Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קידוד MP3'ים - שימו לב ל-Lowpass

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום עלה בי הצורך לקרוע (To Rip) כמה דיסקים ל-MP3ים.

מייד התקנתי Exact Audio Copy ואת הגירסה הרשמית האחרונה של המקודד LAME.

בתחילה שיחקתי עם ההגדרות במשך זמן מה.

לאחר מכן הבנתי שההגדרה הכי טובה מבחינתי היא VBR כאשר ה-Bitrate המינימלי הוא 128 והמקסימלי הוא 320.

שמתי לב שאינני רואה הבדלי איכות כאשר אני משנה את פרמטר האיכות q0 (האיכות הגבוהה ביותר) ל-q2 (איכות גבוהה). חיפוש קצר באינטרנט לימד אותי שפרמטר זה משנה את האיכות רק ב-CBR. ב-VBR הוא פשוט יקבע את גודל הקובץ, ז"א כמה "קשה" האלגוריתם מנסה למצוא את ה-Bitrate האופטימלי.

לענייננו: קודדתי מספר שירים (בסה"כ פופ, לא משהו אודיופילי במיוחד). האיכות הטונאלית הייתה ממש מצוינת, אבל משהו הטריד אותי. לאחר מספר האזנות הבנתי שהסאונד לא "פתוח", קרי, יש לי חסך בתדרים הגבוהים. התחלתי לחקור...

שמתי לב לפיצ'ר ה-Polyphase Lowpass של LAME, שחותך את התדרים הגבוהים ביותר (היות ול-MP3 תמיד קשה לקודד את התדרים הגבוהים ביותר).

להפתעתי הרבה, גם כאשר ביקשתי לקודד ב-VBR V1 (זו האיכות כמעט הכי גבוהה של ה-VBR) הוא מבצע חיתוך של כל התדרים בין 18 ל-19 אלף בערך.

גיליתי שניתן לכוון זאת ידנית באמצעות פרמטר, ואז התחלתי לשחק, ע"מ לבדוק שכאן באמת טמונה הבעיה.

בדיקה עיוורת גילתה כך:

ב-5 מתוך 5 פעמים זיהיתי איזה קובץ קודד עם חיתוך 18-19 ואיזה עם חיתוך 19-20

ב-5 מתוך 5 פעמים זיהיתי איזה קובץ קודד עם חיתוך 19-20 ואיזה עם חיתוך 20-21

במצב האחרון הסאונד באמת נשמע "פתוח" לגמרי, ולא הצלחתי להבדיל בינו לבין ה-WAVE המקורי.

מסתבר שב-Lowpass הייתה טמונה הבעיה.

מסקנה: Bitrate זה ממש לא הכל. חשוב מאוד לכוון את המקודד שלכם שלא יבצע Low Pass נמוך מדי. אני יודע שמקודדים גרועים כמו Audio Catalyst היו בעבר חותכים הכל מעל 16K (!!). ראו הוזהרתם.

ב-Lame הוסיפו את הפרמטר lowpass 21--, מה שיגרום לכך שה-Rolloff יתחיל רק מעל 20K.

ממליץ בחום גם להוסיף את הפרמטר cwlimit 10-- או cwlimit 11--, כדי שיחשב את הטונאליות גם עד 10,000 הרץ (בניגוד לברירת המחדל שהיא 8,000 הרץ), ובכך לא יאבד מרמת הפירוט בטרבל.

הניסוי נעשה על מוניטורים Samson Resolv 65a, שלא תגידו ששומעים דברים כאלו רק באוזניות :wink:

לכל המעוניין, הנה הפקודה שאני מריץ כיום על LAME:

LAME.EXE -V1 -q2 --vbr-new -mj -F -b 128 -B 320 --lowpass 21 --cwlimit 10.7 

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

ואו , תודה רבה !!!

בזמנו (לפני כמה חודשים) שאלתי פה בפורום מה הדרך הכי טובה לצרוב דיסקים,

מכיוון שהרגשתי ירידה באיכות...

סוף סוף יש לי תשובה !!!

תודה !

פורסם

Ave - אני לא מפעיל ישירות את LAME אלא מזין את שורת הפקודה ל-EAC שיפעיל אותו. הסיבה שעדיף לשלוט עליו ידנית הוא בדיוק מהסיבה שמצויינת לעיל. כדי שתהיה שליטה מוחלטת של אופציות הקידוד.

Nahag - על לא דבר, מובטחת לך איכות מצוינת.

אייל - אכן מעניינת הנקודה שלך! איך בדיוק קודדת את הקבצים בבדיקה שהתבצעה? LAME? Fraunhofer? עם איזה הגדרות? ידוע לך האם בוצע Lowpass?

כי בבדיקה ההיא שמעתי הרבה פעמים את הקבצים ולא זיהיתי כראוי את ההבדלים ב-192 ו-224, ואילו כאן זיהיתי זאת בפגיעה ראשונה, 5 פעמים ברצף, ללא אף טעות באף אחד מהמקרים (ומדובר על VBR עם קצב ממוצע של מעל 240).

בכל אופן, מה ששמעתי בבדיקה שלי איננו עיוות זה או אחר של MP3, כי מבחינה טונאלית באמת הקידוד היה מושלם, ולא נשמעו תופעות כגון אובדן פרטים או Pre Echo.

מצד שני, ב-Low Pass הבחנתי בבירור. זה די הגיוני, אדם ממוצע שומע את התדרים עד 20,000 הרץ, ולא עד 18,000 הרץ, ופעם אחרונה שהייתי אצל אודיולוגית השמיעה שלי עדיין סבבה :-P

הייתכן שהשימוש שלי באוזניות ולא במוניטורים היה שגוי? ההגיון אומר לי שכל הבדל שאשמע במוניטורים, קל וחומר אשמע באוזניות, אבל ייתכן שאני טועה. :oops:

ה-Frequency Response של האוזניות שלי, שהינן בתיקון כרגע, אמור להיות שטוח יחסית עד 22,000 הרץ, ולא נחתך יותר מוקדם.

פורסם

Ave:

יתכן ואתה צודק, אבל AudioGrabber לא יודע להתמודד עם בעיות בדיסק כמו EAC, אלא פשוט מעתיק אותם לתוך הקובץ המקודד :|

כמו כן אין לו פיצ'רים מתקדמים כמו ל-EAC.

והכי טוב - EAC הוא חינמי.

Eyal:

עיוורת לחלוטין.

בכל אחד מהבדיקות רציתי להשוות בין 2 קבצים.

טענתי את שניהם לוויאמפ, הורדתי את ה-Playlist והעברתי ל-Minimode (שם לא ניתן לראות את שם הקובץ).

לחצתי מספר רב שם פעמים על Next ואז האזנתי לטראק, מיד לאחר מכן העברתי לטראק הבא והאזנתי גם לא.

בכל המקרים גיליתי מי מ-2 הטראקים קודד עם Highpass יותר גבוה.

ייתכן והתופעה פחות משמעותית בקידוד CBR, כמו שבוצע בבדיקה העיוורת בזמנו?

ממליץ לך לנסות את הבדיקה בעצמך, עם הפרמטרים שציינתי, אני בטוח שתזהה את ההבדלים.

פורסם

יפה, שורת פקודה....

חשבתי שאנשים כמוך ניכחדו.... :wink:

למרות שזה במערכת הפעלה "הלא נכונה", אני מוריד את הכובע (האדום)... גם שימוש בפקודות וגם בישום קוד פתוח... כן ירבו..

אהה, תודה על ה"טיפ"...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...