Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, כן אני זוכר.

התסמינים אצלי הם בדיוק כמו אצלך, קילוף מהגג ומקורות C האחוריות. אני גם זוכר שאצל שנינו זרועות המגבים איבדו את הצבע השחור.

באמת שאין לי הסבר לזה מלבד העובדה שמרבית הרכבים בעלי הצבעים הכהים או המטאלים בארץ לא שורדים טוב את השנים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היי, כן אני זוכר.

התסמינים אצלי הם בדיוק כמו אצלך, קילוף מהגג ומקורות C האחוריות. אני גם זוכר שאצל שנינו זרועות המגבים איבדו את הצבע השחור.

באמת שאין לי הסבר לזה מלבד העובדה שמרבית הרכבים בעלי הצבעים הכהים או המטאלים בארץ לא שורדים טוב את השנים.

איתמר.

אם משעמם לכם את הזרועות ניתן לצבוע בשחור מחדש :idea:

מגאן 265

פורסם

0W30 ?

בארץ?

מיותר לגמרי.

המספר השמאלי מתייחס לצמיגות כשהשמן קר.

בארץ אין חורף ראוי לשמו, אין שום סיבה לשפוך סתם כסף על שמן עם תכונות עדיפות במינוס 20 מעלות.

שים שמן 5W30 או 10W30 סינטטי של יצרן מוכר וסע לשלום.

גם ככה זה יותר פינוק ממה שרוב בעלי הרכב שמים ברכב (כל שמן רנדומי שיש בצובר של המוסך)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אתה באמת רוצה לפתוח חזית בנושא שמנים? מה גם שמה שרשמת לא מדוייק :wink:

את זרועות המגבים אני אצבע באותה הזדמנות שהרכב יכנס לצבע כללי. בכל מקרה אני כבר מנוסה בעניין ולדעתי אפילו ארכיון הפורום זוכר "פרוייקט" מצולם כזה שביצעתי בעבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
היי, כן אני זוכר.

איתמר.

ייצא לך לעשות ווקס בשלוש שנים שהרכב בבעלותך?

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אין יותר מעצבן מקילופי הלכה.

לא שאני בא לבאס.

אבל אחרי היילקס כחולה, וגאלאנט כחולה.

החלטתי שאני עם הצבעים האלו ברכבים יחסית ישנים סיימתי.

שחיפשתי את הלנד קרוזרים, את שלי ו את של אבא שלי.

הפרמטר הראשון היה צבע, אם זה לא לבן אני אפילו לא היתי הולך לראות.

המזל הוא שהרכבים האלו נפוצים בלבן.

אין בעיה לתקן את זה או לעשות צבע כללי, הבעיה היא למצוא את מי שיעשה את זה כמו שצריך, לא פשוט.

פורסם
ייצא לך לעשות ווקס בשלוש שנים שהרכב בבעלותך?

לא רק שאני עושה וקס לפחות פעם בחודש, אני מקפיד על שטיפות ידניות בלבד ובכל שלושת השנים האחרונות הרכב מעולם לא ביקר במכון שטיפה.

אני טוען שוקס או כל תכשיר אחר זה חרטה, מה שמגן על צבע הרכב באמת זו הלכה ולא שום דבר אחר. וקס למעשה מחליק את פני הלכה וגורם לרכב להיראות מבריק אבל הוא לא מגן על שום דבר. במקרה שלי הלכה פשוט התייבשה ומתנתקת לאט לאט מהצבע שתחתיה.

פלג, מאחר וברור לי שהרכב יצטרך לעבור צבע כללי (כי אני גם ככה מתכוון לתקן את כל המכות מפתיחות דלתות ועוד כמה שפשופים מעצבנים שישראלים טובים הוסיפו במהלך השנים) אני שוקל ברצינות את החלפת הצבע ללבן.

איתמר.

פורסם

איתמר, האמת שגם אני חשבתי על זה בזמנו שרציתי לעשות צבע כללי לגאלאנט.

פשוט לצבוע אותה בלבן.

מה גם שבצביעה כללית יש לרוב פחות פקים בצביעת צבע לבן\לא מטאלי.

וגם אחרי הצבע אין את הבעיות של קילופי הלקה מאזור הפנסים, שפריצרים ועוד חיפופים של הצבעי.

בסוף השכן שלי (חבר טוב) קנה אותה ככה כמו שהיא, במצב מכאני מצויין.

ואני קניתי גאלאנט אחרת שנראת טוב חיצונית.

במקרה שלך זה היה לא פשוט למצוא אחת אחרת, אז זאת לא אופציה.

פורסם
0W30 ?

בארץ?

מיותר לגמרי.

המספר השמאלי מתייחס לצמיגות כשהשמן קר.

בארץ אין חורף ראוי לשמו, אין שום סיבה לשפוך סתם כסף על שמן עם תכונות עדיפות במינוס 20 מעלות.

שים שמן 5W30 או 10W30 סינטטי של יצרן מוכר וסע לשלום.

גם ככה זה יותר פינוק ממה שרוב בעלי הרכב שמים ברכב (כל שמן רנדומי שיש בצובר של המוסך)

פעם אחרונה שבדקתי בפורום מכורי הונדה סיוויק הם טענו לשיפור של עד 5 אחוזים בתצרוכת הדלק בעיר בשימוש שמני 0W. מחוץ לעיר לא היה שום שינויי. האם זה באמת נכון? רק ניסוי עצמאי יוכל לוודא זאת באמת.

לפי תנאי בדיקת המעבדה הצמיגות של השמן נבדקת בטמפ 40 מעלות צלזיוס (מייצג מנוע קר) וב 100 מעלות צלזיוס (מייצג מנוע חם בטמפ עבודה). ההיגיון אומר ששני המספרים השונים מייצגים צמיגות רמת צמיגות שונה. צמיגות היא התנגדות לתנועה של נוזל. אם ככה כאשר המנוע קר הצמיגות של שמן 0W היא פחותה משל שמן 5W. אם ככה קל וחומר שיש הבדל בין צמיגות 5W לבין צמיגות 0W וזוהי התוצאה שאנחנו רוצים להשיג.

ניתן להשיג שמנים בצמיגות 0W. המחיר הוא לא עד כדי כך מטורף.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בקשר לעובדי מדינה השנה המכרז יצא נורא יקר החל מפנדה ועד לאוקטביה שמבקשים עליהה 6k ש"ח בכל המקרים יצא יותר זול לבטח באופן פרטי

אכן הצדק אתך. בשנתיים האחרונות הייתי מבוטח בהראל (עובדי מדינה), בשנה הראשונה שילמתי 4800, שנה שניה 4400.

השנה חברת איילון זכתה במכרז והמחיר קפץ ל-4700.

במקרה שלי אין לי הרבה ברירות, מכיוון שמדובר ברכב עם גג נפתח אף סוכנות לא תסכים לבטח אותי.

איתמר, זו השנה הראשונה שאתה מבטח דרך עובדי מדינה? אם כן אז אני מבין מדוע אתה מופתע מההבדל במחיר.

ד"א, כנראה שאיכות הצביעה של טויוטה היא ירודה ו/או העובדה שאתם לא דואגים לכסות את הרכב גרמה לנזק בצבע.

אתה מוזמן לבוא ולראות בעינייך רכב אדום שכבר 7 שנים על הכביש בלי שום קילוף או פיצוץ בלכה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני מבוטח כבר 10 שנים דרך הביטוח של עובדי מדינה. השנה המחיר של הראל היה נמוך ב 700 שקל מהמחיר בשנה שעברה (גם של הראל), ולא השתנה שום דבר מבחינת ותק, תביעות, מקום מגורים או גיל הנהג הצעיר. מוזר.

לגבי הצבע, רוב השנה הרכב נמצא בבאר שבע ולא מכוסה, שם תנאי האקלים קשים יותר ממזרח רמת גן. אני לא רואה כאן משהו חריג וכמו שאמרתי רכבים כהים או מטאליים לא שורדים יפה בארץ ללא הקפדה יתרה על כיסוי או חנייה תת קרקעית.

איתמר.

פורסם

אני מסיט עוד קצת את הנושא לכיוון הביטוח עובדי מדינה -

חשוב לזכור שגם התנאים בפוליסה הם ללא תחרות בשוק - 500 ש"ח השתתפות עצמית!

הביטוח יוצא כנראה יותר זול לזוג נהגים מבוגר עם עבר ללא רבב וכו'. לשאר האנשים ובייחוד לנהגים חדשים - זה ביטוח מאוד משתלם.

פורסם

ההשתתפות העצמית בהראל הייתה נמוכה יותר, 400 ש"ח למוסך הסדר ו-800 ש"ח למוסך אחר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפי תנאי בדיקת המעבדה הצמיגות של השמן נבדקת בטמפ 40 מעלות צלזיוס (מייצג מנוע קר) וב 100 מעלות צלזיוס (מייצג מנוע חם בטמפ עבודה). ההיגיון אומר ששני המספרים השונים מייצגים צמיגות רמת צמיגות שונה. צמיגות היא התנגדות לתנועה של נוזל. אם ככה כאשר המנוע קר הצמיגות של שמן 0W היא פחותה משל שמן 5W. אם ככה קל וחומר שיש הבדל בין צמיגות 5W לבין צמיגות 0W וזוהי התוצאה שאנחנו רוצים להשיג.

איזה תקן מגדיר את הצמיגות גם ב-40°C וגם ב-100°C?

ולגבי השמנים עם סימולי ה-W - אלה נמדדים בטמפ' הרבה יותר נמוכות, שמשתנות מדרגת צמיגות אחת לאחרת.

למשל 0W: ב-35°C- וב-40°C-

5W: ב-30°C- וב-35°C-

10W: ב-25°C- וב-30°C-

פורסם

בתור בעלים של יאריס TS מעל שנה אוכל רק לחזק!

התצרוכת דלק הממוצעת לאורך כל ה25K קילומטר שגמעתי עם הרכב הינה 15.8.

פרט לטיפולים שוטפים שגם אני מבצע עצמאית (טפו טפו טפו) לא נתקלתי בבעיות אמינות. (יש לציין שהרכב גם אצלי וגם אצל הבעלים הקודמים נשמר בפדנטיות יתרה)

אני משלם ביטוח כ4200 שח לשנה. גם אצלי הגג מתחיל להראות איתותיו למרות שאני מקפיד לכסות כמעט תמיד.

בקרוב אני גם מתכנן פרוייקט צביעת גג וחידוש פנסים.

נ.ב

אני היאריס שהסתובבה ברחובות היום בבוקר.:wink:

• תוכן חדש...