Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי ניסוי קטן.

חיברתי מפוח של גננים לכניסת האויר של המנוע כדי לראות אם אני יכול לבנות מאין טורבו חשמלי לאוטו. בכל מקרה, עשיתי את הניסוי כאשר האוטו בניוטרל רק כדי לראות איך תוספת הלחץ משפיעה על המנוע.

להפתעתי, לא שמתי לב לשינוי בתגובות המנוע אבל שמתי לב שהדבר גרם לשמן להתחיל לברוח מהחור של המדיד. אמור להגיע אויר מהקרבורטור לאזור של השמן?

יש אפשרות להתגבר על התפועה הזו? אני כבר לא כל כך בטוח שבא לי להתעסק עם טורבו...

פיאט טמפרה, 1.6 ליטר, קרבורטור.

פורסם

אתה לא יכול להפעיל טורבו על ניוטראל, אתה צריך להפעיל את הטורבו הזה בלחיצה בריאה על הגז ובטורים גבוהים ואז לראות את ההשפעה, בניוטראל הרכב לא יסחב לך היות והיחס בין אויר\דלק הוא לא אופטימאלי .

תעשה את אותו הניסוי תוך כדיי נסיעה ובלחיצה בריאה על הגז, תפעיל את הטורבו הזה ואז תראה אם ישנה השפעה.

פורסם

יש לך נשם בין מסנן האוויר למאייד/בית המצערת שמחובר עם צינור למכסה השסתומים. ברגע שדחפת אוויר למסנן האוויר, הנשם הזה דוחף אוויר לקרנק-קייס במקום לשאוב ממנו, ואז נוצר לחץ עודף שבא לידי ביטוי ביציאת אדים ממדיד השמן.

אם אתה כבר רוצה לשחק בזה, אז תשים את המפוח הזה ישר בכניסה של המאייד, ולא בכניסה למסנן האוויר (קח בחשבון שהמנוע יאכל אוויר לא מסונן וזה רע) , או שתסתום זמנית את הנשם בצד של מסנן האוויר ותפתח אותו לאוויר החופשי בצד מכסה השסתומים.

בכל מקרה, שיהיה לך ברור שאתה משחק בקקה, אתה לא הולך להרוויח מהשטות הזו שום דבר, חוץ מקצת התנסות מעניינת. שים מד לחץ (עדין במיוחד, כי הלחצים אפסיים) בקצה המפוח, תשווה את זה מול לחצים של טורבו ותבין שמדובר בבדיחה גרועה.

סתם בשביל להבין מה עבר לך בראש: הרי ניסוי צריך להכיל תוצאות רצויות ומשמעותן. איזו תוצאה אתה מצפה לראות כשהרכב עומד בסרק? תאוצות?

פורסם

הסיבה שבשלב ראשון האוטו היה בניוטרל היא שהמפוח פועל על 220V לכן אין באפשרותי להזיז אותו.

בהתחלה רציתי רק לראות אם בכלל המנוע יעבוד כשהמפוח דוחף אויר לקרבורטור בכח.

דבר שני, את המפוח חיברתי באופן ישיר לקרבורטור. כן, ללא המסנן והאויר לא היה מסונן. בפיאט טמפרה הסנן יושב בצד האוטו ובינו ובין הקרבורטור יש צינור. התוכנית המקורית שלי היתה כזו:

לחבר מפוח בין הסנן לקרבורטור. המפוח יופעל באמצעות מתג שמופעל רק כאשר לוחצים הרבה על הגז.

אני יכול להשיג חלקים של מפוח ב130 ש"ח. השאלה אם דבר כזה ייתן לי ביצועים משופרים, אפילו ברמה נמוכה יחסית

דבר נוסף, חשבתי לבנות יחידת קירור לאויר כאשר הוא נכנס לקרבורטור. הבנתי שאויר קר יותר הינו דחוס יותר ומשפר גם את הביצועים. האם יש טעם או שמא מדובר בתרגיל שלא יוסיף כלום?

פורסם

השאלה היא עד כמה אויר תוכל לדחוס.

צריך לבדוק את העניין בנסיעה ולתת גז חזק ואז להכניס את המפוח הזה לפעולה ולראות אם משהו קורה.

כמו כן יש לאטום לגמרי בין המפוח לקרבורטור כי האויר יברח החוצה מכל פתח אפשרי ולכן צריך להגיע למצב שהאויר ייכנס בלחץ לקרבורטור.

אם תצליח להגיע ללחץ של 0.5 באר = קיבלת טורבו מהסרטים.

פורסם

דובר דובר, אבל בתכלס אף אחד לא עשה עם זה כלום.

צריך להוכיח את העניין.

ראה שירשור שלי עד הסוף(לממצאים לאחר מחקר) על כבלי הצתה שעולים 700 שקל שאמורים לדברי היצרן לתת ניצוץ פי 40 ולהחזיק לעד, לקחתי כבל כזה, פרקתי אותו ואיזו הפתעה, מדובר בבולשיט אחד גדול = רמאות, כבל פשוט ביותר עם אילתור מסכן לאשלייה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=87033

צריך לבדוק לעומק לפני שקובעים עובדה.

פורסם

OK.

אני חושב שאנסה את הרעיון של המפוח כרגע. מקסימום הלכו 130 ש"ח. (בעצם גננים זקוקים לחלקים האלה אז בטח אוכל למכיר אותם.)

יהיה מה שיהיה. להזיק זה לא ממש יזיק. בכל מקרה, מישהו יודע משהו לגבי הרעיון של קירור האויר?

פורסם

טוב חברה ... את האמת אני נסיתי את הרעיון הזה אבל עם מפוח של גגנים שעובד על דלק "נייד"..

להגיד לכם את האמת זה עבד יופי בטח לא כמו טורבו רגיל אבל רעיון נחמד ...

אבל הייתה לי בעייה שלאחר כ 10 שניות בלחיצה על פול ג'אז הרכב היה נחנק וכמעט נכבה כמובן תוך כדי נסיעה, ואז הבנתי שהטורבו שלנו צריך שיהייה לפני הקרבורטור הכוונה מתחתיו לכיוון הסעפת , אבל אז יחסר לו דלק וצריך להגדיל את הדיזות בקרבורטור :-) ..

בגלל שהאוויר הדחוס נכנס לקרבורטור בכוח וסותם את הדיזות של הוינטורי את זה גליתי יותר מאוחר עד שעשיתי הרבה נסויים עם הגברת משאבת דלק אפילו שמתי 2 משחקים בקרבורטור וכל השטויות האלה...

גבר רוצה משהו חייתי תשים לך טורבו אמיתי אני הוצאתי מאופל 1.3 200 כ"ס היה לי שמה טורבו של מיצובישי מגנום טורבו ענק יחסית :-D אבל לצערי המנוע לא החזיק כי סגרתי את ה"וייזג'ייט" עד הסוף,

אחר כך הבאתי ראש מנוע של דייהו רייסר עם תאי שריפה יותר גדולים של מנוע 1.5 לא יאמן איך האוטו נסע

פשוט מטוס

אבל כל הבולשיט הזה לקח לי כ חודש עם שהאוטו נסע טוב ואני יחסית מנוסה בעניין ויש לי את כל הציוד במוסך...

אבל למדתי מזה הרבה .. בקיצור צריך שיהייה לך זמן וכלים וידע וחומר בשביל שתוכל לשחק את המשחק הזה :wink: שיהייה לך בהצלחה

פורסם

שאלה אחרונה:

בהנחה שהכל אחלה, הטורבו נראה אחלה ולא עושה בעיות, האם דבר כזה יעבור טסט?

זה בכלל חוקי לנסוע עם שיפורים כאלה?

פורסם

במכון רישוי לא מעניין אותם מה שאתה עושה במנוע העיקר מס' מנוע מס' שלדה

יש לי חבר שהרכיב מנוע של אודי RS2 מדובר ב 300 כ"ס על אודי 80 מודל 82 כמובן בצורה לא חוקית

אבל עם אותו מספר מנוע :-P לא משנה איך והוא עובר טסט רגיל אז על שיפור קטן ישפטו אותך אתה חושב :wink:

תעשה מה שבא לך אבל אל תיגע במס' מנוע בהצלחה זאהר ...

פורסם

תסלח לי מאוד אבל אתה מדבר שטויות.

לא רק שהרכב לא יהיה חוקי לכביש אלא שגם כל שוטר שעוצר אותך יחד עם בוחן ובלי קשר לטסט שלך - חוקית מסוגל להוריד את הרכב שלך מהכביש!

אני לא אומר שאסור לשפר או שמותר לשפר, מבחינתי זה ממש לא משנה (למרות שבינינו כל הרעיון עם המכסחת דשא על הקרבורטור מגוחך ויכול לעשות למנוע רק נזק ללא שום תועלת), אבל מבחינה חוקית נטו - הרכב שלך לא חוקי, נקודה סוף.

מוטי.

פורסם
במכון רישוי לא מעניין אותם מה שאתה עושה במנוע העיקר מס' מנוע מס' שלדה

יש לי חבר שהרכיב מנוע של אודי RS2 מדובר ב 300 כ"ס על אודי 80 מודל 82 כמובן בצורה לא חוקית

אבל עם אותו מספר מנוע :-P לא משנה איך והוא עובר טסט רגיל אז על שיפור קטן ישפטו אותך אתה חושב :wink:

תעשה מה שבא לך אבל אל תיגע במס' מנוע בהצלחה זאהר ...

\

סלח לי אך אולי ברשות הפלסטינית הייתי מאמין לסיפור כזה.

לא בארצנו.

פורסם

בקשר לאוודי המדוברת, יש אמת בדבריו, אני ראיתי את הרכב הזה מקרוב, מדובר באוודי 80 מודל 84 ולא 82, שהורכב בה מנוע RS2 עם מגדש טורבו, כמו כן הבלמים שודרגו, בולמים,צמיגים,גאנטים,לוח שעונים,צנרת חדשה, בקיצור רכב בנוי שעובר טסטים כמו גדול - בכל מיני קומבינות.

אגב, הרכב מבחוץ נראה דיי רגיל חוץ מהגאנטים\צמיגים ואגזוז.

300 כ"ס על אוודי 80, יש חיה כזאת.

שבת שלום.

פורסם
\

סלח לי אך אולי ברשות הפלסטינית הייתי מאמין לסיפור כזה.

לא בארצנו.

זאהר אסלח לך במקומו.הוא צודק ולמה?

בערך בשנת 70 היה לי פיורי 3 ,מכונית באורך 9.30 מטר, תשעה נוסעים,מנוע D200 .

באותה תקופה נסיעה על גז, לא הייתה חוקית.

הרכבתי עליה מערכת גז.4 בלונים גז מוסתרים מאחורה.על הקרבורטור היה מסנן בגודל של

האורגנלי.גם את הצנרת גז היסתרתי,שלא יראו.

נסעתי כך 3 שנים,נתפסתי כ-4 פעמים ע"י משטרה ובדיקות דרכים,קיבלתי קנסות,ונשלחתי

לעשות טסט מחדש.כל פעם פירקתי לפני טסט,והרכבתי אחריו.

הם ראו שהמסנן לא אורגינל,ואז עשו בדיקה יסודית,וגילו שאני נוסע על גז.

פעם במחסום בכניסה לירוחם,ביקש השוטר שאפתח את הבגז,ראה 4 בלונים אדומים,מיד

סגר וצעק כולם להתרחק מהאוטו.הגיעו 4 ניידות ,עיקבו אותי שעתיים.

מה אגיד ומה אספר.

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...