Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזו שאלה טיפה משונה,

ברשותי סיאט קורדובה דיזל, לא טורבו.

ואני נוסע כל יום כ 150 ק"מ הרוב על כביש 6.

 

הייתי מעוניין לדעת, בהתעלמות ממגבלת המהירות- מה הסל"ד האידיאלי לנסיעה שכזו?

אידיאלי=צריכת דלק ומינימום בלאי למנוע.

 

ומאיזה סלד כבר מתחיל להיגרם בלאי מואץ למנוע?

 

תודה!

 

עמרי.

פורסם

הסלד האידאלי, הוא הילוך 5 בין 2000 ל 2500 RPMS , המנוע שקט,נינוח, ומגיב היטב.

בדיזל, - אישית. מעבר ל 3500 RPMS זה כבר הופך להיות לא בריא, אתה יכול לשמוע אם תפתח את החלונות ותקשיב למנוע. זה הגבול לדעתי ע"מ לשמור על המנוע. (לפחות אצלי) , טכנית - אין שום בעיה להגיע ל 4000RPMS, אבל תסתכל שהקו האדום נמצא שם. , וכל דבר מעבר ל 4000 RPM בדיזל לא יתן לך שום כוח, לסיכום - הילוך 5 , בין 2000 ל 2500 סלד, הכי נוח.

פורסם

אני נוהג על בורה סטיישן 2001 אוטומט, גם כן דיזל. הרכב שלנו עושה 14 לליטר בממוצא, והוא נוסע כל יום כ-140 קילומטר, ו-70% מתוך זה בעיר.



פעם הייתה לי שיחה על הסל"ד המומלץ בנסיעה הכי חכמה וחסכונית שאפשר, הוא אמר לי לנסות להשאר באזור ה-1,500 סל"ד, ואני דיי מצליח רוב הזמן, אפילו בעליות זו לא כזו בעיה כל עוד צוברים כוח לפני העליה, ובזמן העליה לא מורידים או לוחצים עוד את דוושת הגז. כל לחיצה קלה לעוד כוח על דוושת הגז, וישר שומעים את המנוע מתאמץ בצורה מטורפת, והסל"ד עולה במהירות רבה מאוד לאזור ה-2,300-2,500.

 

בכל מקרה, סליחה שאני מתפרץ לדיון, אבל העדפתי שלא לפתוח אחד אחר, האם ההמלצה של אבי נכונה וטובה?

שלא תחשבו שאני כל הזמן על 1,500 סל"ד, ברור שמלא פעמים אני מוצא את עצמי ב-3,000, בעיקר ביציאות מרמזור (שונא להשאר שם יותר מידי.. ושמתי לב שרוב הרמזורים אצלנו באזור נהריה והסביבה מאוד חולים, האור הירוק לא נמשך יותר מ-15 שניות), אבל במישור והשאר המקומות אני רוב הזמן על 1,500.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

השיטה הכי טובה לשמור על המנוע, היא לא להשתמש בו.

 

שאלה מוזרה וקיבלת תשובות מוזרות עוד יותר.

 

1500 סל"ד??? אז כנראה שאתה מעקב תנועה סדרתי.

דע לך שלא בריא לנסוע בסל"ד נמוך.

וכן, גם בריא מידי פעם לטפס למרומי הסל"ד, כמו שבריא לשתות אלכוהול מידי פעם...

לאווירודינמיקה של הרכב יש השפעה מכרעת על מאמץ המנוע במהירויות שבהן היא מתחילה להשפיע, כל רכב מתנהג שונה, אין לך מה להתייחס למספרים מדוייקים.

פורסם

1:14... זה הרבה מאוד ביחס אלי,

הקורדובה שלי צורכת 1:17 בממוצע (עירוני+בינעירוני) כשאני לא ממש נוהג בחסכנות.

 

עכשיו אני אמקד שאלתי:

מבחינת בלאי למנוע בלבד, סלד 3000-3500 הילוך 5 נסיעה רצופה, לא בריא? בצורה משמעותית?

פורסם

אני נוהג על בורה סטיישן 2001 אוטומט, גם כן דיזל. הרכב שלנו עושה 14 לליטר בממוצא, והוא נוסע כל יום כ-140 קילומטר, ו-70% מתוך זה בעיר.



 

100 ק"מ כל יום בתוך העיר? אתה גם ישן באוטו? בטח התכוונת 70% מחוץ לעיר...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

1:14... זה הרבה מאוד ביחס אלי,

הקורדובה שלי צורכת 1:17 בממוצע (עירוני+בינעירוני) כשאני לא ממש נוהג בחסכנות.

 

עכשיו אני אמקד שאלתי:

מבחינת בלאי למנוע בלבד, סלד 3000-3500 הילוך 5 נסיעה רצופה, לא בריא? בצורה משמעותית?
זה כנראה ההבדל של הידני לאוטומט, וגם ההבדל בין הנהיגה הפרועה של אבא לנהיגה הנורמאלית יותר שלך...? בכל מקרה, הבורה שלנו באמת בזבזנית משהו יחסית לדיזלים אחרים שיצא לי להתקל בהם.

 

sronis

מכיר את אזור נהריה-עכו-קריות-חיפה?

אז זה המסלול שהאוטו עושה כול יום.. כל האזור הזה הוא ברובו עיר (הקריות).

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
הקו האדום מתחיל ב 5K סל"ד אצלי..., לא ב 4 כפי שכתבת.
אצלי גם הקו האדום מתחיל ב 5 בדיוק.

הכוונה היתה, אם בא לך לבדוק ואני לא ממליץ, שים הילוך, תגיע עד 4000 סלד, עד שם יש לך רצועת כוח וסחיבה, תמשיך עד 5 ותראה שאין כלום מ 4 עד 5 פרט לרעש.

פורסם

המנוע מואם לנסיעה אידאלית של 2000-2500 בדיזל

ברמה העקרונית אנני מכיר את המסלול אם יש בו הרבה עליות ואם הנסיעה רצופה במהירות גבוהה 90-100

שנית תחליף מסנן סולר לעיתים יותר קרובות

שלישית מומלץ לבדוק מסנן אויר

רביעת תנסה לשים תוסף לסולר אבל משהו איכותי בסביבות 80-100 ש"ח

חמישית סע בזהירות

פורסם

המנוע בפולו ובורה שונה מהותית למרות שבסיסו זהה.

 

ב TDI המזרקים גדולים יותר וכן משאבת ההזרקה מזריקה בלחץ גבוה יותר

 

ב TDI יש טורבו ובפולו אין, לכן הצריכה בפולו היא נמוכה משמעותית.

×
×
  • תוכן חדש...