Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מכוון שהמידות הנוכחיות(205/55/16) לא מסתדרות טוב עם המומנט של האוטו (האוטו חופר בראשון, שני ואם יש קצת מים אז גם בשלישי ולפעמים ברביעי...) חשבתי להגדיל קצת את המידה.
אתה בטוח שזה המידה של הצמיג או שאולי זה סוג הצמיג (דגם) או גילו המתקדם?

צמיג שעבר 70K ומתחיל להראות סימני שחיקה כדבריך הוא צמיג שעשוי מפחם לדבריי :wink:, כי משהו שעשוי מגומי טוב בחיים לא היה מגיע אפילו ליום שבו הוא נוסע 70K...

יש עוד עניין שאולי פחות תצחק ממנו אבל יש משקל משמעותי, תרתי משמע, לרגלו של הנהג.

דוושת התאוצה, להבדיל ממה שמקובל לחשוב, היא לא כפתור ON-OFF ודורשת תפעול עם רגש.

מה שזה אומר זה שאם אתה מפרפר באוטו מקורי לאורך שני הילוכים ואפילו עד ארבעה הילוכים על מים, אתה צריך לתרגל קצת את התפעול שלך את דוושת התאוצה כדי להשתחרר מרגל העץ שלך :-P.

פה הבעיה - המידה היחידה שמותר לי חוץ ממה שמגיע עם הרכב היא 225/45/17

אני לא מעוניין להעלות את המשקל הבלתי מוקפץ, האם יש טעם בכל זאת להחליף? האם זה סביר שאמצא חישוק קל יותר מהסגסוגת של אודי ואפצה ע"י כך מול המשקל?

תודה.

בהחלט יש סיכוי שתמצא משהו קל יותר מהגלגל של אודי המקורי.

שים לב שתצטרך למצוא גם צמיג יותר קל מזה שיש לך כרגע או לפחות שווה לו במשקלו.

הצעתי לך היא לברר קודם כל את משקלם של החישוק והצמיג הנוכחיים ולחפש גלגלים וצמיגים חדשים רק לאחר שהתחמשת במידע.

מוטי

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אגב, מלבד ההנמכה גם החלפתה אופנים\ג'אנטים וצמיגים?

האם כיוונו לך את זויות המתלה הקדמי לאחר ההנמכה?

נראה שבעצם לא מעניין את אף אחד ששינויים אלו-חלקיים, גורמים במקרה ה"טוב" רק להוצאות ובמקרה הגרוע לנזקים מכניים נוספים - תקן אותי אם אני טועה.:?

החלפתי בולמים לקוני וקפיצים לאייבך,לגבי ג'אנטים נשארתי מקורי וגם לגבי מידת הצמיגים נשארתי מקורי,וכמובן שלאחר השינויים ביצעתי כיווני מיתלים.

אני חייב לציין שכאשר החלפתי לא חשבתי על תוצאות עתידיות,אבל בסה"כ אני מאד מרוצה מהשינוי שניכר ברכב ככה שאני מוכן לספוג פה ושם נזקים קלים.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם
אתה בטוח שזה המידה של הצמיג או שאולי זה סוג הצמיג (דגם) או גילו המתקדם?

צמיג שעבר 70K ומתחיל להראות סימני שחיקה כדבריך הוא צמיג שעשוי מפחם לדבריי :wink:, כי משהו שעשוי מגומי טוב בחיים לא היה מגיע אפילו ליום שבו הוא נוסע 70K...

יש עוד עניין שאולי פחות תצחק ממנו אבל יש משקל משמעותי, תרתי משמע, לרגלו של הנהג.

דוושת התאוצה, להבדיל ממה שמקובל לחשוב, היא לא כפתור ON-OFF ודורשת תפעול עם רגש.

מה שזה אומר זה שאם אתה מפרפר באוטו מקורי לאורך שני הילוכים ואפילו עד ארבעה הילוכים על מים, אתה צריך לתרגל קצת את התפעול שלך את דוושת התאוצה כדי להשתחרר מרגל העץ שלך :-P.

נו, באמת :) ברור שאני לא תמיד מצמד את הדוושה לרצפה, לפעמים יש מצבים (השתחלות, סתם להראות לחבר שהאוטו סוחב וכו'...)

לגבי הצמיג - מדובר על מישלן פיילוט פרימסי.

בהחלט יש סיכוי שתמצא משהו קל יותר מהגלגל של אודי המקורי.

שים לב שתצטרך למצוא גם צמיג יותר קל מזה שיש לך כרגע או לפחות שווה לו במשקלו.

הצעתי לך היא לברר קודם כל את משקלם של החישוק והצמיג הנוכחיים ולחפש גלגלים וצמיגים חדשים רק לאחר שהתחמשת במידע.

מוטי

השאלה הגדולה היא - האם כדאי להחליף לצמיגים וחישוקים באותה מידה אבל קלים יותר ע"מ לקבל משקל קל יותר או להגדיל ולהנות מיותר שטח מגע של גומי ורצפה (בהנחה ואני לא מוסיף משקל)

תודה.

פורסם

אני במקומך הייתי מנסה ללכת לכיוון של אישור החלפה למידה 225/50R16 שמתיישרת כמעט בול עם המידה המקורית שלך ומחליף לחישוקי 16 קלים ורחבים יותר בלי להתפשר על נוחות הנסיעה תוך כדי עליה בביצועים, ירידה במשקל ואפילו שמירה על טווח מחירים טוב יותר לחישוקים וצמיגים מזה של גלגלי ה-17.

לגבי הצמיגים הנוכחיים שלך, מספיק לראות איפה מישלין עצמם מדרגים אותם כדי להבין שאתה נוסע על חתיכות פחם ולא על חתיכות גומי... תתנחם בעובדה ששתיהן שחורות :-P

מוטי

פורסם

לא כ"כ קשור לשרשור, אבל אפרופו pilot primacy, מסתבר שזה הצמיג שסידרה 7 ו-S class מגיעות איתו לארץ - פשוט ביזיון.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
תודה.

אני אברר האם אפשר לאשר מידות כאלה...

kompy?

לא איש בשורות אנוכי הבקר, המידה המבוקשת תהיה מאושרת במידה והמח' הטכנית של היבואן תאשרה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לא כ"כ קשור לשרשור, אבל אפרופו pilot primacy, מסתבר שזה הצמיג שסידרה 7 ו-S class מגיעות איתו לארץ - פשוט ביזיון.

למה, זה דווקא מאוד הגיוני - הן מכוונות לנוחות ואורך חיים של הצמיג, וזה מה שהוא מספק. אתה באמת חושב שהן צריכות אחיזה היסטרית בפניות? אני מבטיח לך שהן אוחזות טוב מאוד גם כך, וצמיגים ספורטיביים מאוד היו סתם נגמרים מהר ופוגעים בנוחות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בעוד שעה-שעתיים אני שולח את הפקס למחלקה הטכנית של צ'מפיון (הבחורה שם הייתה נחמדה באופן יוצא דופן לחברה הזו...)

היא אמרה שאני יכול לברר על יותר ממידה אחת (במידה ואי אפשר לאשר את המידה המבוקשת)

האם 225/55R16 גם כן בא בחשבון?

תודה לשניכם.

פורסם

שלילי, הקוטר גדול מדי, הפרש של קרוב לארבעה אחוזים.

יש לי רעיון בשבילך - תדבר עם מי שלא אחראי לנושא שם ותשלח לו בפקס את הכתובת הבאה -

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

אני בטוח שיש שם לפחות בנאדם אחד עם מספיק ראש על הכתפיים כדי לפענח את המחשבון הזה, לא צריך להיות גארי קספרוב בשבילו.

מוטי

פורסם

תודה,

לא הבנתי דבר אחד:

ה225 זה לא רוחב הצמיג?

אם כן - למה זה משפיע על קוטר הצמיג? 55R16 לא אמור להיות תמיד אותו קוטר ללא קשר לרוחב?

פורסם

מדריך קצרצר על איך לקרוא מידות של צמיג -

225/50R16

225 - רוחב סוליית הצמיג במילימטרים.

50 - גובה דופן הצמיג כאחוז מרוחבו, במידה שלמעלה גובה הדופן יהווה 50% מרוחבו של הצמיג.

16 - קוטר החישוק באינצ'ים.

משמע - במידה ותעלה למידה 225/55R16 תגדיל את גובה הדופן בחמישה אחוזים ביחס לרוחב הסולייה, מה שמן הסתם ייתבטא בהגדלת הקוטר הכללי.

נסה את זה במחשבון שקישרתי, תראה בעצמך.

מוטי

פורסם

יצאתי צנון - חייתי באשליה עד היום.

הייתי בטוח שהמספר השני הוא גובה הדופן במספר אבסולוטי כלשהו.

תודה על הרענון.

הפקס נשלח, אני מחזיק אצבעות.

אגב - הם אמרו שהם שולחים את השאילתה לאודי בחו"ל ופועלים לפי ההנחיות שלהם. משמע - אם אודי גרמניה מאשרים - צ'מפיון מאשרים.

• תוכן חדש...