Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, מאז השחרור (7 שנים) אני נוסע על יונדאי i10 ידנית  ועכשיו אני רוצה להחליף לרכב אחר

בחרתי רכב ידני כי בכל מקום קראתי שגיר אוטומטי יש לו יותר תקלות מגיר ידני ובמיוחד ברכבים גרמניים שיש לו DSG7 בעייתי.

הייתי רוצה סקודה פאביה ידנית חדשה אבל לצערי משנת 2021 הם מייבאים רק אוטומט אז אני מבין שבמוקדם ובמאוחר אצטרך לקנות רכב אוטומט.

וראיתי ברכבים גרמניים שיש בעיה עם הגיר DQ200 DSG7/מכטרוניקס ושהתקלה יכולה לקרות תקופה קצרה אחרי הקנייה והוא עדיין נמצא ברכבים חדשים. 

לא הצלחתי להבין האם זה תקלה נפוצה או שזה תקלה באחוז נמוך מהרכבים ורציתי לשאול אותכם האם זה משפיע על סקודה פאביה חדשה?

אשמח שתעשו לי סדר כי זה יהיה קצת מבאס לקנות רכב ב140 אלף ואחרי שבועיים להיות במוסך

האופציה שנייה שאני מוכן לשקול זה רנו קליאו אבל גם פה יש סטיגמות על צרפתיות 

עריכה אחרונה על ידי Carless2
פורסם

התקלה יכולה לקרות, מתי? לא ידוע, יש כאלה שנסעו מעל 100 אלף ללא בעיות ויש כאלה שכבר ב 60 אלף נתקלו בבעיה.

מצמדים תלוי באופי המסלול אבל גם אז, יקח כמה עשרות אלפים ק״מ לשחיקה במידה ואתה נוסע הרבה בפקקים.

הקליאו חלשה יותר, ומרגישה נוקשה. מה שכן היא משמעותית זולה יותר עולה 115 אלף.

אותו נוסף שאפשר לשקול סיטרואן c3 החדשה שעולה 115 אלף, אמנם גם לה גיר רובוטי אך מציעה 5 שנות אחריות ו 3 טיפולים מתנה, היא גם גבוהה שזה נחמד. סימן שאלה זה המנוע ותיבה כי אלו מערכות חדשות ליצרן. אני רכשתי כזאת מוזמן להתרשם:

סיטרואן c3

כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב? עיקר הנסיעה בפקקים עיר או לרוב בין עירוני?

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 41 דקות, yulianx כתב:

התקלה יכולה לקרות, מתי? לא ידוע, יש כאלה שנסעו מעל 100 אלף ללא בעיות ויש כאלה שכבר ב 60 אלף נתקלו בבעיה.

מצמדים תלוי באופי המסלול אבל גם אז, יקח כמה עשרות אלפים ק״מ לשחיקה במידה ואתה נוסע הרבה בפקקים.

הקליאו חלשה יותר, ומרגישה נוקשה. מה שכן היא משמעותית זולה יותר עולה 115 אלף.

אותו נוסף שאפשר לשקול סיטרואן c3 החדשה שעולה 115 אלף, אמנם גם לה גיר רובוטי אך מציעה 5 שנות אחריות ו 3 טיפולים מתנה, היא גם גבוהה שזה נחמד. סימן שאלה זה המנוע ותיבה כי אלו מערכות חדשות ליצרן. אני רכשתי כזאת מוזמן להתרשם:

סיטרואן c3

כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב? עיקר הנסיעה בפקקים עיר או לרוב בין עירוני?

אני מתכוון להחזיק ברכב 3 שנים לפחות נסיעה לרוב בין עירוני אבל לצערי יש גם פקקים בבין עירוני חחחח

סיטרואן לא אוהב את העיצוב שלה 

והאם הסטיגמה של הצרפתיות נכונה לגבי רכבים חדשים? או שלרנו קליאו אין בעיה בגיר 

פורסם

לא כתבת שני דברים חשובים:

1. מה תקציבך.

3. מה צרכיך - ולבחור בן 28 שלא מחליף רכב כל יומיים אוסיף - מה צפי הצרכים. בטווח החזקת הרכב, נניח 5-8 שנים. ומהם הצרכים? מספר הנוסעים ברכב, נסועה צפויה, תוואי דרך צפויים (יש הבדל בין מי שמתנייד רק בתוך גוש דן לבין מי ששורף את הכביש המהיר). כשאני מדבר על טווח של כמה שנים, לבחור בגילך, זו שאלת הקמת משפחה או צרכים של הרכב לעבודה.

יש שאלה נוספת - עד כמה אתה רגיש להוצאות שוטפות. הסיאט זולה לביטוח, אבל לי, למשל, יש ארונה (שהיא איביזה מנופחת) בת 6 עם סה״כ 43,000 ק״מ, שכבר נזקקה לשני תיקונים מעבר לטיפולי השגרה (אחרי 4 שנים תפוחי הגה ולאחרונה איזה צינור של החזרת אדי דלק אונמשהו דומה).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Carless2 כתב:

אני מתכוון להחזיק ברכב 3 שנים לפחות נסיעה לרוב בין עירוני אבל לצערי יש גם פקקים בבין עירוני חחחח

סיטרואן לא אוהב את העיצוב שלה 

והאם הסטיגמה של הצרפתיות נכונה לגבי רכבים חדשים? או שלרנו קליאו אין בעיה בגיר 

מה לגבי mg3 בדקת?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 21 דקות, yulianx כתב:

מה לגבי mg3 בדקת?

אני לא רוצה רכב חשמלי

לפני 55 דקות, sperial כתב:

לא כתבת שני דברים חשובים:

1. מה תקציבך.

3. מה צרכיך - ולבחור בן 28 שלא מחליף רכב כל יומיים אוסיף - מה צפי הצרכים. בטווח החזקת הרכב, נניח 5-8 שנים. ומהם הצרכים? מספר הנוסעים ברכב, נסועה צפויה, תוואי דרך צפויים (יש הבדל בין מי שמתנייד רק בתוך גוש דן לבין מי ששורף את הכביש המהיר). כשאני מדבר על טווח של כמה שנים, לבחור בגילך, זו שאלת הקמת משפחה או צרכים של הרכב לעבודה.

יש שאלה נוספת - עד כמה אתה רגיש להוצאות שוטפות. הסיאט זולה לביטוח, אבל לי, למשל, יש ארונה (שהיא איביזה מנופחת) בת 6 עם סה״כ 43,000 ק״מ, שכבר נזקקה לשני תיקונים מעבר לטיפולי השגרה (אחרי 4 שנים תפוחי הגה ולאחרונה איזה צינור של החזרת אדי דלק אונמשהו דומה).

1. ברוך השם יש לי עבודה מסודרת עבודה טובה ולכן אין לי בעיה לקנות רכב חדש מהחברה 

2. הצרכים שלי זה בן 28 רווק אולי בהמשך תהיה בת זוג אבל כרגע נוסע לבד

לא גר בגוש דן אבל עדיין יש פקקים. 

לגבי הקמת משפחה אני לא חשבתי עד כדי כך כי אני כרגע רווק ולא מתכנן להביא ילדים אבל שוב אולי זה ישתנה 

אבל אני מאמין שרכב סופר מיני עדיין יוכל להחזיק ילד אחד 

כמובן שאני מעדיף לא להיכנס למוסכים סתם גם בגלל הכסף וגם עכשיו להיעדר מעבודה ולהתעסק מנטלית ברכב חולה לא עושה לי טוב 

פורסם (נערך)

״עבודה טובה״ זה דבר נזיל מאוד. אתה יודע, יש רכב חדש ב-100,000 ש״ח ויש במיליון. השאלה היא כמה אתה מקציב לרכישה בנקודת הזמן הנוכחית. 

רכב סופרמיני בהחלט יכול לספק זוג עם ילד, אבל גם לא כל הסופרמיני׳ס נולדו שוות, יש פחות ויש יותר מרווחות, יש עם תא מטען של 200 ליטר ויש עם תא מטען בן 400 ליטר. אבל כרגע זזה לא רלוונטי לך.

לא ציינת מה הנסועה הצפויה. מכל מקום DSG נחשב פחות מתאים לפרקים ומתריך התרגלות מסויימת לתפעול - אבל זה של VAG נחשב בשל והחלפת מצמדים עולה סדר גודל של 5,000 ש״ח כאשר, לפי המסופר בפורום, מחיר החלפת מצמדים ברכבים של מתחרים עולה כפליים. הבעיה היא שמעט דגמים עושים שימוש בתיבות פלנטריות - רוב הדגמים הם או עם דו מצמדי או עם רציף. וכמובן קיים עולם ההיברידיות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

mg3 היא היברידית.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Carless2 כתב:

הייתי רוצה סקודה פאביה ידנית חדשה אבל לצערי משנת 2021 הם מייבאים רק אוטומט אז אני מבין שבמוקדם ובמאוחר אצטרך לקנות רכב אוטומט.

תבדוק אולי אם יש ואפשר הזמנה מיוחדת.

המפעל עדיין מייצר סקודה פאביה ידנית. אולי הם יוכלו לייבא עבורך אוטו עם גיר ידני. גיליתי את זה רק אחרי שקיבלתי את האוטו שלי.

נכון לשנה שעברה, הייתי בדיוק במצב שלך. וכן, גם אני מעדיף גיר ידני.

לגבי הפאביה, גם ה DSG בסדר מבחינת נוחות. לי לקח זמן להתרגל קצת לעבור לאוטומט. 

בכל אופן, צריכת דלק אמיתית של 1:16.5-17 (כרגע אני עם 6500 קילומטרים, משנה שעברה, כאשר האוטו היה חדש מהחברה). רוב הנסיעות שלי בינעירוניות. 

לפני 7 שעות, Carless2 כתב:

כמובן שאני מעדיף לא להיכנס למוסכים סתם גם בגלל הכסף וגם עכשיו להיעדר מעבודה ולהתעסק מנטלית ברכב חולה לא עושה לי טוב

בעת ההזמנה יש אפשרות לשלם אלף שקלים ולקבל עוד שנת אחריות (3 שנים).

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...