Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ההתנתקות - הנה זה מתחיל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גילי, התקשורת לא מאכילה את אף אחד שום דבר. נכון, היא מעצימה לפעמים דברים ועושה אותם יותר חשובים ממה שהם באמת, אבל זה רק בישביל הרייטינג, התקשורת (ברוב המיקרים) לא נוקטת עמדה פוליטית לטובתו של שום צד. היא מדווחת על הדברים, זה הכל.

מי שכן מאכיל את האזרחים בולשיט זה אותם רבנים שקוראים להתנגד לצבא, להתפרע ולעבור על החוק. אלה מאכילים את כולם בולשיט, הבעיה במדינה שלנו שיש הרבה אנשים שמאמינים לבולשיט הזה במקום לחשוב בצורה עמוקה והגיונית.

יש לך מושג איך קוראים הציבור הערבי לאינטיפדה? איך זה ניקרא בתיקשורת שלהם?

"מילחמת השיחרור והכיבוש"...

מילחמה, אתה קולט? הם במילחמה, ואנחנו מה? אם הם במילחמה אז הם צבא, אם הם צבא זה נוגד את כל ההסכמים!!! הם כבר עם, לא? עם שילטון וצבא... לא?

שיחרור... יש לך מושג ממי להישתחרר? מקומץ פנאטים שהישתכנו על הגבעות והחוף של עזה? ממש לא... שיחרור "האדמה האנוסה", עוד ביטוי לאדמת ארץ ישראל...

והכיבוש... כיבוש מחדש של חיפה, תל-אביב, ירושליים ורמת הגולן...

אל תגיד לי שאני נאיבי, שזה לא יקרה, לפני 20 שנה אף אחד לא האמין שיחזירו את ימית ואת הבארות נפט שיש שם. החזירו...

אף אחד לא האמין שיחזירו את השטחים, לא במתכונת הנוחכית, החזירו...

גם את הרמה יחזירו... תאמין...

לפעמים צריך להקשיב לקולות מיסביב... יש הרבה מה לשמוע... ולא רק את הקולות שרוצים שתישמע!

"יש אדם רואה הכל באור ורוד ורוד, זה לא טוב אומרים כולם אפילו רע מאוד,

יש אדם רואה הכל באפלה קודרת, זו אותה המחלה רק בצורה אחרת..."

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גילי, אני מדבר על התקשורת הישראלית. בקשר לתקשורת בצד השני, אני מסכים איתך בכל מילה. היא עויינת ומסיטה. אבל הם לא יעשו כלום, כי הם יודעים שאם הם יעזו לעשות משהו אחרי ההתנתקות התגובה תהיה קשה הרבה יותר.

ומשהו שלא קשור לתקשורת:

ישעיהו לייבוביץ, אחד הפרופסורים הגדולים של האוניברסיטה העיברית, אמר בזמנו אחרי ששת הימים שהכיבוש של השטחים יביא רק רע ושצריך להחזיר את כל השטחים שנכבשו. בזמנו כולם אמרו שהוא נגד הציונות ושהוא בוגד, ומה קרה בסוף.. כולנו יודעים. כניראה שאף אחד לא למד מזה כלום ובדיוק בגלל זה קורה מה שקורה היום.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ישעיהו לייבוביץ, כבודו במקומו מונח... גם אני אמרתי את זה, אז? מישהו הקשיב לי?!

כיום המדינה ממנת את ריבוי הילודה. גם במיגזר הדתי וגם במיגזר הערבי "ישראלי"...

יש את חוק הילדים, כולנו מכירים את זה, כמה שיש לך יותר ילדים, אתה מרוויח מזה יותר... למה?

יש מדינות ערביות שהבינו שאם הן לא יצמצמו את הילודה הפראית הם יטבעו בתוך עצמם... (אם אני לא טועה אירן, 2 ילדים)... גם סין, ילד אחד למישפחה...

רק כאן, הטימטום חוגג... חשבו שאולי אם נעודד את הילודה נוכל להיות "שליט דמוגראפי"...

רק ש"הם" לימדו אותנו מאיפה משתין הדג... ובגדול...

עוד אחת הנק' שממש כואבות...

גילי

פורסם

אשפוז ואלון- משום מה אתם בגישה שיש "הם" שגרים במקומות משוגעים, ויש "אנחנו" שגרים במקומות שפויים. יכול להיות והצדק עימכם לפי גישתכם, והצדק עם המתנחלים לפי גישתם, והצדק גם עם הערבים לפי גישתם. כל אחד צודק לפי גישתו- על זה מיותר להתווכח.

התסריט למצב שנהיה בו עוד חמש שנים (לפי כל הגורמים- צבא, שב"כ, ממשלה, קבינט, שרון, ביילין, שמאל, ימין, זה הנושא היחידי שאין עליו ויכוח), הוא שהטרור לא ייפסק לרגע, ואשקלון תהפוך למטרה קבועה לקסאמים, חיילים ישמרו על הגבול החדש ויהרגו מידי ערב ע"י צלפים, משפחות יתמוטטו והנשיא יבוא לנחם. למעשה, כולם, אפילו שרון, אומרים שההתנתקות לא תשפר את מצבנו.

בעוד שש, שבע שנים, כשיבוא רה"מ לעתיד לבוא, ויחליט על נסיגה נוספת, רק כמה ק"מ וזהו, הכל למען החיים של בנינו, ושוב יחזור הסיפור שחוזר על עצמו כבר יותר מפעם אחת, מה תגידו אז? תהיו בעד הנסיגה, או בעד ההתישבות היהודית בארץ ישראל?

נראה לי שקצת שיעורי הסטוריה לא יזיקו לכם...

אני רוצה לחזור שוב על העניין הדמוגרפי- גם בעוד 50 שנה, הרוב בארץ, כולל ערבים, כולל כווווולם, יהיה יהודי. למעשה, הפער ילך ויגדל לטובתינו. חישוב פשוט של טורים גיאומטרים (ולא חשבוניים כפי שכתבתי פעם קודמת) מוכיח זאת.

dirty old man

need love too

פורסם

אני רוצה לחזור שוב על העניין הדמוגרפי- גם בעוד 50 שנה, הרוב בארץ, כולל ערבים, כולל כווווולם, יהיה יהודי. למעשה, הפער ילך ויגדל לטובתינו. חישוב פשוט של טורים גיאומטרים (ולא חשבוניים כפי שכתבתי פעם קודמת) מוכיח זאת.

תסביר לי איך הדעת לחישוב הזה...

מישפחה ממוצעת במשולש או ברהט או ברוב הישובים האילו מכילה בין 10 ל20 (ומעל) נפשות...

לפני כ 20 שנה היו 60000 "פלסטינאים"... היום יש מעל מיליון וחצי (וחלק גדול אתה ואני מסבסדים!), שרק בעשור האחרון האוכלוסיה הזו יותר מהכפילה את כמותה... זה נראה לך ריבוי טיבעי?!

האם ניראה לך שאנחנו לא עומדים בפני "כיבוש דמוגראפי"?!

אתה יודע מה קורה "בעיירות הנגב"?

אתה מודע לזה שבתחילת דרכה של ש"ס היא עודדה את הבדואים להצביע לטובתה? סבבה, אין לי בעיה עם זה, להפך, אני עצמי הייתי מצביע לש"ס. זו המיפלגה היחידה שבאמת תומכת בבוחרים שלה!

עובדה, אחרי הזכיה השנה שלה, הופסקו הפשיטות של ה"סיירת הירוקה" באזורי הנגב כמעט לגמרי וב7-8 שנים האחרונות הכפרים שלהם הפכו ערים, הבניה הביתי חוקית הפכה לקבע. האם יהיה אומץ לממשלה לפנות אותם? אל תטרח לענות לי, התשובה ידועה, הממשלה לא תתעסק איתם משתי סיבות, הראשונה היא איבוד תמיכה של המיפלגה שתמכה בזה, והשיה היא שהם ציבור שיודע לעשות רעש... והרבה... מה לעשות, מי שצועק הרבה מקבל... ומי שיושב בכיסא גלגלים, או מגד ילד לבד, עתידו להירקב...

אל דאגה, עוד 10 שנים כשהם יהיו 6-7 מיליון, בעלי צבא, וכוח, לא יהיו לנו הרבה ברירות... לא עם ה 2.3 ילדים לבית אב...

make love not war....

גילי

פורסם
תקרא את זה, וגם את הקישור המופיע שם.
אם כל הכבוד...

יש ויש... רק לפני 10 שנים, בסוף שנות ה 80 תחילת ה 90 הוערכו מיספר הנפשות ברצועה ב 800K איש... כיום הם מוערכים בכמיליון וחצי... הכפלה של האוכלוסיה בפחות מעשור?

ועוד לא דיברנו על "ערביי ישראל", על ערביי רמת הגולן והבדואים...

חומר למחשבה

גילי

פורסם
אשפוז ואלון- משום מה אתם בגישה שיש "הם" שגרים במקומות משוגעים, ויש "אנחנו" שגרים במקומות שפויים. יכול להיות והצדק עימכם לפי גישתכם, והצדק עם המתנחלים לפי גישתם, והצדק גם עם הערבים לפי גישתם. כל אחד צודק לפי גישתו- על זה מיותר להתווכח.
אובייקטיביות היא דבר כמעט בלתי אפשרי, אז אני לא מתיימר. אבל אני כן חושב שנקודת המבט החילונית בה אני מחזיק היא פרגמטית ועניינית יותר. ועובדתית - ראשוני העוזבים את הרצועה בשקט היו התושבים החילוניים. אלו שנאחזים בציפורניים בבתים הם הדתיים ואלו שעושים את כל הבלגן הגדול אלו המשיחיסטים שעד הרגע האחרון היו בטוחים שמ.בן-דוד יגיע ויעצור את ההתנתקות. הנקודה שלי היא שאין סיבה עניינית להחזקת ישובים ברצועת עזה.

לגבי המשך האחיזה הצבאית ברצועה - אני חושב שלצה"ל צריך להיות חופש פעולה מלא בשטח, ושהאחריות אליו לא תועבר עד שיהיה למי להעביר אותה (אני בכלל בעד מנדט זר).

התסריט למצב שנהיה בו עוד חמש שנים (לפי כל הגורמים- צבא, שב"כ, ממשלה, קבינט, שרון, ביילין, שמאל, ימין, זה הנושא היחידי שאין עליו ויכוח), הוא שהטרור לא ייפסק לרגע, ואשקלון תהפוך למטרה קבועה לקסאמים, חיילים ישמרו על הגבול החדש ויהרגו מידי ערב ע"י צלפים, משפחות יתמוטטו והנשיא יבוא לנחם. למעשה, כולם, אפילו שרון, אומרים שההתנתקות לא תשפר את מצבנו.
אבל אין קשר בין פינוי הישובים לבין תסריטי האימים האלו. אלו תסריטים שמבוססים על יכולת והרשאת הפעולה של צה"ל ברצועה.

ומהבחינה הבטחונית, צה"ל יוכל לפעול בצורה יעילה הרבה יותר אם תוסר מעל כתפיו המשימה הבלתי אפשרית של נסיון להבטיח חיים חצי נורמליים לתושבי ההתחלויות, את בטחונם מנשק קצר טווח ואת חופש התנועה בצירים.

מועצת יש"ע וגורמים בימין הפכו את נושא ההתנתקות לסוגיה שמתייחסת רק לאחיזת המתיישבים באדמתה הקדושה של עזה, ובכך עשו נזק עצום להסברה נגד התכנית.

בעוד שש, שבע שנים, כשיבוא רה"מ לעתיד לבוא, ויחליט על נסיגה נוספת, רק כמה ק"מ וזהו, הכל למען החיים של בנינו, ושוב יחזור הסיפור שחוזר על עצמו כבר יותר מפעם אחת, מה תגידו אז? תהיו בעד הנסיגה, או בעד ההתישבות היהודית בארץ ישראל?

נראה לי שקצת שיעורי הסטוריה לא יזיקו לכם...

כל תכנית אשקול לגופה. ואשתדל לעשות זאת בצורה העניינית ביותר. הייתי בעד הנסיגה מלבנון, ואני בעד פירוק ההתיישבות בעזה ופריסה שונה של צה"ל שם. הייתי נגד היציאה מחברון של ביבי, אגב...

היסטוריה היא במקרה נושא שאני מאוד מאוד מתעניין בו, ושיעורי ההסטוריה שלי לא הסתיימו בבית הספר. מה שההסטוריה מלמדת אותנו הוא שהמון תחזיות חורבן נשכחו במגירות.

מה שההסטוריה מלמדת אותנו על אלג'יר, אם לחזור רגע לנושא - הוא שאם הצרפתים לא היו נותנים אזרחות צרפתית לאלג'יראים, הם לא היו אוכלים את התבשיל החריף הזה היום, ואני מודה מודה מודה למדינאים שכן היה להם שכל לא לספח את השטחים ואת עזה ולתת ת"ז כחולות לכל תושביהן. זו אחת העובדות שיעזרו לנו להמנע מזכות שיבה בדלת האחורית ומדינה דו לאומית בה נהיה מיעוט.

סלח לי, אבל זה לא ממש מרגיע אותי. להיפך. התחזיות שאתה מציג מתבססות על רוב יהודי חרדי. מה שמעניין אותי זה רוב ציוני, לא רוב יהודי.

קראתי באחד מעיתוני סופ"ש בשבועות האחרונים תחזית דומה - שעוד 30 שנה המגזר היהודי-חילוני יהיה מיעוט. מאחר ואני לא צופה שהחברה החרדית תשתנה משמעותית בחמישים השנה הקרובות, כמו שהיא לא השתנתה מהותית במאתיים השנה האחרונות - אני לא חושב שיש עתיד מזהיר למדינה שרוב אוכלוסייתה היא או מוסלמית אנטי-ציונית או חרדית אנטי-ציונית. גם מהבחינה הכלכלית (מדובר בשתי אוכלוסיות שהכנסות המדינה מהן הן שליליות), הן מהבחינה החברתית (בידול ופלגנות), הן מהבחינה המדינית (מה הסיכוי לקואליציה יציבה ולחקיקה אחראית) והן מהבחינה הבטחונית.

מאחר והגבלת ילודה היא לא אופציה הומנית ושפויה - הדבר היחיד שאפשר לעשות על מנת לנסות ולעזור למדינה לשרוד, הוא לפחות להוריד את הגורם הפלסטיני מהמשוואה ולנתק אותו ממדינת ישראל. הויתור על הרעיון של ארץ ישראל השלמה הוא ההתחלה של זה. הטמעת ערים פלסטיניות בתוך מדינת ישראל היא טעות איומה, וכיבוש לא יכול להמשך דורות.

עוד נקודה - גם אם התחזיות בארץ הצבי נכונות, עדיין הן מדברות על כלל ישראל. לגבי איו"ש ועזה המשמעות שלהן היא שההתנחלויות יהיו מוקפות בים ענק אף יותר של פלסטינים.

פורסם

אני לא רוצה לגעת יותר מדי בפוליטיקה, זה כואב גם ככה ורבים מידידי הטובים מעבירים את הימים האחרונים בבכי של ממש.

ישעיהו ליבוביץ' אמר עוד בסוף שנות השישים שהחטא של המתנחלים הוא בזה שהם עשו להם אליל ושמו אדמת ארץ ישראל. הוא טען שבסופו של דבר נצטרך לסגת מכל השטחים הכבושים בשל לחץ המעצמות, הרצון למדינה יהודית בת הגנה וכן, גם מטעמי מוסר.

הוא גם טען שכשהפינוי יחל, חלק מן המתנחלים ימאסו במדינה ובדת היהודית וירדו מן הארץ - אני כבר רואה את זה מתחיל לקרות, לצערי הרב. החיוב הוא שהיהדות תוכל (אולי) לחזור להיות דת בריאה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אני לא רוצה לגעת יותר מדי בפוליטיקה, זה כואב גם ככה ורבים מידידי הטובים מעבירים את הימים האחרונים בבכי של ממש.

ישעיהו ליבוביץ' אמר עוד בסוף שנות השישים שהחטא של המתנחלים הוא בזה שהם עשו להם אליל ושמו אדמת ארץ ישראל. הוא טען שבסופו של דבר נצטרך לסגת מכל השטחים הכבושים בשל לחץ המעצמות, הרצון למדינה יהודית בת הגנה וכן, גם מטעמי מוסר.

הוא גם טען שכשהפינוי יחל, חלק מן המתנחלים ימאסו במדינה ובדת היהודית וירדו מן הארץ - אני כבר רואה את זה מתחיל לקרות, לצערי הרב. החיוב הוא שהיהדות תוכל (אולי) לחזור להיות דת בריאה.

מה זה דת בריאה?

אתה מיתבלבל בין "דת" ל"כת"...

עוד משהו, מי שעוזב אילו אנשים שיכולים לעזוב, בטוחים בעצמם ויודעים שהם יצליחו גם במקום אחר...

מי שנישאר עושה את זה כי הוא חושב שכאן זה המקום שלו, או שפשוט הוא מפחד ויודע שהוא לא יצליח...

גילי

פורסם
הקסאמים לא נוחתים עלינו כי אנחנו שם, הם נוחתים עלינו כי הערבים יורים אותם. המתנחלים לא שונים ממך כהוא זה. אתה חושב שכן, מוחמד לא. מוחמד יורה טיל עליך, יהודי באשר אתה- מתנחל, שנקינאי, אותו הדבר. זה שאתה מנסה להיבדל מחובשי הכיפה לא ממש יעזור לך ברגע האמת.

כל מה שאתה מתריס היום על המתנחלים מצביע על מחסור חמור בערכים.

ו... שמר... ההפתעה מלבנון זה הקסאמים בשדרות, פינוי גוש קטיף והשומרון. נחש מה תהיה ההפתעה מההתנתקות...?

כנער שהולך למסיבות "פתוחות" אני אענה לך כמו שאני עונה לחברים שלי אחרי שהם אומרים לי: "תאר לך נכנס לכאן מחבל" הרי הוא יכול להכנס בקלות.."

אני רוצה לראות מחבל מתאבד כשמסביבו 100 נערים שבאו רק לעשות שמח, הוא אפילו לא צריך להתאמץ וכמובן שלא יחשדו בו כי מאוד חשוך בשעות האלו. אז למה הם לא עושים את זה?

איך אתם חושבים שמדינת ישראל תגיב על כזאת צרה שלא תבוא? אני כמעט בטוח שזה יכלול כניסה לעזה והפיכתה ל"אזור מלחמה" - אנשים בצורים בתוך בתיהם, טנקים ג'יפים וחיילים ברחובות, לא יתנו להם לעבור יום בלי למרר את חייהם.

לבוא ולהגיד שהם לא מפחדים? הרי אין להם בעיה להכנס לאזורים הומי אדם ולהתפוצץ או לירות בלי הפסקה, אז למה הם לא עושים את זה?

פורסם
שמר, מקווה שאתה נהנה, בקרוב אצלך.
כן יהי רצון , העברתי לך בה"פ את פרטי חשבון הבנק. 12 שעות מרגע הפקדת הכסף , המפתחות אצלך.

אם אתה מעוניין בתכולה , נא להוסיף עוד 250K , וכולה שלך.

האשה ,ילדים,כלב ,דגים - באים איתי (אם ירצו),כל השאר יכול להיות שלך ,כולל האוטו.

לחיים אין מחיר - לכל השאר יש.

• תוכן חדש...