Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול הגיע אליי חבר עם ויטרה וביקש ש"נעבור לו על הרכב" .

מפה לשם, ולאחר נסיעת מבחן החלטתי לפתוח את בית מסנן האוויר, לשאול מה שלומו.

אז מסתבר ששלומו לא היה משהו. את בית מסנן האוויר סגרו שלושה ברגים מתוך ארבעה, ובתוך בית המסנן שכן מסנן ללא שום סימן של מותג עליו, וקצר בכס"מ אחד מהאורך הנכון, מה שאומר שהמנוע של הרכב הזה, שחי לא מעט בשטח מאובק, שאב אוויר מהצד של המסנן, במקום דרכו. הרכב טופל ב30K ק"מ האחרונים במוסך מורשה, שלא נזכיר את שמו, אבל הוא קיבל לא מעט המלצות (פחות בג'יפולוג-אנחנו ומוסכים זה כמו לנד רובר ואמינות :wink: ) .

מייצג? או לא? תחליטו אתם, אבל שווה שזה ישב בראש לפני שמחליטים בפעם הבאה לא לטפל לבד ברכב.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אצלי היה מלא קומבינות

נשמים מודבקים עם איזולירבנד

3 מתוך 4 ברגים כמו אצל חברך

גם הקטע של מסנן קצר מדי ולכן לוקחים סכין יפאנית עושים בו חריץ ומלבשים בחאווה

שרלוקים בכל מקום אפשרי

אין אטם אחד בלי סיליקון

כל החוטים בקושי מבודדים ובכלל לא מולחמים

חוטי הצתה מודבקים לפלאגים ( כן כן מ-ו-ד-ב-ק-י-ם )

להמשיך?

אני עם חנן בקטע הזה

מעטים יחידי סגולה שבאמת דואגים לרכב

פורסם

שלום

מה שאתה כותב מייצג מאוד את מה שקורה במוסכים בארצינו.

דוגמא משבוע שעבר.

הכנסתי את הרכב גולף שנת 2000 שעד היום טיפלתי בה בעצמי ובנאמנות לא קטנה.

ביקשתי שיחליפו לי רצועת טיימינג + תיקון נזילה מצנרת מים שמחוברת ל-COOLER.

1.הרכב כבר לא מה שהיה....רעשים מכיוון רצועת התיזמון,הרכיבו את הכיסויים מפלסטיק בתחתית הרכב בצורה לא נכונה,בפועל הפולי של המנוע כיסח לפלסטיק את הצורה.

2.הרכיבו לי בנדים עם בורג על צנרת המים התוצאה:

נזילה+צנרת פגומה.

לאחר התקלות האלה החלטתי לרוקן את נוזל הקירור מהרדיאטור+החלפת צנרת+בנדים אורגינלים.

בקיצור שילמתי בשביל שיעשו לי נזק !!

סיפור קטן

שירתתי בח"א כמכונאי מסוקים .

כול טיפול/החלפה היה נבדק על-ידי ראש הצוות כולל חתימות.

במידה והיתה בעיה במערכת שטיפלתי מהר מאוד הייתי מתייצב בשנאל ימין למשפט.

מסוקים ומטוסים נמצאים 30-40 שנה בשירות ח"א , כמה פעמים שמעת שמסוק/מטוס נפל עקב תקלה טכנית או טיפול מרושל ולא אחראי.

מרק

איזה כייף לי :)

פורסם

יש בכל תחום חאפריות החל מטכנאים כלה במכונאים ונגמר ברופאים ובשרים, יש להתרחק ממקומות כאלה.

אני מחפש את המכונאים שעובדים באהבה ואכפת להם מהלקוחות ולא סתם להביא פרנסה

הכללות זה כמעט כמו גזענות

חנן, המקרה שלך הוא מקרה ממש מרגיז שאין מילים לתארו, להשאיר רכב שטח עם פילטר אויר קטן יותר זה השיא. לגבי החברה היום לא חובה פילטר מקורי.

שמע חנן לא לכולם יש את הידע הדרוש לעבוד עם רכב, ולא את הזמן, ולא את הכלים.

אני יכול להעיד על עצמי

ידע - יש

זמן - יש

כלים - אין.

ולמה אין? כי אני לא אוהב להחליף חלקים לבד, אם היה לי ליפט ומפתח אויר אז גם אולי, אני מעדיך שעל מישהו אחר ישפך השמן ושהוא יחפש גישה להגיע לבורג מ*דיין אחד.

אני לא יכול לשכב מתחת לבוקים, עושה לי רע.

חוץ מזה אני מחייה את הכלכלה בכך שאני מפרנס אנשים.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אם יש לך ידע ויש לך זמן ואין לך כלים זה אומר שאין לך ידע - ולמה זה ? כי אתה לא יודע שב600 שקל בערך אתה מרכיב לך ארגז כלים שיכלול כלים איכותיים ויכלול את 99 אחוז מהדברים שאתה צריך לעבוד על האוטו

ואחרי 2 טיפולים החסכון יהיה כזה שיחזיר את ההשקעה ובסוף תשאר עם ארגז כלים סלמטק לגמרי !

ואם יש את הידע אז לא צריך להלחם כי אין גישה, כי מי שיודע לעבוד עובד עם השכל ולא עם הכח, בורג שאין לו גישה...99 אחוז מהמיקרים זה בדיוק עיניין של 5 דקות לפרק משהו נוסף שיתן לך גישה....

פורסם

אני מסכים עם כל מה שנאמר פה ורוצה להוסיף:

האשמה מוטלת על המוסכים וגם הצרכנים כאחד !!

הדרישה של הצרכנים בארץ למחיר זול ו"עבודה טובה" גורמת לשוק הזה להראות כמו שהוא.

ברור שמוסך יכול לומר "אני לא מוכן לתקן בצורה חאפרית, הסטנדרטים שלי הרבה יותר גבוהים ומי שלא רוצה שלא יטפל אצלי" - ביננו... הוא ישאר בלי פרנסה תוך זמן קצר.

בכל מקרה, את הטיפולים הבסיסיים אין בעיה לעשות לבד עם 2 ידיים טובות וכלים ברמה טובה (לא צריך מעולה, טובה או בינונית יעשו את העבודה לחובבן שעובד בבית ומחפש איכות).

סט בוקסות 1/2" (שהוא מעל ומעבר לצרכים הללו) לא עולה יותר מ 350 שח של PROFEXENE, יחד עם עוד סט מפתחות צד אחד רינג וצד אחד פתוח (עד 100 שח יש סטים טובים) ועוד סט מברגים איכותי (100-150 שח) ואתה כמעט מסודר לחלוטין !

ממש היום (כמה אירוני) החלפתי שמן מנוע + פילטר שמן (עברו בדיוק 4 חודשים ומעל 9,000 ק"מ מאז ההחלפה הקודמת) - וזה לא לקח לי יותר מ 10-15 דקות כל התהליך... אפילו אין צורך להרים את האוטו על בוקים (או שום דבר אחר) כי הגישה מצויינת. פתיחת בורג ניקוז, הורקת השמן לכלי, בזמן הזה מוציאים את הטבעת אטימה הישנה מהבורג ושמים אחת חדשה, פותחים פילטר שמן, מחכים עוד 5 דקות, מורחים קצת שמן על הגומיה של הפילטר ומהדקים אותו בכח היד למקומו, סוגרים את הבורג קרטר וממלאים שמן. אם אתה ממש איטי זה יקח לך בהתחלה חצי שעה, אחר כך אתה כבר עושה את זה בעיניים עצומות...

אגב, בשביל להחליף פלאגים, שמן מנוע, מסנן שמן וכד' אין צורך לקנות כלים במאות רבות שקלים, אפשר לקנות רק את הכלים שמתאימים לאוטו שלכם (ידית + בוקסה אחת למצתים וכד') וזה לא יעבור את ה 200-250 שח - אבל תמיד טוב שיש סט שלם (ככה אם תרצו לפרק או לבדוק משהו אחר, יש לכם כלי טוב... וברוב המקרים לקנות סט יוצא יותר זול מלקנות בוקסות בודדות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מסכים איתכם ובתור חובבי רכב אולי לא תבינו אותי, אני גם איש כללי של DIY ואני מתקן כמעט הכל, אבל בקטע של רכב, אני אישית לא אוהב לשכב מתחת לרכב, (שריטה שלי). אני מעדיף לתת קצת כסף למכונאי שלי שיחליף לי פילטר שמן ושמן, טיפול גדול של פלאגים וכל זה אין לי בעיה לעשות לבד פשוט לא אוהב לשכב מתחת לרכב, אני מעדיף לשלם כמה גרושים. אני גם אוהב ליפט ובוקים לא באים לי בטוב.

כל אחד והשריטה שלו.

האמת שאני מסתכל על זה, לרוב יוצא לי יותר להתעסק עם מכוניות של חברים מאשר על הרכב שלי.

אבל עדיין גם שאני הכי סומך על המכונאי שלי אני משגיח עליו (יש זמן). וזה לא חכמה לשפוט אם הוא טועה. בסהכ כולנו בני אדם וקורה ששוכחים משהו.

לגבי מה שעשו לחבר של חנן, זה כבר לא טעות אלא רשלנות פושעת.

יש לי חבר יש לו וילה והוא הביא מתקן שמרים את האופנוע ואנחנו מטפלים לו בו לבד.

כלים יש מלא לחברים וגם יש לי חלק. אבל הכלים זה לא הבעיה.

פשוט אני רוצה תנאים מינימליים (בשבילי בוק זה מתחת למינימלי) זו השריטה שלי. אולי אני קצת משוגע, אני מכיר בזה :wink:

עתיד אני מסכים איתך אבל הראש שלי אישית עובד אחרת.

בקשר למוסכים, גם נוצר מצב מעבר למה שאיציק אמר שרוצים עבודה טובה וזול וככה זה לא עובד וצריך פרנסה אבל נוצר מצב של 90 אחוז מהציבור (הנהגים) לא יודעים מזה מכסה מנוע, שלא נדבר על לבדוק שמן מים (שצריך לבדוק כל יום-כן בטח) ואם נתקעים הם לא יודעים מי מה מו. שלא נדבר על רוב גדול שאפילו לא יודעים להחליף גלגל או איך לקבע את הג'ק.

לדעתי כל נהג צריך שיהיה לו ידע מינימלי במכלולים של הרכב.

בערך כמו שפעם היה בתיאוריה

אנשים בלי ידע באים למוסך רוצים זול אז מחרטטים אותם ובאמת יוצא עבודה זולה.

אני אישית חושב שכל מה שאתה מתעסק איתו אתה צריך קצת להבין בו, גם שלא יעבדו עליך וגם שתדע לעשות לבד ומבלי להיות תלוי באיש מקצוע כזה או אחר.

למשל תחום המחשבים, הרי כל אחד שמשתמש כבר במחשב כמה שנים יודע לתקן תקלות בסיסיות, לפרמט ולהתקין וינדוס, אז מדוע נהגים ותיקים לא יודעים לבדוק שמן? להחליף גלגל? או גרוע מכך איפה מבטלים את הABS.

לא כולם כמונו בודקים בספר וכו כו

התמונות של הסובארו שלי

פורסם

לא צריך להבין ממה שכתבתי ששימוש בשירותי מוסך זה משהו שהוא פסול על הסף. לפעמים אין ברירה ולפעמים סתם לא רוצים מסיבה כלשהי, וזה בסדר, רק צריך לדעת שיש לזה מחיר, והמחיר הוא שהרכב לא מטופל בידי מי שהאינטרסים שלו זהים לאינטרסים שלך: תחזוקה טובה וזולה.

גם לי יצא פעם-פעמיים בעשר שנים האחרונות להגיע למוסך.

לפני כחצי שנה הרגשתי שהמצמד בקורולה שלי בסוף דרכו. זה היה ביום חמישי, סופ"ש היה צפוי להיות גשום, כך שזה היה יוצא די בעייתי לעבוד על הרכב בעצמי, ליד המדרכה, וביום ראשון כבר הייתי חייב את הרכב כדי להגיע לעבודה. אז מסרתי את העבודה לידיד שלי, בעל מוסך מורשה. המחיר של זה היה ברור לי, שיתכן שהעבודה תצא גרועה, וזה נכנס במערכת השיקולים וההחלטה היתה לתת את העבודה למוסך.

אז הם עיקמו את הפלטה החדשה ( "כן, דווקא יש לנו ידית מומנט-היא במחסן- ולא, אנחנו לא משתמשים בה, אנחנו מסתדרים גם ככה" ), מקורית של טויוטה, והחליפו את המצמד על חשבונם, שוב, לאחר חודש, והייתי צריך להגיע ארבע פעמים אל המוסך לצורך החלפת מצמד פשוטה.

לא הופתעתי, ולא קיטרתי, כי ידעתי שזה המחיר.

לידיד שלי עם באלנו, שגם לו הם החליפו מצמד שבוע אחר כך, השתחרר כשבוע לאחר העבודה כבל המינוס של הגיר, והוא נאלץ להזדקק לשירותי גרירה.

אבל לא ציפינו, ולכן לא התאכזבנו. היה לנו ברור שיתכן שנקבל חרא עבודה כשאנחנו לא עושים אותה בעצמנו, וכך אכן היה.

בשורה התחתונה, כל עוד יודעים מהם כל השיקולים, ומהי המציאות העגומה במוסך ישראלי אופייני, אז הכול בסדר. רק שלא נראה כאן שוב את המשפטים המפגרים: "קח את האוטו למוסך ותהיה רגוע" . או "עדיף לשלם עוד כמה שקלים למוסך מורשה/מוסך יבואן ולקבל עבודה טובה" , "זול זה יקר" ועוד מיני שטויות דומות.

פורסם

גם עלי עשו קומבינות במוסך מורשה.

לרכבי כיום יש 93 אלף ק"מ. החלטתי לפני 3000 ק"מ לבצע את הטיפול לבד, אצל חבר טוב של אבא שלי (העבודה ללא תשלום, החלקים אני קניתי).

שראינו מה עבר על האוטו שטופל מיומו הראשון טיפולים במוסך המורשה, עמדנו להתעלף.

המצתים לא הולחפו מהיום שהרכב ייוצר הם היו חלודים וגמורים וגם היה קשה מאוד להוציא אותם, פילטר אויר היה שחור לחלוטין, ברגים שמחזיקים את הפילטר אויר לא מוכנסים עד הסוף והיו גם ברגים חסרים, פילטר מזגן היה שחור לחלוטין, נוזל בלמים אף פעם לא הוחלף, היה בצבע כתום (היו אומרים להחליף בטיפול 60 אלף שהיה אז לאוטו 3 שנים על הכביש ולא החליפו) אני מאמין שהם גם לא טרחו אף פעם להסתכל לכיוון הציריות, תפוחי הגה וכד'. למוסכים האלה אני לא אתקרב יותר. אני אבצע את הטיפולים לבד או אצל מוסכים מוכרים ואמינים (חוץ מדברים מסובכים כמו טיימינג, וברקסים שזה מאוד חשוב) חוץ מיזה, כייף לטפל באוטו לבד :wink: .

איתמר ג'ורג'.

פורסם

אם לא לטפל באוטו לבד אז לבחון לאבחן אותו לבד ולדעת לבד מה התקלות, רוב המוסכים יבואו לעשות טיפול ולא ישימו לב אם יש גומיות קרועות, חיבורים רופפים, תפוחים, נזילות כאלה ואחרות, ברור שתחזוקה יומיומית עדיף שכל אחד יעשה לבד ויכיר את רכבו וידע מה צרך להחליף כי אם הוא לא יודע כנראה גם המוסך לא יודע

התמונות של הסובארו שלי

פורסם

יונתן, במוסך לוקחים בנוסף לעבודה על הטיפול גם מחיר על בדיקה כללית של הרכב, הם אמורים גם לבדוק את הדברים הנ"ל אם הם מקבלים על זה כסף. ככה לפחות היה במוסך שאני נתתי בו אמון ורכבי טופל בו בעבר.

איתמר ג'ורג'

פורסם

אני מדבר על המוסכים הרגילים, שלפחות לא עושים פוזות של בדיקה ובאמת לא בודקים,

המוסכים המורשים מצהירים ולוקחים כסף על בדיקה ולרוב לא עושים כלום או שלא מוצאים הכל או שלא מתעמקים

מה יותר טוב מבעל הרכב שנוסע על הרכבצ יום יום ובעל קצת ידע טכני יכול להעיף מבט ולקבוע לבד בלי "הבדיקה" הזו.

גם לך וגם לרבים אחרים התגלה הסוד שהבדיקות שלהם זה שטויות.

כמובן שאין להכליל.

התמונות של הסובארו שלי

פורסם

אני יודע שאין להכליל, אבל עם כל הכבוד אני עם מוסכים מורשים סיימתי.

אחרי מה שראיתי שעשו גם לאחי הגדול זה כבר היה מעבר לכל ביקורת. 3 מוסכים מורשים לא מצליחים לזהות תקלה במערכת ההזרקה ובחיישן החמצן במשך 4 שנים וטוענים שזה מחשב ניהול מנוע ומצערת!

4 שנים שאחי הספיק לאכול את הלוקשים שלהם שזה היה פעם אחת קלאץ', והוא החליף קלאץ' והבעייה כלל לא נפתרה, עד שהוא כימעט החליף מחשב ניהול מנוע ומצערת במוסך המורשה, 4 שנים שהוא מניע את האוטו בקושי בבוקר ומקלל את הרגע שהוא קנה אותו, 4 שנים שהאוטו קורע אותו בדלק ועושה לו 12 ק"מ/ל' מחוץ לעיר, עד שאחי לקח את האוטו לאחד שלמד עם אבא שלי מכונאות רכב, ואותו אחד מטפל במערכות הזרקה, הרכב היה בבדיקה מחובר למחשב יומיים, והתגלה שמערכת ההזרקה הלכה, וחיישן החמצן, גם המחיר היה טוב וגם השירות (משהו כמו 2600 ש"ח כולל עבודה ומע"מ ואחריות לשנה) והאוטו היום נוסע כמו חדש, צורך דלק כמו שצריך, מתניע כמו שצריך, ונוסע כמו שצריך.

איפה הוא היה מוצא דבר כזה במוסכים המורשים שהוא ניתקל בהם...

איתמר ג'ורג'.

פורסם

שכנעתם אותי לחזור לטפל לבד...

אבל שתדעו לכם שבטיפול האחרון במוסך מורשה עמדתי ליד האוטו ובדקתי כל דבר שהוא עשה, בדקתי שהכל הוחלף, כידוע מסוכן להשאיר סיטרואן במוסך מורשה, פתאם אתה מקבל טלפונים, "2000 שקל, 4000 שקל" הלך לך הגלגל שמניע את המחשב מנוע בגלל החלון האחורי שמחובר לאנטנה! שטויות כאלה.

באמת שכנעתם אותי, פעם הייתי מטפל לבד בטנדר ואני אחזור לטפל לבד, יש לי מסגריה ומיליון כלים והאוטו שלי גם ככה גבוה אז אפשר לזחול מתחתיו...

פורסם
לא צריך להבין ממה שכתבתי ששימוש בשירותי מוסך זה משהו שהוא פסול על הסף. לפעמים אין ברירה ולפעמים סתם לא רוצים מסיבה כלשהי, וזה בסדר, רק צריך לדעת שיש לזה מחיר, והמחיר הוא שהרכב לא מטופל בידי מי שהאינטרסים שלו זהים לאינטרסים שלך: תחזוקה טובה וזולה.

גם לי יצא פעם-פעמיים בעשר שנים האחרונות להגיע למוסך.

לפני כחצי שנה הרגשתי שהמצמד בקורולה שלי בסוף דרכו. זה היה ביום חמישי, סופ"ש היה צפוי להיות גשום, כך שזה היה יוצא די בעייתי לעבוד על הרכב בעצמי, ליד המדרכה, וביום ראשון כבר הייתי חייב את הרכב כדי להגיע לעבודה. אז מסרתי את העבודה לידיד שלי, בעל מוסך מורשה. המחיר של זה היה ברור לי, שיתכן שהעבודה תצא גרועה, וזה נכנס במערכת השיקולים וההחלטה היתה לתת את העבודה למוסך.

אז הם עיקמו את הפלטה החדשה ( "כן, דווקא יש לנו ידית מומנט-היא במחסן- ולא, אנחנו לא משתמשים בה, אנחנו מסתדרים גם ככה" ), מקורית של טויוטה, והחליפו את המצמד על חשבונם, שוב, לאחר חודש, והייתי צריך להגיע ארבע פעמים אל המוסך לצורך החלפת מצמד פשוטה.

לא הופתעתי, ולא קיטרתי, כי ידעתי שזה המחיר.

לידיד שלי עם באלנו, שגם לו הם החליפו מצמד שבוע אחר כך, השתחרר כשבוע לאחר העבודה כבל המינוס של הגיר, והוא נאלץ להזדקק לשירותי גרירה.

אבל לא ציפינו, ולכן לא התאכזבנו. היה לנו ברור שיתכן שנקבל חרא עבודה כשאנחנו לא עושים אותה בעצמנו, וכך אכן היה.

בשורה התחתונה, כל עוד יודעים מהם כל השיקולים, ומהי המציאות העגומה במוסך ישראלי אופייני, אז הכול בסדר. רק שלא נראה כאן שוב את המשפטים המפגרים: "קח את האוטו למוסך ותהיה רגוע" . או "עדיף לשלם עוד כמה שקלים למוסך מורשה/מוסך יבואן ולקבל עבודה טובה" , "זול זה יקר" ועוד מיני שטויות דומות.

הכל זהב,אני תומך בכל מה שכתבת.

יש עוד בעיה שלא נותנים עליה את הדעת,והיא אני מכיר כמה בעלי מוסכים

שבמשך רוב היום לא נמצאים במוסך(בני ל.לא אתה)ומה שנעשה במוסך תלוי בשכירים.

באים בבוקר,מקבלים את העבודה,ונעלמים.מה אם הפועל כועס על הבעל בית.

הצעירם בין חברי הפורום,בטח לא מכירים את הסיפור בצבא,על הטבח שקיבל ריתוק

רצה להתנקם במפקד,והש..ן לתוך סיר התה.

יחד עם זאת,מוסך זה כמו אישה,אי אפשר איתה,ואי אפשר בלעדייה.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...