Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני צריך לקנות זוג צמיגים טובים לקליאו ספורט דור ראשון.

כרגע יש על האוטו גודייר F1, אבל אחד הצמיגים התגלה כפסול - כרגע נוסע על הספייר (מידה מלאה, לא בייגלה) כך שרצוי מבחינתי לסדר את העניין בזריזות.

המלצות? הארות? מחירים? דגמים?

אני פתוח להצעות, אני מתכוון לשים את החדשים מאחור ולהעביר את זוג האחוריים (במצב לא מזהיר, אבל עוד לא גמורים לגמרי) קדימה.

אני עוד לומד את האוטו ואם צריך להתחשב בכך בנושא (נניח משהו יותר לינארי אבל עם פחות אחיזה מוחלטת) - אז להתחשב.

בנוסף אני רוצה אח"כ לעשות כיוון פרונט במקום מקצועי שמכיר את הרכב הנ"ל - זקוק להמלצות (עם מחיר אם אפשר)

תודה!!!

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יובל, קודם כל תתחדש, יא מחריש :)

אל תספר לי שמצאת ( ואני יודע שחיפשת הרבה מאוד זמן ).

דבר שני הייתי מחכה ומחליף 4.

הכיטוב למה שאתה נועל עכשיו ( עוד רבעיית F1 )

לשים לב שהטויו במידה הזו מביאים לארץ רק FZ4 ( ולא פרוקסס מהסוג הנכון )

הSP9000 גם מצוינים וניתן להשיג במחיר זול בהרבה - סביבות ה1800-2000 במידה הזו.

פרטים כרגיל אצלי בטלפון.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

למה אתה מתכוון "מחכה ומחליף 4"?

אני לא יכול לחכות - הרכב כרגע נוסע על צמיגים קדמיים שאינם זהים - אחד גודייר F1 במצב סביר+ והשני הרזרבי שהינו חדש לגמרי (0 ק"מ) אבל הינו הרזרבי המקורי כלומר כבר בן 5+ ודגם אחר.

כמו שאמרתי אני רוצה זוג חדש שיותקן מאחור, והצמיגים האחוריים הנוכחיים יעברו קדיה עד שייגמרו. (כאשר ייגמרו כמובן עוד זוג חדש)

מעדיף לא לשים 4 חדשים כי המחיר גבוה גם ככה... והאחוריים הנוכחיים עדיין יכולים להחזיק אי אלו אלפי ק"מ.

אלא אם כן רביעייה תעלה משמעותית פחות משני זוגות ואז יש על מה לדבר.

פורסם

אם יש לך תוכניות להשתמש ברכב לטובת המטרות שלשמם תוכנן עשה לעצמך טובה ודאג לסט טרי ברמה סבירה.

מה שאתה מתכנן לעשות ייצור חוסר איזון מבחינת אחיזה בין הצירים וחבל, לשמחתך חוסר האיזור שתייצר הןא בכיוון של תת היגוי מוגבר שיותר קל לשליטה......

קבל ממני ח"ח על מציאת יחידה במצב טוב.

עצתי לך, למד את הרכב בזהירות יתרה, לדעתי היית צריך להתחיל עם רכב אחר.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

יש לי תוכניות להשתמש באוטו למטרות להן הוא תוכנן - אבל לא בחודשים הראשונים.

אי לכך ובהתאם לזאת אני מעוניין ללמוד את האוטו לאט לאט (אני מחשיב את עצמי נהג טוב בנהיגה יומיומית - אבל בעל ידע בסיסי ביותר ולא יותר מזה בנהיגה...אתגרית).

ידוע לי שזוג צמיגים טריים ודנדשים מאחור + זוג במצב בינוני מקדימה ייצור יותר תת היגוי ופחות היגוי יתר - אין לי בעיה עם זה בשלב זה - אדרבה, אני חושב שזה עדיף (תקן אותי אם אני טועה)

כאשר ארגיש שאני רוצה יותר, וזה כנראה ייתלכד עם גמירת הזוג השני - אקנה עוד זוג.

הציעו לי גם כל מיני אפשרויות של החלפת צמיג בודד ויצירת מצב של 2 צמיגים שונים על ציר אחורי אבל אני לא חושב שרצוי לעשות דבר כזה בשביל לחסוך כמה שקלים - תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

כאשר ארגיש שאני רוצה יותר, וזה כנראה ייתלכד עם גמירת הזוג השני - אקנה עוד זוג.

הציעו לי גם כל מיני אפשרויות של החלפת צמיג בודד ויצירת מצב של 2 צמיגים שונים על ציר אחורי אבל אני לא חושב שרצוי לעשות דבר כזה בשביל לחסוך כמה שקלים - תקן אותי אם אני טועה.

קודם כל, אתה לא טועה.

דבר שני, בהתחשב בניסיון שלך עם הרכב ובעונת השנה הנוכחית, אני מסכים עם obarshad, תחליף את כל הרביעייה. אתה תחסוך כאן, אתה תבכה אח"כ. אם אין לך אפשרות לקנות את ה-F1 קנה את ה-SP9000. אם אפשר להסתמך על הניסיון שלי עם ה-SP8000, הם פחות טובים מה-F1 אבל טובים דיים.

פרונט אני מכוון כאן: http://www.d.co.il/3867890/27940/

לא מרכז הזול אבל הניסיון שלי איתו טוב.

אה, כן. את הרביעייה האחרונה שלי קניתי אצל פורטל (http://www.d.co.il/15935160/42570/) יש לו מבחר נאה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ידוע לי שזוג צמיגים טריים ודנדשים מאחור + זוג במצב בינוני מקדימה ייצור יותר תת היגוי ופחות היגוי יתר - אין לי בעיה עם זה בשלב זה - אדרבה, אני חושב שזה עדיף (תקן אותי אם אני טועה)

WIL (האדום מה שכתבת) אתה צודק עדיף מצב זה.

לדעתי חבל להכנס למעגל של שני צמיגים חדשים ושניים ישנים וחוזר חלילה.

יישר קו והשקע בסט סביר, אני מזכיר שרוב הצמיגאים ישמחו לפרוס לך את התשלום וכך לפחות פסיכולוגית יותר קל.

בהצלחה, אשמח לשמוע איך אתה מתקדם עם הרכב.

פורסם

will, קודם כל תתחדש על האוטו.

מה זה אומר מצב צמיגים לא מזהיר ?

בני כמה הם ? (קודם כל גיל אמיתי של הצמיג לפי התאריך שעליו ואם אתה גם יודע אז כמה קילומטרז' הם עברו)

כל מה שאמרתם נכון אבל לא צריך להיות היסטריים מדי אם הצמיגים במצב סביר (וזה קצת קשה לזהות ברשת אבל אם תדע את מה ששאלתי אז זה יכול לתת איזושהי אינדיקציה).

אני גם העדפתי כבר להחליף את כל הרביעייה אצלי כשקניתי למרות שמצב הצמיגים היה די טוב ולו רק בשביל להיות בצד הבטוח עם הרכב הזה (וגם בגלל החורף המתקרב) ולדעת שיישרתי קו ואני לומד את האוטו כשהוא במיטבו ולא עם בעיות איזון שכאלה (יצירת תת-היגוי מכוון עם צמיגים ישנים יותר). בסופו של דבר אתה בכל מקרה עובר מהר מאוד למצב הזה חזרה כי הקדמיים נשחקים הרבה יותר מהר.

בכל מקרה, רביעייה לא תעלה לך פחות מזוג ולא הייתי מתפשר על דגמים זולים. לפי התיאור שלך למצב הצמיגים אצלך עדיף שתחליף לזוג איכותי ותעביר את האחוריים קדימה מאשר לקנות רביעייה זולה (כמובן בהנחה שלא מתאים לך לקנות רביעייה איכותית).

ה-F1 זה גם מה שאני קניתי והוא כמובן מאוד מומלץ (וגם מאוד יקר). ה-sp9000 היו לי על הרכב הקודם והם גם מעולים (יותר זולים אבל גם נגמרים מהר).

ניר

פורסם

ניר - תאריך הזוג התקין הינו סוף שנת 2003 - דהיינו הצמיגים בסה"כ בני שנתיים כלומר עוד נשאר להם הרבה זמן עד התייבשות.

הרכב הולך לחנות בחניה מקורה 5 ימים בשבוע בשעות היום, כך שההתייבשות לא תהיה יותר מדי מהירה.

השאלה לגבי הזוג הזה היא שחיקה, ותשובה לזה אני מניח שניתן לקבל רק אם מסתכלים פיזית על הצמיג, קצת קשה באינטרנט.

אם נשאר להם עוד כמה אלפי ק"מ אני כנראה אשים אותם מקדימה וזוג חדש מאחור, וכאשר הם ייגמרו אקנה שוב זוג חדש לאחור באותה שיטה.

עוד 500 שקל זה לא מה שמשנה פה, אבל אני לא מתכוון לזרוק 2 צמיגים תקינים לפח אם הם עוד לא נגמרו.

פורסם
ניר - תאריך הזוג התקין הינו סוף שנת 2003 - דהיינו הצמיגים בסה"כ בני שנתיים כלומר עוד נשאר להם הרבה זמן עד התייבשות.

הרכב הולך לחנות בחניה מקורה 5 ימים בשבוע בשעות היום, כך שההתייבשות לא תהיה יותר מדי מהירה.

השאלה לגבי הזוג הזה היא שחיקה, ותשובה לזה אני מניח שניתן לקבל רק אם מסתכלים פיזית על הצמיג, קצת קשה באינטרנט.

אם נשאר להם עוד כמה אלפי ק"מ אני כנראה אשים אותם מקדימה וזוג חדש מאחור, וכאשר הם ייגמרו אקנה שוב זוג חדש לאחור באותה שיטה.

עוד 500 שקל זה לא מה שמשנה פה, אבל אני לא מתכוון לזרוק 2 צמיגים תקינים לפח אם הם עוד לא נגמרו.

שלום,

לצורך העניין אנסה להדגיש את המלצותיהם של FALOU ו OOBARSHAD - ראוי להחליף את 4 הצמיגים ביחוד ברכב בעל הספק גבוהה יחסית בשילוב נהג טוב בנהיגה בסיסית:-) .

בניגוד לרבים וטובים אני מייחס חשיבות עליונה להעברת\התקנת צמיגים "טובים"-יבשים על הציר הקדמי במכונית עם מנוע קדמי והנעה קדמית.

רוב המשקל נימצא על הציר הקדמי,70% עד 80% מהבלימה נעשית על הציר הקדמי-זלזול או אי הבנת נתונים אלו בעת החלפת צמיגים, הם מקור בטוח ועובדתי לתאונה גם במקרים פשוטים כמו פניות בכביש רטוב.

רכישת 4 צמיגים המתאימים לרכב ובאיכות טובה, היא ההשקעה הטובה ביותר מבחינת בטיחות, הנאה מנהיגה ונוחות יום יומית בהתאם(צמיגים יבשים מרעישים).

אני מציע לך לבדוק את זוג הצמיגים הטובים מקרוב, לא רק בדיקת דפנות , אלא גם בדיקת סוליית הצמיג

ותופתע מהמצב.

בדרך כלל הצמיגים מתייבשים לאחר תקופה קצרה יותר עקב האקלים החמים אצלנו,

מצב זה הוא אחד הסיבות לאיבוד שליטה על הרכב, לא רק בעת הגשמים אלא גם על כביש יבש לחלוטין.

סימני ההתייבשות לא תמיד נראים לעין ולפעמים גם לא קיימים סדקים המעידים על כך !

ראוי לציין שעקב התייבשותם מרחקי הבלימה מתארכים, האחיזה קטנה ובכך יכולת השליטה בניהוג הרכב קשה יותר.

מריוס

פורסם

WIL, קיבלת מליביו ידידנו את ההצעה הטובה ביותר.

אל תשכח להכניס אותי לעסקה, גם אני מביא זוגייה בקרוב.

אשמח אם כולם ישמרו את כל הערות ה"למה קנית את הרכב הזה"... ו"תתחיל עם רכב יותר חלש"...

זו הבחירה של הבנאדם.

רדו מזה.

בתור מישהו שהיה פעיל יחסית בכל תהליך החיפוש והקנייה (ותקן אותי אם אני טועה, WIL)...

זה מה שהוא רוצה.

זה מה שיעשה לו טוב.

זה מה שהוא צריך לקנות.

נקודה.

בדיוק כמו שלי יעמוד מתחת לבית R6 שאני לא מנצל חצי ממנו כי זה מה שעושה לי טוב על הלב.

והייתי יכול להסתפק בCBR ישן.

בינינו.

וGAL, רד ממנו...

הבחור רק קנה את הרכב.

מזל טוב, WIL.

מי ייתן ותהיינה לך שנים רבות של נחת ואושר (וחיוך דבילי של ילדים קטנים שרק אנשים כמונו מסוגלים לייצר)...

ולא לדאוג לקורסי נהיגה (נוספים) לבחור, הנושא בטיפול :)

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

wil, באמת בלי לדעת כמה ק"מ הם עברו (ואיך) ובמיוחד בלי לראות זה בעייתי. שנתיים זה לא מעט ואתה לא יודע אם הם עברו אותם בחניון או בשמש (ובאמת כפי ש-magician ציין, גם בלי לראות שום סימני יובש הם מאבדים מהגמישות שלהם ומיכולות האחיזה שלהם).אני מבין את ההתלבטות שלך ובאופן עקרוני גם מסכים עם הדעות שנאמרו פה.

אני "זרקתי" צמיגים בני חצי שנה בערך שעשו אלפים בודדים (וכנראה קצת אגרסיביים) בדיוק בגלל כל השיקולים שהועלו פה (רכב חדש שצריך ללמוד וידוע כפרוע. מקדימה החשיבות היא קריטית לגבי בלימה/אחיזה ומאחורה אני בטח לא ארצה להסתכן ברכב שכזה).

נו, בטח כבר עשינו לך מספיק שחור, לא ? :wink:

בכל מקרה, אני הייתי מאוד קיצוני שהחלפתי ואולי מצב הצמיגים שלך כן מאפשר לחכות. לא נראה לי שאפשר לאבחן יותר מזה ברשת...

ניר

פורסם
WILL

אם אתה מעוניין למכור את הרכב צור איתי קשר בפרטי

תודה גל.

אני מעריך שבמהלך היום הוא כנראה ייצור איתך קשר.

פורסם
WILL

אם אתה מעוניין למכור את הרכב צור איתי קשר בפרטי

תודה גל.

תביא 100 אלף שקל ניפגש בדואר להעברת בעלות.

או, בקיצור, רק קניתי, מה אתה רוצה ממני? :-P

אתה מוזמן לנסות בהודעה פרטית עוד 4-5 שנים.

• תוכן חדש...