Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור בעלים יאריס TS כבר 6 שנים אני יכול להגיד שהרכב מעולה.

כיפי אמין ויפה. אני עדיין נהנה להסתכל עליו אחרי 6 שנים.

החסרון היחיד זה הצבע של הגג שמתקלף... אני אשמח לדעת איך נמנעים מזה ואיפה הכי כדאי לתקן את זה.

והבנאדם שגנב לי את הספוילר יימח שמו.

אני בדקתי את צריכת הדלק של האוטו ידנית ולפי המחשב ולי יצא די מדויק סטיה של 0.1 0.2 קילומטר.

צריכה בין עירונית בנסיעה רגועה מגיעה לאזור ה 17-16

וצריכה עירונית מגיעה ל 12-13.

סהכ אפשר להגיד שהצריכה המשולבת היא סביב ה 14, פעם יותר פעם פחות תלוי איזה סוג נסיעה הייתה יותר דומיננטית.

אתה אומר שאם אני ארד ל5-30 הצריכה תשתפר? (וכן אין בעיה לפתוח את הדיון :) )

איתמר - אתה נוסע על המיכל עד הקילומטר האחרון? ממה שאני יודע כדאי להימנע כי כל הזבל שוקע במיכל דלק

ויש סכנה למזרקים...

אם אתה מחפש לעשות צבע כללי, יש בבאר שבע צבעי מומחה. הרכב שלנו נצבע אצלו ( שילדה וחיפוי) ויצא מעולה.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הקפצה! :-D

ככה, בלי להרגיש חלפה לה עוד שנה (שנה רביעית אם הוטעתם מהכותרת), וזה עדיין מרגיש כאילו זה קרה רק אתמול.

גם השנה החולפת עברה עלינו ללא אירועים מיוחדים, או שיהיה נכון יותר לומר ללא אירועים כלל. כל מה שהוחלף ברכב הינו בגדר בלאי או תחזוקה מונעת, שום דבר לא חייב כניסה למוסך.

סימני זיקנה:

* הלקה ממשיכה להתקלף. גג, מכסה מנוע, דלת תא מטען ותחת החלונות האחוריים. הדלתות והכנפיים הקדמיות הצליחו לחמוק מגזירה זו לעת עתה.

* פנסי החזית דהו בשנית, שנה וחצי לאחר החידוש הקודם.

זהו.

אחזקה וטיפולים:

* החלפת נוזל הגה כוח. בוצע ריקון יסודי של כל המערכת והכנסת נוזל חדש. עלות 0 ₪.

* בוצעה החלפה לגומיות המוט המיצב. עלות: 297 ₪ לכל התהליך כולל שני בושינגים "D" אשר לא הוחלפו עקב חוסר גישה.

* ביצעתי חידוש פנסים (בפעם השנייה כאמור) על פי המדריך המצויין שבפורום. עלות: 0 ₪, כל החומרים היו בבית מהפעם הקודמת.

* במהלך השנה הוחלף סט המגבים הקדמי בסט מגבי Flat-Flex מבית HR (ממש לא להיט אגב, התחילו לחרוק אחרי חצי שנה בעוד סט מגבים סיני של VISION עולה חצי מחיר ומחזיק שנה בדיוק). עלות: 70 ₪.

* בוצע ניקוי יסודי לבית המצערת שלדעתי מהווה את החצי השני לטיפול ניקוי הפיח שעבר הרכב לפני שנה וארבעה חודשים. עלות האטמים: 3.07 ו 3.08$ לאטמים מקוריים מארה"ב באותה הזדמנות גם הוחלף נוזל הקירור (מקורי) בעלות 120 ש"ח. ספריי קרבורטורים, סמרטוטים ומקלוני אוזניים היו בבית.

* האנטנה המקורית והסדוקה הוחלפה באנטנה סינית, אשר במהלך חייה הקצרים נשברה מההברגה שלה ותוך כדי דפקה גם את בסיס האנטנה :evil:

יטופל במעמד צביעת הרכב אי שם בעתיד הרחוק, אני לא מתכוון לפרק את דיפון הגג לכבוד זה. עלות האנטנה: 0 ₪.

* הוחלפה רביעיית צמיגי ה Toyo T1R אשר עשו עבודתם נאמנה ברביעיית Good Year EfficientGrip Performance טרייה. עלות: 1,760 ₪ לרביעייה.

* טיפול 80,000 כלל החלפת שמן Red Line 5W20 בעלות 88$, פילטר שמן מקורי בעלות 6$ ושייבה לבורג אגן השמן שהתקבלה בחינם. צלחות ורפידות הבלמים אגב עודם מקוריים מיפן ובמצב מעולה, להערכתי יכולים להחזיק עוד קילומטרז' כפול אם לא יותר.

סה"כ עלות האחזקה השנתית: 2,607 ₪. ללא הצמיגים אנחנו מדברים על 847 ₪ בלבד שכאמור כללו לא מעט דברים מעבר לטיפול שנתי שגרתי וזאת תוך שימוש עם חלפים מקוריים בלבד.

צריכת דלק:

במהלך השנה האחרונה גמענו יחד 11,562 ק"מ עם צריכה ממוצעת (אמיתית, לא לפי מחשב) של 16.76 ק"מ/ל'. ביקרתי סה"כ כ 17 פעמים בתחנות הדלק עם מרחק ממוצע של 667 ק"מ בין תדלוק לתדלוק.

זהו. נכון להיום היאריס עונה על כל צרכי ובאמת שקשה לי לחשוב על מחליפה טובה יותר לתקופה זו של חיי. רכב כיפי, קטן, אמין ושעולה גרושים לאחזקה הם מתכון מנצח לסטודנט חובב רכב ונהיגה.

נתראה בשנה הבאה :wink:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ואנשים כול פעם מתפלאים מחדש למה קונים טויוטה במחיר מופרך...

ואגב מחיר מופרך, ראיתי לפי השרשור שלך שקנית אותה בסביבות ה-70 אלף לפני 4 שנים. כיום המחירון שלה הוא 45 אלף. להפסיד 35 אחוז מהערך ב-4 שנים זה פשוט שמירת ערך פנטסטית. קשה לי לחשוב על עוד רכבים ששומרים על הערך שלהם בצורה כזאת, ולא עולים שקל וחצי.

פורסם

תשמע עשית לי מה זה חשק לקנות אחת...אפילו יש אחת שנראית נחמד ביד2...חבל שאין לי את הממון בשביל זה.

אגב יש גם אחת אדומה ביד2...וזהו. סה"כ 2 למכירה.

רכב בעל יכולות דינאמיות לא מבוטלות, עם צריכת דלק מצוינת, אמינות גבוהה מאוד, זול לאחזקה, ולא יורד קשה בערך שלו.

מדהים.

סחתיין על המעקב שאתה מבצע, אבל ככה אנחנו חולי הרכב...משוגעים! :crazyeyes

כל קונה עתידי שיראה דבר כזה יבין שאין לו מה לחפש בשום מקום אחר.

שרק ימשיך ככה לעוד הרבה שנים.

בהצלחה!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
צריכת דלק:

במהלך השנה האחרונה גמענו יחד 11,562 ק"מ עם צריכה ממוצעת (אמיתית, לא לפי מחשב) של 16.76 ק"מ/ל'. ביקרתי סה"כ כ 17 פעמים בתחנות הדלק עם מרחק ממוצע של 667 ק"מ בין תדלוק לתדלוק.

כבר אמרתי שאני מאוד מסמפט את הרכב הזה אבל הנתון הזה גורם לי לקנא, אחרי חודשיים עם הרכב שלי המתדלקים ברחבי העיר מכירים אותי בשמי, מזמינים אותי לאירועים חברתיים, נהיינו ממש משפחה....

:wink:

תענוג של רכב, תהנה!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן- :roflmao: :roflmao: :roflmao:

איתמר,

נשמע מעולה! צריכת הדלק מצויינת, עלות האחזקה מגוחכת (למרות שאתה עושה את זה לבד. יש לך אולי מושג כמה עולה טיפול שגרתי במוסך? סתם שנדע..)

וכל הכבוד על ההשקעה ברכב! רמת פדנטיות כזו קשה למצוא, המשך כך! והמשך לשתף בבקשה.

אני מאמין שאני ידבר בשם כולם אם אני יבקש כמה תמונות של הרכב :wink:

פורסם
כבר אמרתי שאני מאוד מסמפט את הרכב הזה אבל הנתון הזה גורם לי לקנא, אחרי חודשיים עם הרכב שלי המתדלקים ברחבי העיר מכירים אותי בשמי, מזמינים אותי לאירועים חברתיים, נהיינו ממש משפחה....

:wink:

תענוג של רכב, תהנה!

אתה ממש מאוהב ברכב שלך אתה יודע?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

מאוהב באישתי, הרכב יכול ללכת לקיבינימט, הוא אחלה, אבל הוא פחית עם גלגלים, אבל מה הקשר לזה שאני מקנא לחלוטין בצריכת הדלק של איתמר?

בא לך שמתדלקים יקראו לבנם על שמך?

80K שקל והרכב שלי- שלך, הסבה להגה שמאלי עלייך.

חותמת?

:lol:

אגב איתמר, באמת פנק באיזו תמונה, רכב מדליק לאללה, אני מאוד אוהב אותו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שלא יהיה כל ספק, אני עם ה-TS שלי כבר 4 שנים וכל מה שאיתמר רשם מדוייק ונכון.

הרכב משמש היום את החברה שלי שלא מוכנה להחליפו בשום רכב אחר.

גאונות של טויטה בייצור ה-TS וכל מילה נוספת מיותרת- יופי של רכב מכל הבחינות.

פורסם

איתמר, אלחה צריכת דלק. באיזה סל"ד אתה מעביר הילוכים?

הממוצע שלי עומד על 14.1 ק"מ/ל. מצד שני אני גר בירושלים...

פורסם
ואנשים כול פעם מתפלאים מחדש למה קונים טויוטה במחיר מופרך...

ואגב מחיר מופרך, ראיתי לפי השרשור שלך שקנית אותה בסביבות ה-70 אלף לפני 4 שנים. כיום המחירון שלה הוא 45 אלף. להפסיד 35 אחוז מהערך ב-4 שנים זה פשוט שמירת ערך פנטסטית. קשה לי לחשוב על עוד רכבים ששומרים על הערך שלהם בצורה כזאת, ולא עולים שקל וחצי.

אני חושב שהמחירון של לוי יצחק קצת מפרגן יותר מזה של יד2 (וגם המשוקלל של יד2 גבוה יותר מ 45). אין מה לומר, היאריס שומרת על ערכה כמו אונקיית זהב. חוץ מזה, צריך לזכור כשמדובר בדגמים המוצלחים של טויוטה (בניגוד ליאריס / קורולה הרובוטית, למשל) קונים יקר - מוכרים יקר. זה אולי יותר כואב בכיס במעמד הקנייה אך זה משתלם במעמד המכירה.

עידן- :roflmao: :roflmao: :roflmao:

איתמר,

נשמע מעולה! צריכת הדלק מצויינת, עלות האחזקה מגוחכת (למרות שאתה עושה את זה לבד. יש לך אולי מושג כמה עולה טיפול שגרתי במוסך? סתם שנדע..)

רק לפני יומיים מישהו פרסם הצעת מחיר ל"טיפול" 135,000 בקורולה שלו. בשורה התחתונה תמורת 830 שקלים הטיפול כלל החלפת שמן מנוע ופילטר. אני משער שאפשר להבין מכך מהי עלות הטיפולים במוסך מורשה.

איתמר, אלחה צריכת דלק. באיזה סל"ד אתה מעביר הילוכים?

הממוצע שלי עומד על 14.1 ק"מ/ל. מצד שני אני גר בירושלים...

הנהיגה שלי רגועה. מאוד. 99% ממנה מתבצע על בין עירוני ולכן הצריכה המצויינת הזו.

הילוכים מועברים מוקדם, 2,000-2,500 סל"ד בדרך כלל, 3,000 סל"ד בעליות או שהרכב עמוס. הגיר הקצר מאפשר את העברת ההילוכים התכופה הזו ותורם לחסכון בדלק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האקסית המיתולוגית שלי.

במקרה זו שמפורסת ביד 2 הייתה שלי לפני שנתיים.

אין לי מילה אחת רעה להגיד על הרכב ( יחסית כמובן)...

תהנה

• תוכן חדש...