Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במסגרת נסיעה שמתי לב שאין לי את הכפתור הזה עם החץ המעורבב שלחיצה עליו מונעת כניסת אוויר מבחוץ. סחרור אוויר פנימי. חשבתי שאולי זה דרך מסך המולטימדיה שלי, אבל לא מצאתי..

ככל הנראה,  יש לי Air Care - שזאת מערכת שמזהה אוויר מזוהם (ומבקשת להדליק אורות מעבר או נמוכים 😧מה פשר העניין ? ) ופועלת בעצמה. מישהו יודע איך זה עובד? אכן שמתי לב שלא נכנס אוויר מזוהם מבחוץ. ריח אגזוזים נשאר מחוץ לתא הנוסעים. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתאריך 30.4.2026 בשעה 17:53, saar5555 כתב:

ככל הנראה,  יש לי Air Care - שזאת מערכת שמזהה אוויר מזוהם (ומבקשת להדליק אורות מעבר או נמוכים 😧מה פשר העניין ? ) ופועלת בעצמה. מישהו יודע איך זה עובד? אכן שמתי לב שלא נכנס אוויר מזוהם מבחוץ. ריח אגזוזים נשאר מחוץ לתא הנוסעים. 

ניחוש מושכל, חיישן של חלקיקים למליון.  יותר מדי חלקיקים גורם לתגובה מתוכננת מראש. 

אם זה יותר מתוחכם מזה או לא, אני לא יודע. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם זה מבקש להדליק אורות הייתי מנחש שזה חיישן אופטי שמודד חסימת קרינת אור (או קרינה באורכי גל קרובים כמו אינפרא אדום קרוב).

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא בהכרח. אם כי בהחלט ייתכן. 

הדלקת האורות זה פועל יוצא של ערפיח\ערפל\זיהום כבד אחר (חול כמו שהיה לנו למשל). גם חיישן של חלקיקים יכול לגרום לבקשה להדלקת אורות, אם זה הפתרון המתוכנת. 

עריכה. 

אולי תפסיקו לגרום לי לחשוב בבקשה? נהיה לי חם, אני מתחיל להזיע, והזעה גורמת לחלודה. לא טוב. 

גיגלתי. 

זה מה שמצאתי.

אם מישהו ימצא משהו יותר טכני ומעניין, אשמח. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

פורסם

חיפשתי קצת, משתמשים הרבה במילים גבוהות של חיישני זיהום, אבל תכל׳ס שום מידע.

מה שכן - חלק מהמערכת אלה חיישני טמפרטורה ולחות שמפעילים את המזגן במצב הפשרה כשהחישוב מראה שצפוי עיבוי על השמשות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כנראה טכנולוגיה יחודית של החברה ולכן אין מידע נוסף עליה.

• מעניין 1

פורסם

בBMW הגדולות יש חיישן כזה כבר למעלה מ30 שנה. נקרא AUC.

כשעושים סריקת תקלות לרכב משומש, הוא בדרך כלל מופיע כתקול. המזל שהוא ממש לא יקר וקל להחליף אותו.

ברכב שלי יש מסנן מזגן אחד בתא מנוע לאויר מבחוץ, ומסנן נוסף לאויר ממוחזר מאחורי תא הכפפות. 

החיישן בדרך כלל לא מפספס אויר מסריח ויודע להחליף אוטומטית.

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 22 שעות, sperial כתב:

חיישן אופטי 

כשחושבים על זה, פחות נראה לי שזה חיישן אופטי. 

תחשוב ספקטרופוטומטר- אתה צריך מקור אור קבוע וידוע, ברכב תנאי התאורה משתנים (יום, לילה, מנהרה פתאום, WHATEVER). 

מפה יש גם אם נושא הלכלוך שמצטבר על החיישן וסותם אותו מאד מהר- הוא צריך להיות פתוח לאוויר הסביבה, זיהום יגרע מיעילותו במהירות. 

גם חיישן חלקיקים ייסתם, אבל לשימוש הזה הוא יותר יעיל להבנתי- וייקח לו יותר זמן עד שיפסיק לעבוד.

פורסם

ואיך פועל חיישן חלקיקים?

לגבי תקלות - בכל מקום בו קראתי על החיישן צויינו ריבוי תקלות ופשטות החלפה.

פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

ואיך פועל חיישן חלקיקים?

באדיבות איזה צ'יפופו אחד:

image.jpeg.1dd28680ae03452d71ec07d28e6d9dff.jpeg
A PPM (Parts Per Million) sensor is an analytical device designed to measure the concentration of gases or trace impurities in air or water, where "1 PPM" indicates one unit of substance per million units of total volume. These sensors are essential for industrial safety, air quality monitoring, and HVAC systems. [1, 2, 3]
Key Types and Applications
  • Gas PPM Sensors (e.g., MQ Series): These typically use electrochemical technology or heated metal oxide semiconductor (MOS) technology to detect, for instance, carbon monoxide or chlorine in the air.
  • Oxygen PPM Sensors: Used in industrial gas streams for high-precision, low-level oxygen detection.
  • Water Quality Sensors: Measure Total Dissolved Solids (TDS) or Electrical Conductivity (EC) to determine water purity in PPM.
  • Trace Moisture Analyzers: Used in high-purity gases (e.g., phosphorus pentoxide sensors). [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8]
How They Work
  • Electrochemical/MOS: The sensor's heater or internal chemistry reacts with the target gas, causing a change in resistance or voltage that correlates to the gas concentration in PPM.
  • Measurement Units: While most gas sensors measure volume concentration (PPMv), some systems convert to mass concentration (\(\text{mg/m}^{3}\)) for environmental compliance. [1, 2, 3]
Common Use Cases
  • Industrial Safety: Monitoring toxic gases like \(\text{H}_2\text{S}\), \(\text{CO}\), or \(\text{Cl}_{2}\).
  • Environmental Monitoring: Detecting contaminants in air or water.
  • Process Control: Ensuring gas purity in manufacturing or filling applications. [1, 2, 3, 4, 5]

כששיפרתי את הפרומפט (הוספתי, איך עובד) קיבלתי תוצאה מעניינת. 

חיישן PPM (Parts Per Million - חלקים למיליון) הוא רכיב המודד את הריכוז של גז מסוים (כמו CO2, מימן, או גזים רעילים) באוויר, על ידי בדיקת מספר המולקולות של הגז מתוך מיליון מולקולות אוויר. [1, 2]
קיימות מספר טכנולוגיות עיקריות לפעולת חיישנים אלו, התלויות בסוג הגז הנמדד:
1. חיישנים אלקטרוכימיים (Electrochemical Sensors):
  • איך זה עובד: מולקולות הגז מגיעות לאלקטרודה (אלקטרודת העבודה) ועוברות תהליך חמצון או חיזור, מה שיוצר זרם חשמלי חלש.
  • מדידה: עוצמת הזרם החשמלי עומדת ביחס ישר לריכוז הגז (PPM). ככל שיש יותר גז, הזרם חזק יותר.
  • שימוש: נפוץ למדידת גזים רעילים (כמו CO, H2S) וחמצן (O2). [1, 2]
2. חיישני אינפרא-אדום (NDIR - Non-Dispersive Infrared):
  • איך זה עובד: מולקולות גז מסוימות (כמו CO2) בולעות אור באורכי גל ספציפיים בתחום האינפרא-אדום.
  • מדידה: חיישן משדר אור IR דרך דגימת אוויר. גלאי בצד השני מודד כמה אור נבלע. ככל שנבלע יותר אור, כך ה-PPM של הגז גבוה יותר.
  • שימוש: נפוץ מאוד למדידת CO2 באיכות אוויר. [1, 2]
3. חיישנים מוליכים למחצה (Metal Oxide Semiconductor - MOS):
  • איך זה עובד: החיישן מכיל חומר (לרוב בדיל אוקסיד) שהמוליכות החשמלית שלו משתנה כאשר גזים מתחמצנים או מתחזרים על פני השטח שלו.
  • מדידה: הגז גורם לשינוי בהתנגדות החשמלית של החיישן, אשר מתורגם לערך PPM.
  • שימוש: חיישני עשן (MQ2) וחיישני איכות אוויר כלליים. [1]
לסיכום:
החיישן מזהה את הגז (באמצעות תגובה כימית או בליעת אור), מתרגם זאת לאות חשמלי, והמעגל האלקטרוני ממיר אות זה לערך מספרי ב-PPM. [1, 2]

אז (בהתאם לאדום) אני משנה את דעתי- ובהחלט יכול להיות חיישן אופטי... שגיתי בהבנת המערכת כך שלא יצאתי מנקודת הנחה נכונה.
  • מעניין 1

פורסם

אלה חיישני גזים, לא חלקיקים.

אז בדקתי בג׳מיני - ואכן המחשבה שלי היתה נכונה, מדובר במערכת אופטית: חיישנים פוטואלקטריים שמודדים פיזור אור ממקור לייזר.

סוג שני הוא חיישני dpf, אלה חשמליים, אך הם אינם מודדים ריכוז חלקיקים רגעי המתאים לבחינת איכות האוויר, אלא הצטברות פיח.

• אהבתי 1

פורסם

תודה. 

מגניב, כל הנושא הזה. 

ומסקרן אותי אישית. 

אנקדוטה קשורה- אני עובר כל יום ליד בתי הזיקוק. 

בבוקר, אני מקפיד מראש שהרכב יהיה סגור והאוויר על "מיחזור", כי הסירחון נוראי. 

בערב, התנועה כבר פיזרה את כל הדרעק ALL OVER THE PLACE אז אני יכול לעבור משם עם חלונות פתוחים ולא לסבול (לפחות, לא באופן מיידי :lol: -הנזק מצטבר). 

מערכת שכזו זה דבר מאד נחמד עבורי לדעתי. 

פורסם

זה כבר עניין של משטר הרוחות, משתנה עם עונות השנה וגם במהלך היום.

העיקר שפרוטארום יצאו מהמפרץ. בעבר היה להםמריכוז סירחון באיזור צומת קרית אתא שהיה מהבייש את בתי הזיקוק.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...