רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,576 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 818 צפיות
להבנתי היו מבוססים על אותו מרכב. כמעט כפול במחיר. יש סיבה מעבר לסמל? משהו שונה מהותית מעבר לדשבורד? (כל שינוי שהוא) תודה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
שלום לכולם. בדיוק שנתיים חלפו מאותו בוקר יום רביעי בו הייתי חולה אחר מסיבת חצר סטודנטיאלית בבירת הנגב הקפואה. מה עבר לי בראש באמת שאני לא יודע, אבל הנה טיפ: לא הולכים למסיבת חצר בדצמבר עם חולצה קצרה. אה? תודו שלא חשבתם על זה. למחרת בבוקר קמתי עם כאב ראש נוראי, מד החום הראה 39 מעלות ואני משותק. למזלי, הפגיעה הקשה לא מנעה ממני לשבת מול המחשב וללחוץ F5 כל כמה דקות לעמוד ב Yad2 בו מפורסמות יאריס טי זבורט שעושות ביניהן את תחרות הרכב המוזנח יותר. בשעה שלוש וכמה דקות צצה מודעה חדשה וחשודה ובה מפורסמת טי ספורט 2006 אדומה, יד ראשונה עם 30,000 ק"מ וטיפולים במוסך מורשה. אם זה לא מספיק חשוד, כשהתקשרתי קיבלתי את הנימוק הבא "אה, הרכב? זה האוטו של אחותי ואבא שלי מטפל במכירה …
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 4 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אהלן חברים, בדיוק לפני סגירת עיסקה עם סקודה פאביה 1.2 אוטומט. רציתי לדעת מה העלות של האגרה שנתית כי הרכב רשום על נכה וצריך לשלם את ההפרשים לתקופת הטסט. תודה מראש, סופש נעים.
הודעה אחרונה מאת igal.ep, -
ברכות על ראשיכם. אני מעלה כאן סקירה של הרכב הנ"ל, שמשמש אותנו כרכב שני במשפחה לאופל אסטרה הזו, ואותי בלעדית כנהג היחיד שלו. הצורך ברכב שני עלה לאחר שהחלטתי לוותר על רכיבת דו"ג בישראל- אני רוצה להמשיך לחיות, לפחות בינתיים, ומיציתי את העניין של זיעה באוטובוס. אז לאחר וויכוחים ביני לבין עצמי מה כדאי; רכב משומש ישן-אבל-מעניין/יוקרתי, רכב משומש סטנדרטי בן כמה שנים ספורות או סופרמיני חדשה, נפלה הבחירה על האופציה האחרונה. העדפתי לא לערוך מסעות חיפושים אחרי רכבים שמורים ולהתעסק בבדיקות קנייה למיניהן, מה גם שאין כמו הריח של חדש... החלטתי על רכב ידני, לפני הכל, ובעל מנוע קטן וחסכוני. למעשה, השוק די מוצף ברכבים כאלו, והכל שאלה של מחיר מול אבזור. אז אנחנו מדברים על פיאסטה 1…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום לכם! לאחר דיון עם חברי בנושא אמינות רכבים אשמח לשמוע את דעתכם בדברים הבאים: 1.האם הרכבים הקוריאנים אמינים? כמה אמינים? האם זה אותה אמינות כמו היפנים? ואיך האירופאים לעומתם? 2.נתייחס לשברולט ספארק החדשה (אוטו' - הזמנתי אחת כזו) האם הרכב אמין באופן כללי? 3.מדוע שברולט סובלת מבעית תדמית כזאת? יש לכך הצדקה או תופעת העדר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מחר תערוך חברת "מכשירי תנועה" מסיבת עיתונאים לרגל השקת המשפחתית הקומפקטית סוזוקי בלנו ששבה לאחר היעדרות של שנים ארוכות מהשוק הישראלי. בלנו החדשה היא אינה המשפחתית סדאן אותה הכרנו בסיבוב הקודם שלה, אלא משפחתית קומפקטית בתצורת האצ'בק. מחר ייחשפו רמות האבזור, המנועים והמחירים הרשמיים, אך בעבר דובר על ייבוא מנוע ה-1.2 ליטר האטמוספרי ולו 90 כ"ס עם תיבת הילוכים ידנית או רציפה. רמת האבזור שדובר עליה בזמנו הייתה GLX הגבוהה, עם בקרת אקלים, תאורת לד וחישוקים קלים ובעתיד מנוע 1.0 ליטר טורבו, שלושה צילינדרים עם 110 כ"ס ותיבה אוטומטית (כנראה שישה הילוכים). אך שוב, פרטים סופיים יגיעו מחר במסיבת העיתונאים. הערכות המחיר היו אז לכ-100 אלף שקלים ל-1.2 האטמוספרית. כרגיל,…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
סיטרואן מנתקת את מותג היוקרה שלה מחברת האם, אבל עושה את זה עם שימוש בשם מפואר מההיסטוריה של אותה חברה - ה-DS. בתוך המותג הזה, ל-DS3 יש את התפקיד החשוב ביותר - להכניס לקוחות צעירים לתוך העולם של מותג פרימיום יש-מאין כדי שיגדלו לתוכו. רומן קוגן לקח את המכונית שאמורה להתחרות באודי A1 ובמיני כדי לבדוק מה עומד מאחורי הסמל, אופנה חלולה או מכונית מעולה. את המבחן תוכלו לקרוא כאן
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב. בכלכליסט התפרסמה היום כתבה בנושא הצטרפות של קבוצת קרסו (שיווק ניסאן אלטימה) למכרז רכבי השרים. טוב, אז יש לנו כמה מתמודדות, סופרב ואימפלה ומקסימה ואלטימה גם. וכמו בחידת "הציור השבועי לילד" (מאת ג'קי), נפלו מס' טעויות. אנא ילדים חביבים (ז"א חברי קארספורום יקרים), עיזרו נא לתומר הדר למצוא מה השתבש. פרסי פיתות יוגרלו בין הטועים נכונה.
הודעה אחרונה מאת mikush1, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 11 אלף צפיות
אז לאחר כשנה עם מעמד מקורי של iottie על הדאשבורד הדבק שלו התחיל לצאת והוא חצי משוחרר. רציתי לדעת איך ניתן לשחזר את הדבק גי שמעתי שניתן לשטוף במים ולייבש עם פן ולהחזיר. כרגע הוא עדיין במקום בכל מקרה. מה החום פה עושה... Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
כמה ליטרים מכיל מיכל הדלק במאזדה 323f ba 1800 אוטומט שנת 1996?
הודעה אחרונה מאת Ori Mansur, -
שמאי ברחובות
מאת AAM- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לאחרונה האוטו שלי היה מעורב בתאונה וכעת אני צריך לבחור שמאי. מהרשימה של חברת הביטוח ראיתי את יניב סופר שעליו קיבלתי גם המלצות מחבר, אך הוא עובד מטעם חברת הביטוח והבנתי שזה עלול להיות בעייתי. חבר אחר המליץ על ויקטור עידן שהוא אינו תלוי ועצמאי לחלוטין. רציתי לדעת אם למישהו יצא לעבוד אם אחד מהם או שיש לכם המלצות על שמאי שניתן לסמוך עליו באזור רחובות. תודה רבה והמשך יום טוב
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
אני חושב שהגיע הזמן לתקן את המחדל שבפורום אין שום אזכור ל-PalmerSport. אז אחרי שנים שיצא לי לשמוע על המקום מחברים שביקרו בו ולא הפסיקו לשבח, הפעם הביקור האחרון של חבר תפס אותי בתזמון מושלם כשבדיוק בדקתי אלטרנטיבות לפעילות מוטורית באירופה. זרקתי את ההצעה בין חברים בקבוצות שונות ולהפתעתי עד מהרה התגבשה לה קבוצה לא קטנה לביקור. קצת רקע קודם, מה זה בכלל פאלמר ? PalmerSport זאת חברה שהקים Jonathan Palmer, נהג F1 לשעבר, לפני מעל 20 שנה, והיא מפעילה ימי מסלול מיוחדים בקומפלקס הייעודי שלהם - Bedford Autodrome באנגליה (50 מייל צפונית ללונדון). המקום הוא שלהם בלעדית ופועל כל השנה בכל ימות השבוע (למעט ימי ראשון). הוא תוכנן ונבנה במיוחד עבור הימי מסלול האלה ולא עבור…
הודעה אחרונה מאת kissos, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 146 תגובות
- 26 אלף צפיות
בשנה שעברה שיווקה כלומוביל דגמי מיצובישי עם מובילאי והשנה, שבאנו לעשות את ההזמנה - נאמר שלאור בעיות שהתעוררו הפסיקו לספק את המערכת. נשמע מוזר במיוחד שהיא מגיעה כסטנדרט באוטלנדר דיזל מהמפעל. אם שווה להתקין ? עלויות ? מתקין ממולץ ? תודה
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
תזכורת ל"פרקים הקודמים" - קארספורום בשת"פ עם סיטיקאר פתחו באיזושהי הצבעה לגבי למי מתחשק סיבוב על מרצדס CLA, אני אחד מהשניים שנבחרו ברוב קולות. שרשור מקורי שרשור הצבעה החלטתי להיות לא מקורי ולהמשיך את מה שאחד המשתמשים בשרשור ההוא תכנן לעשות בעצמו, וסידרתי לעצמי "דייט" עם אבא שלי, שבדיוק לפני חודש החליף קידומת ל6. רק דיסקליימר קטן: אף אחד מקארספורום / סיטיקאר לא יצר איתי קשר, או ביקש ממני לרשום אי אילו מילים. השרשור בחסות כלום ושום דבר. תכלס כנראה תבחינו בכך בזכות הניסוח העילג (: -- תח"צ תח"ת היום התחיל בנסיון לפתור את עניין הלוגיסטיקה ביעילות המירבית. היות ויש לי 5 שעות בלבד עם הרכב - וחמור מכך, 100 ק"מ נסועה, אזי שהטווח מוגבל. בנוסף, בערב אני פוג…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, מתעניין ברכב למעלה מחצי שנה. מכיר ויודע הכל, רק שלפעמים אני שואל את עצמי למה לא ראיתי אפילו אחת על הכבישים? כמוני גם אחרים, שפחות יודעים באיזה רכב מדובר, לא ראו "פיאט משפחתית" על הכבישים. האם מישהו יודע כמה חתיכות פיאט מכרו? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, רציתי לבדוק האם מישהו מכיר שבAIG נותנים איתוראן SAVE חינם עם התקנה על חשבונם והאיתוראן על חשבונם? נשמע קצת מפוקפק.. יש פה קאצ'? צריך לשלם מנוי חודשי של 19 ש"ח ישירות לאיתוראן. ואחרי שנה אם נוהגים זהיר יכולים לקבל עד 30% בביטוח. מישהו מכיר? שמע? ממליץ?
הודעה אחרונה מאת dimblaster, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אני אמור להתחיל חודש הבא עבודה חדשה בע"ה. כחלק מהעבודה אני יקבל רכב עבודה צמוד שהוא ידני, לצערי הפעם האחרונה שנהגתי בידני הייתי לפני 5 שנים שהוצאתי רישיון מאז נסעתי המון על אוטומטי בלבד. אני היום בעבודה עשיתי סיבוב עם אחד העובדים בגלל שחשפתי את הלחץ והפחד שלי, בזמן נהיגה של 10 דקות הרכב קפץ לי 7 פעמיים . ברשותכם מספר שאלות רענון : 1. שאני מניע את הרכב ומכניס לראשון ומשחרר לאט את הקלאץ' ללחוץ בו זמנית גז? 2. שאני מגיע לנקודה של עצירה (רמזור,פניה) מה לעשות? להכניס לראשון ולעצור לאט שהקלאץ' דרוך? 3. בזמן נהיגה בכביש מהיר (הכי מפחיד) אם אני צריך להאט מגיר 4 או 3 להילוך ראשון מבלי שהרכב יקפוץ מה עושים? פשוט לדרוך את הקלאץ' ולהוריד לאט לאט? כ…
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 803 צפיות
האם הכוונה לכיוןן פרונט ? מה ההבדל בין כיוון פרונט ל:כיוון גלגלים קדמי? עוד נכשל על פנסי דרך. פנסי דרך זה אור גבוה? ופנס מעבר זה האור הרגיל? תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, יש הבדל בין רכב שעבר 25 אלף קילומטר בשנה לבין רכב שעבר 25 אלף קילומטר בשנה וחצי או בשנתיים? יכול להיגרם נזק משמעותי לרכב שעובר הרבה קילומטרים בזמן קצר?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום חברים , במקום מגוריי (לא רלוונטי כרגע שם המקום לעניות דעתי) לא חסרות חניות ברחוב. אולם , בשעות הערב שכשכולם חוזרים מהעבודה ומסידוריהם החניות מתמלאות ובהחלט יותר קשה למצוא מקום חנייה פנוי. ניתן לחנות ברחוב צמוד למדרכה וניתן בנוסף לחנות במפרצונים פנימיים על בסיס הקודם חונה. צמוד לבניין שבו אני גר ישנם שני מפרצונים אשר בכל אחד מהם שלוש מקומות חנייה ( מסומנים עם קו הפרדה בין אחד לשני). מעשה בבחורה צעירה עם רכב משפחתי סטנדרטי (לא רכב גדול או רחב או משהו בסגנון) אשר נוהגת באופן קבוע לחנות במפרצון ולחרוג מתחום החנייה היחידה ועל ידי כך בעצם לתפוס 2 מקומות חנייה בו זמנית , מה שנותן רק לעוד רכב אחד אפשרות לחנות במפרצון. בתחילה חשבתי שאולי הבחורה חונה כך בלי כוונה ולא שמה …
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, הרכב נכשל בטסט ועלות התיקון גבוהה מידי ולא משתלמת ולכן אני מעוניין למכור את הרכב (לפירוק או למישהו שיהיה מוכן לתקן). קיבלתי שבוע ארכה ומה עכשיו אני אמור לעשות? האם אני צריך להודיע על כך למכון בו ביצעתי את הטסט? האם יש דברים נוספים שעליי לעשות?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
לפני שלושה שבועות התחדשנו בפיג'ו 208 1200 ידנית אקטיב. כיוון שהתחתנו לא מזמן, והבנתי שאני לא יכול להסתדר יותר עם דו"ג (לצערי..), התחלתי לחפש רכב עבורנו. כיוון שאנחנו זוג צעיר,ו90% מהנסיעות שלנו הן בתוך העיר, הדרישות מהרכב היו נוחות טובה, חסכוני יחסית, אמין ככל שניתן, עדיף גיר ידני, ואם אפשר שתהיה מאובזרת בצורה סבירה. העניין הוא, שלא הייתי סגור אם ללכת לכיוון סגמנט הקומקפטיות האוט', ולהתפשר בנושא צריכת הדלק (וגיר אוט'), או לחפש סופרמיני ידנית כלשהי. לאחר שעברתי בסוכנויות הליסינג והטרייד כדי לראות אם יש משהו מעניין, הגעתי בסוף לטרייד מובייל (רק כדי לסמן וי שעברתי בכל הסוכנויות, לא הייתי אופטימי) שם הציעו לי 208 ידנית , שנת 2013, 34,000 ק"מ יד 1, ובנוסף …
הודעה אחרונה מאת netco, -
-
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
במלוא חצי שנה ולאחר 8K ק"מ, וכל מיני 'פרוייקטים' (לא יודע איך לקרוא לזה), החלטתי לאגד את כל הדברים בשרשור אחד בשביל שיהיה לי תיעוד מסודר, ולמי שמעוניין - מידע נגיש. מדובר בפיאט בראבו 2011, גרסת Sensation, רובוטית, כחולה וגדושה. -- דברים שביצעתי ותיעדתי בשרשורים נפרדים: 1. הליך הרכישה 2. 'יישור קו' אסתטי: PDR על שקע מעצבן בפח (לא ברור לי מדוע, אבל מסתבר שהשרשור הזה נמחק ) 3. טיפול דיטיילינג: פוליש דו-שלבי וציפוי אופטיקואט. 4. צביעת ג'נטים בפלסטידיפ (השרשור שפתחתי מוזג אל תוך שרשור אחר עם נושא דומה) דברים שביצעתי ולא תיעדתי: יישור קו: החלפת רביעיית צמיגים + כיוון פרונט, החלפת תושבת מנוע במוסך שמשון. שיפור: רכישת קיט של TMC - קופסא לניהול מ…
הודעה אחרונה מאת oryo, -
ציטוט מעיתון כלכליסט. החיבה הגוברת של הישראלים למכוניות יד ראשונה אפס ק"מ, הביאה לפריחתם של אתרי מכירות מקוונים. אלה אמנם מציעים מכוניות חדשות במחירים אטרקטיביים, אולם מבדיקת כלכליסט עולה שלא פעם תמונת הרכב המוצע למכירה אילוסטרטיבית בלבד, ובפועל הלקוח מקבל רכב מדגם מיושן יותר. מלבד זאת, זהות חברת הליסינג שממנה הגיעה הרכב מתבררת רק לאחר הרכישה. (סוף ציטוט) אז מה הדעה שלכם, אטרקטיבי או לא?
הודעה אחרונה מאת Alon Melanker, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, לאחרונה החלטתי לשנות כיוון בחיי לטובת מכונאות רכב מכיוון שאני אוהב מאוד את התחום. קבעתי פגישות יעוץ עם מספר מקומות(שלא אזכיר את שמן). העניין הוא שאני יכול רק ללמוד במסלול ערב. כששאלתי אנשים על אחד המקומות שמאפשר את לימודי ערב ענו לי בתגובה לא להתקרב ושלל תגובות שליליות. אני מאוד מבולבל ולא יודע איזה מוסד לימודים מציע את הידע התיאורטי והמעשי הטוב ביותר. התעניינתי אגב, במסלול הנדסאי רכב. אם יש כאן מישהו שיכול לעזור לי אני אשמח מאוד . אני מאוד רוצה ללמוד את התחום ולהתפתח בו ולימודי ערב הם הדבר שהכי מתאים לי ושוב אני מדגיש, החלק המעשי, הטפולים הקטנים והגדולים חשובים לי מאוד. תודה רבה לעוזרים. נ.ב , אני מחדרה.
הודעה אחרונה מאת yoel86, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה ההבדל בן מגן || רגילה למגן דגם pro
הודעה אחרונה מאת oren1, -
בשקט, בשקט מתחת למשרדי נפתחה לפני מספר חודשים סוכנות למבורגיני. כל בוקר אני צריך לעבור מול הזוועה הזאת... משתף שגם אתם תסבלו.
הודעה אחרונה מאת AstoDriver, -
- 1 תגובות
- 541 צפיות
ברשותי רכב תקין חסר ביטוח (חונה בחניה פרטית ) וללא שימוש. חבר זקוק לרכב למספר שבועות ואין לי בעיה להשאיל לו. שתי שאלות; א החבר יכול להוציא פוליסת ביטוח חובה+מקיף לחודשיים על שמו?? ב .ניתן לגשת לטסט שנתי עם רכב בבעלותי וביטוח לאותו רכב על שם אחר ? תודה.
הודעה אחרונה מאת israelwww, -
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
חברי פורום יקרים, החלטנו לפתוח נושא על מנת לספר לכם עלינו, נבדקי רכב. אנו עוסקים בבדיקת כל סוגי הרכבים לפני קניה – פרייבט, עבודה, ספורט, יוקרה, 4X4 ואספנות. ומדידת הספקי מנוע (dyno). במהלך הבדיקה לפני קניה, אנו מבצעים בדיקות מעמיקות לכל מכלולי הרכב – נסיעת מבחן, מנוע, גיר, מרכב, שלדה, ברקסים, צמיגים, בולמים, אלקטרוניקה ועוד. כל זאת, בצורה יסודית, בסבלנות רבה, בשטח עבודה סטרילי, עם מכשור מתקדם וצוות בוחנים מנוסים ומקצועיים. בסיום הבדיקה, תשבו בחדר ממוזג עם בוחן אשר יסביר לכם על ממצאי הבדיקה, יעניק לכם טופס מסכם של הבדיקה וכתב אחריות מהמכון על טיב הבדיקה. כמו כן, רבים כאן בפורום כבר שמעו והכירו את מכשיר הדיינו שלנו. מדובר במכשיר למדידת הספקים (dy…
הודעה אחרונה מאת נבדקי רכב, -
- 6 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
היי, פעם יכולתי באוטו לראות את הקמ״ש במספר בלוח שעונים בריבוע באמצע. עכשיו אני רואה עוד כמה קילומטר נשאר לי לדלק... איך אני משנה את זה חזרה שיראו את הקמ״ש במספר? תודה.
הודעה אחרונה מאת yossiaviel,
-
מי מחובר 19 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 331 אורחים (הצג רשימה מלאה)