טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,199 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
טוב, לפני יומים עשיתי ישור קו בלמים ... החלפתי 4 רפידות קדמיות, 2 דיסקים קדמיים, 2 צינורות בלם אחוריים, כיון תופים בגלגלים אחוריים, החלפת נוזל בלמים + ניקוז אויר. הבלימה של האוטו השתפרה בצורה משמעותית... היום בעיקר התחלתי להרגיש ! הבלמים מגיבים הרבה יותר טוב והחריקות מהגלגלים הקדמיים הפסיקו ! הקיצר ... כל הסיפור הזה היה בשביל להמליץ על המוסך... מוסך N.G.S MOTORS באזור התעשיה חולון... הגעתי לשם 8 וחצי בבוקר ... ישר הזמינו לי חלקים ( מקוריים! ), חצי שעה.. והם היו במוסך... העבודה היתה נקיה וחלקה... בשעה 11 כבר הייתי בדרך הביתה... היחס חבל על הזמן!... הכל באוירה טובה... נהנתי חבל על הזמן! הקיצר, מוסך N.G.S MOTORS אזור התעשייה חולון... מ…
הודעה אחרונה מאת NirTzi, -
- 8 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
הרכב שלי עבר 96K, ושאלתי היא: כל כמה זמן מחליפים בולמי זעזועים? האם מדובר בעצם בהנמכה? יש לי צמיגים רגילים 165/65/14. האם יש טעם בכלל לשים בולמי KONI ספורטיביים?
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אמרו לי במוסך שהחליפו לי את הנוזל קירור במסגרת הטיפול 10 אלפים, שאלתי איזה נוזל צריך לאיטלקייה ואמרו לי שהם שמו מים מזוקקים (נשמע לי קצת מוזר לא ?), הם אמרו אבל שכל המערכת מוציאה בוץ ובגלל שהמנוע הוא מברזל (כנראה הראש מנוע?) אז כל המערכת מלאה בחלודה, ואני צריך לבוא עוד שבוע שהם ישימו מים חדשים ויוציאו את כל ה "בוץ" והחלודה מהמערכת. הגיוני ? איך יכול להיות שראש מנוע עשוי מברזל, אם חלק מהפונקציה שלו היא העברת המים לקירור ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפי ידע אישי שלי חלונות כהים הינם חוקיים כל עוד זה רק האחוריים והשמשה האחורית, כאשר מכהים את החלונות הקידמיים ו\או השמשה הקידמית זה כבר לא חוקי... צודק\טועה הסברים:
הודעה אחרונה מאת Volvo740, -
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אגזוז פתוח יכול להזיק? הרכבתי אגזוז פתוח !הוא עושה לי רעש ספורטיבי מאוד ! השאלה היא עם זה יכול לגרום לנזק כל שהוא בעתיד ועוד שאלה לא קשורה כל כך! איפה אני יכול לקנות מדבקות : כמו מדבקה גדולה לשימשה הקדמית בצבע הרכב ועוד כל מני מדבקות של חברות שיפורים? אני רואה הרבה בדרכים ולא ראית מקומות שמוכרים תודה מראש FIESTA 1.4
הודעה אחרונה מאת maxim, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שריטות קלות אך עקשות על צבע ירוק מטאל של גולף. כ"כ קלות שלא נגרם אפילו כפוף בפח. GS27 לא עוזר. האם יש טעם לנסות בHEAVY DUTY POLISH או שחבל על הזמן. בכל מקרה מישהו מכיר פתרון חוץ מצביעה אצל צבעי רכב.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
עודף שמן מנוע
מאת איצו- 3 תגובות
- 19.2 אלף צפיות
לאחר טיפול ברכב, בדקתי שמן מנוע ומצאתי שהוא גבוה בכסנטימטר מעל הקו העליון. בשיחה עם מוסך טויוטה אמרו לי שאין שום בעיה. האם עודף שמן כזה עלול להזיק למנוע?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בד"כ אני עומד עם 10000 טור בניוטרל והוא יציב אבל כאשר אני מדליק מזגן הם נופלים לכיוון ה-8 -9 זה לא מפריע לי מה שכן מפריע לי זה כאשר אני נוסע ואני עומד נגיד על 20000 טור ומעלה ואני לוחץ קלאץ הטורים נופלים במהירות מתחת לקו החמש אלף והאוטו נכבה!! הוא לא מצליח להתייצב! למה זה קורה? ואיך אני מסדר את זה? הרכב הוא 309 GTI
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לפני כחודש התחלתי לשמוע רעשים מכיוון משאבת מים והנה אתמול היא התחילה לנזול . מחר אני מתכוון להגיע למוסך כדי להחליף אותה. יש משאבות תחליפיות טובות יותר או שכדאי להרכיב משאבה מקורית של היצרן ? נ.ב. זה בסדר שמשאבה סיימה את חייה אחרי 9 שנים בלבד ו 67 k ?
הודעה אחרונה מאת יבגני, -
-
- 15 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
התלהבתי מרעש של מיאטה ששמעתי והחלטתי ללכת לא.פ.ל. אגזוזים בבת-ים. בניגוד למיאטה שהתלהבתי מהרעש לה אני מתכוון לעשות רק יציאה אחת ולא שתיים. הם רוצים 1200 ש"ח, כולל עבודה - וזה נראה לי סביר. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת yairk, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם , יש לי עוד 2 שאלות בנושא : 1. בידוד , אני צריך לבדוד את האנטנה ( הסופית של החוט ) מגג הרכב ( מהפח ) בגלל סיבות הארקה ( המערכת עצמה מוארקת לפח הרכב לכן זה יפריע לאנטנה ) , בנתיים שמתי פיסת קרטון דקה עם חור לבורג בין הפח לאנטנה , אם מה אתם ממליצים לעשות את הבידוד הקבוע ? 2. אטימה : בנתיים שמתי קצת דבק חם , אני יודע שבחורף זה לא יחזיק , אם מה אתם ממליצים לאטום כך שכן יחזיק בחורף ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ברשותי רנו קליאו 2003 עם 28000 ק"מ. כאשר בדקתי שמן/מים, שמתי לב (כאשר המנוע קר) שקו המים הוא מתחת למינימום. הרכב נכנס לטיםול עוד כ 2000 ק"מ, בפעם הראשונה, וכמות המים יורדת בהדרגתיוית. כיוון שהרכב חונה בחנייה ספציפית, עקבתי אחרי נזילת מים ואין. האם מים ירוקים מתאדים על בסיס קבוע, והאם כזה דבר אמור בכלל להתרחש. ומה המשמעות לכך שקו המים עומד על המינימום/מתחת למינימום- האם זה אומר שאין מספיק נוזל די בשביל לקרר את המנוע? תודה גיא
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
שסתום פריקה
מאת alonroz-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אפשר לשים שסתום פריקה על מנוע בנזין רגיל - ללא מגדש טורבו, מנוע כמו של VR6 נגיד? יהיה לזה את אותו צליל?
-
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
בשעה טובה החלטתי לקנות ווקס לרכב... דבר ראשון מחר בבוקר אני מתכוון לרכושו. אין לי ניסיון בשימוש בווקס עד כה הייתי מווקסס עם כסף באוטומט... בנוסף לכל, זאת פעם ראשונה על הרכב הזה ספציפית (וולוו) אז איך עושים, כמה, איפה ומתי??!! הסבר בשלבים יבורך ובנוסף מה כדי לקנות, איזה סוג ושם של חברה... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Volvo740, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קפיץ השסתום מוודא את סגירת השסתום כאשר הנדנד לא פותח אותו. כלומר הוא מהדק אותו. כיום הקפיץ הוא בעצם כמה קפיצים בעלי אורך וקוטר שונה, והם מורכבים אחד בתוך השני. הם גם מלופפים בכיוונים מנוגדים זה לזה. גם אורף הליפוף שונה מקפיץ לקפיץ כך שהאורך הפעיל של הקפיץ קטן. הסידור הזה בא למנוע "הקפצה-הרמונית". עכשיו השאלה שלי היא מה זה "הקפצה-הרמונית"? אני מניח שזה מושג בפיזיקה או מכאניקה אבל לצערי לא למדתי לא את זה ולא את זה... אשמח להסבר! ראלימן
הודעה אחרונה מאת ראלימן, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלןןן........ שמעתי משהו כזה שמוספים איזשהו חומר למנוע לפני שמחליפם שמן וזה מנקה אותו,ואז מחליפים את השמן ואמרו לי שקוראים לפעולה FLESH למנוע.. מישהו מכיר?? מומלץ? תודה..
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אין לי מושג איפה נמצא המדיד שמן ברנו קליאו B שנת 2001. עזרה תתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת Herman, -
פילטר למזדה 626
מאת ACID-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי 626 שנת 98. בלי שיפורים. בלי כלום. מנוע 2 ל'. אוטומט. רןצה לדעת אם פילטרים או מערכות ראם אייר יעזרו לי קצת בביצועים. תאוצה על הפנים! ראשון לא סוחב! בגרוש! הצעות על שיפורים אחרים ייתקבלו בברכה. לא דברים יקרים מידי. גם ככה אני לא טס. וגם איפה להשיג.
הודעה אחרונה מאת Shays, -
-
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת yairk, -
היום בדקתי שמן וראיתי שהוא שחור , איך זה יכול להיות אם החלפתי שמן ליפני 4000 ק"מ בטיפול 60000
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
תודה!
-
לאחרונה רכשו הורי לאנטיס 2000. הרכב במצב מצויין חוץ מדבר אחד, לפעמים הוא קצת נחנק. אם נותנים מכה בגז, אז הוא קצת מגמגם ואז נותן כוח, הוא גם לא סוחב משהו. הרכב עבר 85000 ק"מ, וטופל כראוי. מה יכולה להיות הבעיה ? מזרקים סתומים ? פילטר סתום ? הצתה ? פלאגים ?
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
יש לי דיהטסו שרייד 86 אוטומט מנוע 1000. יוצא לי עשן לבן בכמויות עם ריח חזק של דלק, גם בנסיעה וגם בעמידה. מענין אותי לדעת ממה זה ואיך אני מונע את זה! אני משתמש בשמן מנוע 20W50 והוא די "נאכל" לי. האם כדאי לעבור ל10W40?
הודעה אחרונה מאת יגאל, -
התחממות בראלי?
מאת ~TB~- 4 תגובות
- 936 צפיות
היום נסעתי עד אשקלון וחזרה עם הראלי.. כמו שאתם יודעים, היום חםםםםםםםםםםםםם. אז לפני הנסיעה בדיקה קטנה של שמן, מים ירוקים. הכל היה בסדר אז נסעתי. שמתי לב בזמן הדרך שחום המנוע עומד יותר מחצי. כמעט עמד בשולש רבעים (הקו שלפני איפה שמתחיל האדום). אני לא יודע אם זה רגיל או לא...אבל אף פעם אי אפשר להיות זהיר מדיי... אז, לבעלי הראלי למיניהם, זה בסדר? (אני מתכוון על הקו השחור, אחד מעל האמצע, דיי קרוב לקו האדום).
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 7 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
מה לעשות ומה הנזק??? תודה.
הודעה אחרונה מאת maria, -
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכם.. אז הסיםפור הוא ככה... יש לי גיפ סוזוקי סמוראי שהניע כמו פנתר לפני 3 חודשים ... היתי בחו"ל ואף אחד לא דאג להניע אותו במשך כל הזמן הזה ... ניסיתי להניע אותו ואני לא מצליח ... המצבר ריק ...אך זוהי לא הבעייה...חיברתי במקביל מרכב אחר מצבר עם כבלים וזה לא עוזר...הסטרטר עובד מצויין ...אך אין בכלל סימן אםילו קטן להצתה. דלק יש ... ומיליתי בכל מקרה עוד... וגם ניסיתי לשפוך קצת דלק לקרבורטור וגם לא הניע... אני חושד שזה משהו בהצתה... אם יש למישהו עוד רעיונות וטיפים אני אשמח לשמוע... תודה רבה מראש...ובבקשה ...תעזרו ליייייייייייייייייייייייייייי...................... אושר http://www.osher.on.to [email protected]
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
- 2 תגובות
- 899 צפיות
מישהו יכול להגיד לי מה הפילטרים האלה??
הודעה אחרונה מאת Peugeot 106, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בשבועות בזמן שהרכב חנה וכמו שאתם יודעים שופכים מים אחד על השני ולא רק מים זרקו ביצים על מכסה המנוע ניסיתי להוריד את הביצים אבל הם התקשו ניסיתי עם מים חמים אבל נשארו כתמים.... איך אני יכול להוריד אותם
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- אחראי פורום
- 80 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
יש לי ראלי 1600 98 לא יודע לא קרה לי בחיים דבר כזה אני נוסע ...200 210 גג למשך חצי דקה ...בערך..והכל היה בסדר אחרי 2 דקות של נסיעה רגוע..נסעתי שוב 200 וקצת..למשך חצי דקה עד דקה.. ופיתאוםם יצאא לי מלאא אבלל ממש מלא ...עשן לבן מהאגזוז...!!! למה זה ..יכול ליקרות? ואחרי זה בדקתי שמן היה חסר לי כמות די גדולה...!! כניראה העשן הזה היה שמן שרוף...!! מי יכול לעזור לי....תודה..!!!?!!! גיא בן שבת ראלי 106
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי שאלה שנראית לי מאוד לא הגיונית אבל לשאול זה לא רע .. נכון ? אז כפי שאתם יודעים יושבת לי פה פונטיאק מושבתת ורציתי לדעת .... לי יש 14" שם יש 14, (מה קשור ?!) , האם יש מצב להעביר את הבלמים (דיסק, קאליפר,רפידות אולי..) מהפונטיאק אלי לפיז'ו ? אני מניח שלא כי המרווח ברגים הוא 5 בפונטיאק ו 4 אצלי .. אבל שווה לנסות לשאול מישהו יכול לאשש לי את העניין ?
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 252 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- flytomars
- Aviady001
- EliC25
- נירו72
- נומד
- daniel.asu
- ניקו פ.
- פאר האורה
- דאבל קלאצ
- RedLabel
- blackpolo
- mikk