Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציוד מתכלה (ברגים, נייר שיוף, שמן וכו') מוצא ארגז תנובה מרובע ירוק או מלבני שחור וסוגר עניין. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 16 שעות, BoazB11 כתב:

ארגז הכלים הראשון שלי היה כזה. ממתכת שנפתח עם 2 קומות.

"ארגז הרמוניקה" בעברית. CANTILEVER בלעז.

היתרון הגדול שלו כפי שהבנתי בדיעבד

קרי: אל תשאלו אותי איך אני יודע :lol:, ואל תשאלו אותי למה אני מסכים עם הנאמר.

שהיה ולא סגרת היטב את הנעילה, ארגז פלסטיק 'נוקם' בך ומפזר את כל התכולה לריצפה,

וארגז בסגנון הנ"ל פשוט נסגר עצמונית כשמרימים אותו עם הידית.

לפני 16 שעות, sperial כתב:

הוא היה לא נוח כי היה כבד מאוד, הפתיחה לא חלקה, ואם הייתי פותח צד אחד הוא היה מתהפך הצידה.

המשקל זה גורם משמעותי מאד. אני לא בחור צנום במיוחד, וזה מגושם מאד אפילו עבורי. לשים ליד מכונה כמו שציינו פה, זה עוד סבבה כל עוד לא צריך לרוץ עם זה למרחקים ארוכים, אבל לא לשינוע דברים מ-אל האוטו ולעבודות מזדמנות. מגושם מדי. 

לפני 15 שעות, גולדן191 כתב:

אני כן רוצה ארגז אחד לפחות, האם להתחלה 25 ליטרים יספיקו לי? אני רוצה לאחסן את הפטישון והאימפקט והמברגה גם, אצטרך 2 ארגזים?

בגדול, לדעתי האישית, את הכלים האלו הכי טוב לשמור בארגזים המקוריים שלהם- ולהפוך אותם לערכה שימושית. 

כך אני עושה. אבל זה לא תמיד פרקטי, ובטח שלא כשאתה רוצה לאכסן מספר כלים גדולים יחד. ניתן לקנות אריזות מקוריות של בוש, מקיטה וכו בחנויות. המחיר בהתאם.

לאחרונה אני חושב על להכין לעצמי "ערכת קירות"- הפטישון שלי (חוטי. הכבל לא נכנס טוב לקופסא וזה מחרפן!!!!!! אותי וזה מה שגרם לי לחשוב על זה), ברגייה, פלס, פטיש, אתם יודעים- ערכת קדיחה בקיר. הקופסא שאני צריך תהיה די גדולה, וזה עוד בלי לדחוף לשם מברגה אחת. *אם אתה רוצה לאחסן את הכלים האלו בארגז- לך על אחד עם גלגלים כמו שנתתי תמונה בהודעה קודמת כלשהי. 

**במקרה הזה אני מסתכל גם על מה שעושים הטכנאים- רוב הטכנאים\מתקינים שראיתי מסתובבים עם תיק בד יעודי לכלים. אולי שווה לך להשקיע באחד טוב? תיק טכנאי שמחולק בצורה טובה ומיועד לזה, יהיה נוח לשימוש ולנשיאה. 

תעיף מבט ותראה אם משהו תופס לך את העין.

ויודע מה. עוד מחשבה אחת לסיום. 

למה שלא תהפוך את הכיוון שלך? 

חפש תיק יעודי למחשב, ותמשיך עם הכלים כמו שאתה משתמש עד היום? בהנחה והסידור הקיים שלך נוח לך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, ברווז כתב:

חפש תיק יעודי למחשב, ותמשיך עם הכלים כמו שאתה משתמש עד היום? בהנחה והסידור הקיים שלך נוח לך.

נמאס לי פשוט מזה שהפטישון, המברגות, המקדחה, וכלים שונים, תופסים לי חצי ארון ויותר מזה. 

כן, יש לי סה"כ 3 ארונות ענקיים בדירה שהם שלי (אחד וחצי לבגדים, ועוד ים מגירות שאני יכול לאחסן כרגע) , אבל עדיף לי לסדר הכל בארגז שישב אפשהו ולפנות מקום. (לא יהיה לי להרבה זמן 3 ארונות, לא אשאר בדירה כנראה הרבה זמן בהמשך)

משהו מוזר,

איך הארגז של כתר יכול להכיל גג 15 ק"ג, ושל טרופר 30 ק"ג? טרופר סתם מגזימים כי זה סיניים שאוהבים להגזים? כמו שכותבים בעליאקספרס על ממיר מתח שמתאים ל 200W ובפועל מתאים גג ל75W?

הארגז של כתר שוקל 3 ק"ג, של טרופר 2.3 ק"ג...

30 ק"ג זה הגזמה?!

https://ksp.co.il/web/item/215296

https://ksp.co.il/web/item/322075

תמונות בשביל דריש:

image.thumb.png.1fc7b430147121be6e55d84677d18b03.png

image.png.7566cf3a74487ce8b80e7283b4f39bc0.png

לפני 11 שעות, ברווז כתב:

בגדול, לדעתי האישית, את הכלים האלו הכי טוב לשמור בארגזים המקוריים שלהם- ולהפוך אותם לערכה שימושית. 

יש לי 2 מברגות של גרינוורקס. לא הגיעו עם ארגז.

יש לי פטישון של יופידרה שהגיע ללא ארגז, אלתור קרטון עם ריפוד כלשהו.

ויש מקדחה של בלאק דקר ישנה עם חוט, בארגז המקורי שלה מההתחלה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 58 דקות, גולדן191 כתב:

הארגז של כתר יכול להכיל גג 15 ק"ג, ושל טרופר 30 ק"ג?

אין בתחום הזה סטנדרט אחיד לבדיקת משקל מקסימלי, כך שיצרן אחד יכול למדוד על הסוגרים והשני על הידית, או סתם להמציא מספרים... לך תדע.

במחיר הנכון, הייתי לוקח סיכון מחושב עם הטרופר ומחליף באחריות אם הוא יקרוס תחת עומס. 30 קילו לארגז כזה נשמע קצת מוגזם, אבל 20 זו ציפיה הגיונית אם אתה הולך לזרוק שם כלים חשמליים עם האביזרים שלהם. לגבי כתר - לא כל דבר שהם מייצרים או משווקים יהיה איכותי באותה מידה, אבל הארגז הזה ספציפית נראה מתאים יותר להרחבה עתידית (אם תחליט לרכוש עוד אחד מאותו דגם) מאשר הטרופר. סוגרי המתכת אינם מהווים יתרון משמעותי, משום שנקודת החולשה העיקרית בשניהם תהיה כנראה הידית.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

עם כל הכבוד לארגזים קטנים ותיקים, יש לא מעט אפשרויות. אני בחרתי לפני כמה שנים להשקיע (אמנם מאמזון כשהיה משלוח חינם) בסט נערם של דיוולט tstak . ועם הזמן הוספתי לו גם את הדולי שלו שאותו אני משנע כשיש לי צורך בהרבה כלים קרוב לאזור העבודה.

לא רכשתי את ה״דלי״ הפתוח, במקומו יש לי ארגז עמוק - ארגז כלים גבוה DEWALT DWST 833461

image.png.09622b857aface771ad47e055d471634.png 

לאחרונה יש ״מלחמה״ בשוק כלי העבודה בין מילווקי פקאוט(יקר ומיועד באמת לקבלנים ומקצוענים)  לדיוולט tstak ו tough system , ולאחרונה נכנס לשוק גם מערך נערם של בוש. 

מולם כתר נותן פתרון לא פחות טוב עם הסטים שלו.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 דקות, zaf כתב:

אמנם מאמזון כשהיה משלוח חינם) בסט נערם של דיוולט tstak . ועם

הייתי קרוב שנייה אחת מלקנות DEWALT TSTAK עם משלוח חינם מעל 49$, כשהמחיר של ה TSTAK היה 22$ ואני מצטער שלא עשיתי את זה.

לא רציתי להרגיש בזבזן. אבל לגמרי יש לי שימוש ב-2 כאלה אם יכולתי להחזיר את הזמן אחורה :)

בכל מקרה, הסכום הוא קטן ככה שארכוש משהו בארץ ונקווה שבעתיד יתאפשר לקנות TSAK מאמזון גם כן.

פורסם

ליבואן הקודם (עד לתחילת 2026) ש.ט.ל נשאר מלאי של ארגזי דיוולט שונים והמחירים שלו דומים מאוד למה שנמכר באמזון.

היה גם יריד בבראנד פתח תקווה שבו קניתי שני ארגזים למברגות/מקדחות של דיוולט ב 99 שקל ליחידה (יבוא שלהם) .

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 7 דקות, zaf כתב:

ליבואן הקודם (עד לתחילת 2026) ש.ט.ל נשאר מלאי של ארגזי דיוולט שונים והמחירים שלו דומים מאוד למה שנמכר באמזון.

היה גם יריד בבראנד פתח תקווה שבו קניתי שני ארגזים למברגות/מקדחות של דיוולט ב 99 שקל ליחידה (יבוא שלהם) .

כשכתוב צור קשר, הכוונה לא שאין יותר מלאי והם יפנו אותך למשווק כלשהו?

https://www.shatal-israel.co.il/items/7273845-ארגז-כלים-שחור-D17807-DeWALT

פורסם

לא יודע לגבי שטל, אבל ברוב המקרים 'צור קשר' אומר שכל לקוח מקבל מחיר אחר, בהתאם למצב הרוח של מי שענה לטלפון ולכמות הקומבינות שיש למתעניין עם החנות. 

אחת הרעות החולות של המסחר המקוון בישראל, ולא רק בתחום הכלים. 

• מבאס 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 11 שעות, Derish כתב:

אין בתחום הזה סטנדרט אחיד לבדיקת משקל מקסימלי, כך שיצרן אחד יכול למדוד על הסוגרים והשני על הידית, או סתם להמציא מספרים... לך תדע.

לא ראיתי בכלל בקישור של הטרופר איפה מצויין משקל מקס. אבל לא חשוב. 

במחיר הנכון, הייתי לוקח סיכון מחושב עם הטרופר ומחליף באחריות אם הוא יקרוס תחת עומס.

את אותו הדבר אפשר לומר גם על כתר. 

ובעיקרון על הנתון של כתר אני יכול לסמוך. אבל,

30 קילו לארגז כזה נשמע קצת מוגזם, אבל 20 זו ציפיה הגיונית אם אתה הולך לזרוק שם כלים חשמליים עם האביזרים שלהם. 

דריש- תחשוב לרגע בבקשה על נקודה: הנפח שצריך כדי להגיע למשקל הזה הוא גדול יותר מהנפח הפנוי בארגז.

נתון המשקל לדעתי הוא לא יותר מאשר סוג של כסת"ח.

פטישון שוקל - בהגזמה- 4 ק"ג. מברגה, עוד כ-1 ק"ג. מקדחה, נגזים עם 3 ק"ג. 9-10 ק"ג יש. סבבה. 

כבר סתמת את רוב הנפח הפנוי. והציוד הנלווה לא יגיע לעוד 10 ק"ג. אין מספיק מקום כדי להגיע למשקל הזה. רוב האביזרים שוקלים כמה גרמים... יש כמובן יוצאים מהכלל אבל זה הנדיר ולא המצוי. 

• מעניין 1

פורסם

בכנות, זו נקודה מאד גדולה.

שהיא פשוט לא רלוונטית למשתמש מצוי.

הארגזים נבנים מתוך תכנון לעבודה הצפוייה- העומס המירבי שלהם מתוכנן בהתאם לתכולה האפשרית, והנפח הפנוי משפיע על המשקל המירבי כמו הביצה והתרנגולת. או ליתר דיוק בהקשר שרשור הכלים, התרנגול והקוקוריקו.

כל עוד מישהו לא יחליט לקחת כזה ארגז ולשמור בתוכו את אוסף מטילי הזהב שלו ולקחת אותם איתו לטייל (זהב הוא חומר כבד ביחס לנפח), המשקל לא יעבור את היחס משקל-נפח שאפשר להעמיס את הארגז.

פורסם
לפני 11 שעות, גולדן191 כתב:

כשכתוב צור קשר, הכוונה לא שאין יותר מלאי והם יפנו אותך למשווק כלשהו?

https://www.shatal-israel.co.il/items/7273845-ארגז-כלים-שחור-D17807-DeWALT

במקרה זה, לא.
היבואן של דיוולט התחלף בתחילת 2026, מה שנשאר בש.ט.ל זה מלאי לא מכור (בכמות לא ידועה) .

בכללי יש בשוק מלחמת מחירים סביב דיוולט שכאשר עץ האורן מצפת מביא ביבוא מקביל והיבואן הרשמי (הקודם) ככל הנראה נפגע מזה . בנוסף הזיכיון עבר לסמית טולס, כך שאני מניח שש.ט.ל  מנוע מלפרסם מחירים. תבדוק בבראנד פתח תקווה ובעץ האורן שם אולי יש מחירים מפורסמים. 

בכל אופן באתר של ש.ט.ל אפשר לראות את כל המרכיבים של הסט הנערם tstak .

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם (נערך)

ולא לשכוח עוד פרט חשוב - מי מאיתנו יסחוב ארגז עם כלים במשקל כולל 30 ק"ג? קרוב לודאי שגם 10 ק"ג יהיו מעבר לשימושיות יומיומית. אם למישהו אוסף כלים כל כך גדול שבשימוש שוטף מחוץ לסדנה הוא צריך להתארגן בהתאם. בדרך כלל זה יהיה בעל מקצוע שאצלו הכלים נמצאים בקנגו ויוצאים ממנו לפי הצורך. אני לא זוכר ביקור של בעל מקצוע אצלי שלא כלל עליה לרכב לפחות פעמיים אחרי שבירר איזה כלים הוא צריך (החריג הוא חשמלאי שבא לתקן איזה פריט קטן).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 27 דקות, sperial כתב:

אני לא זוכר ביקור של בעל מקצוע אצלי שלא כלל עליה לרכב לפחות פעמיים אחרי שבירר איזה כלים הוא צריך (החריג הוא חשמלאי שבא לתקן איזה פריט קטן).

בעל מקצוע?

זה קורה לי כל הזמן (רק בכיוון ההפוך)- כשאני הולך לעשות משהו ברכב אני צריך לעלות פעמיים הבייתה... :lol:

• תוכן חדש...