Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אגזוז וחום מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

קראתי בהיינס בחלק המדבר על בידוד בעיית התחממות (טראבלשוטינג) שאחד מהגורמים לבעיה הינו אגזוז סתום וכתוצאה מכך התנגדות לגזי הפליטה\חוסר מעבר חופשי של גזי הפליטה וכו'.

(בתרגום חופשי:"מערכת פליטה סתומה חלקית")

אני כותב זאת עקב בעיית התחממות שהחלה אצלי ביום ששי שעבר לאחר שהחלפתי ברכב צינור פליטה קידמי חדש במקום הקודם שנשבר.

מה שכן,שמתי לב לבריחת גזי פליטה מסדק בצינור זה זמן רב לפני שהוא נשבר לגמרי.

(זאת אני יודע בדיעבד עקב רעשים שהיו בלחיצה חזקה וכן כאשר הייתי מרים את מכסה המנוע ניתן היה להבחין ברעשי פליטה.)-בתקופה זו הרכב כלל לא היה מתחמם!!!(עד לפני שבוע)

בעקבות בעיית ההתחממות החלפתי (בסדר הזה):מיכל עיבוי שנסדק,טרמוסטט,ורדיאטור חדש(הקודם היה 13 שנה המקורי של הרכב,הוא לא היה סתום אך נאכל חיצונית) בעלות של 1300 ש"ח

(משאבת המים אובחנה כמתפקדת היטב לכן פסחתי על חלק זה במערכת הקירור).

המצב כמובן השתפר, וכרגע הרכב אינו מתחמם משמעותית כמו קודם(לא מתחמם כלל בנסיעה בין עירונית-אך בנסיעה עירונית\עמידה ברמזורים עם מזגן במהירות גבוהה בצהריים -עובר את החצי ומגיע להערכתי עד 95-98 מעלות(3-5 מ"מ מעל קו האמצע).

בכל מקרה ניתן להבחין שהרכב מתחמם יותר מבעבר וקשה לי לייחס זאת רק למזג האויר לאחרונה.

שאלותי היא:

איך ניתן לאבחן דוד אמצעי או סופי ש"סתומים חלקית"(לא מדובר ברכב עם ממיר קטליטי).??

האם החלפת הדודים לדודי "זרימה חופשית" תשפר את המצב?

האם ניתן לקדוח חורים קטנים בדוד האמצעי או באחד הצינורות על מנת לאפשר מעבר גזים חופשי יותר במחיר של רעש חזק יותר או שזה בלתי אפשרי/כדאי/לא שווה/הרעש יהיה חזק מדי/יזיק במידה זו או אחרת?

אשמח לקבל תשובות.

תודה

ניצן

פורסם

קשה להאמין שמדובר בדודים סתומים, לי נראה שאולי מאוורר לא עובד כמו שצריך או טרמוסטט על אף שהחלפת אותו.

או אולי משאבת מים שעובדת לא באופן מושלם=זרימת מים במערכת,חלשה יותר וכך הרכב מתחמם בפקקים ובעצירות.

פורסם

היום החלפת במכוניתי צנור פליטה עם 2 דודים. הדוד האחורי נסתם ועקב הלחץ שנוצר נסדק הדוד הקדמי יותר בחבורו אל צנור הפליטה. על הדוד הסתום נראתה התרחבות המתכת וב 2 מכוני אגזוזים היתה אותה אבחנה בדיוק. ברכב עם קרבורטור הנוסע מעט, תופעות של בלאי בדודי עמם נפוץ יותר בגלל הקוות מיים בתוך הדוד פליטה.

מכון אגזוזים יוכל להגיד לך אם דוד הפליטה סתום או לא.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
קשה להאמין שמדובר בדודים סתומים, לי נראה שאולי מאוורר לא עובד כמו שצריך או טרמוסטט על אף שהחלפת אותו.-אין שום בעיה עם המאורר הנושא ניבדק

או אולי משאבת מים שעובדת לא באופן מושלם=זרימת מים במערכת,חלשה יותר וכך הרכב מתחמם בפקקים ובעצירות.-לא הגיוני כי ההתחממות קוראת רק בצהרי יום-חוץ מזה הנוזל קירור הוא נוזל פרסטון מוכן לשימוש ואין שום סימני שחיקה ו\או קורוזיה במערכת.

כמו כן זה התחיל לאחר החלפת צינור האגזוז

ניצן

• תוכן חדש...