Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפיכת פיגו 309 לרכב טיולי שטח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.. יש לי הזדמנות לקנות פיגו 309 שנת 92 במצב די טוב עברה טסט לפני חודש

ב 2000 שקל.. משכנה וחברה טובה..

ואני אוהב מאוד לטייל בשטח ובזמן האחרון אני רוצה רכב כזה..

מיכוון שאין לי כסף לגיפ או כל דבר אחר.. ולא לפרוייקט

חשבתי אולי לקחת את הפיגו למשימה זאת.. חשבתי על הורדת משקל אולי החלפת מתלים וצמיגים ושם יגמר הסיפור.. מה דעתם אפשרי? כדאי?

ועוד שאלה אחת.. כיצד מוציאים אישור על גרר.. שלרכב שלי שיש ביטוח והכל אוכל לגרור איתו רכב..?

אפשרי עם כל רכב לגרור?

תודה מראש

פורסם

אם תבצע שינוי משמעותי אז לא תוכל לנוע בכבישים בצורה חוקית.

לא תוכל לגרור רכב עם רכב אחר, כי אם אני זוכר נכון רכב פרטים יכול לגרור עד 1000 ק"ג.

פורסם

ואם הוא יגלח את הרכב למשקל של 1000 קילו או פחות? ;)

רכב שטח, אפשרי עם הנעה קדמית, אבל ממש לא רצוי.

הבכל מקרה, אם יש לה מתלי עלים אתה יכול לבנות הגבהות לבד, חפש בג'יפ טריפ.

בולמים וכו', עניין של כסף, צמיגים - תצטרך להקטין חישוק ולשים צמיגים עם דופן יותר רצינית, נגיד כמו של סמוראי...

בקיצור, חפש בג'יפ טריפ, אבל מיסודו הנושא חסר טעם, אתה תתקע בשטח בלי 4 על ארבע ואז אכלת אותה, למרות שאפשר לעשות איתה טיולי שבילים וכו', תשקול אולי אפילו להפוך אותה לרכב ראלי ולהתחרות בדני לוי. ;)

פורסם

תשקול אולי אפילו להפוך אותה לרכב ראלי ולהתחרות בדני לוי. ;)

זה רעיון

אבל הוא אמר שהוא לא מחפש יותר מידי להשקיע ועלות של להפוך רכב לרכב ראלי בטיחותי ואם כל הציוד יכול לעלות 20-30 אלף שקל

רק הציוד, בלי המחיר של הרכב

פורסם

אם חשוב לך העניין של החוקיות יש חיפושיות במצב נסיעה ב3-4 אלף שקל שממש לא בעיה להפוך אותן לרכב שטח-קל בעות מינימלית וחוקית.

אם זה לא חשוב פשוט תקנה באגי בכמה אלפים מקסימום 5 אלף... אתה אפילו יכול לבנות אחת מחיפושית לפני שיפוץ.

אפשרות אחרונה היא להשקיע טיפה יותר ולקנות איזה רכב שטח חמוד כמו הסמוראי , ג'יפ לאדה וכד'.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

אם אני קונה חיפושת אני יכול להפוך אותה לשטח וגם לשמור על החוק באותו זמן?

והבעיה שלי עם הרכבים שזה צריך ביטוח וכולה בשביל רכבים כאלו.. ואין לי כסף שנתי. לשלם ביטוח כל הזמן ואני עוד נהג צעיר

איך הרוב מגיעים עם הבאגי וכולה לשטח?

פורסם

שי, ה-309 היא סבבה כל עוד מדובר בשבילים בלבד. אם אתה רוצה גם קצת דיונות ובוץ אז זה לא עסק עם הנעה קדמית. צריך חיפושית.

אתה מחליף לחיפו לצמיגים אחוריים רחבים, מגביה ויאללה לשטח..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
הפיכת רכב עם הנעה קדמית לרכב שטח זה לא רעיון כ"כ טוב

חבל שאתה לא יודע שרכב הנעה קידימית עם מנוע קדמי נוסע יותר טוב בשטח מרכב הנעה אחורי ומנוע קדמי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אבל לחיפושית יש הנעה אחורית עם מנוע אחורית.....

חוץ מזה אם אתה אומר ככה אז איך זה שכ-ל הבאגים המקוריים והלא מקוריים כ-ו-ל-ם באים בהנעה אחורית או כפולה

אגב מניסיון עם הפג'ארו שלנו הנעה אחורית ומנוע 'קידמי נוסע לא רע בכלל בשטח...כמובן ששילוב לכפולה טוב יותר

פורסם

ההסבר הנכון לדעתי:

בעת האצה משקל הרכב עובר לאחור ולכן הצמיגים האחוריים אוחזים טוב יותר והקדמיים פחות טוב לכן עדיף הנעה אחורית.

הסבר נוסף למה כל הבאגים הם הנאה אחורית היא מכיוון שזה הרבה יותר כיף מאשר הנעה קדמית.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

שמע אם אין לך מספיק כסף...

ואתה לא יכול כרגע להשקיע שזה כולל לקנות את הפגו וזה לא נגמר בזה כבר כתבו לך מה צריך

ושלא דברתם על מיגון שזה נורא חשוב והגבהה וגבהה דורשת גם החלפת קפיצים יותר גבוהים

וכמו שאמרת משקל ואין לך עליה 4x4 אז לדעתי תירד מהפרויקט הזה

או שתקנה בגי מוכן כבר עם 4 על 4 וכו...

לי יש בגיי מנוע 1.8 של סוברו גלגלים של יוקאומו 100% שטח בגי פתוח מיגון למטה

אם תירצה להתיעץ דבר איתי שטח זה התחום שלי

פורסם
אם אני קונה חיפושת אני יכול להפוך אותה לשטח וגם לשמור על החוק באותו זמן?

והבעיה שלי עם הרכבים שזה צריך ביטוח וכולה בשביל רכבים כאלו.. ואין לי כסף שנתי. לשלם ביטוח כל הזמן ואני עוד נהג צעיר

איך הרוב מגיעים עם הבאגי וכולה לשטח?

זה אולי לא ימצא חן בעיני כמה מהמתלהבים כאן אך חל איסור מוחלט לנהוג ברכב גם אם הפכת אותו לרכב "שטח" ללא ביטוח.

במיוחד אם אתה נהג חדש.

לא "חיפו" לא "שמיפו" לא סובארו ולא בטיח... רכב שעשו לו שינוי מבנה אינו מורשה לנסוע,גם לא בשטח אלא אם השינוי אושר כדין.

אין חברת ביטוח שתבטח רכב שאינו מאושר כדין והיא תתנער מכל חבות כשיתגלה שנעשו שינויים.

יש תאונות בשטח,הרבה! לפעמים נפגעים גם כאלו שאינם ברכב ושאף אחד לא חשב שימצאו במקום התאונה או שיפגעו. התוצאה היא שאין ביטוח,יש שלילה ארוכה,לעיתים מאסר ותמיד אסון כלכלי והרס חיים שלמים.

אני לא מדבר על מקרה אחד או שניים או עשרה....

בשטח נוסעים רק איפה שמותר,רק עם רכב תקין חוקי (או מאושר) ועם ביטוח מתאים נ ק ו ד ה !!!

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...