Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום שלום!

ברשותי פיאט אונו 1400 סלקטה אוטומטית משנת 1993.

בזמן האחרון האוטו שלי התחיל להתחמם בזמן שאני נוסע נסיעות עירוניות ממושכות בלבד כלומר,

בזמן נסיעה בין עירונית (שהן רוב הנסיעות) האוטו לא מתחמם בכלל.

אולי חשוב לומר שהחלפתי את הרדיאטור הישן בחדש לפני כשנה ועד עכשיו הוא היה מצוין!

ניסיתי לפטור את הבעיה ע"י החלפת מים ירוקים, בדיקה של המאורר וזה לא עזר.

שמתי לב שלאחר כל התחממות אני רואה שחסרים לי מים ברדיאטור (ברור שמפלס המים היה במקום לפני זה) ואם אני לא נוסע בעיר והאוטו לא מתחמם אז לא חסרים לי מים ביכלל.

האם יכול להיות שהפקק של הרדיאטור לא אותם טוב ,לכן המים "בורכים" כאשר הם מתחממים?

ואם כן האם ניתן לקנות רק פקק חדש או שצריך להחליף את הרדיאטור?

תודה לכל מי שיעזור!

סהר אשכנזני.

פורסם

כמובן שניתן לקנות פקק רדיאטור חדש בלבד לפיאט אונו. דגם הסלקטה (גיר רציף) באונו הנו נדיר מאוד ואני מקוה שאין לך בעיות גיר. איזה מזגן יש במכוניתך, מקורי או ישראלי, זה חשוב לדעת כי במזגן מקורי יש 2 מהירויות פעולה למאורר הרדיאטור ואם הראשונה אינה פועלת אז יתחמם הרכב בנסיעות עירוניות ו/או בזמן עמידה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
כמובן שניתן לקנות פקק רדיאטור חדש בלבד לפיאט אונו. דגם הסלקטה (גיר רציף) באונו הנו נדיר מאוד ואני מקוה שאין לך בעיות גיר. איזה מזגן יש במכוניתך, מקורי או ישראלי, זה חשוב לדעת כי במזגן מקורי יש 2 מהירויות פעולה למאורר הרדיאטור ואם הראשונה אינה פועלת אז יתחמם הרכב בנסיעות עירוניות ו/או בזמן עמידה.

רפי שלום!

אין לי בעיות בעיות עם הגיר הוא בסדר גמור לשימחתי...:-D

יש לי מזגן של רסקור אך לדעתי המזגן לא קשור לבעיה מישום שהאוטו מיתחמם לי גם כאשר המזגן כבוי.

האם אתה חושב ששווה לי להחליף את הפקק?

פורסם

החלף הפקק ואני חושד שמאורר הרדיאטור מסתובב הפוך ולכן הוא אינו מצליח לקרר המנוע ובדוק זאת כך:

הנע המנוע (ללא מזגן פועל) וכשמאורר הרדיאטור יפעל, הצמד דף נייר אל הסורג הקדמי של הרכב (מבחוץ) והדף צריך להמשך לכוון המנוע ולהצמד אל הסורג (מצב סבוב נכון השואב אויר מקדמת הרכב, דרך הרדיאטור לכוון המנוע). אם דף הנייר נהדף מהסורג אז מאורר הרדיאטור פועל הפוך וזאת כי החוטים מחוברים הפוך אל מנוע המאורר ויש להופכם וכמובן לבדוק שוב.

נא עדכן בתוצאות.

פורסם

בדקתי עכשיו...

לאחר שהאוטו התחמם עד לחצי המאורר נידלק, שמתי נייר איפה שאמרת והוא ניצמד אל האוטו כלומר המאורר שאב אוויר מבחוץ אל תוך המכסה מנוע.

פורסם

אל תחליף בינתיים את הפקק.

סע למוסך ותבקש שיעשו לך בדיקת לחץ. שם יחברו לרדיאטור במקום הפקק משאבת לחץ לאיתור דליפות, ואם ישנה נזילה הם יאתרו אותה מיד.

כמה ק"מ עבר המנוע?

פורסם
אל תחליף בינתיים את הפקק.

סע למוסך ותבקש שיעשו לך בדיקת לחץ. שם יחברו לרדיאטור במקום הפקק משאבת לחץ לאיתור דליפות, ואם ישנה נזילה הם יאתרו אותה מיד.

כמה ק"מ עבר המנוע?

המנוע עבר 186000KM והוא במצב מצוין...

אתה יודע כמה בערך תעלה בדיקת לחץ?

פורסם

בנסיעות בין עירוניות האוטו לא מתחמם?

עד איפה מגיע המחוג של החום?

כנראה שיש לך בעיה או ביוניט של המאווררים או במאוורר עצמו, האם הכנפיים שלמות? וכו'

שהמזגן עובד האוטו מתחמם גם כן?

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
בנסיעות בין עירוניות האוטו לא מתחמם?

עד איפה מגיע המחוג של החום?

כנראה שיש לך בעיה או ביוניט של המאווררים או במאוורר עצמו, האם הכנפיים שלמות? וכו'

שהמזגן עובד האוטו מתחמם גם כן?

לא האוטו לא מתחמם בנסיעות בין עירוניות , כלומר הוא מתחמם בערך עד לחצי וזהו .

בדקתי קודם את המאורר והוא נכנס לפעולה בזמן ,בדיוק כאשר שעון הטמ"פ נמצא בחצי.

הכנפיים שלמות והוא מסתובב לכיוון הנכון (הבדיקה מתוארת בהודעות הקודמות).

המזגן לא פועל כאשר האוטו מתחמם.

בברכה

סהר אשכנזי.

פורסם

שאתה מפעיל מזגן האוטו מתחמם? כלומר שהרכב עם מזגן המחוג באמצע?

שאין מזגן האוטו מתחמם והבנו את זה

אין צורך לעשות בדיקת לחץ כי האוטו לא מאבד מים- הוא מאבד שהוא מתחמם יותר מידי וזה תקין כי המים מתפשטים בחום.

לא יעזור מה תגיד 95 אחוז יש לך בעיה בפיקוד המאוורים-יוניט עם המהירויות (תעשה חיפוש, זה קורה בפיאטים)

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אייל, איך אפשר לפרק ולבדוק תרמוסטט בבית ? (אונו 94 1.4, יש לי חשדות בשלי...) והאם זה אומר שחייבים לנקז נוזל קירור?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

למה לבדוק את כל הדברים האילו אם הבן אדם אומר קודם שבורחים לו מים ?

תעשה בדיקת לחץ שזה לא צריך לעלות אם הם בסדר כי זה כולה ניפוח של אויר למערכת ובדיקה של 5 דקות נזילות .

אם יש בריחה להחליף מה שצריך .

אם אין בריחה אז המים כנראה בורחים מהפקק מעבה או ( איפה שמחברים את המשאבה - חלופי או ישן ? ) - להחליף למקורי .

אחרי שתפתור את הבריחה תראה מה קורה , ימשיך להתחמם ? תלך הלאה לסתימות ודברים יותר מסובכים ויקרים .

נא ליישר קו עם כללי החתימה. ------------------ יישרתי .

פורסם

גם לי היה בעיה דומה אומנם בג'אסטי אבל אחרי שהלכתי ל800 מוסכים חלק אמרו לי ראדיאטור חלק טרמוסטט , ניקו לי את הרדיאטור בטענה שיש לי נזילה אבל הכל שטויות המים המשיכו להעלם , אז מה עשיתי יום אחד השארתי את הרכב מונע וחיכיתי לראות לאן המים נעלמים ובסוף מצאתי זאת לבדי תבדוק את הצינורות שעוברים בהם מים יש כל מיני גדלים אחד הצינורות כנראה קרוע ומשם נוזלים המים .

פורסם

תודה רבה לכל מי שניסה לעזור!

אני ילך ביום שישי הקרוב למוסך ויחזור עם עדכונים.

בכל מקרה אני חושב שאייל צודק מישום שקבלתי תשובה דומה מכמה מוסכניקים שדברתי איתם על זה.

מישהו יודע כמה אמור לעלות לי הטרמוסטט הזה?

בברכה

סהר אשכנזי.

• תוכן חדש...