Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פרסמתי פעם רכב למכירה ביד 2 כמו בלוחות באירופה: תיאור מלא ותמונות של כל היתרונות וכל החסרונות. הרגשתי דון קישוט. טילפנו רק סוחרים, שנתנו לי להבין שהם צריכים לשלם לי על פינוי הרכב.

לאחר שבועיים פרסמתי מודעה חדשה, כמו תמיד, רק היתרונות. טילפנו בעיקר פרטיים, התעניינו והסברתי בע"פ על החסרונות. נמכר מהר.

התנהגתי ברומא כרומאי ולא שיקרתי.

דון קישקוש

עריכה אחרונה על ידי NAPOLEON
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 6 דקות, NAPOLEON כתב:

פרסמתי פעם רכב למכירה ביד 2 כמו בלוחות באירופה: תיאור מלא ותמונות של כל היתרונות וכל החסרונות. הרגשתי דון קישוט. טילפנו רק סוחרים, שנתנו לי להבין שהם צריכים לשלם לי על פינוי הרכב.

לאחר שבועיים פרסמתי מודעה חדשה, כמו תמיד, רק היתרונות. טילפנו בעיקר פרטיים, התעניינו והסברתי בע"פ על החסרונות. נמכר מהר.

התנהגתי ברומא כרומאי ולא שיקרתי.

דון קישקוש

לצערי, אני מבין שזה ככה עובד פה. 

סיפור ארוך, אבל רכב שאני יודע בוודאות שהוכרז אובדן גמור להלכה, והיה אצל סוחר ערבי, פורסם כ"רכב אמין ומושלם" ביד 2. 

לא אלאה, זה באמת מיותר, אבל יצרתי קשר עם המוכר, והוא אמר לי - "אחי, רק ככה מוכרים פה רכב, אף אחד לא יתקשר אם אכתוב את זה". 

לאחר מכן הסתבר לי שגם בשיחת הטלפון לא אמר את זה, ורק כאשר הקונה שאל במפורש במעמד הקנייה, ציין זאת (ואם לא היה שואל - גם לא היה מציין זאת). 

פורסם

מזכיר לי שמכרתי פעם רכב במחיר רצפה עם שיקוף מלא של יתרונות וחסרונות [למשל רדיאטור חדש ולא מתחמם, אבל רעש מתושבות והזעה מאטם מכסה שסתומים ותקלה קטנה במזגן] וקיבלתי מחיר הוגן.

קנה אותה בחור שהלך לו בטוטאלוס ורצה רכב לחודש עד שייקבל חדש..

למעשה אחרי כחודש אני נכנס ליד 2 ואני רואה את הרכב מוצג כמציאה מטורפת רק עם יתרונות ובמחיר גבוה בהרבה.. אני מרים טלפון לבחור החביב ואומר לו מה נסגר איתך אני הייתי הבעלים שלו תיקנת הכל? הוא אומר לי לא, מכרו לי אותו ככה בזול ולא אמרו לי כלום טוב שאתה אומר לי..

לשבחו ייאמר שהוריד את המודעה והחליט להשקיע מה שאמרתי לו ולהשאיר אצלו..

אם לא כן- הייתי מדווח להנהלת יד 2 על הטעייה

• מצחיק 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 16 שעות, שי כתב:

רכב שבעברו עבר אובדן להלכה יעבור לרוב בין מספר בעלויות סוחר למשך תקופה של כמה חודשים. זה סימן שכדאי לבחון אותו אבל לא מדובר במשהו חד-חד ערכי.

בעבר הצלחתי לגרום לסוחר להודות בפניי בטלפון שהרכב נקנה מחברת ביטוח כאבדן להלכה ושוקם, אבל כנראה שמדובר בצדיק בסדום (או אחד שהבין שאני שואל יותר מדי שאלות והוא לא יצליח לחרטט אותי).

מהצד השני ראיתי רכב שלי שהפך לאבדן להלכה מפורסם לאחר מכן ביד2 על ידי סוחר שתיאר אותו "כחדש".

לא תמיד הנזק שנלווה לטייטל המפחיד הוא אכן כה חמור, לפעמים באמת מדובר בנזק יחסית קטן פיזית אשר מלווה בעלויות תיקון גבוהות ולכן חברת הביטוח לא מתקנת את האוטו. הבעיה היא שכשהרכב עובר לסוחר שמשקם אותו, אי אפשר באמת לסמוך שבוצעה עבודה איכותית ונכונה ולא בוצעו קומבינות, לכן אני לא מתעסק עם רכבים כאלה. צריך גם להביא בחשבון שאם רכב כזה עובר תאונה נוספת או נגנב חברת הביטוח לא תפצה בגין מלוא ערכו (או סכום קרוב לזה).

ולכן הערך הריאלי של הרכב הזה הוא כ20-30% מהמחירון.

יש לא מעט אנשים שהיו שמחים לקנות רכב שעבר אובדן להלכה. אם הפגיעה היא קוסמטית והיא תוקנה. אחלה. תמכור את הרכב ב40% מהמחירון וכולם ישמחו על כך.

הבעיה שיש רכב שהוא אובדן להלכה ובפועל מציגים אותו כמו רכב חדש ושמור ואז מר ישראלי הממוצע לא מצליח לבדוק לעומק וקונה אותו במחירון.

• אהבתי 1

.

פורסם

סוחרים…

כשהייתי צעיר ותמים (היום אני זקן ותמים) קניתי איזו מציאה בת 8 עם 40,000 ק״מ על השעון. במכון הבדיקה קיבל מחמאות, המליץ רק על כיוון פרונט.נסעתי בה שנתיים בנסיעת סרטן - שום כיוון פרונט לא תיקן את הסטיה - הוספתי לנסועה 40,000 ק״מ ואז הצעתי את הרכב למכירה. הגיעה איזו גברת, לקחה את המכונית לבדיקה באותו מכון, הוציאה אותו כנבלה סרוחה, הורידה 20% מהמחירון (למרות מצב כלכלי לא מזהיר לא היה איכפת לי, רציתי להיפטר מהרכב) ולקחה אותו.

כעבור כמה ימים מצאתי בלוח בעיתון המקומי מודעה למכירת בובה בת 10 עם 80,000 ק״מ במצב נפלא. מספר הטלפון היה מוכר לי מהשבוע הקודם.

רק כדי להבין מיהם הסוחרים (אין לי ספק שגם מי שמכר לי את הרכב וגם הקונה היו סוחרי מדרכה), וכיצד יד רוחצת יד בינם לבין מכוני הבדיקה (זה היה לפני חוקי הגילוי הנאות והטופס האחיד וכו׳. ובכל זאת מלמד משהו).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 44 דקות, om2 כתב:

ולכן הערך הריאלי של הרכב הזה הוא כ20-30% מהמחירון.

יש לא מעט אנשים שהיו שמחים לקנות רכב שעבר אובדן להלכה. אם הפגיעה היא קוסמטית והיא תוקנה. אחלה. תמכור את הרכב ב40% מהמחירון וכולם ישמחו על כך.

הבעיה שיש רכב שהוא אובדן להלכה ובפועל מציגים אותו כמו רכב חדש ושמור ואז מר ישראלי הממוצע לא מצליח לבדוק לעומק וקונה אותו במחירון.

אתה מגזים.

להגיד שיימכר בערך ריאלי עד 30%??  אולי ההיפך - יימכר בהנחה של 30% ממחירון.

באופן הכללי ביותר: אובדן להלכה הוא מצב די ייחודי לביטוח בישראל, שבו נקבע לרכב נזק שבין 50-60% משוויו ביום התאונה.

מכאן, שהקביעה היא יחסית - ולכן אותו הנזק שקורה לרכב בעת היותו חדש לא יגרום לו להיות מוכרז אובדן להלכה (נניח 30,000 נזק לרכב ששווה

100K ביום התאונה), אבל כן יהפוך אותו לאובדן אם יקרה כשהרכב בן 4-5 ולכן שוויו סביב 60,000 ש"ח או קצת פחות.

לכן - הכלל הבסיסי הוא להריץ דו"ח סליקה, ואם רואים אובדן להלכה ורוצים להמשיך - אז הייתי מציע להתעקש על דו"ח שמאי,

שרק בו ניתן לראות אפילו תמונות וכמובן ממדי ורשימת חלפים של הנזק. ואז -  חושבים טוב...  

קניית רכב מאובדן ללא המידע הבסיסי הזה היא בגדר הימור על בטיחות.

קנייה מושכלת לאחר שרואים שאין למעשה פגיעת שילדה (וזה בהחלט עשוי להיות המצב בשטח) - זה כבר סיפור של כישורי מו"מ.

ברור שסוחר ינסה להציג כל אובדן להלכה בתור "שטויות, משהו קטן, זה קומבינה של שמאי וחברת הביטוח/מוסך/סבתא שלי"  - וכמובן

שאין לקחת את מילתו אלא לבדוק פיזית אצל מישהו (פחח טוב...) מה באמת היו צריכים לעשות בכדי לתקן.

לחובבי סיכונים /  אדרנלין / מציאות.

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

הבעיה היא שהחלקים היקרים אינם דווקא פחחות - למשל אבזרי בטיחות (מכ״מ, כריות אויר) שאין דרך פשוטה לבדוק את תקינותם אחרי התיקון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 שעות, PASHUT כתב:

לשבחו ייאמר שהוריד את המודעה והחליט להשקיע מה שאמרתי לו ולהשאיר אצלו..

אם לא כן- הייתי מדווח להנהלת יד 2 על הטעייה

צחקתי בקול

• מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...