Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

captures מתוך סרט ישראלי ישן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סבלת 20 שנה? הרבה יותר - 26!

טוב, האמת שלא נפצעת אלא נשרטת, ואנחנו סובלים מהשריטה שלך עד היום :)

בנין צים שנשרף היה בפינת נחלת בנימין/שד' רוטשילד.

אותה שריפה נחרתה בזכרוני שנים רבות.

הן משום שראיתי אותה בזמן אמת, כשהייתי נער ולמדתי בביה"ס ביל"ו שניצב בסוף שד' רוטשילד,

ובדרכי הביתה לרחוב הרצל עברתי דרך האירוע המבהיל,

הן משום שהמגרש הענק (לאותם ימים, בעיני נער) הפינתי, שנמצא במקום אסטרטגי ויקר, עמד בשממונו שנים רבות,

עקב מריבות ירושה. חבל, אך לפעמים (רבות מידי) זו דרך העולם.

מה זה למה?

כנראה בגלל שאתה מאזור חיפה :roll: -- :)

טוב מילא...

התמונה הבאה נהדרת לטעמי. יש בה משהו אמיתי.

יכולה להיות תמונת פרסומת נהדרת. לחולצה, למטפחת, לחב' אופנה כלשהי, משהו,

אגב, האם מישהו יכול להשיג לי כיום סוכך ירוק נגד שמש כמו שיש למשאית?

פריט כזה היה מורכב בזמנו על המרצדס שלי.

ראו את התמונה התחתונה, בה נראה הרכב שלי בטיול שעשו איתו בשנת 1963 לאירופה,

עדיין בצבעו המקורי, ועם גגון זהה.

attachment.php?attachmentid=37703&d=1122747149

1.jpg

יום נהדר

אבי נוף.

הי אבי

אם היית מגיע לשוק עתיק היית מוצא את מבוקשך ועוד תוצרת הארץ .ובמצב טוב

ראובן נזירי,

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גיא, אתה בטוח שאין שום קשר לדנמרק? לא זוכר מאיפה אני יודע שזה איכשהו פיתוח או תכנון דני..?

ליילנד, דרך אגב, המשיך לייצר משאיות עם מנוע לפנים למדינות העולם השלישי, אולי לא בהצלחה מרובה, אבל היה להם דגם בשנות השמונים...

גם הקומט נועד בעצם למדינות העולם השלישי ופחות לשוק המקומי שלהם עד כמה שאני זוכר.

ולגבי הבולדוגים - אתה בטוח גם שכל הבולדוגים באנגליה היו מפח? הרי את הטכנולוגיה של קאבינות פיבר הם הכירו (סאקמל "מיקי מאוס")?

לדב שלום,

עשיתי בירור ואכן לילנד הציעה גם באנגליה אופצית קבינה מפיברגלס לשוק המקומי אך לא היה לכך ביקוש. מעולם לא ראיתי דבר כזה בכל שנותי באנגליה ולכן איני יודע עד כמה ה"בולדוג" הישראלי היה מבוסס על התכנון האנגלי.

לגבי הסקאמל, הקבינה שעליה אתה מדבר תוכננה ע"י מיקלוטי באיטליה. מיקלוטי מוכר יותר בתור המעצב של מכוניות טריומף שונות (כולל ההראלד וה 1300/1500 "שלנו") אך היות ואז טריומף היתה בבעלות לילנד זה היה טבעי שהם פנו אליו. איני יודע באם הרעיון לשימוש בפיברגלס בא ממיקלוטי או לילנד/סקאמל. אגב, הכינוי של המודלים הללו היה - מסיבות ברורות - CHEESE CUTTER, לא מיקי מאוס (קבינת המיקי מאוס היתה של פודן ונראתה אחרת לגמרי), והיתה לי הכרות קרובה עימה ואבק הפיברגלס הבריא (שיפוץ)...

לסיום, הטלוויזיה פותחה ע"י MOTOR PANELS, עוד חברה עצמאית, עבור AEC במקור ולילנד ירשו את התכנון כשהשתלטו על AEC... אבל זה סיפור אחר.

בברכה,

ג.

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

נו, מה אמרתי,תמיד אפשר לסמוך עליך...

- אז אני לא מדקדק בפרטים.

כמובן שאתה צודק לגבי המיקי מאוס וחותך הגבינה. אבל הנה, לפחות בזה לא טעיתי, היה פיברגלאס...

והבולדוגים האנגליים באמת היו מפח? והקאבינה של הקונטקראקטור?

ואתה שיפצת פודן מיקי-מאוס? ולנו אין תמונות? אין לך משהו מהאוניברסיטה שלך?

תן להבין, אתה עבדת על ההגה באנגליה? והתעסקת גם בשיפוץ משאיות עתיקות שם?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

דב,

נדמה לי שציינתי בשרשור המשאיות ואם לא, אז ככה: למרות שהייתה לי את המחשבה בגיל הטיפש עשרה להיות נהג משאית, החיים לקחו אותי לכיוון קצת אחר, דהיינו מכונאי ימי (בחיל הים ובצי הסוחר). מאוחר יותר התגלגלתי לאנגליה ושם עבדתי בשיפוץ רכב (מכוניות ומשאיות - בעיקר פחחות אבל גם מכני). הסקאמל היה של לקוח - לצערי אין לי תמונות, כשעברתי לאוסטריה אכסנתי חלק ממטלטלי (כולל אוסף התמונות) בקונטיינר שלא היה אטום לגשם האנגלי - אתה יכול לנחש את היתר.

עניין במשאיות היה לי תמיד, היו (ויש) במשפחה נהגים. אני כאמור לא "זכיתי" להרוס את הגב בנהיגה (בדברים אחרים כן...), הנסיון שלי מאחורי הגה של משאית מסתכם בצעצועים כמו לילנד T44 וMAN-VOLKSWAGEN (באנגליה ואירופה) אבל העניין (בעיקר בהסטוריה) קיים גם קיים.

כל הבולדוגים שראיתי באנגליה היו מפח (חלוד). כמדומני גם הקבינה של הקונטרקטור הייתה מפח.

בברכה,

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

• תוכן חדש...