Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני , זו לא התנצחות .

פשוט , הטעיה כזאת מסוגלת להביא לעוד השמדה של ראלי....

ואני יודע שבעלי ראלי מעוניינים בכך בשביל להיות יותר נדירים ( שלום ישי :wink: )

ללחוץ קלאץ' , רוני..... זה כבר מוגזם .

לידי נמצא פאשה , לדעתו הכי טוב זה להפעיל איתות , שמי שבנתיב הנגדי ידע שאני בא אליו....

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז תעשה טובה מבין גדול ואתה אל תתן עצות.

לפחות השורה האחרונה בגיבוב ה--- שכתבת נכונה...

ומה עם תהום ?

יש לך מצנח ספייר ?

זה הכפתור הצהוב, ליד הכפתור האדום של משגר הטילים...

אבל ברצינות, אם אתה כבר יודע שהולך לקרות לך משהו רע, לא עדיף שזה יקרה רק לך, ולא לאנשים שנוסעים בנתיב הנגדי? כמובן שלא מדובר פה על מצב של כביש ריק.

פורסם
איפה איש ה-DELETE ?

טמ-טדדם!! :wink:

לדארקסטאר, יאשה וישי, שמתם לב איך במחי יד הורדתי את כל מה שמיותר בשרשור הזה (כולל אי אלו העלבות לא נחוצות לחלוטין), והשארתי רק את העיקר? עכשיו - בבקשה מכם, אני מתחנן, אני מוכן אפילו לרדת על ברכי ו... לחפש את הקטן של ישי, אם אני אמצא אותו :p - נסו להתייחס רק לעיקר ולא לריב (why?? why can't we all just... get along??)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לחיצת קלאצ' היא שגיאה ,

כי גם הרקדת את הרכב בלחיצה ותרקיד אותו עוד פעם בשילוב ...

רק הפסדת יציבות .

אבל אני עדיין בעמדתי שלי הרבה יותר קל עם היגוי יתר ...תחושת איבוד ההיגוי של תת ההיגוי "מפחידה" אותי יותר מזריקת זנב קלה ...

אבל זאת רק דעתי ...

פורסם

לסיכום...

מה ההבדל בין היגוי יתר ותת היגוי בעצם? (הזדמנות להפגין ידע...)

מה הדרך הטובה לצאת משניהם ? אם כבר נכנסים..

פורסם
לסיכום...

מה ההבדל בין היגוי יתר ותת היגוי בעצם? (הזדמנות להפגין ידע...)

מה הדרך הטובה לצאת משניהם ? אם כבר נכנסים..

בקצרה.

תת היגוי הוא, בלשון לא מקצועית אך פשוטה - כשהרכב רוצה להמשיך ישר ולא לפנות. לרוב תת ההיגוי מופיע בצורה עדינה ולפעמים (נניח אם נכנסת מהר מדי לסיבוב רטוב) הוא יכול להופיע בפראות - כלומר החלקה ארוכה וקשה לשליטה לפנים. הדרך הבסיסית לפתור אותו היא עזיבת גז וניסיון להחזיר לעצמך את ההיגוי בעזרת ההגה. יותר מזה - אי אפשר ללמוד על גבי הפורום.

היגוי יתר - כאשר החלק האחורי של הרכב נזרק אל מחוץ לרדיוס הפניה. כאן קשה יותר לשלוט, כאשר נגיעה בבלמים יכולה רק להחריף את הבעיה, ללחיצה על הגז (במידה) יש סיכוי לעזור לפתרונה, וכן יישור ההגה במקום להמשיך להפנותו לתוך הסיבוב.

שוב - נא לא להתאמן על זה סתם כך בכביש. זה מסוכן.

מכיוון שאני יוצא, אני מבקש מכל אלו שמתכוונים להשאר כאן ביום עצמאות זה - לא לריב :wink:

חג שמח!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מדברי האדמו"ר כוכב כהה :

"בקשר ללחיצה על הקלאץ' ... מניסיון שהאנסטינקט ... חסר ניסיון ..." - אין לי רשיון ואין לי ניסיון.

לירן , אולי תוציא סטיקר חדש, "נהג מסוכן וחדש"?

"...לא ירפה ... ילחץ אותו עוד יותר ... מניסיון ... שאתה לא חושב" - אתה לא חושב? אל תעלה על הכביש.

זה גם נראה כאילו אתה לא חושב גם כרגע, אז אל תעלה לפורום.

אתה עושה שטות, אל תחלוק אותה עם כולם.

לירן , אולי תוציא סטיקר חדש, "אין שכל, אין דאגות"?

"...ללחוץ על הקלאץ ... הרפיה חדה מהגז בלימת המנוע ... ולנעול את הגלגלים" - איך לחיצה על הקלאץ' גורמת לבלימת מנוע? מילא...

איך עזיבת גז נועלת גלגלים? מילא...

איך נותנים לדארק-סטאר לצאת מהמחלקה הסגורה ללא פיקוח ורצועה? מילא..

"...אז תעשה טובה מבין גדול ואתה אל תתן עצות" - בדיוק, שלא ייתן עצות. אולי ככה נפטר ממך יותר מהר על איזה עמוד או סלע.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

ת'רד ארוך ומבוזבז... בסוף תיגמרו לנו את המקום בפורום...

תתהיגוי - UNDERSTEER, ובעברית פשוטה מעט היגוי, ההגה לא מפנה את הרכב עקב איבוד אחיזה של הגלגלים הקדמיים... מבחינת הרגשה - אתה ממשיך ישר למרות שהכביש מתעקל, או שקו הפנייה שלך מתרחב מאוד.

היגויתר - OVERSTEER , יותר מידי היגוי, הרכב פונה יותר ממה שרצית עד כדי השלמת "צלחת" מכיוון שהפעם הגלגלים האחוריים איבדו אחיזה...מבחינת הרגשה, התחת יברח החוצה בחדווה...

:-)

פורסם

אני תמיד אעדיף להיכנס להיגוי יתר.

מנסיון עצמי גליתי שמהיגוי יתר אני יוצא בקלות.

מתת היגוי גיליתי שמפגש עם מדרכה זה לא נעים :wink: ואז צריך להחליף משולש,מקשר ועוד כמה ירקות :oops:

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

טוב תראו לכל אלה שמסבירים מה זה תת היגוי והיגוי יתר.אי אפשר ללמוד דרך כתיבה מה לעשות במצב מסוים אם האוטו שמאבדים אחיזה :!: כי פשוט זה לא דוגמא טובה ללמוד נהיגה. אולי בתאוריה ובידע זה נישמע טוב ויודעים איך להסביר את כל המצבים בדיבורים. אבל הדבר הכי טוב שאפשר לעשות זה פשוט לעבור קורס נהיגה ואז לדעת באמת את כל מה שרציתם.ולהתאמן אחר כך בשביל הניסיון.

פורסם
עכשיו בקשר לתת היגוי לדעתי הסוד זה להכיר את המגבלות של הרכב ולא להכנס אליו ואם כבר רוצים קצת תת היגוי אז במידה.

לדעתי הכי חכם בתת היגוי זה לא לעזוב דווקא את הגז (אלא אם כן אתה נוהג באוטומטית)

אלה לדחוף את הקלאץ' עד הסוף זה מסרס את הדחיפה הטבעית של האוטו בין רגע

אפשר אפילו לשלב להילוך יותר נמוך כדי לבלום את האוטו.

אם מדובר בתת היגוי מסיבי ישור הגלגלים לכיוון התת היגוי ומתן ברקס ברגש כמובן בצורה מאוד מהירה ומתוזמנת יחזירו את האחיזה אבל את זה רק נהגים מאוד מיומנים יודעים לעשות נכון כך שבמקרה הרגיל עדיף פשוט לעזוב את הגז לדרוך קלאץ'

שלום לכם יש לי סיפור קטן.

אתמול נהגתי על האופל של אמא ובאחד הסיבובים נכנסתי לתת היגוי אבל מזל שיש פורום ובפורום למדתי מה עושים במצבים מסוימים אז בלי לחשוב לחצתי על הקלאץ' ו......

עוד חודש יגיע צ'ק בדואר (מזל שיש מקיף)

306T

פורסם

אנשים!

שכחתם את מה שכל נהג מתחיל צריך לדעת לפני שהוא נכנס לתת היגוי -

להפעיל וישרים!

איתן

שעדיין מנסה להבין מאיפה הוקרץ השרשור הזה.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

ודווקא הקטע של ללחוץ על הקלאץ' הוא דבר שעושים באופן די אנסטנקטיבי.

עוד דבר הוא שבעת הרפיה חדה מהגז בלימת המנוע החד פעמית עלולה להחמיר את תת ההיגוי ולנעול את הגלגלים מה שאנחנו לא רוצים שיקרה אז תעשה טובה מבין גדול ואתה אל תתן עצות.

תראה, אם יש דבר אחד בטוח שזה שאתה לא מבין כלום והעצות שלך לקוחות מדימיונך הקודח. אם אתה חושב שלא אני אשמח לראות הפניות לגורמים מיקצועיים שממליצים על הטכניקות המקוריות שהגית מניסיונך הרב...

ולרוני

חובה להסביר בחריפות שעצות דמיקולו מהסוג הנ"ל הן שגויות לחלוטין, וצריך שמי שנותן עצות כאלו יחדל גם מלתת אותן וגם מלנהוג לפיהן, למען ירווח לכולנו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...