Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם - שתי שאלות כלליות על פילטר אויר פתוח.

1. כאשר התקנתי פילטר פתוח - עלתה רמת ה CO בבדיקת מכשיר גזים ל X2.

(במקור היה 0.9 ומיד קפץ ל 2.0 בערך)

האם צריך להוריד חזרה את רמת התערובת לערך המקורי - או שמא זו מטרת ההתקנה?

2. האם יש גודל מינימאלי של פילטר פתוח לכל נפח מנוע או הספק?או שכל פילטר בכל גודל (ובתנאי שלוע היניקה מתאים בקוטרו לרכב)יתאים?

תודה לכולם.

פורסם

1. לדעתי עקפת איזה חלק בAFM או שלא חיברת נכון - משום מה לפי מה שאתה מתאר רמת הזיהום שהרכב שלך מפיק עלהת - כלומר התערובת עשירה יותר.

אופציה אחרת היא שדרוש איפוס \ ריסוט למחשב הרכב - בכל מקרה, אתה נוסע עם תערובת עשירה מידי - התקנה של פילטר פתוח לא אמורה לשנות את תוצאות בדיקת הגזים.

2. המוסכניק של הרנו שלי נהג לומר שכן - יש גדלים שונים של פילטרים לנפחים שונים של מנועים - משהו מאוד פשוט שמדבר על שחט המגע עם האוויר לעומת נפח האוויר שנשאב פנימה על ידי מערכת היניקה - שטח פנים קטן מידי לפילטר האוויר אומר ספיקת אוויר נמוכה יותר - אומר - בדיוק ההיפך ממה שביקשנו להשיג כשהרכבנו את הפילטר אוויר. - כל זה בתיאוריה

בתכלס - אנשים שמים מה שבא להם על איזה אוטו שבא להם - כולל הרכבה של פילטרונים קטנים [של נשם מנוע למשל] על מצערות - כשיש מצערת נפרדת לכל צילינדר, והפתרון עובד ונוסע.

אז שוב - בתיאוריה - צריכה להיות הקבלה די ברורה בין נפח המנוע והאוויר שהוא יונק לשטח הפנים של הפילטר.

בתכלס - זה ממומש לעיתים מאוד רחוקות.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

נכון שזה ממומש לעתים רחוקות - אבל זה יביא לחסרון מסויים אם גודל הפילטר לא מתאים ?

או שזה לא משמעותי (נתעלם שרוב האנשים לא עושים זאת)

:silly: Cx5 - 2012

פורסם
שלום לכולם - שתי שאלות כלליות על פילטר אויר פתוח.

1. כאשר התקנתי פילטר פתוח - עלתה רמת ה CO בבדיקת מכשיר גזים ל X2.

(במקור היה 0.9 ומיד קפץ ל 2.0 בערך)

האם צריך להוריד חזרה את רמת התערובת לערך המקורי - או שמא זו מטרת ההתקנה?

2. האם יש גודל מינימאלי של פילטר פתוח לכל נפח מנוע או הספק?או שכל פילטר בכל גודל (ובתנאי שלוע היניקה מתאים בקוטרו לרכב)יתאים?

תודה לכולם.

לדעתי בלבד ותקנו אותי אם אני טועה :

1.ברגע שהתקנת את הפילטר גדלה יכולת הכנסת האוויר לסעפת מה שגרם להגדלת התערובת בתא הבעירה מה שגרם לפליטת גזים גבוהה יותר מה שגרם ל-co גבוה יותר

יש לך ממיר קטליטי ברכב?

2.ככל שתתקין פילטר גדול יותר כך גם תגדל ספיקת האוויר לסעפת יניקה

רציתי לבדוק את נכונות הדבר ,קניתי פילטר עם קונוס פנימי וחיצוני וחיברתי בהתחלה את קצה צינור היניקה לקונוס הפנימי הקטן יותר ,נסעתי הרגשתי , בתום הנסיעה הזזתי את הפילטר שוב למקומו הטבעי בקצה צינור היניקה כך שהקונוס הפנימי והחיצוני ישאבו אוויר לסעפת ,והתוצאות היו מורגשות בהחלט :twisted::shock:

כחיישן מסת האוויר משדר למחשב שיש יותר אוויר , כתוצאה מכך ייתנו המזרקים יותר דלק,ובמצב מצערת פתוחה לגמרי , max דלק ,max בעירה -> co יעלה מן הסתם

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

השאלה היא אם המזרקים מסוגלים לספק את הדלק שאויר בכמות רבה יותר דורש.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

תשובות לשאלות.

1. רמת ה CO האופטימאלית היא בין 1.0 ל 1.5

כשיש פוטנציומטר לכוונון.

2. אין לי ממיר. (במקור הרכב יוצר עם ממיר - כנראה שבשנת 92 מאחר ולא היה תקן ל 95 - הממיר הורד אצל היבואן.)

3. אני מעריך שהמזרקים נותנים יותר דלק = הראיה היא כמות ה CO שעלתה - ולכן נשאלת השאלה

באם להוריד לרמה הסטנדרטית או להשאר כך.

נקודה לציון.

המנוע נשמע הרבה יותר רגוע ושקט עם ה CO הגבוה יותר. וגם כמה שזה ישמע מצחיק - חסכוני יותר בדלק.

כשהורדתי את ה CO ל 1.0 - המנוע נשמע עסוק יותר וכאילו פועל "חזק" יותר.כלומר מרעיש יותר.

עוד משהו מעניין - הזינוק הפך לעגלתי ביותר עד ל 2000 סל"ד לערך - אבל משם ועד למנתק ב 6000 בערך - המנוע הפך לשד.

פורסם

1. רמת ה CO האופטימאלית היא בין 1.0 ל 1.5

כשיש פוטנציומטר לכוונון.

2. אין לי ממיר. (במקור הרכב יוצר עם ממיר - כנראה שבשנת 92 מאחר ולא היה תקן ל 95 - הממיר הורד אצל היבואן.)

אני מניח שרמת הCO האופטימאלית מתייחסת למנוע תקין 100%. כמה ק"מ עבר המנוע שלך?

לגבי הורדת הממיר, נשמע לי תמוה. אצלי בוולקן [גם 92 1.9] אין ממיר ופיית התדלוק מספיק רחבה כדי לתדלק 96.

גם שמסתכלים על מערכת הפליטה אין שום סימן להתעסקות כזאת או אחרת באיזור ושום רמז לחיישן למבדא וכד'.

פורסם
אני מניח שרמת הCO האופטימאלית מתייחסת למנוע תקין 100%. כמה ק"מ עבר המנוע שלך?

לגבי הורדת הממיר, נשמע לי תמוה. אצלי בוולקן [גם 92 1.9] אין ממיר ופיית התדלוק מספיק רחבה כדי לתדלק 96.

גם שמסתכלים על מערכת הפליטה אין שום סימן להתעסקות כזאת או אחרת באיזור ושום רמז לחיישן למבדא וכד'.

המנוע עשה 200K - אבל עבר אובראול לפני 20K בערך.

עד הרכבת הפילטר - ה CO היה בערך על 0.4 ללא שום בעיה

בטיפול האחרון אמר לי המוסכניק (וגם הראה) שהרמה המומלצת היא בערך 1.

כך עשיתי - שוב - ללא שום יתרון או חסרון נראה לעין (למעט יותר כח דווקא בהילוכים הגבוהים בתחילת הסל"ד)

לעניין המרי - כך שמעתי מאנשי המוסך של היבואן - לא יודע ..

מה שתומך בדבריהם הוא העניין שבכל מקום ברשת כולל בהיינס - הדגם שלי (GTI 1900) - מופיע עם ממיר.

או שיבאו לכאן משהו מיוחד עבור השוק המפגר שלנו...

• תוכן חדש...