Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוטוביאנקי A112 אבארט - עצות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על כל התגובות

אני לא מתייחס לרכב כאל השקעה כלכלית. ברור לי שאחזקתו כך או אחרת (טסט והעברת בעלות עכשיו או המתנה ל 'אספנות') תעלה יותר, וכנראה הרבה יותר מערכו הצפוי.

היתה לי A112 גוניור בעבר אותה אהבתי ואני מקווה דרך הרכב הנוכחי שבעיני הוא יחסית פשוט לאחזקה אבל עדיין מיוחד, ללמוד את תחום האספנות ואולי בהמשך להתפתח הלאה. בכל מקרה הכוונה היא ללמוד לטפל ולתחזק את הרכב לבד.

הוא פשוט גורם לי לחייך כשאני רואה אותו, וכנראה שזה שווה את ההוצאות הצפויות...

אין בעיה לשמר את הרכב במצבו הנוכחי 9 שנים, בלא לבצע העברת בעלות כעת, תוך הנעה וביצוע סיבוב קצר וזהיר אחת לשבועיים. החסרונות העיקריים הם חוסר הודאות המוחלט בנוגע לבעלות, ועלו כאן תרחישים עליהם לא חשבתי ושאינם תלויים ברצונו הטוב של המוכר, וחוסר היכולת להנות באמת מהרכב - מפגשים וטיולים.

האפשרות השניה של תשלום האגרות + בדיקת מעבדה + תיקונים לקראת הבדיקה יקרה בהרבה וטומנת בחובה סיכונים אחרים - העלות איננה ברורה (היקף התיקונים) ואני מבין שבבדיקת המעבדה טמון סיכון של הורדה מהכביש לצמיתות.

משה והרפורמים העלה אופציה אותה לא הכרתי לפיה ניתן להעביר בעלות לאחר תשלום האגרות בלבד, בלא להזדקק לבדיקת מעבדה ולטסט. באם זו אופציה קיימת זה עשוי להיות פתרון מצויין שיסגור את סוגיית הבעלות ויאפשר לי להתלבט בשקט לגבי המשך הדרך.

עצות לגבי חיפוש מידע טכני/ספרי טיפולים? באתר של HAYNES לא מצאתי דבר.

166, קאפה, GTV, קופה.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בילדותי היו לאבי 2 אבארט', יש לי זכרונות ממש טובים מהרכב, בזמנו הוא היה אגדה.

אני אתן עצה של מניאק, בסוף תבין למה :twisted: .

כמו שכולם אומרים לך, הרבה כסף והרבה כאב ראש וגם אז לא בטוח שהרכב יעלה על הכביש.

לחכות 9 שנים? כמו שאמרו קודמי, לך תדע איפה תהיה (האוטו כבר בטח יהיה מתכת ממוחזרת ביסודות של בניין בסין).

מסקנה - תמכור ועכשיו!

למה אני אומר את זה?

כי אני מוכן לקנות את הרכב עכשיו.

תחשוב על זה ותרים לי צילצול, שלחתי לך את המספר בה"פ.

בברכה

ברק.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

תגידו אתם רוצים בכוח לגרום לי להתקף לב :?:

אוטוביאנקי A112 אבארט

מי שטוען/ת שהרכב הזה ולא משנה שנתו -אינו קלאסי וראוי, חסר לו/ה בורג. :wink:

מי שיודע- לאחרונה הזדמן לי להיות בנורבורגרינג-במירוץ מכוניות היסטוריות 24.9.05

בין היתר ביקרתי בפיטס, חוץ מאוטוביאנקי אבארט מכל השנים היו שם:

רנו R8

רנו 5 טורבו

רנו 12 גורדיני

רנו אלפין

פורד אסקורט RS2000 MK1/MK2

BMW 2002 TI

פרינץ TT

פולקסווגן GOLF GTI MK1

פולקסווגן שירוקו MK1

פולקסווגן פולו MK1

אלפא ג'וניור

אלפא GTV

אלפא סוד TI

פיז'ו 205GTI בציר 84'

סקודה קופה-לא זוכר בדיוק את הדגם.

BMW M3 E30

MERCEDES 190E 2.3 16

פורשה 911 שנות ה70' -80'.

ועוד'

טיילתי בפיטס, דברתי עם בעליהן-הצצתי לקרביים, ולבסוף צפיתי במירוץ- פשוט חלום.

כל האגדות מולי במירוץ, הצלילים ,המנועים, אך זה היה מדהים.

לאוטוביאנקי אבארט יש מקום של כבוד בפנתיאון הספורטיביות בישראל.

ובאם אחת עלתה מן האוב- יש "להציל" אותה, ולשמרה בכל מחיר.

* אני מוכן לרכוש אותה

היסטוריה - הספורטיביות בישראל מאת אילן פייביש .

קישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=55470

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

שמתם לב שיש ברשימה של אילן פרינץ TT ?

יש אי שם בנורבורגרינג פרינץ שליאור עדיין לא קנה.

יש מתנדבים לטפל ביבוא ?

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

אז כפי שחזיתי מראש, התגובות יהיו רבות ועוד יגיעו נוספות, והעיצות והרעיונות יהיו כמס' חברי הפורום ויותר...עכשיו לאחר שהצליחו לבלבל אותך מה עושים?ראשית אמרת שאתה רוצה רכב אספנות למה? מה קוסם לך ברכב אספנות? לאחר שתברר סוגיה זו עליך לבדוק עם עצמך איזה סוג של אספן או בעלים אתה, בעל הרבה רכבים, רכב לתצוגה, רכב לשימוש ? איזה שימוש? יום יומי, סופי שבוע, חגים?

לאחר שענית גם על סוגיה זאת מגיע הנושא הכאוב ביותר התקציב:

כמה אתה מוכן להשקיע כולל רכישת הרכב?

איך אתה מתכוון לחלק את התקציב?

כמה זמן אתה מיעד לסוף שיפוץ ?(חלקים שניתן להשיג היום אי אפשר לחזות מצבם בעוד כמה שנים)

הנושא החוקי, העברת בעלות, העברת טסט, תחילת צבירת חלקים, אלה הפרטים הטכניים שמושפעים מהחלטתך והיכולות שלך...לאחר שביררת עם עצמך וחלטת על הקוספציה שאר הפרטים כבר יהיו קלים יותר ואז תוכל לקבל עזרה ספציפית לכל בעיה שתתעורר....

וברמה המעשית כל הדברים שציינת בתקלות הרכב, הן בעיות משניות שלא אמורות לעלות כסף רב רוב החלקים של הגומיות וחלקי מנוע משותפים עם דגמי הביאנקי האחרים והשאר ניתן להשיג בחו"ל ללא בעיות מיוחדות.... עלות הטסטים והמעבדה שווה בדיקה אמיתית והחישוב הסופי של עלות מול תועלת, חייב להיות שלך מתוך היכרות עם כל הנתונים שהוזכרו כאן והרצון שלך ושלך בלבד...

אני הייתי מעלה אותו על הכביש במחיר הגיוני....אבל מה אני מבין?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תראה, אם מותר לי להוסיף את השני גרוש שלי, להעמיד את הרכב על הכביש כמה שיותר מהר, או למכור.

אני יכול להגיד לך בודאות מוחלטת (מנסיוני ומנסיון אחרים) שהנזק שייגרם לאוטו מלעמוד 9 שנים, הרבה, הרבה יותר גדול מתשלום 4 אגרות, שלא לדבר על להתחיל לחפש חלקים לדגם הזה עוד 9 שנים, כל חלק קטן יעלה כמו אגרה שנתית.

גם אם תכניס אותו לאחסנה איכותית, 9 שנים זה יותר מדי זמן.

תרשה לי בבקשה לשאול בכמה אתה קונה אותו וכך אולי יהיו לי כילים להגיד לך אם עדיף להעמיד מייד על הכביש, או אולי למכור.

כדי לסבר לך את האוזן, על המנטה שלי דרשו 10K, ולא שולמו עליה 7 אגרות.

אמרתי למוכר שאם הוא מעוניין, נתחלק חצי,חצי באגרה והחצי שלי ירד מה 10K.

הוא הסכים וככה גם קניתי אוטו שמאוד רציתי וגם העמדתי אותו מיד על הכביש.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לכבוד

חברי הפורום

לפניכם מבחן דרכים שנעשה בשנת 1982 ממגזין קוואטרו רוטה(באיטלקית) בין:

אוטוביאנקי אבארט vs פיאט 127 ספורט vs אינוצ'נטי דה תומאסו vs פיז'ו 104ZS.

קישור:

http://www.innocenti-turbo-detomaso.com/index-press.html

תהנו.

תגללו על תמונה 8 -שם הכתבה מחולקת(מצולמת) ל -6 חלקים.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
ממש לא

צריך לשלם את האגרות ולהוציא אגרה חדשה לטסט, לשלם אותה ואז לעשות העברת בעלות.

בשבוע הראשון של האגרה החדשה ניתן להעביר בעלות גם אם לרכב אין טסט.

האם זה נכון???? האם מישהו נוסף יכול לאמת את האמור מעלה??? יובל, אני מתנצל מראש אם חס וחלילה ניפגעת מזה שביקשתי עוד דעה נוספת. מתנצל! מתנצל! מתנצל!!! שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

שלום שי,

במידה ותחליט לא להכנס להרפתקה של שיפוץ או המתנה ( 9 שנים ),

אשמח לקנות הרכב.

0522775076

רק אני ואנוכי נורמלים מכולם.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

פורסם
תודה על כל התגובות

אני לא מתייחס לרכב כאל השקעה כלכלית. ברור לי שאחזקתו כך או אחרת (טסט והעברת בעלות עכשיו או המתנה ל 'אספנות') תעלה יותר, וכנראה הרבה יותר מערכו הצפוי.

היתה לי A112 גוניור בעבר אותה אהבתי ואני מקווה דרך הרכב הנוכחי שבעיני הוא יחסית פשוט לאחזקה אבל עדיין מיוחד, ללמוד את תחום האספנות ואולי בהמשך להתפתח הלאה. בכל מקרה הכוונה היא ללמוד לטפל ולתחזק את הרכב לבד.

הוא פשוט גורם לי לחייך כשאני רואה אותו, וכנראה שזה שווה את ההוצאות הצפויות...

אין בעיה לשמר את הרכב במצבו הנוכחי 9 שנים, בלא לבצע העברת בעלות כעת, תוך הנעה וביצוע סיבוב קצר וזהיר אחת לשבועיים. החסרונות העיקריים הם חוסר הודאות המוחלט בנוגע לבעלות, ועלו כאן תרחישים עליהם לא חשבתי ושאינם תלויים ברצונו הטוב של המוכר, וחוסר היכולת להנות באמת מהרכב - מפגשים וטיולים.

האפשרות השניה של תשלום האגרות + בדיקת מעבדה + תיקונים לקראת הבדיקה יקרה בהרבה וטומנת בחובה סיכונים אחרים - העלות איננה ברורה (היקף התיקונים) ואני מבין שבבדיקת המעבדה טמון סיכון של הורדה מהכביש לצמיתות.

משה והרפורמים העלה אופציה אותה לא הכרתי לפיה ניתן להעביר בעלות לאחר תשלום האגרות בלבד, בלא להזדקק לבדיקת מעבדה ולטסט. באם זו אופציה קיימת זה עשוי להיות פתרון מצויין שיסגור את סוגיית הבעלות ויאפשר לי להתלבט בשקט לגבי המשך הדרך.

עצות לגבי חיפוש מידע טכני/ספרי טיפולים? באתר של HAYNES לא מצאתי דבר.

האמת, גם לי זה חדש, אבל אם יובל אומר - כנראה הוא יודע. בכל מיקרה, לדעתי, אם כבר תשלם את הכל, אז למה לך כבר לחכות עוד 9 שנים - הרי, יחסית לאגרות, בדיקת מעבדה וטסטים זה "כסף קטן", אפילו שזה מעצבן! רק לפני זה, תבדוק באמת, האם יש בכלל סיכוי לעבור את הבדיקה? אם כן - לדעתי, אם אתה כבר מוכן לשלם את כל האגרות, אז תשלים כבר את התהליך, אלא אם יש לך כבר (כמוני) עודף רכבים, ומחסור בכסף לאחזקתם השוטפת... בכל מיקרה, בהצלחה - אוטו חביב, ונעלם כמעט לגמרי מהנוף הארצינו, וחבל - היה נוף ילדותי, אפשר להגיד!

רק בשביל הקטע:

http://cgi.ebay.it/Autobianchi-A112-Junior_W0QQitemZ4583543734QQcategoryZ16586QQrdZ1QQcmdZViewItem

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

שי תקשיב!אתה לא מוכר ולא בטיח.אני אעזור לך בחלקים בידע,ויש לי הרבה,ובכל מה שאתה צריך.לגבי התגובות הרבות,בהחלט נוצר כאן הד נרחב,וההתרגשות היא רבה.ואני בהחלט מבין למה..

אני משגע כאן אנשים בפורום על הA112,וכשצצה לה אבראט במצב טוב יחסית,השמחה רבה.

לפני כמה חודשים יצר איתי קשר בחור מירושלים שהוא גם חובב מושבע של הרכב והחזיק עד לא מזמן X1/9 מדהימה.בכל אופן הוא סיפר לי שראה בחורה מת"א שנוסעת על Abarth A112 ולא הבינה על מה המהומה,ולמה הבחור מציק לה שתמכור.היא גם ידעה שזה הדגם היותר מיוחד של האוטוביאנקי, עם חמישה הילוכים,ולא ארבעה אך לא יותר מזה {היא לא הבינה מה יש לה בידיים}.היא ענתה לו שכרגע היא לא מעוניינת אך מאד יכול להיות שעוד כמה חודשים היא תרצה למכור.בכל אופן הבחור לא ישן בלילה,חזר אליה אחרי כמה זמן,ומה מסתבר?תפס אותה בחור אחר,הציע לה 4K והיא מכרה לו,אותו בחור שרצה לקנות,איתר אותה והגיע עד אליה לדירה.כשהוא הבין שהוא פיספס הוא מאד מאד התאכזב.זה הסיפור לא נגעתי.

כך אותי לדוגמה לפני שבועיים במקרה,וכבר כתבתי על זה בפורום ראיתי מודעה של ג'וניור 79.גם כן מחזה נדיר.התקשרתי היא רצתה 1500 ש"ח יד שניה,היה מאוחר היא נמכרה תוך יום..

אני ראיתי אחת כאן בחיפה{Abarth} של "הבני דודים",ורציתי לבכות היא היתה כל כך מוזנחת ומכוערת,שרציתי פשוט לתת מכות לבחור..

אני מניח שיש עוד כמה בארץ במצב טוב,וכבר שמעתי כמה "אגדות".מן הסתם לא כל חובבי המכוניות מכירים את האתר,ולכן זה מקשה עלינו חובבי A112,למצוא עוד אנשים שמחזקים ברכב,ומטפחים אותו,ואולי מי יודע להקים איזה מועדון יום אחד..

יוני :-P

cos1.jpg

9a.JPG

פורסם

אני רק רוצה לפנות לבחור שמעוניין בקנייה, אם אתה מתלבט מחליט בספו של דבר, אנא הפנה את אחד חובבי הרכב שכאן, אנשים שאפשר לסמוך עליהם שישפצו את הרכב לרמה הכי גבוה שלו.

אל תעשה קמבינות, כי חבל, זהו רכב מאוד ייחודי.

אור.

פורסם

לאור התגובות יתכן ולא הייתי מספיק ברור בשתי סוגיות שאני מבקש להבהיר כאן:

1. הרכב נקנה על ידי עוד טרם פרסום השאלות בפורום. המוכר נפרד ממנו, התמורה הכספית הועברה וחוזה מכירה נחתם. הסוגיה היחידה לגביה התלבטתי היא לגבי ביצוע העברת בעלות במשרד הרישוי.

לאור תגובותיכם ברור שהכיוון הוא שהדרך הארוכה (והיקרה) היא הנכונה - ביצוע טסט ע"מ להעביר בעלות באופן פורמלי וסופי.

2. אין בכוונתי למכור את הרכב בעתיד הנראה לעין (ואני נזהר שלא לומר לעד, אבל בנתיים כך אני רואה זאת). מצטער אם נוצר הרושם שזו אופציה רלוונטית.

סיבוב קצר ברכב העלה שכל שנאמר על ה A112 אבארט - נכון. פשוט כיף.

שוב, סיוע בנושא מידע טכני וספרי טיפולים יתקבל באהדה רבה (אתרים, חנויות וכו')

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
לאור התגובות יתכן ולא הייתי מספיק ברור בשתי סוגיות שאני מבקש להבהיר כאן:

1. הרכב נקנה על ידי עוד טרם פרסום השאלות בפורום. המוכר נפרד ממנו, התמורה הכספית הועברה וחוזה מכירה נחתם. הסוגיה היחידה לגביה התלבטתי היא לגבי ביצוע העברת בעלות במשרד הרישוי.

לאור תגובותיכם ברור שהכיוון הוא שהדרך הארוכה (והיקרה) היא הנכונה - ביצוע טסט ע"מ להעביר בעלות באופן פורמלי וסופי.

2. אין בכוונתי למכור את הרכב בעתיד הנראה לעין (ואני נזהר שלא לומר לעד, אבל בנתיים כך אני רואה זאת). מצטער אם נוצר הרושם שזו אופציה רלוונטית.

סיבוב קצר ברכב העלה שכל שנאמר על ה A112 אבארט - נכון. פשוט כיף.

שוב, סיוע בנושא מידע טכני וספרי טיפולים יתקבל באהדה רבה (אתרים, חנויות וכו')

שי

המלצה שלי, אל תחפף בנושא המכני והחוקי הקוסמטיקה תחכה... אל תיסתובב איתה עם הנזילה ובטח לא בלי טסט...בדוק אצל מומחה אמיתי את סוג נוזל הקרור ובדוק בפורומים בחו"ל של המועדונים הנ"ל איזה שמן הם ממליצים...עבור על כל מע' החשמל באוטו המערכת רגישה מאוד וגורמת לקצרים והשבתה אם לא מטופלת כראוי... ואל תזניח את החלודה (בדוק מתחת לריצפת המצבר מה המצב ובאזור הכנפיים האחוריות וחיבורי האגזוז)...בהצלחה ואין לי ספק שתהינה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...