Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היום בפעם הראשונה עשיתי טיפול 10 למכונית שלי

פיאט פונטו שנת 95 דגם S75

הלך הכול טוב הוחלף שמן +מסנן שמן

מסנן אוויר +4 פלאגים של בואש!!

עכשיו במסנן דלק נתקעתי הוא ליד הגלגל האחורי של הרכב מתחת לאוטו ליד המיכל דלק כמובן

יש למסנן שני צינורות אחד שתפוס עם בנאד והשני קשה לי מאוד לראות אבל לפי מה שראיתי הוא לא מחובר עם בנאד הוא תפוס כזה בלחץ נראה לי שזה המסנן האורגינאל של האוטו !!

כי יש למסנן משני הצדדים שלו הורגות כאלה ומהם יוצא צינור קטן שאליו מחבירם את צנרת הגומי

עכשיו הגישה לשם מאוד קשה

יש למישהו פיתרון ??

אה והמלצה אולי לעוד משהו שאני לפחות לא יודע שצריך לעשות בטיפול 10 ?

פורסם

מיקום המסנן יחסית לא נוח. את הצינור העליון לא בעיה לפרק, את התחתון יותר קשה כי צריך להשתמש בשתי מפתחות.

אצע שלי אם אין לך חוש טכני מאוד מפותח אל תגע בו! לפני פירוק המסנן חושב לפרק את הצינורית עם החץ האדום (מה שנשבר ראה תמונה למטה) מהמשאבה כי אם תנסה לפרק את המסנן לפני הפירוק של החיבור למשאבה רוב הסיכויים שהוא ישבר (הוא ממש לא גמיש). אצלי במוסך שברו את המחבר הזה.

אני יעלה יותר מאוחר תמונות על מה מדובר.

החלפת המסנן בלי ליפט ממש לא נוח.

אתה יכול להיעזר בשירשור הזה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=89174

או תיצור איתי קשר בפרטי ואני אנסה לעזור לך.

05102665xx.jpg

המסנן

051026127er.jpg

המחבר שנשבר

051026118kp.jpg

המשאבה משמאל המחבר שנשבר.

אם יוצא לך מלא דלק בהנעה אז תדע שהוא נשבר לך.

פורסם

כלומר אם נסיתה לפרק ולא הצלחתה והחזרתה הכל למקום ופתאום בעת ההנעה משפריץ לך דלק מאזור מרכז של מיכל הדלק מלמעלה אז זאת אומרת שהוא נשבר לך.

פורסם

הבנתי

שמע הצלחתי לפני כמה דקות להחליף אותה אני ידים עם מלוכלכות מדבר איתך ממש און ליןן

אבל עשיתי כזה דבר.

קניתי היום בצוהריים חתיחה של צינור דלק עבה יותר מהרגיל ,הפלסטיק שיוצא מהמשאבה

ו2 בנדים ,חיברתי אחד על הצינור וסגרתי די טוב למרות הקושי להגיע לשם.

סתומרת עשיתי הערכה לצינור שבפעם הבאה אני יוכל להחליף את המסנן די בקלות

עכשיו חיברתי את המנסן בשני הכויונים שלו .

וסגרתי את שני הבנדים וסגרתי טוב .

אבל ברגע שאני מסובב חצי ציוואשץ את המפתח ומחכה שהנורה של ההזרקה תתכבה כמובן שבשלב הזה משאבת הדלק מתחילה להזרים לי דלק אז מטפטף לי מהבנדים קשה לי לראות גם בגלל הלילה וגם מעיפות של כול היום

נראה לי הצינור עבה אולי אני יחליף לא יודע כבר !

מה לעשות גבר ?

פורסם

תקח את הצעתי בערבון מוגבל:

אני יתחיל מהתחלה. החלפת מסנן דלק אמור להתבצע כל 40 אלף או שנתיים (או יותר לא זוכר). בכל מקרה אני לא חושב שמומלץ בכלל להתעסק איתו ובגלל סיבה אחת, אני במקצועי מכונאי דיזלים לא פעם יצא לי להחליף מסנני דלק. לאחר פירוק של המסנן מהפונטו ע"י המוסך ובדיקה בעין בלבד שלי לא ראיתי שהוא בכלל מלוכלך. שתבין היה לי רכב משנת 95 ואני בטוח שהמנסן לא הוחלף בו.

המשאבה מייצרת דלק בלחץ יחסית גבוהה (אני אבדוק את הספיקה יותר מאוחר) לדעתי האילתור שלך הוא לא רלונטי ופסול!!! החזר את הצנרת לאיך שהיא הגיע מהיצרן ובדוק את מקור הנזילה. אם הנזילה ממשיכה לדעתי תצטרך להחליף באנדים או לחזק טוב יותר, אינני יודע להצביע על מקור הנזילה ללא לראות בעניים את המסנן. ייתכן והבעייה בחיזוק או בהברגה שנהרסה או בצורת הסגירה שלך או באנדים וכו' פה אני יכול רק לנחש.

תקח לך את הזמן לנוח עד מחר ומחר תחזור למלאכה. תיידע אותי מה קורה לטוב או לרע.

בברכה L.A :wink:

פורסם

סבבבה גבר תודה על ההמלצה

אני בהחלט תכף סוף סוף נכנס להתקלח כולי מסריח מבנזין !!

כול היום השפריץ עלי לפנים על הידים לעינים פיי הית כבר מסטול מזה

קיצור מחר יום חדש ואני ימישך לעדכן!!

עכשיו לשאלתי השניה האם יש עוד דברים שבטיפול 10 צריך לעשות חוץ ממה שהוזכר שעשיתי בהודעה הראשונה שלי?

פורסם

דברים שמומלץ לבודק בכל טיפול 10K

את גובה הנזולים ברכב ולהוסיף אם חסר?

בן כמה נוזל הבלמים?

האם הנזול ברדיאטור הוא יעודי לפיאט "פראפלו" (חשוב מאוד בגלל הבלוק מאלומיניום)?

בלמים תקינים?

זהו לדעתי...

פורסם

אז שמח ששאלת אותי שמן ברקס מאז שקניתי את האוטו לא החלפתי שזה קרוב לחצי שנה אולי טיפה יוור

איך אני יודע מה המצב של השמן הזה ?

רדיאטור שלי התפוץ לפני 3 חודש סמתי חדש + נוזל כזה חדש לא הנוזל הירוק שכולם שמים אלא הנוזל עם השמן

משהו טוב שחכתי את השם שלו!!

ולא חסר

מה זה "פראפלו"??

כן הבלמים הוחלפו לא ממזן גם!!!

פורסם

אם יש לך רדיאטור חדש אז תשים נזול קירור יעודי בשם "פראפלו" שמומלץ ע"י היצרן. בצע חיפוש לפרטים נוספים.

נזול בלמים מוחלף אחת לשנתיים. בדוק את תאריך ההחלפה האחרון. לפרטים נוספים בצע חיפוש היה טופיק גדול גם על זה.

פורסם

איפה אני רואה את תאריך ההחלפה האחרון ? ,בספר של הבנאדם שקניתי ממנו ?כי עם זה שם הוא לא מילא!!!

וקראתי על ה "פראפלו" ואני חושב שבאותו מוסך שהחליף לי את הרדיאטור סם את החומר הזה

כי זה היה 2 בקבוקים כאלה בצבע כחול עם אני זוכר והוסיף בקבוק מיים

עכשיו ראיתי בשרשורים שאסור להוסיף יים מזוקיים

וגם אנשים אומרים אף פעם לא למלא מייים מזוקיםם לרדיאטור, זה שאלה שאני לא הבנתי כי הרי מיים מזוקיים מונעים אבנית !!

אז למה כולם אורמים שאסור?

• תוכן חדש...