Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 156 - עדיף מנוע 2000 או 2500 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלפא 156 מהשנים 98-00', גיר רגיל.

איזה מהדגמים יותר מוצלח ?

צריכת דלק לא הנושא. איזה מנוע יותר אמין, איזה יותר חי ?

האם יש הבדלים נוספים בין הדגמים מלבד המנוע ?

האם היה שנוי בין דגמי 98' לדגמי 2000 ?

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

אומרים שה-2000 טוב יותר

אני נהגתי רק על ה-2000 והוא חביב למדי. אין לי נסיון עם ה2500 אבל בסוכנות, כשבעל הרכב הגיע לרכוש, המליצו לו על ה2000 עם הגיר הידני בטענה שהשילוב הזה טוב יותר מה2500 והגיר הידני.

אישית, ובלי שום קשר - ה-147 היא מכונת נהיגה מהנה הרבה יותר לטעמי.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני גם בעד ה-2.0, בטח אם ה-2.5 מגיעה כאוטומטית.

יש לי ניסיון עם ה-2.0 סלספיד וה-2.5 אוטומטית (וגם עם ה-1.6, אבל זה ממש שילוב עצוב). ה-2.0 מנוע מצויין וניהוג המכונית מרגיש יותר טוב מאשר ב-2.5, שפשוט מרגישה יותר כבדה במקדימה (היגוי פחות חד, יותר תת היגוי בפניות). יתרון הביצועים של ה-2.5 נראה לי תיאורטי בלבד בגירסה האוטומטית, אם כי לא מדדתי.

לסיכום, אם 2.5 אז ידנית, אחרת 2.0.

אין שוני בין דגמי 98 ל-2000, לפחות לא רשמי, למיטב ידיעתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז ככה - בעבר הייתי בעליה של 156 2500 ידנית משנת 1998, וכעת יש לי 156 סלספיד 2001 (כידוע הביצועים בסלספיד זהים לידני). המסקנות הן:

ככלל, ה-2500 ידנית מרגישה חזקה יותר ומשמעותית, בייוחד הרכב שלי שהיה משופר "קמעא" עם 220 כ"ס במקום 190. יחד עם זאת, אכן ההרגשה היתה פחות מאוזנת והחרטום כבד יותר. המנוע, כמו כל V6, פחות שש לעלות בסל"ד, וגם מבחינה זו הטוויןספארק עדיף. ההבדל בתאוצה מורגש, אבל לא קריטי - במקור 8.5 אל מול 7.3 שניות (שלי עשתה 6.9). האוטומטית, (QSYSTEM) עם 4 הילוכים בלבד איטית בהרבה - 8.5 שניות, כמו ה-2000. אז מה הועילו חכמים?

מה שכן - צריכת הדלק ב-2500 תביא אותך לצריחת-דלק: כל פעם שתבדוק את הממוצע תתחיל לצרוח... הנוזל היקר הזה ייעלם בקצב של פחות מ-1:6, ובאוטומטית אפילו פחות מכך! לעומת זאת, ה-2000 בנסיעה רגועה עוברת בקלות את ה-1:10, ואם אתה נוסע הרבה זה משמעותי. קח גם בחשבון שהטיפולים ב-2500, ובמיוחד הטיימינג, יקרים יותר.

בסה"כ, ההמלצה שלי היא ה-2000 בגרסת הסלספיד דווקא - למרות שכולם כאן יחלקו עלי, אני דווקא אוהב למדי את הגיר ונהנה מהאופציה להחליף הילוכים מההגה. לאחר מספר ימים, כשמתרגלים, אפשר בהחלט להנות ממנו והורדות ההילוכים עם "גז-ביניים" הן תענוג ממש! יתרון נוסף - כשנמאס, שמים על מצב "CITY" והרכב אוטומטי לכל דבר. יש גם לציין שהסלספיד מגיע כסטנדרט עם ג'נט 5 חורים 16", לעומת ג'נט 8 חורים 15" בכל השאר. האפקט על הרכב, במיוחד בצבע כחול כהה עם ריפודי קאמל וחלון בגג (שלי, אלא מה?) הוא מדהים.

לעניין ההבדלים בין הדגמים, בשנים 98-99 הרכב הגיע עם גימור עץ (פאנל, הגה, ידית הילוכים) ומשנת 2000 ואילך קרבון בעיקר, אבל נוספו 2 כריות אוויר צידיות.

שורה סופית: בכל אופציה שתבחר, לא תפסיד, במיוחד לאור מחיר הרכב בהשוואה למתחרות כמו האאודי A4, בימר 318-325 ומרצדס C200-240 (כן, אלו המתחרות האמיתיות באירופה השפויה. לא מאזדה לאנטיס לפי מחירון לוי יצחק). האמינות טובה יחסית, ותתפלא אבל הביקוש הגדול לרכב באיזור ת"א בשנה האחרונה גרם למחירון "להתקע". כל רכב שמוצא לשוק נחטף מיידית, כך שמראש הסיכוי למצוא אחת שמורה מהשנים 98-99 הוא אפסי למדי, מה גם שבשנת 98 הביאו כ-50 חתיכות בסה"כ. יהיה קל יותר למצוא רכב מהשנים 2000-2001, אז הוא נמכר בכמויות גדולות יחסית במיוחד בגרסת הסלספיד. חשוב לבדוק את המערכות האלקטרוניות והחשמליות (מחשב, גג, חלונות) שכן התיקון/החלפה יקרים למדי. כמובן שעליך לבדוק היסטוריה, תאונות, טיפולים וכו' כבכל רכב.

בכל מקרה - בהצלחה!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

ב-98 יובאו כ-20 חתיכות ונשארו עוד פחות...

יש משהו בזה שה-2 ליטר יותר מאוזנת אבל אני משוחד...

ה-V-6 יודע לגרגר לי במקום הנכון וההבדל בביצועי המנוע הוא משמעותי(למרות שה-2000 לא פראייר).

כמו שנאמר,בגלל הכמות המעטה של אקזמפלרים טובים,המחירים טובים והן נמכרות מהר.

בהצלחה

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

תודה לך ולשאר המגיבים.

האלפות שתיהן 1999 ידניות

2500 יד ראשונה (!) 106,000 ק"מ

2000 יד שלישית 112,000 ק"מ

אני הולך לראות עכשיו את ה 2000

It's life, Jim, but not as we know it

• תוכן חדש...