Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 38 דקות, ברווז כתב:

הטיעון הזה אומר למעשה שעל הנהג להאט ככל שהוא מתקרב לרמזור במידה והוא יצטרך לעצור... 

כן, נהג צריך להתאים את מהירותו לתנאי הדרך, ולהיות מסוגל או לעצור לפני הופעת האדום, או להספיק להכנס לצומת לפני כן (נחסוך את הדיון החוזר של כניסה לצומת בצהוב).

זה אכן דורש תשומת לב ונסיון, אבל זו היתה הדרישה מאז ומעולם. זה מוזכר בלימודי התאוריה, ולא נתקלתי במורה נהיגה שלא מזכיר זאת.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האפשרות היחידה שאני רואה להתגוננות של הנהג הוא להוכיח שתזמון הרמזור לא תקני. אם הצהוב קצר מידי זה מכשיל את הנהגים. את זה אפשר לעשות באמצעות הסרטון/רצף התמונות, ובתנאי שחותמי הזמן או קצב הצילום (FPS) ידועים. 

דגם המצלמה מפורט בדו״ח, מה שמאפשר לאתר את הנתונים, לפחות הקטלוגיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, Be roo כתב:

כן, נהג צריך להתאים את מהירותו לתנאי הדרך, ולהיות מסוגל או לעצור לפני הופעת האדום, או להספיק להכנס לצומת לפני כן (נחסוך את הדיון החוזר של כניסה לצומת בצהוב).

זה אכן דורש תשומת לב ונסיון, אבל זו היתה הדרישה מאז ומעולם. זה מוזכר בלימודי התאוריה, ולא נתקלתי במורה נהיגה שלא מזכיר זאת.

ובדיוק זו הסיבה למה יש את נוסח החוק שמדבר על "במידה ולא הספקת". 

IMG_20251222_152639.jpg.24aa5200526fd9ef76cdd9a671e2c153.jpg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

ובדיוק זו הסיבה למה יש את נוסח החוק שמדבר על "במידה ולא הספקת". 

״לא הספקת״ מתייחס לכניסה בצהוב, לא באדום.

אם לא השכלת להתאים את מהירותך כך שתוכל לעצור באדום או להכנס לצומת לפניו, אין שום גמישות במבחינת החוק. הגמישות היא רק כל עוד האור צהוב.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

זו כבר שאלה לעו"ד תעבורה... לא הצלחתי למצוא מידע על זה.

אם תקבל תשובה, אשמח אם תוכל להלשין.

פורסם

הצהוב (3 שניות). יחד עם האדום-צהוב לתנועה החוצה (2 שניות)אמורים לתת חוצץ (buffer) עצום של 5 שניות. אני מסופק אם זה המצב בכל צומת.

הזמנים לפי הנחיות להצבת רמזורים, עמ׳ 6-2.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, מיץ פטל כתב:

ולחידוד - חציית חרטום הרכב את הקו הרלוונטי הוא המדד ל"כניסה לצומת באדום", לא חלק רכב אחר?

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

זו כבר שאלה לעו"ד תעבורה... לא הצלחתי למצוא מידע על זה.

התשובה היא כן. והיא נמצאת בספר התמרורים, ובלשון העברית, בהגדרת הוראת התמרור ״אור אדום״

״אור אדום: עצור! ... סומן קו עצירה – עצור לפני קו העצירה...״

המונח ״לפני״ בעברית הוא די ברור לכל. מי שרוצה לנסות את מזלו ולטעון שאם רק חלק מהרכב עבר את הקו זה עדיין תקין, בהצלחה.

• אהבתי 1
פורסם

צודקת, משום מה חשבתי שמדובר על אותה שאלה של קודם לגבי נקודת הכניסה לצומת, מהיכן הצומת מתחילה. 

'תלבלבתי. קורה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...