Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, צריך להעביר חפצים קטנים אבל במשקל משתנה בד"כ עד 250 ק"ג. הבעיה שהרכב מלא ואין מקום וחיפשתי פתרון קל ללא התעסקות עם רשיונות וביטוח. שמעתי שיש אפשרות לחיבור ארגז לוו גרירה אבל מעולם לא ראיתי בכביש מישהו נוסע עם זה. מכירים את זה? יש חסרונות? על פניו נראה שקל לנסוע גם ברוורס לעומת נגרר אבל מגבלת המשקל ממש מפריעה. בפרסומים אני רואה שהמשקל הוא 50 או 60 ק"ג. האם מנסיונכם זה המשקל המקסימלי האפשרי? ולא צריך שום דבר מעבר לחבר ולנסוע? והאם כשחונים רכבים אחרים לא יכולים לפגוע בו כי הוא מצד אחד מאריך את ההרכב ומצד שני קטן (אני חונה הרבה בחניה של זוית 45)?

פורסם (נערך)

קפוץ לשרשור המקביל על מנשא אופניים - יש מגבלת משקל, בסביבות 60 קג. בנוסף, מדובר בארגזים/מנשאים עם נפח קטן מאוד. מה אתה סוחב ששוקל 250 קג ונכנס לנפח של 100-300 ליטר?!?

יש לך וו גרירה?

קצת פרטים בקיצור.

לשאלותיך - תמיד אפשר לפגוע ברכב שלך, לא משנה אם מחובר אליו מנשא אופניים/צ'יוואווה/אבטיח. עוד לא המציאו מכשיר דימיוני שמונע פגיעה...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין טעם להיכנס במה מדובר. אבל כן שמדובר במוצרים קטנים ארוזים בקרטונים או ארגזי פלסטיק. אם אני משקלל את משקל המנשא+האריזות אז נצרך להוריד אוטומטית 20-30 ק"ג עוד לפני המטען.

אבל מכיוון שכל מי ששאלתי אותו לא ידע בכלל על מה אני מדבר והתשובות ממודלים בינה מלאכותית לא מספקים חשבתי שפה יהיו כאלה שמכירים.

וחוץ מזה המחירים שאני רואה באתרים ישראלים נשמעים לי מופקעים כי בסרטונים מחו"ל אומרים שקנו ב50 דולר ואפילו 17 דולר. לכן אני לא מצליח לפקס את עצמי. נראה לי עדיף כבר נגרר קטן, אבל הבעיה שאין דבר כזה נגרר קטן כי בכל מקרה הוא צריך להיות במרחק מהרכב הגורר וזה עיקר הבעיה...

פורסם (נערך)

אני לא מבין מה אתה רוצה ואתה לא נותן שום מידע קונקרטי ואפילו לא ענית על השאלה הכי בסיסית - האם יש לך וו גרירה בכלל.

שלא לדבר על קישורים לדברים שכן ראית.

כאילו, דניאל צריך לנחש על מה חלם נבוכדנצאר.

כל דבר שאתה תקשור לרכב יאריך את הרכב.

כל דבר שתולים/קושרים על וו גרירה אפשר לפרק ולהניח בצד.

עוד לפני שתחפש - על גג טיפוסי אפשר להניח 75 קג (כולל משקל גגון/צ'ימיגג).

העברה חד פעמית? תעשה עוד נגלה.

זה הולך להיות סיפור קבוע? תחליף אוטו.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה לא עניתי? מוצרים ארוזים, כבדים (בערך 10-20% משקל יותר גבוה מהנפח). הרכבים משתנים אבל לכולם יש וו גרירה (אחרת לא הייתי שואל בכלל) וזה אומר שגם צריך לפרק ולהעביר לרכב אחר 1-2 פעמים בשבוע. גג לא מתאים לי.

לגבי האורך אני לא יודע אם מכוניות אחרות שמות לב לארגז כזה והחשש שיפגעו בו בזמן חניה (אבל יכול להיות שזה חשש מוגזם :-/) 

יש בכלל רגולציה?
הנה קישור אחד 

פורסם (נערך)

מאוד נדיר למצוא דבר בסגנון זה. כנראה בגלל שאין ביקוש גדול (בהתחלה חשבתי שבכלל לא קיים משהו בסגנון בארץ, עד שחיפשתי מעט מידע בנושא).

להבנתי, יש רגולציה.  בערך כמו נגרר "רגיל" -> שלא יסתיר מספר רישוי + מצריך אורות מאחורה (עם חיבור לנקודת/ שקע החשמל של וו הגרירה). בטח יש עוד דרישות (הסתבכתי עם הנושא בתקנות התעבורה).

תחשוב על זה כמו נגרר "רגיל" - עדיף לקנות בארץ (במחיר גבוה) מאשר בחו"ל, בעיקר בגלל נושא הרגולציה.

מגבלת משקל של 50-60 ק"ג - זה מאוד הגיוני בעיניי :

נגרר "רגיל", רוב המשקל מתחלק בין גלגלי הנגרר. עומס יחסית קטן (ביחס למשקל הנגרר הטעון) מופעל על וו הגרירה.

מאידך, בתיבה כזאת, כל העומס "נופל" על וו הגרירה.

תחשוב על ההבדל בין להרים חפץ במשקל X, לבין דחיפה (או משיכה) של חפץ (הרבה) יותר כבד אך שמונח על משטח עם גלגלים -> מה יותר קל לביצוע ?  מה דורש ממך פחות  מאמץ ?  אותו דבר לגבי העומס שמופעל על וו הגרירה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 1
פורסם

נגרר מצריך התעסקות ורישוי וביטוח כך שאני מוכן להתפשר על משקל גם אם אצטרך לנסוע פעמיים. צ'אט גיפיטי ענה שהמשקל המותר הוא עשירית ממשקל הגרירה וזה אומר שאם מותר לגרור 1500 ק''ג אז על הוו אפשר 150 וזה כבר מתאים למשקלים קטנים.

האם אפשר לבנות בסדנא מאושרת ארגז כזה כמו שונים נגרר בהזמנה אישית?

פורסם

אתה רוצה דיון בפורום - תדון בפורום.

אתה רוצה לשמוע את עצמך בהד דרך מודל חינמי של ai - בבקשה, איש איש ותחביביו אבל אל תזבל את הפורום עם שטויות.

ענו לך תשובות מדויקות שנוגעות למשקל אנכי על הוו.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 דקות, hans כתב:

אתה רוצה לשמוע את עצמך בהד דרך מודל חינמי של ai - בבקשה, איש איש ותחביביו אבל אל תזבל את הפורום עם שטויות.

זה המודוס אופרנדי הקבוע של המשתמש הנ"ל. אם תפסיק להגיב לו עם הריאליטי צ'ק המעצבן שלך, ה'דיון' הזה יחלוף ויעלם באותה מהירות כמו קודמיו. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לכל רכב והתקן יש מפרט טכני - הוא מחושב על ידי המהנדסים שיוצרים אותו, הוא כולל את מרווחי הבטיחות הנדרשים. אם יש לך שאלות אתה צריך לפנות לספק/מתקין מורשה ולבדוק האם יש לו מתקן שמתאים לדרישותיך. כל תשובה אחרת תהיה כללית ולא תכסה אפשרויות שאולי פחות ידועות לקהל הרחב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

זה המודוס אופרנדי הקבוע של המשתמש הנ"ל. אם תפסיק להגיב לו עם הריאליטי צ'ק המעצבן שלך, ה'דיון' הזה יחלוף ויעלם באותה מהירות כמו קודמיו. 

אלוהים כמה שאתה שרוט

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

לכל רכב והתקן יש מפרט טכני - הוא מחושב על ידי המהנדסים שיוצרים אותו, הוא כולל את מרווחי הבטיחות הנדרשים. 

יותר מדויק להגיד -> יש תקן מחייב.

• אחראי פורום
פורסם

שני ווים שהתקנתי היו עם מגבלת 70 קילו להעמסה אנכית. לא רואה את זה הופך לכפול (לפי הצ'אט המהמם) תחת שום תכנון שאני יכול לחשוב עליו, אלו עדיין אותם ברגים בשלדה.

האם וו שנבנה על פגוש ברזל של טנדר או רכב שטח יישא יותר? לא יודע, תברר בסדנאות, גם לא ציינת בכלל איזה רכב יש לך.

מעבר לזה, נגרר זו התעסקות מאוד קטנה וגם זולה 

(5-7 אלף לקטן חדש וכ-800 ש''ח רישוי וביטוח שנתי) והתועלת שלו עולה פי כמה על העלויות האלה.

לא מוותר על שלי גם תמורת שלום.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הסיפור עם עגלה נגררת היא איפה להחנות אותה כשלא משתמשים בה. מעבר לזה שהיא יכולה להיעלם בהרבה מהרשויות אסור להחנות עגלות לא מחוברות לרכב ברחוב.

אאל״ט אפשר גם לשכור עגלות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לא רשויות אלא תקנה 69(ו)(2) לתקנות התעבורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...