Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חימום פנימי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

פיג'ו 306 96

לאחרונה יש לי תופעה מוזרה בחימום הפנימי של הרכב.

כאשר הרכב חם ואני מדליק את החימום על מקסימום יוצא באמת אויר חם מאוד, אך לאחר כשתי דקות הוא כבר לא ממש חם.

אם אני מפסיק את פעולת החימום ומפעיל שוב לאחר מספר דקות, שוב התופעה חוזרת על עצמה בהתחלה אויר חם מאוד ולאחר כשתי דקות האויר כבר לא כל כל חם.

יש לציין כי המים הוחלפו ועשיתי גם ניקוז אויר במערכת.

האם מישהו יודע מה עוד יכולה להיות הבעיה?

פורסם

עם כל הכבוד נשמע כמו חוסר נוזל קירור ו/או אוויר במערכת,

מי ניקז אוויר, והאם בטוח שהמערכת אינה מכילה אוויר.

אם קיים טרמוסטט תקין?

האם חום המנוע תקין?

האם בדקו שרדיאטור פנימי לא סתום בחלקו?

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
שלום!

פיג'ו 306 96

לאחרונה יש לי תופעה מוזרה בחימום הפנימי של הרכב.

כאשר הרכב חם ואני מדליק את החימום על מקסימום יוצא באמת אויר חם מאוד, אך לאחר כשתי דקות הוא כבר לא ממש חם.

אם אני מפסיק את פעולת החימום ומפעיל שוב לאחר מספר דקות, שוב התופעה חוזרת על עצמה בהתחלה אויר חם מאוד ולאחר כשתי דקות האויר כבר לא כל כל חם.

יש לציין כי המים הוחלפו ועשיתי גם ניקוז אויר במערכת.

האם מישהו יודע מה עוד יכולה להיות הבעיה?

ברוב המקרים מדובר בסתימה במערכת.

ניסיון לשיחרור הסתימה עלול להוביל לפתרון טוב (חימום יעבוד טוב) או פתרון רע (נזילה של מים בתא הנוסעים).

במידה ובסיכומו של עניין תצטרך להחליף את הרדיאטור חימום הפנימי - שקול ברצינות להחליף גם את יחידת הקירור הפנימית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לאחר שבדקתי שוב את החימום מסתבר שאין כל בעיה כאשר המאוורר לא פועל אלא רק מכוון על כניסת אויר מחוץ לרכב, שמתי מד חום על יציאת האויר ולאחר נסיעה של כ-20 דקות המד חום הראה חום של 38 מעלות.

הבעיה היא כאשר אני מפעיל את עוצמת המאוורר, האויר מתקרר לאחר מספר דקות ולא מוציא חום.

האם לאור הבדיקה הנ"ל ייתכן כי עדיין מדובר בסתימה או בעיית ניקוז אויר?

או אולי למישהו יש רעיון אחר?

נ.ב.

בפעולת המזגן המד חום מראה על טמפ' של 8 מעלות, תקין לא?

תודה למתייחסים.

פורסם

שלום!

אני לרוב משתדל לבדוק ולשים לב שאני לא מפעיל את המדחם כאשר החימום עובד,

וגם אם נניח שכן, וטעיתי והפעלתי את המדחם קשה לי להאמין שטעיתי 5 פעמים כי התופעה שתיארתי למעלה היא תופעה שבדקתי כבר 5 פעמים עד שהגעתי למסקנה הזאת.

טמפ' החימום עולה כאשר המאוורר לא פועל אלא רק יש אויר מהנסיעה, וכאשר המאוור עובד זה נראה כאילו החום נגמר תוך דקות ספורות ואז ישנו אויר קר.

תודה

גיל.

פורסם

אם המזגן פועל וגם החימום - זו בדיוק התופעה שתקבל עם מאוורר.

בדוק אם המדחס פועל (הכוונה לא רק את כפתור ההדלקה , אלא גם לוודא שהמדחס לא מסתובב כתוצאה מקצר וכו').

פורסם

כאשר המאורר אינו עובד לא עובר אוויר דרך הרדיאטור, משמע אין ספיחת אוויר, משמע ה"חום" המועט שקיים נמצא ברדיאטור הפנימי ואז כשאתה מפעיל את המאורר יש אויר חמים לזמן קצר מאוד.

נראה כיחידת רדיאטור סתומה, או שאין מעבר חופשי למי (נוזל קירור) מנוע חמים.

או שכל המערכת הקירור ברכב בטמפ' נמוכה או שיש בעיה בטרמוסטט, או שהרדיאטור הפנימי סתום, או שהברז (מעביר מ"כחול" ל"אדום") אינו פותח את הברז מספיק.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

יש חומר ששופכים לרדיאטור נותנים לרכב לעבוד 20 דקות ולא תאמין מה יצא לך מהמנוע.

עשיתי את זה היום לא האמנתי מה היה לי ברדיאטור חימום ממש גושים.

גם אצלי היה חימום ל חצי דקה ואז אוויר קר (הבעיה ניפתרה עם החומר )

רז...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

כשאני פותח את ברז החימום בנסיעה יוצא אויר חם אך כשאני פעיל גם את המאוורר (המזגן והמדחם לא עובדים כמובן), האויר החם כאילו נגמר ויוצא אויר קר.

לאחרונה לתופעה נוסף מידי פעם ריע רע כאילו משהו נשרף.

1. למישהו יש הצעות ממה נובע הריח?

2. איך אני מנקה את רדיאטור החימום או איך אני בודק אם הוא סתום?

תודה למשיבים.

פורסם

חד משמעית הרדיאטור חימום סתום או הצינורות שלו סתומים.

שהמדחס עובד עם החימום אז יוצא אויר חם יבש כדי להעלים את האדים מהשמשות.

יכולה להיות גם בעיה בברז, בעיה בחום המים לא נראה לי כי בהתחלה יש לו חום פשוט כנראה אין זרימה מספקת של מים.

צריל לפרק ולשים את הבורר על חימום ואחכ להזרים מים בלחץ ולקוות שתיפתח הסתימה. גם לבדוק טוב את הברז

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
כשאני פותח את ברז החימום בנסיעה יוצא אויר חם אך כשאני פעיל גם את המאוורר (המזגן והמדחם לא עובדים כמובן), האויר החם כאילו נגמר ויוצא אויר קר.

לאחרונה לתופעה נוסף מידי פעם ריע רע כאילו משהו נשרף.

1. למישהו יש הצעות ממה נובע הריח?

2. איך אני מנקה את רדיאטור החימום או איך אני בודק אם הוא סתום?

תודה למשיבים.

אם בנוסף לכל קיים גם ריח רע בתוך תא הנוסעים, ייתכן והרדיאטור חימום הפנימי החל לדלוף.

בדוק את השטיח שנמצא באיזור הרגליים של הנוסע, אם הוא רטוב במעין לחות שמנונית - יש נזילה וצריך להחליף רדיאטור חימום פנימי...

האם חסרים מים ברדיאטור לאחרונה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום!

אין מים מתחת לשטיח, וגם לא חסרים מים ברדיאטור לאחרונה.

יתרה מכך היום החימום עבד כמו שצריך רק פעם אחת, וחזר לסורו.

פורסם

תיראה יש חומר חזק מאוד שמנקה את הרדיאטור ואת כול המעברים במנוע.

לאחר מיכן יש להכניס לחץ של מיים לכניסה של הרדיאטור החימום(לא לחץ חזק מידי) ואז הבעיה בטוח תעלם.

קח בחשבון שאם רדיאטור החימום במצב עלוב הוא לא יעמוד בחומר ובלחץ המיים ולכן אתה תפוצץ אותו ,מה שיגרום לנזילות ואז החלפת הרדיאטור כרוכה ב 1500 שח ומעלה אז קח בחשבון .

יתחשב בשנה של הרכב (אם חדש יחסית) ובקילומטרים.

אם אתה מיתכוון ללכת למוסך תבקש אחריות לגבי הרדיאטור במידה והוא יתפוצץ.

בברכה רז...

• תוכן חדש...