Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, QV1750 כתב:

אין הצדקה להחזיק עוד רכב בשביל שהיא אולי תנהג בו פעם בחודש.

מצד שני: בשביל נסיעה אחת בחודש אין הצדקה שתתפשר כל כך על אופי הרכב שאתה רוכש ויותר הגיוני שהפשרה תהיה מצד בת הזוג. במקום זה השרשור הולך לכיוון CX30 אחרי שציינת שהיו בבעלותך רכבים ספורטיבים...

אגב מניסיון אישי עם תקופה שאני נהגתי בברז ובת הזוג נהגה במיני אני משוכנע שנסיון איחוד רכבים היה יוצר תסכול אצל אחד מאיתנו או שנינו.

פורסם (נערך)

בהודעה הראשונה שלי התייחסתי שהגולף נשקלה אבל נפסלה בגלל חוסר אבזור - בחנו אז MK7.

בשיטוטים ביד2 פתאום קלטתי שאפשר גם להשיג MK8 בתקציב וזה משנה את התמונה.

יש הסכמה ראשונית של שנינו לגביה, היא אפילו התלהבה מהרעיון והציעה שנחפש GTI (אני לא מעוניין משיקולי תדמית).

הבעיה, שבשבילה (והאמת גם לי) מאוד חשוב צבע ייחודי, שיהיה בידול בצבע ולא אפור/לבן/כסוף/שחור, וה MK8 מגיעה רק בצבעים כאלה:

image.png.c7a0cff8e1116875841128b3190c26f8.png

הכי מצחיק שבעמוד הראשי באתר של פולקסווגן הם מפרסמים אותה בצע כחול מהמם.

בעיה נוספת, שאין רכב זמין לנסיעת מבחן - "כשיגיע רכב לנסיעת מבחן ניצור איתך קשר, לא ידוע מתי זה יהיה, אבל גם כזה יקרה נסיעות מבחן מבוצעות אצלנו בימי א-ה' בין השעות 10:00-15:30, ואי אפשר בימי שישי".

כלומר גם אם מתישהו יהיה רכב זמין לנסיעת מבחן, שנינו צריכים לקחת יום חופש.

לפני 11 שעות, fishmanl כתב:

יצא לי בזמן האחרון לנהוג על הג'יפונים של מאזדה cx3 cx30 וגם cx5

עם כמה שאני אוהב את הרכבים הרגילים של מאזדה, גם 2 וגם 3, משהו לא עובד להן טוב כשהן עולות על עקבים.

זה מרגיש כמו ייצור כלאיים לא אפוי בין הגרסה הנמוכה לגרסה הגבוהה

מעניין מאוד מה שאתה אומר, לא טרחתי לנהוג ב CX3 או CX30 כי חשבתי שזה more of the same.

לפני 20 שעות, Paprika-Metuka כתב:

תבדוק יונדאי קונה (הקודמת, החדשה מרגישה גדולה).

יכול להיות שהיא אופציה טובה על הנייר, אבל העיצוב שלה מצועצע מדי, פחות מתחברים.

לפני 21 שעות, לירון .ה. כתב:

בדקת לגבי הפורד פומה?

חושש מירידת ערך ואמינות - לא כלכך מעניין אותי לבדוק את האופציה.

לפני 11 שעות, itaimoto כתב:

מצד שני: בשביל נסיעה אחת בחודש אין הצדקה שתתפשר כל כך על אופי הרכב שאתה רוכש ויותר הגיוני שהפשרה תהיה מצד בת הזוג. במקום זה השרשור הולך לכיוון CX30 אחרי שציינת שהיו בבעלותך רכבים ספורטיבים...

אגב מניסיון אישי עם תקופה שאני נהגתי בברז ובת הזוג נהגה במיני אני משוכנע שנסיון איחוד רכבים היה יוצר תסכול אצל אחד מאיתנו או שנינו.

זו הסיבה שאני מתייעץ אתכם.

מבחינה רציונאלית הגיוני שהיא תעשה את הפשרה, אבל יש שיקולים נוספים כפי שהסברתי (לא להביא אותה למצב שהיא נמנעת לחלוטין מלנהוג כי קניתי *לנו* רכב מסורבל/לא מתאים לה.

זרקת פה אבל רעיון מעניין, גם מיני (של במוו) יכולה להיות אופציה טובה כרכב משותף לשנינו.

עריכה אחרונה על ידי QV1750
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מזדאיסט מזה כ 20 שנה.
מחזיק CX30 שני ליטר מזה 5 שנים, ו CX5 דור ראשון ודור שני.
אין דין CX3 כ CX30. לא בר השוואה. זה סגמנטים שונים.
ה CX30 מכונית אחות ל 3 מאותם שנתונים - רכבים כמעט זהים.
תנוחת הישיבה ב 3 נמוכה יותר, והכתפיים בגובה החלק הנמוך של החלון.
ב CX30 הכתפיים מעל החלק הנמוך של החלון.
הרכב מרווח ואני לא מוצא אותו קלסטרופובי.
שטח החלונות מעט יותר קטן מהרגיל ברכבים אחרים - בעיני זה יתרון כי נכנסת פחות קרינה ושמש.
הוא רכב שובב, תזזיתי, עם אופי צעיר, הגה מדויק וחד ומהנה לנהיגה.
צריכת הדלק משולב עירוני ובינעירוני כ 13.5 קמ"ל בנסיעה רגועה.
ואם הייתי מחליף - הייתי קונה אותו הדבר בדיוק - ללא היסוס. רק שנפסק היבוא.
אם יביאו שוב מארה"ב מנוע 2.5 ליטר - אשקול בחיוב. לא רואה כרגע בשוק רכב אחר שעושה לי את זה.

פורסם (נערך)
בתאריך 24.6.2026 בשעה 10:38, QV1750 כתב:

בהודעה הראשונה שלי התייחסתי שהגולף נשקלה אבל נפסלה בגלל חוסר אבזור - בחנו אז MK7.

בשיטוטים ביד2 פתאום קלטתי שאפשר גם להשיג MK8 בתקציב וזה משנה את התמונה

לדעתי, ה7.5 עדיפה לגמרי על ה8.

ל8 יש ממשק משתמש נוראי ואילו של ה7.5 מושלם.

תיקנו קצת את ה8 במתיחת הפנים של עכשיו אבל זה עדיין לא זה.

תחפש 7.5 מ2020 עם מנוע 1.5 ליטר, היא מאובזרת למדי ומגיעה עם צמיגים 225/45R17. 

הגולף ממש נעימה, לא גדולה ונוחה לנהיגה.

לעניין החרדה של זוגתך, אין לי בשורות טובות. אחותי הייתה נוהגת שנים על ידני ופתאום התחילה לסבול מחוסר ביטחון. זה נגמר בתאונה, רצינו שתחזור מהר לנהוג והיא קנתה במיוחד רכב אוטומטי במקום כי היא חשבה שזה יעזור. 

לאחר מספר ניסיונות כושלים לעודד אותה לנהוג היא חדלה לחלוטין.

מקווה שאצל זוגתך זה ייגמר יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 23.6.2026 בשעה 22:02, itaimoto כתב:

הגיוני שהפשרה תהיה מצד בת הזוג.

הגיוני זה דבר אחד, מעשי זה אחר. יתכן שחשוב לה מראה הרכב גם כשהיא יוצאת מהדלת הימנית. וחוץ מזה, ענייני זוגיות שייכים לעוף.

בתאריך 24.6.2026 בשעה 09:38, QV1750 כתב:

חושש מירידת ערך ואמינות - לא כלכך מעניין אותי לבדוק את האופציה.

כשאתה קונה רכב משומש הוא כבר ספג ירידת ערך - קונה בזול ומוכר בזול. דווקא מבחינה זו עדיף רכב פחות פופולרי. איני מתייחס ספציפית לפומה מחוסר היכרות איתה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...