Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.יש לי פיאט ברבה

יש בעיה בהתנעה. אחרי נסיעה של כ 20 דקות אני מדומם את המנוע,ולאחר מכן כשאני מתניע את האוטו

הסטרטר בקושי מסתובב,כאילו אין לו כח להסתובב.

החלפתי מצבר לחדש ,62 אמפר שעה והבעיה נשארה.

בדקתי את המתח של המצבר=טעינה והתוצאה היא 14 וולט גם בסרק וגם בסל"ד גבוהה.

לאחר הכבוי של המנוע המתח של המצבר ירד ל 12 וולט.(האם הערכים הללו תקינים?)

פירקתי גם את הסטרטר ובדקתי את 4 הפחמים. ניקיתי קצת את הסטרטר עם ספריי מגעים והחזרתי.

הבעיה לא נפתרה.

אולי מישהו יודע מה יכולה להיות הסיבה?

ארז

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

אם הסטרטר תקין, יכול להיות שיש לך מפל מתח (אולי איזה נעל כבל מתחממת ואין מגע טוב, או כל דבר בסגנון). תנסה כשהמנוע חם למדוד את המתח שמגיע לסטרטר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בדקתי את הכבל ונעלי הכבל שמחובר בין המצבר לסטרטר והכל תקין.

אין רופפות ולא סימני שריפה.

פורסם

איך שקראתי את הכותרת ידעתי שמדובר או בפיאט או בפיג'ו מבלי לפתוח את השרשור.

זה נשמע כמו בעית חשמלית, כנס לחשמלאי והוא יסדר לך את זה תוך כמה דקות.

פורסם

שלחתי את אחי לחשמלאי שאמר שניקה את הפחמים וניקה קורוזיה,כמו כן הוא ניקה לי 400 ש"ח מבלי לפתור את הבעיה.אני עם חשמלאים גמרתי.

stio , אני חשמלאי מוסמך. כל העניין הוא שאני מעוניין לתקן את התקלה לבד(הלא למה מיועד הפורום?)

ולא לשלם לחשמלאי.

פורסם

tkamin

שלחתי את אחי מכיוון שלא היה לי זמן ללכת בעצמי.

כשחזרתי לחשמלאי הוא התחיל לבלבל את המוח שזה ככה וככה,בקיצור ,לא מחזיר את הכסף

למרות שאני פירקתי את הסטרטר וכשפתחתי אותו הברגים היו עם גריז וקשה מאד היה לפתוח אותם.

מסקנה,הוא לא נגע בסטרטר,השרלטן הזה.

בקיצור,מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם
tkamin

שלחתי את אחי מכיוון שלא היה לי זמן ללכת בעצמי.

כשחזרתי לחשמלאי הוא התחיל לבלבל את המוח שזה ככה וככה,בקיצור ,לא מחזיר את הכסף

למרות שאני פירקתי את הסטרטר וכשפתחתי אותו הברגים היו עם גריז וקשה מאד היה לפתוח אותם.

מסקנה,הוא לא נגע בסטרטר,השרלטן הזה.

בקיצור,מה יכולה להיות הבעיה?

הבעייה שנפלת לשרלטן , שרק תחת איומים יחזיר לך את כספך, ולכן תן לו בראש , ותאיים עליו

שתתלונן באיגוד המוסכים, במידה והוא לא פתח את הסטרטר הוא בוודאי יחזיר לך את הכסף!

ובפעם הבאה אל תשלח אחים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מסכים עם צביקה, אל תוותר כל כך בקלות על ה400 ש"ח!

אם הוא גבה ממך כסף עבור תיקון התקלה והיא לא תוקנה בסופו של דבר עלייך לחזור לשם שנית(שלישית במקרה שלך) ולקבל את השירות עבור הכסף ששילמת.

בברכה,

אבי.

פורסם

הבעיה הנה מהמתנע (סטרטר). בדרך כלל בגלל תותבים (בוקסות) שחוקים וביחוד הקדמי דבר הגורם לעוגן המתנע תנועת סבוב קשה, בזמן ההתפשטות עקב חום המנוע והסביבה.

ברוב המקרים אם תפרק המתנע ותשמן קצת את 2 נקודות הציר הנכנסות אל התותבים תיפתר הבעיה.

אם יש חופש גדול של ציר העוגן בתוך התותב אז יש להחליף התותב.

במנועי 1.6 של ברבו/ה אם מבצעים עבודת ראש מנוע ומשחיזים הראש נוצר יחס דחיסה גבוה המהווה התנגדות לסבובי המתנע ואז יש פתרון להחלפתו למתנע גדול. הבעיה מורגשת בעיקר בדגמים עם הילוכים אוטומטיים.

המתנעים הנם בהספקים של 0.9KW או קצת חזק יותר של 1KW והחזק ביותר שהנו גם עם תמסורת גלגלי שיניים ובהספק של 1.3KW.

אם רק החלפת מתנע לחזק יותר תפתור הבעיה אז התייעץ איתי היכן ניתן לרכוש ו/או לבצע ההחלפה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ככה אתה מוותר על 400 ש"ח?!

תתקשר ל"גנב" ותגיד לו שיש לו 2 אפשרויות:

א- שתפנה לאיגוד המוסכים ובמקביל תפנה למשטרה להגשת תלונה על הונאה.

ב- שיחזיר את הכסף או יתקן את התקלה ללא תשלום.

שיבחר את האפשרות הכי נראית לו. ככה אני הייתי עושה במקומך.

• תוכן חדש...