Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוח חנייה שהתקבל ב 02/02/2025 על כחול-לבן

הוגש עליו ערעור ב 04/02/2025 , וטרם התקבלה החלטה על הערעור נכון ל- 12/01/2026

האם במידה ואין תשובה לאחר שנה , קיימת התיישנות ?

פורסם

איזו עיריה?

לקח לי פעם שנתיים וחצי לקבל תשובה על ערעור מעיריית צפת (הערעור התקבל).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בדר״כ באתר התשלומים של העירייה משתנה ומתעדכן הסטטוס של הדו״ח/העירעור הרבה לפני שמתקבל מכתב התשובה/ ההחלטה הרשמי בדואר רשום הביתה.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

בדקתי מול העייריה ועדין אין תשובה על הערעור. 

שוב, האם הם מחוייבים להחזיר תשובה אחרי X זמן אחרת יש התיישנות? 

לפני 11 שעות, Camaro 92 כתב:

בדקת את סטטוס הערעור גם באתר של העירייה?

בדקתי טלפונית מול העירייה 

לפני 10 שעות, sperial כתב:

איזו עיריה?

לקח לי פעם שנתיים וחצי לקבל תשובה על ערעור מעיריית צפת (הערעור התקבל).

כרמיאל

פורסם

לכאורה 3 שנים, לפי סעיף 10 לחוק סהדה"פ

אם כי להבנתי (תיאורטית) שליחת מכתב ש"הנושא בטיפול" מאפס את מרוץ ההתיישנות

בפועל אני מניח שהתשובה תגיע לפני

בהצלחה

פורסם

אני מניח שכשכתבת שהגשת "ערעור", התכוונת שהכשת בקשה לביטול הקנס, על פי סעיף 229(א) לחסדפ.

בחסדפ לא מצויין מהו המועד האחרון שעל התובע להמציא תשובתו לבקשה זו. זו לאקונה בחוק, שפועלת לרעת האזרח.

אפשר לנסות להיעזר בחוק לתיקון סדרי המינהל, הקובע כי על עובד הציבור להשיב תוך 45 ימים, אבל זה עלול להיות לרועץ. זאת משום שסעיף 6(ב) לאותו החוק קובע כי ככל שעובד המדינה לא השיב בפרק הזמן הצויין, רואים את הדבר כאילו הבקשה סורבה.

לו הדבר מגיע למשפט, הייתי נמנע מלהתייחס לחוק לתיקון סדרי המינהל, ומבקש מבית המשפט לשאוב את פרק הזמן שעל התובע להשיב על פי סעיפים אחרים בחסדפ.

כך, למשל, בסעיף 9 לחסדפ נקבע פרק זמן של שנה בעבירות חטא.

כך גם בסעיף 225א(א) לחסדפ נקבעה התיישנות של שנה בעבירות קנס ספציפית.

יש להקיש מהרציונל של סעיפים אלו לגבי פרקי הזמן שעל התובע להשיב למבקש, ולכן הייתי מבקש מבית המשפט לקבוע כי בקשה לביטול קנס תיענה בתוך שנה מיום הגשת הבקשה, וכי לא יוגש אישום אם חלפה שנה מיום הגיש בקשה כאמור ועד ליום קבלת תשובת התובע (אם בכלל).

פורסם

אתה מתבלבל בין מועד  אחרון להגשת כתב אישום (במקרה דנן הודעת הקנס הינה כתב אישום) לבין מועד אחרון לתגובה לערעור. כפי שציינת נכון בראשית דבריך, אין בסדפ התייחסות לזמן בו ניתן להשיב על בקשת ערעור/ביטול.  יתרה מזאת, מספיק לשלוח הודעה גנרית " פנייתך התקבלה", כדי לעצור את מניין הזמן, אם קיים כזה. 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

לא, לא מתבלבל. מבדיל בין המקרים. אלא שהרציונל לקיום הוראות אלה (לדרוש יעילות המערכת, שאדם שחטא פעם אחת לא ירגיש נרדף כלומר יחיה את שארית חייו בחשש שמא אותה מעידה עלולה להפתיע אותו בכל רגע, וכו' וכו') - כל אלה יפים גם למקרה של תשובת התובע. במסגרת תובענה מנהלית שהגשתי פעם, ביקשתי את בית המשפט לקבוע מסמרות לעניין לאקונה זו, אבל בית המשפט נמנע מכך (קבע שמכיוון שאני זוכה עם שאר הטיעונים, אין צורך לדון בבקשה זו).

לעניין תשובה גנרית, אני חושב שזה עניין של פרשנות, ולראייתי, אין די בתשובה כגון דא. סעיף 229א קובע כי התובע ימציא את תשובתו. בהמשך נקבע כי התשובה הינה סופית. דהיינו, ה-"תשובה" איננה כל תשובה, אלא תשובה שיש בה לכאן או לכאן. תשובה גנרית מסוג "פנייתך התקבלה" היא בהכרח תשובת ביניים, ולפיכך לא יכולה להתפרש כ-"תשובה" לעניין הסעיף.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...