Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אור:

בוא נעשה את זה פשוט

אני מנסה לתמצת ולמקד את עיצות חברי הפורום שניתנו לך, ואשר ממש ניתנו באופן ענייני ומקצועי!!

יש לבדוק את תפקוד חיישן החמצן ("למבדה") אם הוא מתפקד כראוי (בבדיקה מקצועית לאו דווקא של איש מקצוע מיומן אלא אפילו מישהו שבאמת מבין בעניין עם נסיון משהו.)

אם הוא מתפקד כראוי אין מה לחפש בכוח.

פלטר אוויר שייך לטיפול ואם הוחלף בזמן והרכב לא מתפקד כ"באגי" אז לא צריכה להיות בעיה

בקיצור:

1. בדיקת אופן תפקוד בפועל של חיישן חמצן

אם לא תקין חייב איתור הסיבה וטיפול בהתאם, כאשר המתוארבפיסקא הבאה הם חלק קטן מסיבות אפשריות אך לא מהותיות בד"כ

אם תקין, מומלץ בנוסף:

1. ניקוי בית מצערת,

2. ניקוי מנוע צעדים,

3. להלן עיצה שלי: רצוי אינפוזיה בהזרקה (לא ע"י ואקום המנוע) לתאי השריפה

(ושסתומים) דרך הבית מצערת ממיכל לחץ

4. 44K למיכל הדלק על לא יותר מ1/2 מיכל, ובגבולות טעם, ל"משוך" סלד ברכב מס'

פעמים ביום, (עיצה זו של כולם, אופן השימוש -עיצה שלי, יתכן ואחרים חושבים אחרת,

אתה תחליט כיצד להשתמש בדיוק.)

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מה זה אינפוזיה, איך עושים את זה?

:2gunfire:בברכה:2gunfire:

ערן

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנה כמה טיפים:

1. לא לפתוח חלונות או סאן רוף - כי נוצא יותר חיכוך אם האוויר

2. מזגן כמה שיותר נמוך

3. לשמור על טורים יציבים

פורסם
הנה כמה טיפים:

2. מזגן כמה שיותר נמוך

אתה תכוון כמה שפחות להפעיל אותו או להפעיל עלעוצמה 1 ולא על 4?

עד שמה שאני יודע, עצם העובדה שמזגן עובד גורם ל 15% תצרוכת דלק יותר.

לא משנה אם 1 או 4 ... זה רק חוזר וונטה.

I30 CW

פורסם

אתה צודק

זה לא משנה מה חוזק הונטה כיז ה כבר עניין של חשמל מה שממש וכמעט ולא עקרוני בתצרוכת הדלק

מה שמשנה זה שהמדחס בפעולה מה שכן אם אתה בנסיעה של שיוט מחוץ לעיר דע לך שעדיף מזגן וחלונות סגורים מאשר בלי מזגן וחלונות פתוחים לרווחה מבחינת תצרוכת דלק

פורסם

עוצמת המאוורר מאוד משנה בזמן הפעלת מזגן. תקפצו לרכב שלכם , תבדקו, ותראו שמדחס המזגן מתנתק לעתים קרובות יותר ולזמן ממושך יותר כאשר המאוורר על המינימום. יתכן גם שבעוצמה המקסימלית של המאוורר המדחס לא יתנתק בכלל.

איך זה עובד? המאוורר בעצם מפנה קור מהגז ברדיאטור הפנימי, בתוך הרכב, של המזגן. הוא מביא אוויר חם שמחמם את הגז בתוך הרדיאטור וכאשר הטמפ' של הגז עולה אל מעבר לסף מסוים, יש טרמוסטט שמפעיל את מצמד המדחס של המזגן. כאשר טמפ' הגז יורדת אל מעבר לסף אחר, המדחס מתנתק. כך גם נמנעת קפיאה וסתימה בקרח של הסוללה הפנימית.

כשהמאוורר בעוצמה המקסימלית, הוא מחמם את הגז מהר יותר, וכך המדחס נדרש להתחיל לעבוד למשך זמן ממושך יותר.

פורסם

4. 44K למיכל הדלק על לא יותר מ1/2 מיכל, ובגבולות טעם, ל"משוך" סלד ברכב מס'

פעמים ביום, (עיצה זו של כולם, אופן השימוש -עיצה שלי, יתכן ואחרים חושבים אחרת,

אתה תחליט כיצד להשתמש בדיוק.)

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מה הסיבה שמומלץ למשוך סל"ד ברכב מספר פעמים ביום ?

פורסם

יש לי מאזדה 323 סדן שנת 94 1600 הזרקה.

צריכת הדלק שלו 10.9 ק"מ/ליטר.

מישהו יכול להגיד לי עם התצרוכת תקינה.

חשבתי לעשות ניקוי מזרקים.

איפה באיזור השרון כדאי לי לעשות זאת וכמה כסף יעלה לי לעשות זאת כולל פרוק והרכבה כי אני לא ממש יודע איך מפרקים את זה.

תודה חברה.

:2gunfire:בברכה:2gunfire:

ערן

פורסם

LANGA - הנתונים שהבאת רעים מאוד/בינוניים/סבירם ביותר/טובים מאוד.

רעים מאוד - אם זה במהירות 90 קמ"ש על כביש מהיר עם חלונות סגורים ובלי מזגן פועל.

בינוני - אותו הדבר רבל מהירות 130.

סבירים ביותר נהיגה רגוע בעיר בלי יותר מדי עצירות ופקקים.

טובים מאוד והלוואי אלי אם הנתונים נמדדו בפקק בשעות הבוקר באיילון.

בקיצור - אתה צריך לפרט מהיא צורת הנהיגה שלך, איפה הרכב עובר את מירב הקילומטרים (עיר/כביש מהיר), מזגן, פקקים, כמה אנשים נוסעים ברכב, וכמובן איך מדדת את הנתון הזה.

מקווה שעזרתי.

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם
עוצמת המאוורר מאוד משנה בזמן הפעלת מזגן. תקפצו לרכב שלכם , תבדקו, ותראו שמדחס המזגן מתנתק לעתים קרובות יותר ולזמן ממושך יותר כאשר המאוורר על המינימום. יתכן גם שבעוצמה המקסימלית של המאוורר המדחס לא יתנתק בכלל.

איך זה עובד? המאוורר בעצם מפנה קור מהגז ברדיאטור הפנימי, בתוך הרכב, של המזגן. הוא מביא אוויר חם שמחמם את הגז בתוך הרדיאטור וכאשר הטמפ' של הגז עולה אל מעבר לסף מסוים, יש טרמוסטט שמפעיל את מצמד המדחס של המזגן. כאשר טמפ' הגז יורדת אל מעבר לסף אחר, המדחס מתנתק. כך גם נמנעת קפיאה וסתימה בקרח של הסוללה הפנימית.

כשהמאוורר בעוצמה המקסימלית, הוא מחמם את הגז מהר יותר, וכך המדחס נדרש להתחיל לעבוד למשך זמן ממושך יותר.

אבל חנן אתה שוכח דבר אחר! כשהמאוור בהילוך רביעי, תא הנוסעים מתקרר יותר מהר, ואז הטרמוסטט מנתק את המדחס... ואז בעצם הוא לא עובד יותר!

הכל תאורטי...... ישבתי פעם וניסיתי לחשוב מה יותר יעיל והגעתי למסקנה שבין כה המדחס יעבוד אותו זמן...

פורסם

יש תרמוסטט שמרגיש את טמפ' חלל הרכב רק ברכבים עם בקרת אקלים, שזה מיעוט.

בשאר הרכבים, כשהמאוורר על עוצמה גבוהה, אתה פשוט מקרר את החלל יותר, ויותר אנרגיה הולכת לאיבוד לכיוון חוץ הרכב.

וזה ממש לא תיאורטי. עמוד מחוץ לרכב, בדוק את זמני פעולת המדחס. אני עשיתי את זה. בעוצמה גבוהה של המאוורר המדחס עבד כפול זמן מאשר בעוצמה מינימלית.

פורסם

היות ואני שייך למועדון המעריצים של חנן, להווה ידוע בזה שחנן לא שוכח.

הרדייאטור הפנימי של המזגן ברכב קטן לעומת הספק המדחס ובמיוחד בסל"ד בינוני/גבוה ולכן המדחס מתנתק לעיתים תכופות, אלא אם מוסיפים חום לרדייאטור הפנימי (המאייד של המזגן) בעזרת זרם אוויר חזק=מאוורר במהירות גבוהה.

ניסוי פשוט - קח נורת 12 וולט, חבר אותה לחיבור של קלץ' מדחס המזגן ולמינוס בתא מנוע וסחוב אותה לתא הנוסעים. בדוק כמה זמן היא דולקת במצבי מאוורר שונים ובמהירות מנוע קבועה פחות או יותר.

שתף אותנו בממצאיך.

יוסי

פורסם

לחנן: צדיקים, מלאכתם נעשית בידי אחרים.

דרך אגב, אם מכוונים את בקרת האקלים לטמפרטורה נמוכה מספיק, להערכתי (את זה טרם הספקתי לבדוק) התמונה דומה לרכב רגיל.

יוסי

פורסם

אז מה עושה בעצם כפתור הטמפרטורה? הוא אמור לשלוט על איזשהו טרמוסטט לא? אצלי אין בקרת אקלים בכלל בקסנטיה ועדיין יש מן חריץ כזה של המד טמפרטורה ועל הסליידר של הטמפרטורה רשום מספרים, אבל זה לא בקרת אקלים... חייב להיות איזשהו טרמוסטט כי אחרת המעבה יקפא בסוף לא?

או שאני טועה.......

• תוכן חדש...