Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יפני מול צרפתי ופג'ו 405

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכונן לרכוש רכב ומחפש כבר לא מעט זמן. עקב המלצות שונות , החלטתי להתמקד ביפנית - מזדה 323, טויוטה קורולה, לגאסי, אימפרזה או משהו דומה(תקציב 30 אלף ש"ח).

לאחר חיפושים לא מעטים, ראיתי שהתקציב מאפשר בממוצע רכישה של יפנית אמינה (נאמר מזדה 323 או קורולה) משנת 93 או 94 עם מעל ל 150 אלף ק"מ.

יום בהיר אחד - עלתה על מדף ההצעות מכונית מכיוון לא צפוי: פז'ו 405 , שנת 1990 (רגע, רגע - אל תסגרו כבר את ההודעה...), רק 77 אלף ק"מ, יש שנייה מפנסיונר (מישהו מהשכונה שלי), חיצונית ופנימית - שמורה מאד (חנתה כל היום מתחת לגגון). בדיקת מכונאי - אמר שחוץ מתיקונים קלים בבלמים ובמסרק ההגה (כ 1500 ש"ח) - הרכב מעולה, כולל המנוע שבמצב טוב מאד. המחיר - 14 אלף.

כעת לשאלות עליהן אני מבקש את חוות דעתכם המקצועית (אשמח אם בעלי נסיון עם ה 405 יענו גם כן):

1. מה דעתכם על פג'ו 405 בכלל ומשנת 90 בפרט?

2. האם נראה לכם ששווה לקחת את הפג'ו בגלל המחיר והמצב הטכני הטוב שלה (כפי שזה נראה עכשיו) או שלא להתפשר ולהמשיך לחפש יפנית?

3. אילו תקלות יכולות לקרות ברכב כזה (או משנה דומה) היכולות לגרום לנזק כספי כבד ביותר?

תודה על תשובותיכם.

פורסם
אני מתכונן לרכוש רכב ומחפש כבר לא מעט זמן. עקב המלצות שונות , החלטתי להתמקד ביפנית - מזדה 323, טויוטה קורולה, לגאסי, אימפרזה או משהו דומה(תקציב 30 אלף ש"ח).

לאחר חיפושים לא מעטים, ראיתי שהתקציב מאפשר בממוצע רכישה של יפנית אמינה (נאמר מזדה 323 או קורולה) משנת 93 או 94 עם מעל ל 150 אלף ק"מ.

יום בהיר אחד - עלתה על מדף ההצעות מכונית מכיוון לא צפוי: פז'ו 405 , שנת 1990 (רגע, רגע - אל תסגרו כבר את ההודעה...), רק 77 אלף ק"מ, יש שנייה מפנסיונר (מישהו מהשכונה שלי), חיצונית ופנימית - שמורה מאד (חנתה כל היום מתחת לגגון). בדיקת מכונאי - אמר שחוץ מתיקונים קלים בבלמים ובמסרק ההגה (כ 1500 ש"ח) - הרכב מעולה, כולל המנוע שבמצב טוב מאד. המחיר - 14 אלף.

כעת לשאלות עליהן אני מבקש את חוות דעתכם המקצועית (אשמח אם בעלי נסיון עם ה 405 יענו גם כן):

2. האם נראה לכם ששווה לקחת את הפג'ו בגלל המחיר והמצב הטכני הטוב שלה (כפי שזה נראה עכשיו) או שלא להתפשר ולהמשיך לחפש יפנית?

3. אילו תקלות יכולות לקרות ברכב כזה (או משנה דומה) היכולות לגרום לנזק כספי כבד ביותר?

תודה על תשובותיכם.

צוריק, תודה שאתה מנסה. :)

אני גם כתבתי משהו בחלק של טיפולים ואחזקה.

פורסם

תודה על תשובותיכם.

מראש אני אומר - אין לי ניסיון על ה-405 מעבר לנהיגה קצרה באחת עם בולמים במצב רע מאוד (אני יודע כי התלוננתי על חוסר הנוחות שלה, וסיפרו לי הרבה פעמים שעם בולמים במצב טוב היא צריכה להיות סופר נוחה).

קודם כל החסרונות - היא כנראה תהיה פחות אמינה מהיפניות שציינת, אפילו עם חצי מהק"מ. ככה שתכין את עצמך לזה. מצד שני - היא עולה חצי מחיר וזה מאפשר לך לחסוך בהוצאות ולשמור כסף בצד. אני מציע לך לעשות לה בדיקה במכון אבל על פניו זאת נראית עסקה מצוינת. פשוט מציאה. במצב טוב היא תהיה מהנה וטובה יותר מכל יפנית שעולה כפול, אבל יש לזכור כמובן שעלויות האחזקה יכולות להיות גדולות יותר. (אלא רק אם לא תבטח אותה במקיף, נניח).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כבעל צרפתייה מהתקופה (309 92) אני יכול להגיד שפג'ו שתוחזקה כראוי לא תסבול מהמחלות שיביאו לתקיעות בצד הדרך.

בראש ובראשונה חשוב לבדוק את מערכת הקרור ולוודא שהרדיאטור שלם ונקי, שהמאווררים עובדים, שכל הצינורות שלמים, שאין סדקים, נזילות ודברים כאלה, ומעל לכל, שיש נוזל קרור ייעודי ברדיאטור.

בדוק גם את מד הטמפ' במהלך נסיעה בתנאים שונים, עם ובלי מזגן, ותוך עמידה בסרק עד שהמאווררים נכנסים לפעולה. המד יכול לעלות עד 95 ולפעמים יותר בתנאים קשים במיוחד, אבל בדר"כ אמור להסתובב בסביבות ה 90.

אם כל הנ"ל בסדר, זה מקטין את הסיכוי שהמנוע נרקב מבפנים, או שהוא יתחמם תוך גרימת נזק יקר, שאלה מקור השמועות של הידענים שמנועי פג'ו "הולכים" אחרי 100000 ק"מ.

בפג'ואים מהתקופה הנ"ל יש לצפות לצורך לתקן כל מיני דברים קטנים ולא יקרים.

בתקופה שהאוטו אצלי החלפתי 2-3 כפתורי בקרה של מאוורר/טמפ'. החלפתי משאבת שפריצר, החלפתי נגד מהירויות מאוורר, החלפתי חוטי הצתה, החלפתי ידית הילוכים ובטח עוד כמה דברים קטנים.

כל פריט כזה לא עולה יותר מ 100 ש"ח ושעה לנסוע לחנות חלקי חילוף, ואף אחד מהם לא משבית את האוטו.

יש מי שרשימת תקלות כזאת מהווה סיבה להמנע מרכישת הרכב.

ודבר נוסף - בדוק אם כל הדברים הקטנים האלה תקינים ועובדים ברכב המדובר.

הפעל את כל מה שניתן להפעילובדוק שהכל עובד.

אם הכל עובד, סימן שבעל הרכב הקפיד להחליף כל דבר מקולקל.

במידה ויש דברים שלא עובדים, זה מעיד על כך שבעל הרכב לא היה קפדן בנושא התחזוקה, וזה עשוי להעיד גם על הקפדנות שלו באופן הטיפול בדברים אחרים (אם כי לא בהכרח).

כמו שרוני כבר אמר, בולמי זעזועים וצמיגים הם מרכיב חשוב ביותר במה שהופך את ה 405 למה שהוא.

אם אני זוכר נכון - אתה בעניין של אוטומטיות....

אם כן, קח בחשבון צריכת דלק ממוצעת של 8 ק"מ לליטר במקרה הטוב, וקח גם בחשבון ש 90 הסוסים של המנוע (אם זה 1600) מסורסים קשות עם הגיר האוט'.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

מניסיון של חבר .

שנה וחצי עם ה 405.... ( שנת 92 אוטו' )

לא עשתה בעיות .

אבל הצריכת דלק.... אלוהים ישמור.... זה עדיין קרבורטור ( כפול ) !!!!

ימבה דלק... סליחה , ימבבבבבבבהההההההההההההה דלק !!!!!!

זה מה שהיה לו בכל מקרה . לא מכיר עוד אנשים עם רכב כזה .

בכל מקרה היה פיצוי בצורת "נוחות נהיגה"....

שלדה צרפתית עם בסיס גלגלים באורך 2.68 !!!!!!

הרכב נוח וגם... כייפי בנסיעה קצת ספורטיבית.... יותר מדי ספורטיבית גורמת למחלת ים....

בכל מקרה , אני אישית לפי מה שאתה מתאר לוקח ת' 405....

תמיד רציתי אוטו מרופא... ( עם הצורת נהיגה שלי... אני צריך קומבינות אצל רופאים... :wink: )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

405 אוטומטית 1.6 מודל 97' עשתה לי המון בעיות שאפילו החברה לא הצליחה להתמודד עימן (מדובר ברכב חדש).

הביצועים עלובים מאוד וצריכת הדלק איומה (7-8 ק"מ לליטר למיטב זכרוני), למרות שבמודל שלי כבר היתה הזרקה. הדגמים הישנים אמורים להיות אמינים עוד פחות.

מה שכן, האוטו מ-א-ו-ד נוח (לדעתי יותר מ-C5 ופיג'ו מודרניות) וכאוטו עדיף בכל התחומים (חוץ מביצועים) על היפניות הללו.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...