Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המערכת שלי [מגברי SQ - SPL hi-end]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, השבוע רכשתי זוג מגברים :

מגבר ראשון - מגבר מונובלוק CD960HC

של clifdesigns

CD960HC.jpg

מגבר שני הוא ארבע ערוצים

של ALPINE MRV F 345 דיגיטלי

http://www.alpine.com.cn/annex/MRV-F345_L.jpg

מה תגידו עליהם ?

אני רוצה להגביר עם המונו את שני הסאבים הקיימים

שכל אחד מהם הוא 400 רמס.

חיברתי עכשיו אותם עלוי - ובלי קבל זה נשמע לא כל-כך חזק

פורסם

מצטער לאכזב.......הקבל לא יגרום להם להישמע חזק יותר,

הגורם הכי חשוב זה תיבה טובה, אם אין לך תיבה טובה גם אם יהיה לך מגבר 2000W לא ישמעו חזק.

אם יש נפילות מתח אלטרנטור חזק יותר יהווה שיפור של כמה אחוזים. (לא בשמיעה !).

תמיר

פורסם

לפני המונו היה לי מגבר אחר

של LANZAR HTG2600D

שבספר שלו מוצהר שהוא מוציא 1300 רמס ב -1 אוהם

והוא היה מרים אותם דיי טוב

בנוסף היה לי גם קבל של 1.0 פאראד.

כך שהוא עזר מאוד למערכת החשמל להוציא את כל העדף של הסאבים

פורסם

כמה עלה לך המונובלוק... אתה יכול לתת פרטים עליו...

WWW.TURBO-JET.CO.IL טורבו ג'ט- פיתרונות בלחץ מים גבוה-ניקוי מחליפי חום, הסרת בטון, קילוף טיח וציפויים, חידוש אבנים לסוגיהם ופריצת קווי מים וצנרת.
פורסם

המונו עלה לי 3 אלף ש"ח במזומן

המונובלוק הוא סדרה הכי גבוהה של החברה, אני מאוד אהבתי את הדיוק שלו כלפי הבאס.

מאוד אהבתי את הקטע של הסגנון הישן של האינדיקציות על פני המגבר, שצצים לפי עוצמת הבאס מה-HU

מה שחסר לי עכשיו כדי להבין את כל התמונה של המערכת - הוא הקבל (כך שאת רוב העוצמה של המונובלוק לא הוצאתי עדיין)

*מצרף גם תמונות אישיות של המגברים

alpine.JPG

clif.JPG

פורסם

תן לנו טיפה פירוט לגביי הציוד שלך.

איזה רכב. חיווט, רדיו דיסק, סאבים, רמקולים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
תן לנו טיפה פירוט לגביי הציוד שלך.

איזה רכב. חיווט, רדיו דיסק, סאבים, רמקולים.

איזה רכב ? הרכב הוא הונדה סיוויק שנת 2004 (דגם הכי מפואר).

חיווט : של לייטינג אודיו (4 גיג)

רדיו דיסק : ALPINE DVA-9965

סאבים : KICKER COMP-VR 2005 (X2(

רמקולים : קומפוננט קידמי : 6וחצי אינץ - מורל פולס

אחוריים : 6על9 שיוחלפו בהמשך לקומפוננט בדלתות אחוריות

קבל : יצורף למערכת בהמשך עקב אי סחיבה של הסאבים (ל2.4 פאראד)

פורסם

מה הרעיון בדיוק בלשים קומפוננט סידרה הכי נמוכה של מורל עם מגברים מפגרים כמו אלפיין דיגיטלי,

ומונובלוק של קליף דיזיין (שפעם היו חברה שהמגברים שלה שווים 3K,

היום אני חושב שמדובר בתימחור שערורייתי וכמעט עילה לתביעה, מגבר שעולה בחול 160 דולר!!! )

http://cgi.ebay.com/CLIF-DESIGNS-CD960HC-1200-WATT-MONO-BLOCK-AMPLIFIER_W0QQitemZ5817810836QQcategoryZ18797QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

מצטער לאכזב אבל ב3K במזומן יש בחירות אחרות שהייתי עושה מלבד להשקיע במגבר כזה.

ד"א, אתה יכול לשים עוד 10 קבלים של 2.4 פאראד, ה"סחיבה" של המגברים ממש ממש ממש

לא תשתנה!

נמאס לי לשמוע בולשיט של מתקינים חאפרים שבמקום לעזור לבן אדם לקבל תוצאה טובה לכסף

פשוט דוחפים לו עוד ועוד ציוד שהוא לא צריך.

אם חסר למגברים שלך כוח זה בגלל שאין להם הספק עבודה מספיק חזק. יתכן מאוד ש4G לא מספיק לך,

למרות שאני אופתע מאוד אם זה המצב.

אתה צריך לבדוק הספק ריאלי לעבודה של המגברים שלך, כמה האלטרנטור נותן מבחינת אמפר שעה,

אולי לשדרג מצבר למצבר ג'ל פריקה מהירה, חיווטים בין האלטרנטור למצבר, מפלי מתח בכבלים...

קבלים זה הדבר האחרון שחושבים עליו.

Race Smart

פורסם

סתם כי מעניין אותי:

בעקרון מה שהוא צריך לעשות זה לבדוק כמה RMS המגברים?

איפה הוא בודק כמה אמפר/שעה האלטרנטור?

מצבר ג'ל פריקה מהירה זה דבר נפוץ? בחיים לא שמעתי עליו

מזה המפלי מתח בכבלים? שוב, זה נפוץ?

ד"א, אף פעם לא הבנתי מה ההבדל בין סאב בזוקה ל"רגיל" אז אשמח אם תסביר.

פורסם

כמה שאלות שהFAQ היה שמח לענות לך... אבל לא משנה, נענה לך גם פה:

1. צריך ללכת ולשקלל כמה RMS אתה רוצה שכל מגבר יוציא, זאת אומרת, על פי הצהרות החברה,

כמה RMS כל מגבר יצטרך להוציא בהתאם להתנגדות שתופעל עליו.

דוגמא: מגבר ארבע ערוצים, כל הערוצים עובדים ב4 אוהם, 50 RMS לערוץ - פשוט מחברים - 200RMS. אותו המגבר, שני ערוצים על 4 אוהם, ועוד שני ערוצים מגושרים, ז"א שכל אחד מהם עובד על 2 אוהם (מגושרים לערוץ אחד שמחובר לדרייבר של 4 אוהם), לכן הספק שלהם, 100 בשני אוהם+100 בשני אוהם+50+50 = 300 RMS.

(הכל תיאורתי כמובן)

ואחרי שעושים את החישוב הזה, הולכים ובודקים:

א. האם כמות הRMS נכונה לעומת עובי הכבל: כל זמן שלא עוברים 7 מטר, ו600RMS אין צורך ביותר מ4 G, כל זמן שלא עוברים 800RMS ו5 מטר, גם אין צורך ביותר מ4G

2. כמה הספק האלטרנטור נותן ניתן לראות:

א. על האלטרנטור רשום, אבל לא תמיד קל למצוא את הנתון הזה

ב. בנתוני הרכב בספר רכב לפעמים רשום

ג. לחפש באינטרנט

3. מצברי ג'ל לפריקה מהירה זה דבר נפוץ כשמדברים על מערכות אודיו לרכב ברמה בינונית ומעלה (אני אחסוך לקטנוניים, בינוני ומעלה זה מערכת נגיד כמו שיש לאיציק BLACKB ברכב...)

הם עולים הרבה כסף אבל שווים כל שקל.

4. מפל מתח - ז"א המתח שמגיע מהאלטרנטור "נופל"/"נאבד" וכולי בדרך אל המצבר, או "נופל"/"נאבד" בדרך מהמצבר למגברים, נמדד בוולטים, כשמודדים מתח במצבר/באלטרנטור ומשווים מול המתח במצבר/בחיבור אל המגברים, זו תופעה חשמלית, לא עונה להגדרות של "נפוץ", היא פשוט קורה, לפעמים יותר ולפעמים פחות.

5. סאב "בזוקה" כמו שאוהבים לקרוא לו, הוא סאב רגיל לחלוטין, שמייצרים לו תיבה עגולה, כשהמטרה

היא פשוטה לחלוטין - לתפוס פחות מקום. זה הכל, במידה ובונים לסאב תיבה באותו הנפח של התיבה של ה"בזוקה" הוא ישמע זהה לחלוטין. יש כל מיני תפיסות מסויימות בנוגע לאיכויות של התיבות האלה -

הרוב זה בולשיט, אין הבדל בסאונד.

Race Smart

• תוכן חדש...