Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה בעצם אומר שאתה נכנס לתחנת דלק בערך פעם בחודש? מדהים

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנהיגה שלי רגועה. מאוד. 99% ממנה מתבצע על בין עירוני ולכן הצריכה המצויינת הזו.

הילוכים מועברים מוקדם, 2,000-2,500 סל"ד בדרך כלל, 3,000 סל"ד בעליות או שהרכב עמוס. הגיר הקצר מאפשר את העברת ההילוכים התכופה הזו ותורם לחסכון בדלק.

איתמר

אם זה השימוש שלך ברכב, למה לא קנית יאריס רגילה? היית חוסך עוד יותר.

פורסם
האקסית המיתולוגית שלי.

במקרה זו שמפורסת ביד 2 הייתה שלי לפני שנתיים.

אין לי מילה אחת רעה להגיד על הרכב ( יחסית כמובן)...

תהנה

אני עדיין לא מצאתי את הרכב המושלם, לכל רכב יש יתרונות וחסרונות. במקרה של היאריס ובנקודה זו של חיי היא מתאימה לי כמו כפפה ליד והחסרונות שלה בטלים בשישים. במקרה של היאריס אני חושב שנקודת התורפה העיקרית של היאריס היא המנוע, שלא היה מזיק לו עוד כמה עשרות סוסים, אטמוספריים או באמצעות מכונת הנשמה, או אז באמת היה קשה למצוא מתחרה ראוי.

אם זה השימוש שלך ברכב, למה לא קנית יאריס רגילה? היית חוסך עוד יותר.

חיפשתי רכב עם פלפל. זה לא רכב סופ"שים להתגרזנות נטו, זה רכב יום-יומי. איפה שאפשר אני נהנה מאוד מהיכולות של הרכב, יכולות שאינן קיימות ביאריס רגילה או ברוב הרכבים השוק. כמו שאמרתי כל רכב שאנו רוכשים הוא פשרה, והיאריס לטעמי היא פשרה נהדרת בין רכב מתנהג וכיפי שיספק את יצר חובב ההגה ובד בבד גם נוח לאחזקה, חסכוני ואמין.

אני מאמין שאני ידבר בשם כולם אם אני יבקש כמה תמונות של הרכב :wink:

אגב איתמר, באמת פנק באיזו תמונה, רכב מדליק לאללה, אני מאוד אוהב אותו.

יאללה, שכנעתם אותי.

(מצטער שהתמונה הפוכה, לתלונות אנא לפנות לשלומי)

2013-12-05 11.25.37.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אפילו עלייה למהירות ממוצעת של 110 קמ"ש מחייבת לחיצה הגונה יותר על דוושת הדלק והמספרים הם 17 ק"מ\ל' ודרומה. נסיעה מהמרכז לאילת עם שלושה נוסעים סה"כ ומהירות ממוצעת של 100-110 (ומזגן) הניבה צריכה של 16.3. בחזור הרגוע יותר (וחצי מזגן) ועל אף העליות והסיבובים של מצפה רמון הצריכה כבר עלתה ללמעלה מ 17. פיי, כשאני קורא את זה אני מרגיש כמו בעלי האלטו שהתלוננו שהרכב שלהם עושה "רק" 19 ק"מ\ל' :wink:

המזגן בהחלט חונק את המנוע. לא ברמה שהיאריס הופכת לפיקנטו 1L, אבל בהחלט מרגישים ירידה בביצועים. מה שכן - עד היום לא נתקלתי באף רכב עם מזגן חזק יותר מהמזגנים של טויוטה.

יש'ך לינק?

המזגנים של הונדה טובים משמעותית מטויוטה.

כמי שהיה לו העונג לקרוע את הניילונים מאחת ה t sport הראשונות שהגיעו לארץ, אני יכול להגיד שזה רכב מהנה מאוד.

מתאים למי שרוצה קצת הנאה מנהיגה, לא מתאים למי שרוצה שקט או נוסע כל יום חיפה - תל אביב.

עלויות התחזוקה שלו ממש ממש זולות לעומת רכבים אחרים.

אישית, אף פעם לא הרגשתי מחסור ממשי בכוח זמין ( זה לא אומר שהרכב הזה הוא מטוס קטן).

בקיצור, היו לי רכבים רבים ויקרים מהיאריס, אבל בכללי זה הרכב שהכי נהניתי לנהוג בו.

פורסם

ברור איתמר. בגלל זה אמרתי ״ יחסית״.

יחסית לרכב של 40k.

יחסית לרכב אמין וזול לאחזקה.

יחסית לרכב ספורטיבי לייט ליום יום.

יחסית לרכב שהייעוד שלא אינו נסיעה לאורכו של כביש שש על בסיס יומי.

מי שמכיר ויודע מה הרכב, זה פשוט רכב מדהים.

פורסם

אני חושב שאנשים פה קצת משפריצים יותר מדיי ניטים על הרכב.

נכון, מדובר ברכב שנותן תמורה טובה למחיר והניהוג שלו סבבה.

מפה ועד להכניס אותו לקטגוריה של "מדהים" אני חושב שיש קצת מרחק.

הייתה לי מיאטה, אהבתי אותה מאוד, עדיין לא הייתי מכניס אותה לקטגוריה של "מדהים".

אולי מי שרוב היום נוסע במשפחתיות יכול להוציא מהפה שלו משפט כזה.

ותאמין לי שאין לי מילה רעה להגיד על הרכב, פשוט אנשים פה קצת צריכים להיכנס לפורפורציה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הפוך גוטה, הפוך...

יחסית למיאטה, הוא רחוק מלהיות מדהים.

יחסית , ואני מדגיש- יחסית לרכב זול מאד, חסכוני מאד ופרקטי מאד, הוא מדהים.

בדיוק כמו שמישהו יגיד שיחסית לרכב משפחתי, המאזדה3/ קורולה/ פוקוס מדהימה.

יצא לי לנהוג בהמון רכבים חזקים, מתנהגים, יפים ומהנים יותר. אבל אני עדיין חושב שהיאריס ספורט מדהימה.

פורסם

אני חושב שההגדרה המתאימה ליאריס היא יותר "הברקה של טויוטה" מאשר "מדהים".

טיוטה הוציאו את ה-TS ושוק הרכבים הרוויח רכב שבנה מיני נישה משלו:

התנהגות ספורטיבית עם היגוי מצויין (וחלוקת משקל פשוט מעולה בשלדה, זוויות גלגול טובות וכד') +עלויות אחזקה נמוכות+אמינות מופלגת+ צריכת דלק כמעט ללא תחרות (אפילו במונחים של מנועי הרכב החסכוניים של מהשנתיים האחרונות).

באותה קבוצה קטנה שכוללת את המתחרות של ה-TS, אין באמת תחרות.

עסקת החבילה ברכישת TS קוסמת ומתאימה לכל נהג ולכל צורך קיים (התנהלות מנהלתית, נהיגה ספורטיבית משולבת וכו'), פרט לשימוש ברכב לנסיעות בין עירוניות ארוכות ע"ב יומי.

פורסם

ההתרשמות שלי מהרכב הזה כשנהגתי בו בזמנו היא שכל קשר בין תנוחת הישיבה ברכב הזה לבין ספורטיבי מקרי בהחלט.

לוח השעונים הממורכז גם הוא לא מוסיף לחווייה.

מעבר לכך, רכב חמוד ,אמין וחסכוני, בנוי טוב . הוט האץ' מינימליסטי של שנות ה2000...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

גם התנוחת נהיגה בקליאו ספורט הישנות היא לא משולמת.

זה בהחלט משהו שמאוד קל לתקן.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בתור בעליה של יאריס TS כבר למעלה משנה וחצי

ואחרי כ30 אלף ק"מ של נסיעה די אגרסיבית הייתי אומר ומצדיק את איתמר בדבר או שניים

התחזוקה שלו מאוד זולה בתחשב בזה שהעברתי את הרכב כבר 3 טיפולים במוסך מורשה של טויטה קצב בחולון

אגב לשאלה שנשאלה פה בעבר ( ממוצע טיפול בחלפים מקורים; שמן מנוע 10W30 מסנן מקורי, נוזל קירור מקורי, נוזל בלמים מקורי מסיר פיח ופקק אטם ריקון עולה בערך כ900-950 שקל) ממוצע לחלוטין הייתי אומר

אגב הוספתי פולודיין למנוע ולשמן גיר הסנטטי של ואלוליין 180 מ"ל לגיר ואת היתר למנוע - בקבוקון קטן של פחות מ500 מ"ל

אני דרך אגב על 165 אלף ק"מ ואף פעם לא הוחלף קלאץ' וטפו טפו טפו לא מרגיש כמו שצריך להחליף

לעומת זאת נראה לי שהבולמי זעזועיים שלי מתחילים להגיע לסוף חייהם, הנסיעה מתחילה להיות נוקשה (או שזה אולי קשור לימים הקרים בתקופה האחרונה) בכל מקרה נראה לי שהצמיגי T1R שלי מתחילים להוסיף לזה.....

הצמיג עדיין בעל אחיזה מעולה, אבל איבד כבר מהרכות שלו.

לגבי צריכת הדלק אני קצת רחוק מהמציאות של איתמר, בגלל אופן הנהיגה. אבל עדיין צריכת הדלק עומד בממוצע על 1/14-15 בנסיעה משולבת (כאשר רוב הנסיעה מתרחשת בעיר ופקקים!!!! --- ללא מזגןן)

בתור רכב לבן אדם אחד או מקסימום זוג

הרכב הזה הוא תמורה נהדרת לכסף שלו, זה רכב מהנה, זריז, חסכוני ואמין בטירוף

דרך אגב לגבי עניין הצבע

לרכב שנת 2004 אני לא רואה בעיות בצבע כמו שכמה אנשים הגיבו פה, אולי כי זה תלוי בצבע של הרכב..

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה! :-D

בדיוק 5 שנים אנחנו ביחד. בשורה התחתונה היאריס ממשיכה להצדיק את סמל האליפסה שבחזית, שומרת על המסורת ומזדקנת בכבוד. למעט גלגל ההגה שממשיך ומתקלף אין עוד סימני בלאי בתא הנוסעים. שום דבר לא שבור, דהוי או מקרקש. לאחר התקרית הפחות-נעימה שהתרחשה לפני כמעט שנה והצביעה שהגיעה לאחריה הרכב עדיין נראה חדש ומצב הצבע מצויין למעט מספר צריבות ושריפת לקה שהופיעו בגג. לא בדיוק ברור לי מה מקורם, אבל זה לא צריך להיות המצב כמה חודשים לאחר הצביעה, אני מקווה שיטופל בקרוב.

מי שעוקב אחרי התיעודים שלי יודע שגם מהבחינה המכנית חוויתי שנה של שקט תעשייתי (טפו טפו טפו) ללא דרמות או דברים שהצריכו כניסה מיידית למוסך, למעט כיוון בלם היד שהתבצע ממש לאחרונה וכדי שלא יהיה ממש משעמם נקרא לזה "תקלה".

בנוסף לטיפול השנתי השוטף אני מאמין גם באחזקה מונעת לצד החלפת חלקים שהבלאי ניכר עליהם כמו גומיות חלון שהראו סימני יובש מתקדמים, פקק רדיאטור שלא אטם כמו שצריך, ביצעתי תיקון בבית האנטנה אחרי שאנטנה תחליפית גרמה נזק, ניקיתי את חיישן ה MAF ואת שסתום ה PCV, בלמים קדמיים הוחלפו בגלל רעידות, החלפתי זוג נורות תאורת רישוי אחורית שרופות וזוג לוחיות רישוי שדהו עם השנים. מעבר לכך המנוע ושאר המכלולים יבשים לחלוטין, אין אפילו שבריר הזעה או רמזים לקורוזיה.

להלן סיכום השנה:

· החלפת הפגושים הקדמי והאחורי, פחחות וצביעה כללית

· שמן מנוע Red Line 5W20

· פילטר שמן מקורי

· רביעיית פלאגים מקוריים

· פילטר אוויר מקורי

· פילטר מזגן מקורי

· זוג נוריות לתאורת לוחית רישוי אחורית

· זוג לוחיות רישוי חדשות

· פקק רדיאטור מקורי

· זוג גומיות איטום לחלון נהג + נוסע

· 2 קווארט שמן גיר Red Line MT-90 שהוחלף ב 2 ליטר שמן גיר טויוטה מקורי 75W

· זוג דיסקיות אטימה חדשות לברגי מילוי / ניקוז שמן גיר

· סט רפידות בלימה קדמיות חדשות ומקוריות

· זוג צלחות בלימה קדמיות חדשות של חברת Ferodo

· רכישה והתקנת שני ספויילרים שהיו חסרים בפגוש הקדמי

· צביעה מחדש והחלפת גומיות האטימה של חצאיות הצד

· תיקון בית האנטנה + אנטנה מקורית משומשת

· סמל TS חדש לגריל הקדמי

· כיוון בלם יד

· החלפת תאורת לוח המחוונים

· תוספים לדלק

· ניקוי חיישן MAF

· ניקוי שסתום PCV

צריכת דלק:

השנה עברנו יחד 12,308 קילומטרים בצריכה שנתית ממוצעת של 16.44 ק"מ לליטר. לפני שבועיים נשבר שיא הצריכה והגענו לצריכה מדודה של 20.38 ק"מ לליטר (800.8 ק"מ על 39.285 ליטר) אבל זה באמת היה מיכל דלק ש'הוקדש' למען המטרה וכלל כמעט רק נסיעות בין-עירוניות ארוכות. הצריכה הגבוהה ביותר שנמדדה השנה עומדת על 15.57 ק"מ/ל'. אם כבר בענייני סטטיסטיקה עסקינן, ההפרש בצריכה שמציג מחשב הרכב ביחס למדידה האמיתית עומד על 3.97% כלפי מעלה.

זהו. שנה שישית, Here we come! 8)

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...