Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 22.12.2025 בשעה 12:47, מיץ פטל כתב:

חצית קו עצירה בכתום נחשבת מעבר באדום.

זאת המצאה של המפכל הקודם, כדי להסוות את כשלון המשטרה באכיפה (אך זאת לא אשמתה הבלעדית)

בתאריך 22.12.2025 בשעה 13:19, Buki כתב:

זו כן עבירה אם הייתה לך אפשרות בטוחה לעצור לפיו קו העצירה. 

זאת עבירה ? לפי איזה סעיף בחוק ?

בתאריך 22.12.2025 בשעה 13:19, Buki כתב:

ירוק מהבהב חובה בכבישים בהם מהירות נסיעה מותרת היא מעל 50 קמ"ש. 

חובה בכביש בו מהירות מותרת 60 קמ"ש ומעלה (אני אשתדל אח"כ לחפש אימות לכך)

בתאריך 22.12.2025 בשעה 16:01, Buki כתב:

דו"ח על צהוב למיטב ידיעת יכול להיות רק ידני על ידי שוטר. 

שוטר יכול לתת דוח על כל דבר. אך זה לא בהכרח אומר שבוצעה עבירה/ שזה דוח תקין.

לגבי רמזור צהוב -  בהודעת התעבורה (קביעת תמרורים), זה המקום היחיד בו יש התייחסות לרמזור צהוב. רק הגדרה מהו. וזהו.

כלומר, כל עוד אין התייחסות אליו בהגדרה של עבירה/ הפרה של סעיף בחוק - אז אין עבירה בכך שלא מצייתים לו (כי מבחינה חוקית, לא הוגדרה עבירה הקשורה לרמזור צהוב).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 38 דקות, guya72 כתב:

חובה בכביש בו מהירות מותרת 60 קמ"ש ומעלה (אני אשתדל אח"כ לחפש אימות לכך)

אינני מצליח למצוא את הסימוכין החוקי לכך, אך אני מצרף צילום מסך מתוך מסמך "הנחיות לתכנון רמזורים".  ראו את הקטע המודגש (מתחת לאופציות שאדובי מציעה)

מי שמעוניין, יכול לקרוא את תוכנו בקישור הבא (בהצלחה :-) ) :

https://www.gov.il/BlobFolder/guide/planning_traffic_lights/he/הנחיות לתכנון רמזורים.pdf

רמזור ירוק מהבהב.jpg

בעבר היה פוסט לגבי כך שאין יותר רמזור ירוק מהבהב בכביש עם מהירות 60 ומעלה (כמדומני שספריאל היה פות"ש).

מסתבר שיש אפשרות לבטל זאת (ראו את הקטע האמצעי,  כאשר המילה 60 המודגשת מהווה את סוף הקטע).

** גם זה לקוח מהנחיות תכנון רמזורים

ביטול רמזור מהבהב.jpg

פורסם

אני לא זוכר את סיפור הארכת הצהוב. לדעתי שינוי כזה יהיה יותר מידי רדיקלי אחרי עשרות שנים שהנהגים רגילים לירוק המהבהב.

עוד משהו שאני זוכר וכנראה השתנה - לא רק מהירות מותרת אלא גם מהירות מקובלת 60 קמ״ש ומעלה. כנראה רצו לקחת את הגושפנקה מהעבירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, sperial כתב:

עוד משהו שאני זוכר וכנראה השתנה - לא רק מהירות מותרת אלא גם מהירות מקובלת 60 קמ״ש ומעלה. כנראה רצו לקחת את הגושפנקה מהעבירה.

יתכן שלא הבנתי אותך נכון, אך אור ירוק מהבהב זה חובה כאשר מהירות מקסימלית מותרת היא 60 קמ"ש ומעלה.

לפני 27 דקות, sperial כתב:

אני לא זוכר את סיפור הארכת הצהוב. לדעתי שינוי כזה יהיה יותר מידי רדיקלי אחרי עשרות שנים שהנהגים רגילים לירוק המהבהב.

זאת אופציה שהעלו כדרך להעלאת הבטיחות בכביש (אינני יודע כיצד להגדיר זאת במונח אחר). אינני יודע אם בפועל מישהו משתמש באופציה הזאת.

לפני 3 שעות, guya72 כתב:

בעבר היה פוסט לגבי כך שאין יותר רמזור ירוק מהבהב בכביש עם מהירות 60 ומעלה (כמדומני שספריאל היה פות"ש).

מסתבר שזה היה פוסט של בוקי מינואר, ומשום מה אני זכרתי אותו בתור משהו שהיה לפני זמן לא רוב (מקסימום לפני 3-4 חודשים). מנפלאות הסניליות שלי :-) 

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 23 שעות, guya72 כתב:

זאת עבירה ? לפי איזה סעיף בחוק ?

אני כמוך בדקתי לפני שכתבתי, המקום היחידי שהעבירה הזו מוזכרת זה בלוח התמרורים, אין סעיף עבירה כזה בחנ"א.

אבל אני חושב שזה יהיה מופרך לטעון ששוטר לא יכול לתת דו"ח על מעבר בצהוב וכל דו"ח כזה אוטמטית לא תקין.

השוטר יכול לתת דו"ח עם סעיף אחר אם היה בטוח שלנהג הייתה אפשרות לעצור בבטחה בצהוב, באיזה סעיף הוא ישתמש? לא יודע ואני רואה שגם אחרים פה לא יודעים.

פורסם

תאור הצילומים בדו"ח:

פניה ימינה עם 2 נתיבים.

הרכב שקיבל דו"ח בנתיב החיצוני (שמאלי).

בנתיב הימני רכב נוסף 2-3 מטר אחריו.

צילום ראשון 5-8 מטר לפני קו העצירה - רמזור צהוב.

צילום שני - שניה לאחר הראשון - זנב הרכב מעל קו העצירה - רמזור אדום. 

צילום שלישי - שניה נוספת - הרכב כ 10 מטר לאחר קו העצירה - רמזור אדום. הרכב בנתיב הימני עמד בקו העצירה.

פורסם (נערך)

טוב מראה עיניים - עדיף שתעלה את הדו״ח והתמונות. טשטש פרטי בעל הרכב והרכב, כולל מספר הרישוי בתמונה.

עם זאת, לפי התיאור, הדו״ח הוא על חציית הצומת באדום.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בעל הדו"ח לא יאפשר לי להעלות את הדו"ח.

מהתיאור שנתתי יש סתירה בין מה שאמר לי לגבי חציה בצהוב... אני אחזור לכאן עם המלל של השוטר.

מתנצל שלא שמתי לב לנקודה. התאזרו בסבלנות עוד יום.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

מחק פרטים אישיים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מוזר תיאור הצילום לפני קו העצירה. להבנתי אינו מציג עבירה כלשהי. אולי רכב קודם שצולם בגלל מהירות מעל המותרת? משהו מוזר, צריך לראות את הדו״ח.

פורסם

אז מעניין גם תזמון הצילומים - חותמי הזמן והאם רואים את הרמזור. הצילום המוקדם רומז לכך שהנהג, בהתנהגותו בכביש, ״הזמין״ אכיפה. אבל, כאמור, כל התיחסות בלי לראות את הדו״ח תהיה באפלה.

פורסם (נערך)

רואים את הרמזור בכל הצילומים.

על הצילום יש שעה כולל שניות.

הפער בין תמונה לתמונה - שניה.

לא יודע מה זה "הזמין אכיפה". עצם העובדה שמאחוריו נסע רכב אמנם בנתיב המקביל, אבל ממש במרחק קצר, יתכן וגרם לשיקול דעת (מוטעה?) שבלימה נחושה תגרום לסיכון.

לא רואים מה היה לפני. יתכן והנהג מאחור שינה נתיב ולפני כן היה מאחוריו. אני לא באמת יודע...

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
בתאריך 22.12.2025 בשעה 13:27, gollu כתב:
בישראל, הצבע המופיע ברמזור בין הירוק לאדום מוגדר רשמית כצהוב 
(הערה: רבים נוהגים לכנות אותו "כתום" בשפת היומיום, אך לפי פקודת התעבורה והגדרות משרד התחבורה, זהו אור צהוב).

לא ממש חשוב, אבל: המקום היחיד בו האור הוא צהוב - הוא בתקנות. 

האור הוא כתום. הטעות היא בתקנות - לא בפי העם.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...