Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, PASHUT כתב:

משום מה תמיד לידני הם מורידים את ההספק

אני חושב שזה משיקולי תמחור והיררכיה בהיצע.

הידני גם בד"כ במפרט אבזור נמוך יותר

נהגתי מספר פעמים עם רכבים של ה 1.0 ליטר (במספר מודלים שונים. לא יודע באיזה הספק).

מבחינת שימוש וביצועים וחסכון זה אחלה מנוע.

ברור שה 1.5 וה 1.4 חזקים ממנו אבל הוא לכשעצמו מספק מעל ומעבר. עדיף בהרבה מ 1.6 אטמוספרי 

• רעיון טוב! 1
פורסם

הליטר לא רלוונטי לי כי הוא שווק בשנים מתקדמות יותר שלא נכנסות לי בתקציב

ה1.4 למדתי שיותר אמין ואני שם עליו עין

באיזה דגמים ושנים הוא שווק? (מחפש בתקציב של 30k)

ואשמח לדעת לגבי המנועי 1.2

פורסם (נערך)

מקפיץ את השרשור

הלכתי לראות סקודה ראפיד 2018 עם מנוע 1.0 DSG כמובן שעברה 105 אלף קמ

היא הייתה בליסינג ובקניה כמובן שעברה בדיקה שיצאה תקינה ומאז (5 שנים בערך) טופלה רק במורשה

המחירון שלה 29 וזה המחיר שלה

בהיבט של הגיר היא לא עברה שום טיפול על המצמדים או המוח גיר - שזה קצת מפחיד אותי, מה דעתכם?

במקביל עלתה פיגו 301 שאני גם מחפש משנת 2017 כמובן

140 אלף ק״מ אבל עם עבר של השכרה 

המחיר ביחס לסקודה הוא חצי כשמצד שני אין היסטוריית טיפולים רציפה מהתקופה שהייתה בהשכרה ( אפשר להתאמץ כדי לנסות להוציא)

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי sagirub
פורסם

לגבי הסקודה, תיקח בחשבון שההוצאות הללו יכולים ליפול עליך.

ה301 נוחה מאוד ומרווחת, אך פחות זריזה. זה עם הגיר 6 הילוכים?

ממתי כן יש היסטורית טיפולים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן זה עם ה6 הילוכים
המוכר טוען שהוא עשה טיפול שנתי ב3 שנים האחרונות אצל מכונאי עצמאי, טיפולים פשוטים ולא בוצע אצלו טיפול משמעותי
הוא אמר לי שבמידה וארצה לראות היסטוריית טיפולים אחורה שאפנה לחברת ההשכרה

פורסם

לקרוב משפחה שלי יש את הרכב הנ"ל, הוא קנה אותה לפני כ 4 שנים עם 90 אלף ק"מ ולאחר החלפה של קלאץ'.

הוא מרוצה מהרכב, לדבריו לא היו תקלות. 

הכי חשוב שיהיה תיעוד טיפולים מסודר, גם אם לא במורשה יבואן אבל לפחות שתראה שהרכב באמת עבר טיפולים באופן שוטף.

פורסם

ממה שהבנתי, מ 2015 מערכות הגיר DSG עברו הרבה שיפורים, הקלאצ'ים עמידים יותר, והמח גיר עשוי מחומרים יותר עמידים, כך גם אומר אורי @הלוחש למכוניות

יש למישהו עוד מידע, האם בתיבות מ 2015, יש פחות סיכון? מתי כן הולך הקלאצ'ים והמח גיר?

פורסם

מכטרוניקם מתקלקלים גם ברכבים מודל 2020.

מצמדים מאוד תלוי באופי המסלול ובך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אגב גם בקיה עם הגיר הרובוטי דו מצמדי מתקלקלים קלאצ'ים והעלות שם לא מבוטלת. כנס בפייסבוק לקבוצה של בעלי סטוניק ותראה מה אנשים כותבים (זו הסיבה שויתרתי על קניה של סטוניק או ריו 1.0 טורבו). 

דווקא ב VAG  ניראה שיש יותר בעללי מקצוע שמטפלים בהן והעלות נמוכה יותר.

פורסם
לפני שעה, רק ידני כתב:

ממה שהבנתי, מ 2015 מערכות הגיר DSG עברו הרבה שיפורים, הקלאצ'ים עמידים יותר, והמח גיר עשוי מחומרים יותר עמידים, כך גם אומר אורי @הלוחש למכוניות

יש למישהו עוד מידע, האם בתיבות מ 2015, יש פחות סיכון? מתי כן הולך הקלאצ'ים והמח גיר?

מסוף 2013 הגיר עבר שינוי ובינהם הפרדה בן המחשב גיר למצמדים - מה שהוריד התחממות מהמחשב, מאז הגיר נחשב לאמין יותר.

כיום השחיקה משתנת בהתאם לדפוס ותוואי הנהיגה, ראיתי כאלה שעברו 200K ק"מ בלי שיפוץ בכלל וכאלה שאחרי 50K ק"מ החליפו קומפלט

בחלק מרכבים הכבדים יותר (כמו הקודיאק) יש גיר שונה שיש לו עדיין מחלות ילדות ושם ההחלפות נפוצות יותר

היום הרבה חברות משתמשים בגיר דו מצמדי וגם להם יש שחיקה בגלל אופי פעולת הגיר,

הפחד והסטיגמה שיש על רכבי VAG נוצרה בגלל שהם היו מהחלוצים שהכניסו את זה לארץ - כאשר התיבות היו עדיין בוסריות

החשש בזמנו היה מוצדק אבל כיום הגירים כמו מנועי 1.0 ל' עם הטורבו נחשבים כאמינים, ודאי בהשוואה לחברות אחרות

• אהבתי 1
פורסם

האם אתה נעול על קונצרן vag בתצורה אוטמטית? 

לא הייתי רוכש לעצמי רכב כזה מיד 2 

לא בגלל הקלאצים זה דווקא סביר אלא

מכיוון המוח גיר שנוטה להרס ועולה לא מעט 

הבעיה יכולה לחזור שוב ושוב

חשוב שתדע את זה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...