוק הון אז כדי להשיג את הידע הרלוונטי עומדות לפניך 2 אופציות עיקריות

1. ללמוד מנה"ס/כלכלה תואר ראשון ולהמשיך ל-MBA (תואר שני במנה"ס) במגמות חשבונאות ומימון. בשביל MBA אתה צריך ציונים טובים ב-BA וGMAT כמותי גבוה.

2. ללמוד חשבונאות, לעשות את ההתמחות שלך באחד מהמחלקות הכלכליות של "BIG-4" או לעשות את ההתמחות באחד ממשרדי הנישה שמתעסקים בהערכות שווי.

לאחר מכן תוכל לפנות לאחד מבתי ההשקעות/קרנות פנסיה/חברות ביטוח ולהתעסק בשוק ההון.

עכשיו שאלה.

אתה יודע איזו מחזוריות יש בתחום הזה? - הגיאות והשפל-> שנה אחת בונוסים שנה אחריה קיצוצים...

השעות המטורפות - בתור מתחיל יפילו עליך ,לדוגמא, דסק אסיה ואז שעות העבודה שלך יהיו לפי מדד ה"הנג סנג"

הכסף בתחום לא כזה מדהים כמו שחושבים. השנה, וזו היתה שנה טובה, הרוויח אנליסט מתחיל (מדובר על רו"ח או MBA עם 2-3 שנות ניסיון) משהו כמו 8-12 אלף וקיבל בונוסים לפי הביצועים משהו כמו 30-80 אלף שקל. בשנה גרועה (אם הוא לא מפוטר) אז לא רק שלא יקבל בונוסים גם יקצצו בשכרו.

בורסה זה מעניין, יש אקשן, אפשר לעשות הרבה כסף... אבל כל זה טוב כעיסוק משני עם הכסף שלך. התור עבודה עיקרית יש הרבה HYPE וזו עבודה "סקסית" אבל תכלס זה לא כזה להיט.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

ובתור התחלה, רק עם תואר כלכלה אי אפשר לעשות דבר? למצוא עבבודה כלשהי?

ציינת בהודעה הקודמת רישון להיות יועץ השקעות.. במה זה כרוח? מבחן מסוים כדי לקבל רישון?

על מנת להעריך ביצועי פירמה אתה חייב ללמוד לנתח את הדוח הכספי שלה- לומדים את הבסיס של זה בתואר לכלכלה?

פורסם

לגבי רשיון יועץ השקעות - קרא כאן: http://www.isa.gov.il/template/default.asp?catId=2&active=ryoetz

מעבר לזה, אני יכול רק לחזק את דבריו של oogee.

התחלתי לימודי כלכלה באוניברסיטה העברית, אך ברחתי כל עוד נפשי בי מחבורת הליצנים התיאורטיקנים שמלמדת שם. היום אני לומד חשבונאות ואני יכול להגיד לך שאני לא מצטער לרגע על הבחירה שלי.

בכדי לקבל מושג לגבי הבדלים בין התכנים השונים בלימודים בין הפקולטות, אני מציע שתיכנס לאתרים של מוסדות הלימוד שאתה מתכוון ללמוד בהם ולראות את ההבדלים בין התכנים של הקורסים בכלכלה לקורסים בחשבונאות.

תואר ראשון בכלכלה לרוב אינו מביא לנקודת פתיחה חזקה בקריירה, אלא רק תוספת ידע תיאורטי לתואר אחר. מעטים מאוד מחבריי שלמדו איתי כלכלה הצליחו למצוא עבודה ראויה שמתגמלת את ההשקעה הלא מעטה בלימודים. חלק מהמצטיינים הצליחו להיכנס למחלקת המחקר בבנק ישראל, אבל בשביל זה צריך ציונים ממש טובים.

התואר בחשבונאות מעניק לך הרבה אפשרויות להתפתח בתחום הפיננסי. כדי שתקבל מושג מה אפשרויות התעסוקה בפירמות הגדולות לראיית חשבון, כנס לאיפה שמפורטים תחומי השירות המוצעים באתרים האלה ותבין באיזה מגוון תחומים עצום הפירמות נוגעות, וזה עוד מבלי לגעת במשרדים הקטנים ובמגזר הציבורי:

http://www.ey.com/global/content.nsf/Israel/Home

http://www.kpmg.co.il/

http://www.deloitte.com/dtt/home/0%2C1044%2Csid%25253D7313%2C00.html

http://www.pwc.com/il/heb/main/home/index.html

http://www.bdo.co.il/

אבל אין גזר בלי מקל. לימודי ראיית החשבון אורכים 3 שנים קשות וארוכות שאחריהן תתחיל סטאז' תוך כדי לימודי שנה רביעית (שעולה יותר מ-20,000 ש"ח). סה"כ משך הזמן מרגע תחילת הלימודים ועד לקבלת הרשיון הוא כחמש וחצי שנים. עלות לימודים התחלתית - כ-55,000 ש"ח.

התמורה - יש לך ביד את התואר הכי פרקטי בתחום הפיננסי + מקצוע. אם אתה טוב אז אתה בוחר לאיזה כיוון אתה מתפתח והתגמול הכלכלי יהיה בהתאם. בפניך יהיו פתוחות כל אפשרויות התעסוקה בתחום הפיננסי בארץ ויפתחו בפניך דלתות בחו"ל. אם אתה בינוני ומטה - אחרים יחליטו בשבילך לאן וכמה מהר תתקדם, השכר יהיה סביב הממוצע במשק והתלות שלך במצב שוק העבודה ומצב המשק בכלל תגדל מאוד.

אשמח לעזור בכל שאלה נוספת.

פורסם

ובתור התחלה, רק עם תואר כלכלה אי אפשר לעשות דבר? למצוא עבבודה כלשהי?

אני פשוט ריאלי.

עבודה? רוב הסיכויים שתמצא. השאלה היא איזו עבודה? יש בנאדם שלמד איתי כלכלה והוא למד בשילוב עם סוציולוגיה סיים ברשימת דיקן... היום הוא ב- "עתודה ניהולית" מקדונלד -> שלא נדע מצרות.

ברוב המקרים בוגרי כלכלה מוצאים בשנים הראשונות עבודות דרך חברות כוח אדם בשכר 4-4.5 ככה שתשואה על הלימודים (שכר הלימוד + זמן + הכנסה אלטרנטיבית) תהיה נמוכה מאוד.

ציינת בהודעה הקודמת רישון להיות יועץ השקעות.. במה זה כרוח? מבחן מסוים כדי לקבל רישון?

יש פרטים האתר הרשות לניירות ערך. יועץ השקעות זה פקיד דביל שלא מבין מהחיים שלו כלום. הם עושים כמה מבחנים שאפשר ללמוד להם בבוקר לפני המבחן ולעבור. בוגרי מנה"ס/כלכלה פאורים מרוב המבחנים.

אם רצונך לעשות משהו יותר פרודקטיביאז אתה צריך לעשות רישיון ניהול תיקים. אבל, עבודה רצינית בזה ללא השכלה רלוונטית בלתי אפשאי למצוא

על מנת להעריך ביצועי פירמה אתה חייב ללמוד לנתח את הדוח הכספי שלה- לומדים את הבסיס של זה בתואר לכלכלה?

אין מצב!

כנראה שמעולם לא ראית דוח כספי של חברה. על מנת לנתח את הדוח אתה צריך להבין אותו. דוח כספי "קצר" הוא יותר מ- 100 עמודים. הדפים הראשונים שמכילים את דוח רווח והפסד, מאזן נכסים והתחייבויות, דוח תזרים מזומנים ודוח על השינויים בהון העצמי הם לא בהכרח הדפים ה"מעניינים" כל ה"בשר" של הדוח נמצא בבאורים.

כדי לנתח חברה אתה צריך להבין את את הדוח המאוחד ודוח הסולו, לנתח את הוצאות המימון של הפירמה, מבנה ההתחייבויות, הפחת וההפחתות, ניתוח מגזרים עיקריים לקרוא ביאורים על עסקאות עם בעלי עיניין ועסקאות פנימיות.

ובכלל אתה עד שלא תבין איך בונים את הדוח לא תוכל לנתח אותו. אתה חייב להכיר את הטריקים לניהול רווחים - כיצד מציגים רווחים סינטטיים וכיצד ניתן לזהות אותם. אתה חייב להכיר את הכללים ותקנים להכרה בהכנסה ואת הכללים לפיהם יוצרים את ההפחתות על נכסים והשקעות בחברה

אפשר לכתוב עוד שעות על מה אתה צריך להבין. בחשבונאות אתה תלמד 4 שנים על דוחות כספיים ורק אחרי שתבין באמת איך בונים דוח תוכל לנתח אותו.

אני ממליץ לך לקרוא (או לנסות לקרוא...) דוח של חברה. תכנס למאיה - מערכת אינטרנט להודעות החברות ותקרא דוח שנתי של חברה.

לדוגמא דוח פשוט יחסית, אבל באמת פשוט של כי"ל רק 297 עמודים:

http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp?report_cd=132412

תמצא לי כלכלן שיחשב לי יחסים הוניים ותפעוליים כמו שצריך ואחר כך יתן הערכת שווי ב- DCF (discounted cash flow) בלי לעשות צחוק מדוח תזרים המזומנים.

פורסם

ואתם אפילו לא יודעים כמה עזרתם לאנשים שאתם אפילו לא מכירים.

בדיוק היתה לי שיחה בנושא עם חבר שרוצה ללמוד כלכלה, אבל לא יודע מה-מו-מי. קישור יצא בדואר האלקטרוני :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ואתם אפילו לא יודעים כמה עזרתם לאנשים שאתם אפילו לא מכירים.

כמו גם לאנשים שכן למדו כלכלה ומנע"ס, והיו צריכים חותם סופי לעובדה שהם ביזבזו 3 שנים מחייהם

בלימוד כלום :roll: (טוב, אז לא. ידעתי את זה כבר)

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם
אני מדבר עם היכרות אישית עם האוניברסיטה העברית (למדתי כלכלה וחשבונאות) וכן ממה שאני שומע/יודע מחברים/שותפים לעובדה על אוניברסיטות אחרות.

בתואר הראשון אתה תלמד בעיקר על

העקרונות הבסיסיים של היצע/ביקוש . - מיקרו

עקרונות של מקרו כלכלה.

מודלים בסיסיים של מסחר בין לאומי.

מודלים של התנהגות והעדפות צרכנים ויצרנים בסביבת מחירים משתנה - תורת המחירים/תורת הפירמה

מעט מימון

הרבה מתמטיקה וסטטיסטיקה; קללות כמו דיפרינציאלי/אינטגרלי, לינארית מתקדמת - מטריצות, אקונומטריקה ושאר מטעמים

הכלכלה (כמעט) לא מתעסקת ברמת המיקרו של העסק הבודד. אם אתה הולך ללמוד כלכלה בתור "מדעי הכסף" מתוך כוונה ללמוד איך "עושים כסף" אז אתה בכלל לא בכיוון. מידת היישמות של לימודי הכלכלה נמוכה. על מנת לקבל ערך מוסף מלימודי הכלכלה אתה חייב לשלב את הלימודים עם חוג משני או לימודים אחרים שהם יישומיים יותר.

שילובים טובים עם כלכלה הם:

חשבונאות (ראיית חשבון) וכלכלה

משפטים וכלכלה

רישיון ביטוח וכן הלאה.

there is a little mistake in the marke words and in your opinion becouse all the courses that u just mentioned are learned one by one exactly the same courses AND more in the 1 st dgree of bussnius so.....x

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

There is nothing wrong with what i have writen. the first degree in business administration has the same uselessness of the first degree in economics.

פורסם
כמו גם לאנשים שכן למדו כלכלה ומנע"ס, והיו צריכים חותם סופי לעובדה שהם ביזבזו 3 שנים מחייהם

בלימוד כלום :roll: (טוב, אז לא. ידעתי את זה כבר)

4 שנים. כולל שנת עבודה במהלך התואר.

יש תארים שאפשר לצאת מהם עם מקצוע (עריכת דין, חשבונאות) ויש תארים שהם יותר אקדמאים נטו.

לגבי הטענה שמי שלא בנה דוח לא יודע לנתח אותו - נו שויין...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
the same courses AND more in the 1 st dgree of bussnius so.....x
שחקן חיזוק ליטאי חדש במכבי? :roll:

אין הבדל משמעותי מבחינת חוסר השימושיות של תואר ראשון בכלכלה ותואר במנע"ס. יש הבל בתוכן - התואר בכלכלה הוא תיאורטי לחלוטין ומלומד כאילו כל העדר של ה-500 איש שלומדים אותו הולכים להשתלב במחלקת המחקר בבנק ישראל. התואר במנע"ס הוא תואר שטחי ביותר אשר נוגע בכל מיני אספקטים בניהול ולא יותר מזה.

שני התארים לא מקנים שום ידע שהוא גם שימושי וגם ייחודי.

פורסם

מסכים עם כל מה שנאמר פה לגבי זה שהתואר הוא תאורתי

ובמידה ואתה מחפש כלים מעשיים שיעזרו בהמשך החיים לא זה התחום.

גם אני הלכתי מתוך אותה מחשבה ללמוד את התואר וסימסטר אחד החוויר

לי שמבחינתי לפחות זה בזבוז של זמן וכסף(אלא אם כן תאוריות שלא תשתמש

בהם יותר מדי עושות לך את זה)ועוד חודש אני עובר לחוג אחר,

את הטעות שלי עשיתי ולכן עצתי לך היא שקול טוב,כי לא כל הנוצץ זהב הוא.

מתן

• תוכן חדש...