Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך היכרות שלי שהולכת ומתחממת עם חברה איטלקית שאחראית על בניית מכוניות פורמולה רנו,

יוצא לי לתהות, האם יהיה אפשרי פעם להרים בארץ ליגה דומה.

המכונית היא מכונית מירוץ לכל דבר, שלדת קרבון, כנפיים הניתנות לכיוונון,

משקל עצמי של פחות מ-500 ק"ג, עם מנוע וגיר של רנו, שקרובים למדי לאלו שבקליאו ספורט עם הספק של 200 כ"ס +-.

היתרון הגדול במכונית שהיא יחסית זולה להרצה, המנוע מחזיק עונה שלמה, וגם אם מתקלקל בו משהו, העלויות לא בשמים.

המחיר לחבילה הוא 45K ביורו, מה שגם לא נשמע לי אבסורדי, בהנחה שאין על הסיפור מיסים (ציוד ספורט או משהו כזה).

אז נגיד ותוך 3 עד 30 שנה יהיה בארץ מסלול מירוצים, אני אישית לא רואה את הדבר כבלתי אפשרי.

זה יכול להיות ספורט מוטורי ברמות הגבוהות ביותר ואולי יכול להצמיח דור מוטורי חדש.

אגב, ליגות מהסוג הזה רצות כבר מספר שנים באיטליה, צרפת, יפן ומדינות נוספות ומשמשות כרטיס כניסה לכשרונות לליגות הגבוהות יותר.

fr2000_4.jpg

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פורמולה רנו היא כיום אחת מקטגוריות הבסיס הפופולריות ביותר בעולם ומין הטובות שיש .

אין ספק שזו התחלה טובה לספורט מוטורי בריא בארצנו .

רק מה...?

איפה בדיוק נעשה מירוצים כאלו ?

בכדי לקיים ליגה כזו צריך דבר בסיסי והוא....מסלול מירוצים .

עד שלא יהיה מסלול מסודר נותר לנו רק לחלום על זה .

בתיאוריה , ניתן לקיים מירוץ מכוניות בכל שדה -תעופה , מנחת או בכבישים שיסגרו לצורך העניין .

השאלה היא מי ירים את הכפפה .

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

הרבה יותר בסיסי קל וזול (דגש חזק על זול) - ליגה למכוניות על בסיס סופר 7.

מחליטים על מידות גלגלים וצמיגים ודגם צמיגים שכולם מחוייבים להשתמש בהם, כללי הבטיחות הבסיסיים הנורמליים ונפח מנוע מירבי (בלי אפשרות לגדוש) של נאמר 1600 סמ"ק ויאללה לעבודה.

בסיסי, כיפי, זול בטירוף, וגם כיף לא נורמלי (כתבתי פעמיים כי זה באמת כיף לאללה :wink:).

מוטי

פורסם

מוטי

אין ספק שסופר-7 זה החלום הרטוב של כולנו (וגם אנג'לינה ג'ולי...:wink: ) ויש ליגות נהדרות של סופר-7 לדגמיו השונים בכל רחבי תבל , כולל בני דודינו ושכנינו ממזרח השמש .

באנגליה , הרבה נהגים שאין להם כסף להתחרות בפורמולות השונות מתחילים את הדרך עם רפליקה כזו או אחרת של סופר-7 , בדרך כלל קייטרהאם או ווסטפילד ואז כאשר מוכיחים את עצמם יותר קל להם להתקדם הלאה .

דוגמא זולה לכך -

http://www.pistonheads.com/news/default.asp?storyId=11272

העניין אצלנו הוא לא עם איזה דגם להתחרות אלא איפה...

הפתרון בתור התחלה יכול להיות מאד פשוט , ואני קורא לו הפתרון השוויצרי .

בשוויץ , כמו שכולכם יודעים אין מסלול מירוצים , אבל יש אליפות פורמולה-3 , ספרינטים , HILLCLIMB וכמעט הכל . איך ?

המכוניות הן אותן מכוניות , שמתחרות על קטע כביש סגור - ספרינט או HILLCLIMB וכאשר הם רוצים מירוץ על מסלול משתמשים בשדה תעופה או שנוסעים למדינה שכנה , גרמניה או צרפת .

אצלנו , מועדון מירוצי ישראל יכול לארגן ארוע כזה , ממש כמו ארועי הראלי שהוא מארגן (וכן , אני מפרגן למועדון הזה !!! ) ואפשר גם פעם-פעמיים בשנה , בדומה לאופנועים לטוס ליוון , טורקיה בכדי לקיים מירוץ מסלול שם .

דובי

פורסם

אפשר להתחיל ממרוצי ראלי כביש, או מרוצי קאפ מסלול עם רכבי ראלי אספלט...

להערכתי לבנות רכב עם מושב אחד, נאמר 106 ראלי סטנדרתית לחלוטין ללא שום (!) שיפורים העומדת בכל תקני הבטיחות תעלה כ25-30 אלף ש"ח...

אפשר גם ליגות עוד יותר זולות אבל זה כבר יכול לבעס...

אימפרזה טורבו שכזו (GT WRX) תעלה בסביבות ה50-60 אלף ש"ח אולי פחות (צריך לשאול את יובל)

מעט מאוד נזקים... והרבה כיף, לא צריך מיגונים לא צריך מתלים מיוחדים, אפשר להחליט שמשתמשים בצמיגי כביש ועוד ועוד...

אח"כ אפשר לעבור לכל החד מושביים למניהם

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

דני

נראה לי שמה שנדב התכוון זה להתחרות על מסלול מירוצים עם צמיגי כביש רגילים , בקטגוריית קאפ , דבר שקיים באנגליה למשל - HOT-HATCH \ שם לקחו מכוניות דוגמת ה-106 , סקסו , פייסטות וכו' והן מתחרות ללא שיפורים ועם צמיגי כביש רגילים .

השינוי היחיד שעברו הוא השינוי הבטיחותי - כלוב , כסא וחגורות .

אסור אפילו להוציא כסא אחורי עד כמה שאני זוכר .

דובי

פורסם

מסלול זה סיפור אחר, הקהל מופרד מהנוהגים לחלוטין גם בימי מסלול אתה רשאי לנהוג בצמיגי כביש

רגילים.

אני התכוונתי לראלי עפר או כביש, אין סיכוי לצמיגי כביש!! ביחוד במדינתינו

הרי חברות הביטוח רק יחכו לא לפצות ולא לשלם במקרה של אירוע תאונתי.

מירוצי מכוניות

פורסם

טוב, כמו שאמרתי, אני התכוונתי למסלול... זה ברור.

בקשר לצמיגי כביש בראלי, לא התכוונתי במדינתינו! אני גם מסכים עם האיסור הזה...

אני דיברתי על פולין, שם גם יש רשיונות דואליים לרכבי ראלי...

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

בקיצור , האופציה הרלוונטית [לא משנה שאין מסלול כרגע] היא מירוצים סדרתיים על פי קבוצות.

וגם זה .. עוד רחוק.

ואם כבר, להתחיל עם בסיס הפורמולה , אז להתחיל בסגמנט הפורמולה פורד. קלה לשליטה , לא עוצמתית במיוחד ומאתגרת לכל דבר.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

• תוכן חדש...